دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / انتقال وجه پل

انتقال وجه پل

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سامانه پل یا پرداخت لحظه ای، عنوان یک سامانه بانکی است که از طریق آن، متقاضیان می توانند برای واریز وجه در مبالغ پایین (سقف 15 میلیون تومان) و در دفعات بالا استفاده نمایند. زمان انتقال وجه در این سامانه، از هر سه روش مراجعه حضوری، اینترنت بانک و موبایل بانک، فوری بوده و کارمزد انتقال پول از طریق آن نیز 2 صدم درصد می باشد.

 

بانک مرکزی، در سال های اخیر، سامانه ها و سیستم های متعددی را با هدف تسهیل و تسریع انتقال وجه در سیستم بانکی کشور، تاسیس و راه اندازی نموده است که یکی از این سامانه ها که در مقایسه با سایرین، سیستم جدیدی محسوب می گردد، سامانه پل می باشد.

نکته ای که لازم است تا از سوی متقاضیان انتقال وجه از طریق این سامانه، مورد توجه قرار گیرد، این مساله بوده که انتقال وجه پل یا پرداخت لحظه ای، تابع شرایط مخصوصی بوده و علاوه بر داشتن سقف، صرفا با پرداخت کارمزد تعیین شده، امکان پذیر می باشد.

لذا، در این مقاله، ابتدا به این سوال، پاسخ داده که سامانه پل چیست؛ سپس، در مورد شرایط، نحوه انتقال وجه، زمان، سقف و کارمزد واریز وجه، در سامانه پرداخت لحظه ای، توضیح داده و در انتها، تفاوت های این سامانه را با ساتنا، پایا و کارت به کارت، بررسی خواهیم کرد.

سامانه پل چیست

در سال های اخیر، سامانه های متعددی از سوی بانک مرکزی، با هدف تسهیل و تسریع انتقال وجه در شبکه بانکی کشور، راه اندازی شده است. یکی از سامانه هایی که بانک مرکزی، در سال گذشته، خبر از ایجاد آن داد و در سال جاری، همزمان با هفته دولت، از آن رونمایی نمود، سامانه پل یا سامانه پرداخت لحظه ای می باشد.

از آنجا که این سامانه، یک سامانه جدید بوده، در این بخش، به این سوال پاسخ می دهیم که سامانه پل چیست و در بخش های بعد، نحوه انتقال وجه، سقف و زمان واریز سامانه پرداخت لحظه ای بانک مرکزی را بررسی خواهیم کرد.

سامانه پل یا سامانه پرداخت لحظه ای، یک سرویس بین بانکی بوده که از طریق آن، مشتریان بانک ها، در سراسر کشور، می توانند برای انتقال وجه، در مبالغ پایین و با تعداد بالا، به صورت لحظه ای و آنی اقدام نمایند. انتقال وجه در این سامانه، با استفاده از شماره شبا انجام گرفته و در هر ساعتی از شبانه روز امکان پذیر می باشد.

سامانه بام بانک ملی، به آدرس my.bmi.ir، عنوان سایتی است که مشتریان بانک ملی، با استفاده از آن، می توانند بسیاری از خدمات بانکی مورد نیاز خود را به شکل اینترنتی و غیر حضوری دریافت نمایند.

پس از پاسخ به این پرسش که سامانه پل چیست، در بخش های بعد، شرایط، نحوه انتقال وجه و سقف آن و زمان واریز وجه در سامانه پرداخت لحظه ای را توضیح داده و به بررسی تفاوت این سامانه با دیگر سامانه های مشابه می پردازیم.

شرایط انتقال وجه در سامانه پل

همانند تمام سامانه های پرداخت بین بانکی که در سال های اخیر، از سوی بانک مرکزی، تاسیس و راه اندازی شده، انتقال وجه از طریق سامانه پل نیز تابع شرایط اعلامی بانک مرکزی بوده که لازم است از سوی متقاضیان آن، مورد توجه قرار گیرد. لذا، در ادامه، به این سوال جواب خواهیم داد که شرایط انتقال وجه در سامانه پل چیست؟

انتقال وجه در سامانه پل، با استفاده از شماره شبای حساب انجام گرفته و بنابراین، امکان واریز وجه، با استفاده از شماره کارت، در این سامانه وجود ندارد.

نحوه انتقال وجه سامانه پرداخت لحظه ای، بدین صورت بوده که مشتری می تواند با استفاده از یکی از سه روش مراجعه حضوری به شعبه، اینترنت بانک و موبایل بانک(همراه بانک) برای واریز وجه اقدام نماید.

سقف واریز وجه در این سامانه، 15 میلیون تومان می باشد.

رفع مسدودی حساب بانکی، با داشتن شرایط لازم، من جمله، ارائه لاشه چک، دریافت رضایت نامه محضری و یا گذشت مدت سه سال از صدور گواهی عدم پرداخت، برای متقاضی، امکان پذیر می باشد.

کارمزد انتقال وجه پل، 2 صدم درصد مبلغ تراکنش و حداقل 500 تومان است.

زمان واریز وجه در سامانه پرداخت لحظه ای، جز در روش مراجعه حضوری، با محدودیتی مواجه نبوده و در نتیجه، انتقال در تمام روزهای سال و در 24 ساعت شبانه روز، برای متقاضیان امکان پذیر می باشد.

نحوه انتقال وجه در سامانه پل

یکی از مزیت های انتقال وجه پل، این مساله بوده که واریز وجه از طریق این سامانه، به روش های متفاوتی، برای مشتریان بانک ها امکان پذیر بوده که استفاده از این سامانه را برای آنها تسهیل می کند. نحوه انتقال وجه سامانه پرداخت لحظه ای، از طریق روش های زیر امکان پذیر می باشد:

نحوه انتقال وجه در سامانه پل از طریق مراجعه حضوری

در روش مراجعه حضوری، متقاضیان انتقال وجه پل، این امکان را داشته تا به شعبه بانک مراجعه کرده و پس از دریافت و تکمیل فرم واریز وجه سامانه پرداخت لحظه ای، با استفاده ازشماره شبا، برای انتقال وجه اقدام نمایند.

نحوه انتقال وجه در سامانه پل از طریق موبایل بانک

موبایل بانک یا همراه بانک، روش دیگری است که انتقال وجه سامانه پرداخت لحظه ای، از طریق آن، بدون هیچ گونه محدودیت در زمان واریز وجه، امکان پذیر می باشد. بنابراین، متقاضی می تواند با دانلود و نصب برنامه بانک بر روی تلفن همراه هوشمند خود، در هر ساعت از شبانه روز، برای انتقال وجه پل اقدام کند.

نحوه انتقال وجه در سامانه پل از طریق اینترنت بانک

در صورتی که متقاضی انتقال وجه در سامانه پل، برنامه همراه بانک را نصب نکرده یا تلفن همراه وی هوشمند نباشد، می تواند با ورود به سایت و اینترنت بانک مربوطه، واریز وجه سامانه پرداخت لحظه ای را انجام داده که این روش نیز مانند روش قبل، با محدودیت در زمان مواجه نمی باشد.

 

سقف انتقال وجه در سامانه پل

یکی دیگر از نکات مهمی که در رابطه با سامانه انتقال وجه پل، باید مورد توجه کاربران این سامانه قرار گیرد، این مساله بوده که همانند بسیاری از روش های دیگر واریز وجه، انتقال پول در این سامانه نیز دارای سقف انتقال بود و لذا، متقاضیان، امکان جابه جایی وجه بدون محدودیت مبلغ را در این سامانه نخواهند داشت. بنابراین، در ادامه، به توضیح سقف انتقال وجه در سامانه پل می پردازیم.

در حال حاضر، طبق اعلام بانک مرکزی، سقف واریز وجه در سامانه پرداخت لحظه ای، 150،000،000 میلیون ریال (معادل 15 میلیون تومان) بوده و کف یا حداقل انتقال وجه در این سامانه، با محدودیت مبلغی مواجه نمی باشد.

 

در نتیجه، در صورتی که شخص، قصد واریز وجه بیشتر از مبلغ 15 میلیون تومان را داشته باشد، امکان انجام این انتقال، از طریق سامانه پل را نداشته و باید از روش های دیگر، نظیر انتقال وجه در سامانه ساتنا، استفاده نماید.

 

کارمزد انتقال وجه در سامانه پل

تاسیس و راه اندازی سامانه پرداخت لحظه ای بانک مرکزی، با مزایای قابل توجهی در بحث انتقال وجه با مبالغ پایین، برای مشتریان بانک های سراسر کشور، همراه بوده است که افزایش دقت در واریز، به دلیل استفاده از شماره شبا به جای شماره کارت، نمونه ای از این مزایا است. یکی از دیگر از این مزایا، بحث کارمزد واریز وجه می باشد.
 

با این توضیح که متقاضیان انتقال وجه در مبالغ کمتر از 15 میلیون تومان می توانند به جای اقدام به کارت به کارت، از روش انتقال وجه در سامانه پل، استفاده کرده که کارمزد آن در مقایسه با کارت به کارت، یک دوم بوده و دو صدم درصد مبلغ حواله (وجه انتقال داده شده) می باشد. همچنین، لازم به ذکر است که طبق اعلام بانک مرکزی، حداقل مبلغ کارمزد واریز وجه در سامانه پرداخت لحظه ای، 500 تومان است.

 

زمان انتقال وجه در سامانه پل

علاوه بر بحث کارمزد واریز وجه در سامانه پرداخت لحظه ای، زمان انتقال وجه در این سامانه، یکی دیگر از مزایایی بوده که بانک مرکزی، با تاسیس و راه اندازی آن، برای مشتریان بانک های سراسر کشور فراهم کرده است. لذا، در این بخش، به این سوال پاسخ خواهیم داد که زمان انتقال وجه در سامانه پل به چه صورت می باشد؟
 

بر خلاف سامانه های پایا و ساتنا، که واریز وجه، یا صرفا در روزهای کاری بانک و ساعات خاصی، قابل انجام بوده و یا اینکه مدتی طول می کشد تا وجه واریز شده از حساب مبدا، وارد حساب مقصد گردد، در سامانه پل، اولا، در غیر روش مراجعه حضوری، انتقال وجه، در تمام روزهای سال و در هر ساعتی از شبانه روز، امکان پذیر بوده و ثانیا، پس از واریز وجه، مبلغ واریز شده، بلافاصله وارد حساب مقصد می گردد.

 

نحوه پیگیری انتقال وجه در سامانه پل

انتقال وجه در سامانه پرداخت لحظه ای، به صورت فوری انجام می گیرد. یعنی، به محض اینکه واریز کننده، از هر یک از روش های موجود، برای انتقال مبلغ مورد نظر به حساب طرف مقابل خود اقدام نماید، مبلغ مورد نظر، در همان لحظه وارد حساب مقصد می گردد. این مساله، یکی از مهم ترین مزایای انتقال وجه پل در مقایسه با سامانه پایا بوده که در آن، انتقال مبلغ، سه مرتبه در روز و در ساعات 03:45 ، 11:45 و 13:45 صورت می پذیرد.

در بحث پیگیری انتقال وجه در سامانه پل نیز با توجه به اینکه واریز، به صورت آنی انجام گرفته، بر خلاف سیستم کارت به کارت، انتقال دهنده در همان لحظه واریز وجه، از طریق سیستم پیامکی بانک متوجه می شود که آیا انتقال به درستی انجام گرفته یا نه و بنابراین، بحث بازگشت مجدد وجه به حساب مبدا و پیگیری آن، منتفی می باشد. این در حالی است که در سیستم کارت به کارت، گاهی، ممکن است پول از حساب مبدا خارج شده، اما تراکنش، ناموفق باشد و ظرف 72 ساعت مجددا مبلغ واریزی به حساب مبدا برگردد.

اما، به هر حال، چنانچه، به هر دلیلی، واریز کننده یا دریافت کننده وجه، قصد پیگیری مبلغ انتقال داده شده را داشته باشند، می توانند از یکی از سه روش مراجعه حضوری به بانک، اینترنت بانک و موبایل بانک(همراه بانک) برای پیگیری انتقال وجه در سامانه پل اقدام نمایند.

 

تفاوت انتقال وجه پل با ساتنا، پایا و کارت به کارت

علاوه بر سامانه پل، سامانه ها و سیستم های متعدد دیگری نیز برای انتقال وجه در شبکه بانکی کشور ما وجود داشته که هر کدام، دارای محدودیت ها، مزایا و معایب مخصوص به خود می باشند. پایا، ساتنا و کارت به کارت، از مهم ترین این سامانه ها و سیستم ها بوده که در این بخش، قصد داریم تا آن ها را با سامانه پرداخت لحظه ای مقایسه کرده و به این سوال پاسخ دهیم که تفاوت انتقال وجه پل با ساتنا، پایا و کارت به کارت چیست؟

سقف انتقال وجه در سامانه پل، 15 میلیون تومان، در سیستم کارت به کارت، 10 میلیون تومان و در برخی از بانک ها، 15 میلیون تومان، در سامانه پایا، 100 میلیون تومان و در ساتنا، در روش اینترنتی، 100میلیون تومان و در روش مراجعه حضوری، فاقد محدودیت می باشد.

کارمزد انتقال در سامانه پرداخت لحظه ای، همانند سامانه ساتنا، 2 صدم درصد بوده؛ در حالی که این مبلغ، در سامانه پایا، یک صدم درصد و برای سیستم کارت به کارت، بسته به مبلغ انتقال داده شده، است که حداقل آن، 600 تومان تا واریز 1 میلیون تومان و حداکثر آن، 3960 تومان برای واریز 14 تا 15 میلیون تومان می باشد.

از نظر زمان انتقال وجه نیز سامانه پل، مانند سیستم کارت به کارت بوده که در آن ها پرداخت، فوری انجام گرفته و جز در روش مراجعه حضوری، در تمام روزهای سال و 24 ساعت شبانه روز، امکان پذیر است. واریز وجه ساتنا، صرفا از ساعت 8 تا 14:30 از شنبه تا پنج شنبه، انجام گرفته و انتقال فوری می باشد. در مورد پایا نیز انتقال وجه، صرفا در روزهای کاری و سه مرتبه در روز، در ساعات 03:45 ، 11:45 و 13:45 صورت می پذیرد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انتقال وجه پل در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انتقال وجه پل پاسخ دهند.