برای مشاوره قانون شورای حل اختلاف
برای مشاوره قانون شورای حل اختلاف
شوراهای حل اختلاف بر اساس اجرای ماده 189 قانون برنامه سوم توسعه تاسیس شده اند . هدف از تشکیل این شوراها کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی ، رفع اختلافات محلی و نیز حل و فصل اموری است که ماهیت قضایی ندارند و یا ماهیت قضایی آن از پیچیدگی کمتری برخوردار است . در واقع این ساز و کار برای کم کردن از حجم پرونده هایی است که می شود آنها را مانند گذشته با ریش سفیدی و میانجگری حل و فصل کرد .
اگرچه به مرور دامنه صلاحیت شورا گسترش می یافت اما باز هم دعاوی که با سازش حل و فصل می شوند قابل طرح در شورا هستند . مهمترین موضوعی که برای ارجاع یک اختلاف به شورا مطرح است آشنایی با قانون شورای حل اختلاف است . از این رو در این مقاله به بررسی قانون شورای حل اختلاف و تقسیم بندی مواد قانون شورای حل اختلاف می پردازیم .
قانون شورای حل اختلاف در 18 تیر ماه سال 1387 بر اساس اصل 85 قانون اساسی ، در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصویب گردید . این قانون به مدت 5 سال به شکل آزمایشی اجرا شد . این قانون با 51 ماده و 10 تبصره تصویب شد و موضوعات مرتبط با صلاحیت شورا ، اعضای شورا و ... را پوشش داد . در ادامه به تقسیم بندی مواد شورای حل اختلاف می پردازیم .
برای مطالعه ابلاغیه شورای حل اختلاف کلیک کنید .
قانون شورای حل اختلاف از 51 ماده و هفت مبحث ایجاد شده است که هر کدام از این مباحث به یکی از موضوعات مرتبط با شورا می پردازد . این مباحث از قرار زیر است :
مبحث اول )
مقررات عمومی : این مبحث از دو ماده تشکیل شده است که به مقررات عمومی و هدف از تشکیل شورا می پردازد .
محث دوم )
ترکیب اعضا و چگونگی انتخاب : این مبحث از 3 ماده به تعداد اعضای شوا و ترکیب آنها می پردازد . هر شورا سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل دارد .
مبحث سوم )
شرایط عضویت : این قسمت از دو ماده تشکیل شده است که به شرایطی می پردازد که افرادی که داوطلب عضویت در شورا هستند باید داشته باشند .
مبحث چهارم )
صلاحیت شورا : این مبحث در ده ماده به مواردی که شورا برای صلح و سازش اقدام می کند و در صورت عدم سازش اقدام به ارجاع پرونده از شورای حل اختلاف به دادگاه می نماید را به همراه مواردی که شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی و صدور رای داشته و همچنین دعاویی که در شورا قابل طرح نیست ، تعیین تکلیف اختلاف در صلاحيت شورا با مراجع قضايي غير دادگستري و ... سایر مسائل مربوط با صلاحیت شورا می پردازد .
مبحث پنجم )
ترتیب رسیدگی در شورا : مبحث پنجم با 6 ماده ترتیب رسیدگی در شورا را بیان می کند و به آیین دادرسی حاکم بر اختلافات شورای حل اختلاف ، ثبت دادخواست و .. پرداخته است .
مبحث ششم )
اتخاذ تصمیم و صدور رای : این مبحث با 10 ماده به این موضوع که در صورت حصول سازش یا عدم حصول سازش ، شورا چه اقداماتی می کند ، اعتبار گزارش اصلاحی ، اعتراض به آراء شورای حل اختلاف و اجرای حکم شورا را بررسی می کند .
مبحث هفتم )
سایر مقررات که از ماده 35 تا 51 به مقررات دیگری درباره شورای حل اختلاف مثل عضویت افتخاری ، فوت اعضا ، انتخاب مجدد اعضا و .. می پردازد . برای مطالعه مواردی که شورا صلاحیت صدور رای دارد کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قانون شورای حل اختلاف ، به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوی مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قانون شورای حل اختلاف پاسخ دهند .
برای مشاوره قانون شورای حل اختلاف
برای مشاوره قانون شورای حل اختلاف
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©