دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / ثبت واردات با رمز ارزها

ثبت واردات با رمز ارزها

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

تمامی اشخاصی که دارای رمز ارز رسمی استخراج شده بوده، می توانند با داشتن شرایط و طبق مقررات قانونی نحوه انجام واردات، برای ثبت واردات با رمز ارزها، از طریق سامانه جامع تجارت، اقدام کنند. بدین منظور، متقاضی، پس از ورود به سامانه، باید از طریق بخش مربوط به ثبت واردات با رمز ارزها، درخواست خود را ارائه نماید.

 

با توجه به اینکه، مطابق قانون پولی و بانکی کشور، چاپ و انتشار پول، در انحصار بانک مرکزی بوده، در سال های اخیر، کشمکش های زیادی بر سر استخراج، تولید و انتشار رمز ارزها، در کشور ما وجود داشته است. اما، با توجه به آثار مثبت این گروه از ارزهای دیجیتال، در نهایت، دولت این مساله را پذیرفت که در مواردی که استفاده از رمز ارزها، نه تنها زیانی برای اقتصاد کشور نداشته، بلکه با فوایدی نیز همراه می باشد، اجازه استفاده از آن ها را به افراد واجد شرایط اعطا کند. 

یکی از این موارد که مورد تایید دولت قرار گرفته، مساله واردات با استفاده از رمز ارزها می باشد. انجام واردات، با استفاده از این ارزهای دیجیتال، نقش مهمی در غلبه بر تحریم ها داشته و البته، انجام این فرآیند، صرفا در صورت دارا بودن شرایط و مطابق مقررات نحوه واردات مربوطه امکان پذیر می باشد.

لذا، در این مقاله، ابتدا به این سوال پاسخ داده که چه کسانی می توانند برای ثبت واردات با رمز ارزها اقدام کنند؛ سپس در ادامه، پس از معرفی سامانه واردات با ارز دیجیتال، نحوه انجام آن را نیز توضیح خواهیم داد.

چه کسانی می توانند برای ثبت واردات با رمز ارزها اقدام کنند

مساله ثبت واردات با رمز ارزها که از سال گذشته، در کشور ما مطرح گردیده بود، در سال جاری، شکل جدی و عملی، به خود گرفت و بر اساس اعلام دولت، در مرداد ماه 1401، اولین ثبت واردات با این نوع از ارزهای دیجیتال، به مبلغ 10 میلیون دلار، ثبت گردید. 

بنابراین، پس از سال ها کشمکش بر سر مساله ارزهای دیجیتال و استخراج رمزارزها، به دنبال به رسمیت شناختن استخراج این نوع از ارز، جواز انجام واردات با استفاده از رمزارزها نیز توسط نهادهای دولتی، صادر گردید.

جواز ثبت واردات با رمز ارزها، در آیین نامه واردات خودرو که در شهریور ماه، به تصویب هیات دولت رسید نیز مجددا مورد تایید قرار گرفته و به موجب ماده 7 این آیین نامه: « منابع ارزی مورد نیاز این تصویب ‌نامه، از محل ارز حاصل از رصادرات، رمزدارایی،‌ سرمایه‌گذاری خارجی (با تایید سازمان سرمایه‌گذاری خارجی) و سایر منابع مورد تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تامین خواهد شد. » که منظور از رمزدارایی، همان رمز ارزها می باشند.

البته، هر چند، هنوز ثبت واردات با رمز ارزها، در کشور ما، شکل عمومی پیدا نکرده، اما، با توجه به اینکه، طبق وعده وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت کشور، قرار است تا پایان شهریور ماه سال جاری، این امکان برای تمامی واجدین شرایط فراهم گردد، لذا، لازم است تا شرایط و نحوه ثبت واردات با رمز ارزها، مورد بررسی قرار گیرد.

رمز ارز دیجیتال ریال، دارایی دیجیتال ایرانی بوده که از تفاوت های بین این ارز با دیگر ارز های خارجی، می توان به وجود واسط، برای دریافت آن، اشاره نمود.

بدین منظور، در این بخش، به این سوال پاسخ خواهیم داد که چه کسانی، تحت چه شرایطی می توانند برای ثبت واردات با رمز ارزها اقدام کنند و در بخش های بعد، پس از معرفی سامانه انجام این فرآیند، نحوه ثبت واردات با استفاده از این گروه از ارزهای دیجیتال را توضیح خواهیم داد.

برای پاسخ به این سوال که چه کسانی می توانند برای ثبت واردات با رمز ارزها اقدام کنند، باید به مصوبه بانک مرکزی که با استناد به ماده (11) قانون پولی و بانکی کشور و در اجرای مصوبات شماره 58144/ت/55637هـ، مورخ 1398/5/13 و 86573/ت58078 هـ، مورخ 1399/7/30 هیات وزیران، تصویب گردیده، مراجعه نمود.

به موجب این مصوبه بانک مرکزی ایران، رمز ارزهای استخراج شده توسط مراکز دارای مجوز داخلی، صرفا برای پرداخت ‌های ارزی بابت واردات و مطابق قوانین ارزی و مرتبط با واردات کشور، قابل استفاده می باشد.

این مساله، توسط سازمان توسعه تجارت کشور نیز مورد تایید قرار گرفته و طبق اعلام این سازمان، از پایان شهریور ماه سال 1401، تمامی اشخاصی که دارای رمزارز رسمی استخراج شده بوده، می توانند با داشتن شرایط و طبق مقررات قانونی نحوه انجام واردات، برای ثبت واردات با رمز ارزها اقدام کنند.

البته، در فاز اول، این امکان، صرفا برای مراکز قانونی استخراج کننده رمز ارز وجود داشته، اما در مراحل بعد، امکان استفاده از رمزارز رسمی استخراج شده، توسط افرادی غیر از تولیدکننده ارز دیجیتال نیز فراهم شده و واردکنندگان، می توانند با خرید رمز ارز از استخراج کنندگان، برای واردات کالا، با استفاده از این گروه از ارزهای دیجیتال، اقدام نمایند.

لازم به ذکر است که بر اساس تصویب ‌نامه شماره 58144/ت 55637 هـ مورخ 1398/5/13 هیات وزیران، تاسیس مراکز استخراج ارز دیجیتال، نیازمند اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و استقرار این مراکز، در محدوده 120 کیلومتری تهران، 50 کیلومتری اصفهان و 30 کیلومتری مراکز سایر استان ها، ممنوع می باشد.

سامانه ثبت واردات با رمز ارزها

اشخاصی که دارای شرایط لازم برای ثبت واردات با رمز ارزها بوده، این امکان را داشته تا مطابق مقررات قانونی مربوط به نحوه انجام واردات، برای ثبت واردات انواع کالا، با استفاده از این گروه از ارزهای دیجیتال اقدام نمایند.

به منظور ثبت واردات با رمز ارزها، لازم است تا اشخاص واجد شرایط، به سامانه اختصاص یافته برای این امر مراجعه نموده و مطابق مقررات نحوه ثبت درخواست سامانه، برای ارائه درخواست واردات، اقدام نمایند. بنابراین، در این بخش، به معرفی سامانه ثبت واردات با رمز ارزها می پردازیم.

اگرچه هنوز سامانه ثبت واردات با رمز ارزها، به طور رسمی، از سوی دولت اعلام نشده است، اما، پیش بینی می شود که سامانه واردات با ارز دیجیتال، همان سامانه جامع تجارت ایران، به آدرس ntsw.ir بوده که متقاضیان واجد شرایط می توانند با ورود به سایت آن، برای ثبت درخواست خود و دریافت مجوز مربوطه اقدام نمایند.

البته، سامانه جامع تجارت ایران، علاوه بر امکان ثبت واردات با رمز ارزها، امکانات متعدد دیگری را نیز به فعالان تجارت عرضه نموده که از جمله مهم ترین این امکانات، می توان به دریافت شناسه کالا، سنجش اعتبار و رتبه ‌بندی اعتباری و خرید و فروش ارز در سامانه نیما، اشاره نمود.

سایت گمرک، به آدرس epl.irica.gov.ir، سامانه ای بوده که وظیفه اصلی آن، نظارت بر رعایت قوانین گمرکی در واردات و صادرات کالا است. متقاضیان واجد شرایط، برای ثبت نام در این سایت، باید به صورت حضوری و با مراجعه به نزدیک ترین گمرک اقدام نمایند.

لازم به ذکر است که سامانه ثبت واردات با رمز ارزها، هنوز به طور رسمی، از سوی دولت معرفی نشده است. به محض اعلام رسمی سامانه واردات با ارز دیجیتال، آدرس آن، به این بخش از مقاله، اضافه و مقاله به روزرسانی می گردد.

پس از معرفی سامانه ثبت واردات با رمز ارزها، در بخش بعد، به توضیح نحوه ثبت واردات با این گروه از ارزهای دیجیتال، پرداخته و خواهیم گفت که متقاضیان واجد شرایط، باید چه مراحلی را پشت سر بگذارند.

نحوه ثبت واردات با رمز ارزها

در بخش های قبل، به این سوال پاسخ داده که چه کسانی می توانند برای ثبت واردات با رمز ارزها اقدام کنند و گفتیم که کلیه اشخاصی که دارای رمزارز رسمی استخراج شده بوده، می توانند برای ثبت واردات با رمز ارزها اقدام کرده و نحوه ثبت این درخواست نیز از طریق سامانه ثبت واردات با رمز ارزها یا همان سامانه جامع تجارت ایران، به آدرس ntsw.ir می باشد.
در این بخش، قصد داریم تا به توضیح نحوه ثبت واردات با رمز ارزها پرداخته و جهت اطلاع متقاضیان واجد شرایط، به این سوال پاسخ دهیم که مراحل ثبت واردات با استفاده از این نوع از ارزهای دیجیتال به چه صورت می باشد؟

نحوه ترخیص کالا از گمرک، به این صورت بوده که متقاضی، ابتدا باید به سایت رسمی گمرک، به نشانی epl.irica.gov.ir مراجعه و برای ثبت اظهارنامه کالا در سامانه، اقدام نماید. در ادامه، لازم است تا بقیه اقدامات، از جمله کنترل کالا، دریافت مجوزهای لازم از سازمان های مربوطه و تایید کارشناس، انجام گیرد.

متقاضیانی که شرایط لازم برای واردات با رمز ارزها را داشته، در مرحله اول، باید به سامانه جامع تجارت ایران، به آدرس ntsw.ir مراجعه نمایند.

در گام بعد، متقاضی باید، با استفاده از گزینه ورود که در قسمت بالا، سمت چپ سایت، قرار داشته و با استفاده از اطلاعات مربوط به نام کاربری و کلمه عبور، برای ورود به سامانه واردات با ارز دیجیتال، اقدام نماید.

پرداخت عوارض گمرکی، تا سقف 50 میلیون تومان، با ورود به سامانه پیمنت گمرک، به آدرس payment.irica.ir، انجام گرفته و برای بیش از این میزان، باید به صورت حضوری، به گمرک مربوطه، مراجعه نمود.

در این مرحله از مراحل نحوه ثبت واردات از طریق سامانه واردات با ارز دیجیتال، پس از ورود به حساب کاربری، شخصی که قصد ثبت واردات را داشته، می تواند با مراجعه به بخش مربوطه، درخواست خود، مبنی بر واردات با رمز ارزها را ثبت و پیگیری نماید.

لازم به ذکر است که هنوز اطلاعیه ای، در رابطه با نحوه ثبت واردات با رمز ارزها، به طور رسمی، از سوی دولت منتشر نشده است. به محض انتشار اطلاعیه رسمی دولت، نحوه ثبت واردات با استفاده از این ارزهای دیجیتال، به این بخش از مقاله، اضافه خواهد شد.

 به منظور وارد کردن یک کالا به کشور، به شکل قانونی، باید مراحل مختلفی طی شود که یکی از این مراحل، ثبت سفارش کالای وارداتی بوده و نحوه انجام آن، با مراجعه به سامانه جامع تجارت ایران، به آدرس ntsw.ir، می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت واردات با رمز ارزها در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت واردات با رمز ارزها پاسخ دهند.