دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / روانشناسی بازار بورس

روانشناسی بازار بورس

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حتما تا بحال دیده اید که با انتشار یک خبر اقتصادی و یا سیاسی بازارهای مالی به جنبش بیشتری افتاده و معامله گران زیادی در عرصه بازار حاضر می شوند. این رفتار معامله گران را می توان از طریق روانشناسی بازار مورد بررسی و تحلیل قرار داد تا در مواقع مناسب به کسب سود در بازار منتهی شود.

 

عوامل متعددی هستند که بر مبادلات مالی تاثیرگذار هستند. یکی از این عوامل تاثیرگذار، مسائل احساسی و روانی معامله گران است. با به وجود آمدن تغییرات مختلف در بازارهای مالی، احساسات معامله ‌گران به گونه‌ ای تغییر می ‌کند که این تغییرات، تاثیر زیادی بر خرید و فروش سهام‌ ها می ‌گذارند. گاهی تنها به علل مسائل روانی، ارزش سهمی در بازار دچار افت و یا افزایش قیمت می‌ شود. 

به بررسی اخبار مختلف و تاثیر آن ها بر رفتار معامله ‌گران در معاملات، روان ‌شناسی بازار بورس گفته می ‌شود. معامله ‌گران موفق، به ‌غیر از توجه به مسائل تکنیکی بازار، باید به اهمیت روانشناسی بازار بورس نیز واقف باشند. با توجه به اهمیت زیاد این مسئله در معاملات، در این مقاله قرار است پرسش روان ‌شناسی بازار بورس چیست پاسخ داده شود و همچنین کاربرد روان‌ شناسی بازار بورس در معاملات مختلف نیز مورد بررسی قرار گیرد.

روانشناسی بازار چیست

در ابتدای بررسی پرسش روانشناسی بازار بورس چیست، لازم است در ابتدا اصطلاح روانشناسی بازار و کاربردهای آن به ‌صورت کامل معرفی شوند. آشنایی با مفهوم کلی این مسئله، باعث می ‌شود که اهمیت روان‌ شناسی بازار بورس نیز بهتر درک شود. همان‌ طور که در قسمت ‌های قبلی نیز به آن اشاره شد، در بسیاری از اوقات مسائل روانی به ‌گونه‌ ای بر سهام‌ داران تاثیر می‌ گذارد که آن‌ ها معاملات خود را تحت تاثیر این مسائل انجام می ‌دهند و در نتیجه موضوعات احساسی بر نرخ معاملات بازارهای مالی تأثیر می ‌گذارد.

 

احساساتی همچون ترس از دست دادن سرمایه، طمع کردن برای بیشتر شدن سهام‌ ها و مواردی از این قبیل تاثیر زیادی بر رفتار معامله ‌گران در بازارهای مالی دارد. به تحلیل این احساسات و تاثیر آن ‌ها بر میزان خرید و فروش سهام ‌ها، روان‌ شناسی بازار گفته می‌ شود. معامله‌ گران حرفه ‌ای، در کنار تحلیل‌ های تکنیکی خود همواره به مسائل احساسی و روانی نیز دقت دارند. روان ‌شناسی بازار علمی مهم در دنیای بازارهای مالی و سرمایه‌ گذاری است. این تکنیک، به‌ صورت هم‌ زمان مرتبط با اقتصاد و روان‌ شناسی است و علاقه مندان به یادگیری روانشناسی بازار باید با این دو علم آشنا باشند. آشنایی با این علم و اطلاع از کاربرد روان‌ شناسی بازار، می ‌تواند کمک‌ های مفیدی را به معامله ‌گران در انجام معاملات برساند.

 

برای اینکه بتوانیم در بازار سرمایه گذاری موفق باشیم بایستی در ابتدا اهداف و استراتژی های خود را مشخص کرده و سپس به موارد دیگر از جمله روانشناسی و تحلیل بازار بپزداریم.

اهمیت روانشناسی بازار

در ادامه بررسی پرسش روانشناسی بازار بورس چیست، لازم است که به اهمیت این مسئله و تأثیر آن در بازارهای مالی و انجام معاملات پرداخته شود. به‌ طور مثال بازار بورس ایران، یکی از بازارهایی است که تحت تأثیر اخبار و مسائل احساسی است. به ‌طور مثال اخبار مربوط به مذاکرات برجام، همواره تاثیر زیادی در این بازار داشته است. معامله گرانی که به تاثیر این مسائل در بازار واقف هستند می توانند معاملات سودده تر و مطمئن تری را انجام دهند. به‌ طور مثال، معامله‌ گران حرفه ‌ای معمولاً به ‌دنبال اخبار مربوط به مذاکرات برجام هستند و با آگاهی از تاثیر این مذاکرات بر قیمت ‌ها، به خرید و فروش سهام‌ های خود می‌ پردازند.

 

روان‌ شناسی بازار به ‌غیر از زمان‌ هایی که معامله ‌گران به‌ دنبال سود بیشتر هستند، برای جلوگیری از ضرر در معاملات نیز موثر است. استفاده کاربردی از علم روان ‌شناسی بازار باعث می‌ شود که معامله گران در مواقع حساس بتوانند سرمایه خود را از بازار خارج کنند و از ضرر دیدن سهام ها جلوگیری کنند. همچنین اهمیت دیگر روان ‌شناسی بازار بورس مربوط به تصمیم به حضور کوتاه‌ مدت و یا بلند مدت در بازارهای مالی می ‌شود. معامله ‌گران با آشنایی با این علم، می ‌توانند تصمیم بگیرند که سهام‌ های خود را به‌ صورت بلند مدت و یا کوتاه مدت  معامله کنند. برای استفاده از مزایای متعدد این علم، سرمایه ‌گذاران باید با چند فاکتور مختلف آشنا باشند، که در ادامه این مقاله این مسائل به ‌صورت کامل بررسی شده اند.

عوامل موثر در روانشناسی بازار

پس ‌از بررسی تعاریف مربوط به روان ‌شناسی بازار، برای بررسی بیشتر پرسش روانشناسی بازار چیست، لازم است که به عوامل و فاکتورهای مؤثر در استفاده از این علم پرداخته شود. مسائل مختلفی وجود دارند که معامله ‌گرانی که به دنبال استفاده از کاربرد روانشناسی بازار بورس در معاملات خود هستند برای تسلط به این علم، باید بر آن‌ ها مسلط باشند. در این قسمت از مقاله قرار است که مهم ‌ترین فاکتورهای مؤثر بر روان ‌شناسی بازار معرفی شوند.

 

شاخص بورس: توجه به شاخص بورس، اولین مسئله مهم در بررسی عوامل مؤثر بر روان ‌شناسی بازار است. این شاخص نشان ‌دهنده وضعیت کلی بازار بورس است. معامله ‌گران با تحلیل این شاخص، می‌ توانند روند افزایش و یا ریزش قیمت ها را بررسی کنند. در زمان‌ هایی که اخبار مهم  تاثیرگذار بر بازار منتشر می شود، معامله گران می توانند با تحلیل شاخص بورس میزان تاثیرگذاری این اخبار بر معاملات را بررسی کنند. با تحلیل این شاخص معامله ‌گران می‌توانند مناسب ترین استراتژی برای انجام معاملات را طراحی کنند.

 

تحلیل اخبار: مسئله مهم بعدی که در روان ‌شناسی بازار بورس تاثیر بسیار زیادی می‌ گذارد، تحلیل اخبار روز است. همان ‌طور که در قسمت‌ های قبل نیز به آن اشاره شد، مسائلی هم چون مذاکرات هسته ‌ای می‌ت واند بر شاخص‌ های کلی معاملات به ‌وضوح تاثیر زیادی بگذارد. به ‌همین‌ علت باید معامله گران به صورت مداوم پیگیر اخبار تاثیرگذار بر بازار باشند.

 

کنترل خوش ‌بینی و بدبینی: مسئله تاثیرگذار بعدی بر روان ‌شناسی بازار، این است که معامله‌ گران باید بتوانید میزان خوش‌ بینی و یا بدبینی شان در انجام معاملات و یا تحلیل بازار را مدیریت کنند. در بسیاری از مواقع خوش‌ بینی و یا بد بینی افراطی باعث می ‌شود که معامله ‌گران متحمل ضررهای هنگفتی شوند و یا سود خود را از دست دهند. کنترل این مسئله، می‌ تواند تاثیر زیادی بر کیفیت انجام معاملات بگذارد.

 

با روانشناسی درست از بازارهای مالی می توان به سرمایه های زیادی دست یافت. این در حالیست که نباید خطرات و ریسک های پیش رو را فراموش کرد و در تلاش برای عدم انجام معامله های پرریسک بود.

کاربرد روانشناسی بازار در معاملات

برای پاسخ ‌دادن به سوال روانشناسی بازار چیست، به ‌غیر از مسائلی که در قسمت‌ های قبلی مورد بررسی قرار گرفت، لازم است که بررسی کاربردهای این علم در بازار معاملات نیز پرداخته شود. پس‌ از آشنایی با کاربردهای این علم معامله گران بیشتر به اهمیت روانشناسی بازار بورس پی می ‌برند. همان ‌طور که در قسمت‌ های قبلی به آن اشاره شد، یک معامله‌ گر برای اینکه سهام ‌های خود را به ‌خوبی مدیریت کند و بتواند معاملاتی سودده داشته باشند، لازم است که مسائل مختلفی را مد نظر داشته باشد. یکی از مهم‌ ترین مسائل مربوط به مدیریت سهام ها، استفاده از علم روان ‌شناسی بازار است. معامله‌ گران زمانی می ‌توانند از این علم به‌ خوبی بهره‌ مند شوند که از کاربرد روان ‌شناسی بازار بورس در انجام معاملات مطلع باشند. در ادامه‌ این قسمت از مقاله، کاربردهای مختلف استفاده از این علم آورده ‌شده است.

 

اولین کاربرد مربوط به استفاده از روان‌ شناسی بازار، مدیریت بهتر سرمایه ‌ها است. استفاده از روان ‌شناسی بازار از تصمیمات احساسی معامله‌ گران جلوگیری می‌ کند و تا حد زیادی جلوی ضررهای نامعقول را می گیرد.

 

کاربرد بعدی استفاده از این این علم، این است که استفاده از آن، باعث می ‌شود که معامله ‌گران بتوانند موقعیت‌ های سودده را شناسایی کنند. 

 

دیگر کاربرد استفاده از علم روانشناسی بازار این است که با استفاده از آن معامله ‌گران می‌ توانند تصمیم بگیرند که سرمایه خود برای چه بازه زمانی در بازار نگه دارند.

 

همچنین سرمایه گذاران می توانند با روانشناسی بازار و تحلیل قیمت ها در موارد مختلفی سرمایه گذاری کرده که یکی از آنها سرمایه گذاری در املاک می باشد.

تاثیر روانشناسی بازار در معامله

آخرین مسئله‌ ای که در بررسی پرسش روان‌ شناسی بازار بورس چیست لازم است که با آن پرداخته شود،، تأثیر استفاده از این علم در بازارهای سرمایه است. همان ‌طور که در قسمت ‌های قبلی نیز به آن اشاره شد، استفاده از روانشناسی بازار، باعث می ‌شود که معامله ‌گران بتوانند معاملات بهتری را انجام دهند. استفاده از روانشناسی بازار به دو صورت در بازار معاملات تأثیر می ‌گذارد. اولین نوع تأثیرگذاری این علم به ‌صورت فردی است. تأثیر فردی به این معنی است که معامله ‌گران با استفاده از آن می ‌توانند معاملات بهتری را انجام دهند و سود بیشتری را به دست بیاورند. اما دومین شکل تاثیرگذاری علم روانشناسی بازار در معاملات، به این صورت است که استفاده از آن باعث می‌ شود که معاملات شکل حرفه ‌ای به خود بگیرند و در نهایت بازار مالی در مسیری حرفه ‌ای‌ تری قرار بگیرد که این مسئله به نفع تمامی معامله‌ گران است.

 

افرادی که قادر به روانشناسی درست بازار نیستند و در اکثر موارد به تحلیل های نادرستی دست پیدا می کند می توانند در اقدامی سرمایه خود را به شرکت های سبدگردان بورسی بسپارند تا بتوان از این راه کسب سود کرد. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد روانشناسی بازار بورس در​ کانال تلگرام تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره تجاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بازار و کاربرد روان شناسی در بازار سرمایه گذاری​​ پاسخ دهند.