دینا / / / تخفیف مجازات در جرم سرقت

تخفیف مجازات در جرم سرقت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

امکان تخفیف مجازات در جرم سرقت، صرفا در سرقت های تعزیری و در صورت داشتن شرایط این امر، وجود دارد. همکاری موثر متهم با مقام تحقیق در کشف جرم یا شناسایی متهمین، وضعیت خاص ارتکاب جرم یا داشتن انگیزه شرافتمندانه، از جمله این شرایط هستند و نحوه دریافت این تخفیف، بدین صورت بوده که متهم یا وکیل قانونی وی، با ارائه یک لایحه به قاضی پرونده و با اثبات وجود شرایط تخفیف مجازات در جرم سرقت، درخواست خود مبنی بر تخفیف را اعلام می دارند.

 

مال و دارایی افراد، محترم بوده و هیچکس حق ندارد، به هیچ نحوی، به اموال فرد دیگر، تعرض کند. اما متاسفانه، گاهی، برخی اشخاص، بدون توجه به حرمت اموال و حقوق مالکانه دیگری، اقدام به ربودن اموال منقول صاحب مال می نمایند و بدین ترتیب هم به شخص و هم به نظم عمومی جامعه، خلل وارد می آورند.

سرقت که به معنای ربودن مال دیگری می باشد، یکی از مواردی است که قانون گذار آن را جرم شناخته و مجازات بسیار سنگینی را برای آن در نظر گرفته است. مجازات جرم سرقت، بسته به اینکه سرقت از نوع حدی باشد یا تعزیری، متفاوت بوده و در مواردی، امکان تخفیف مجازات این جرم، وجود خواهد داشت. اما، از آنجا که شرایط تخفیف مجازات در جرم سرقت، قواعد ویژه ای دارد، برای بهره مندی از آن، باید از این قواعد، آگاه بود.
از این رو، در مقاله حاضر قصد داریم در خصوص امکان و شرایط تخفیف مجازات در جرم سرقت صحبت کرده و پس از بررسی نحوه دریافت این امر و آثار آن، نمونه لایحه درخواست تخفیف در مجازات این جرم را ارائه کرده و فایل دانلود آن را در اختیار متقاضیان قرار دهیم.

آیا تخفیف مجازات در جرم سرقت امکان پذیر است

سرقت که دارای دو نوع حدی و تعزیری می باشد، یکی از جرایمی بوده که نسبت به اموال صورت می‌ گیرد و قانون گذار نیز آن را جرم انگاری کرده و برای آن مجازات بسیار سنگینی، تعیین نموده است. از آنجا که مجازات سرقت، بسیار سنگین است، مرتکبین این جرم، با این پرسش مواجه هستند که آیا امکان تخفیف در مجازات جرم سرقت وجود دارد یا خیر و در صورت امکان، شرایط دریافت و بهره مندی از این تخفیف، چه می باشد؟

برای اینکه بتوانیم به پرسش فوق الذکر پاسخ دهیم، باید، میان انواع سرقت، تفاوت قائل شده و از جهات تخفیف مجازات، همچنین جرایمی که امکان اعمال این جهات تخفیف، در خصوص آن ها، وجود دارد، مطلع باشیم. لذا ابتدا، در خصوص این موارد، توضیح داده و سپس با استفاده از نکات و مقدمات گفته شده، به این پرسش که آیا تخفیف مجازات در جرم سرقت امکان پذیر است یا خیر؟ پاسخ خواهیم داد.

قانون گذار، مجازات ها را به چهار دسته حدود، قصاص، دیات و تعزیرات، تقسیم بندی می نماید. مجازات های حدی، مجازات هایی هستند که نوع، میزان و کیفیت اجرا کردن آن ها، در شرع پیش بینی و تعیین شده است و قاضی پرونده، به هیچ وجه، امکان تغییر در خصوص نوع و میزان و کیفت اجرای آن ها را ندارد.

مجازات های تعزیری، مجازات هایی هستند که توسط قانون گذار، برای جرایم تعزیری که متناسب نیاز روز و معضلات جامعه، جرم انگاری شده، پیش بینی شده اند و بنابراین، نوع، مقدار، کیفیت اجرا و تمامی مقررات مربوط به آن ها، اعم از تخفیف، تعلیق، سقوط و سایر احکام، به موجب قانون مجازات و قوانین مرتبط، تعیین می گردند.

ماده 37 قانون مجازات اسلامی، مقرر می دارد: "در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف، دادگاه می‌ تواند، مجازات های تعزیری را به نحوی که به حال متهم، مناسب تر باشد، تقلیل دهد یا تبدیل کند:" بر اساس این ماده، امکان تخفیف مجازات، صرفا در جرایم تعزیری و آن هم در صورت وجود حداقل یکی از جهات تخفیف، وجود خواهد داشت. 

 سرقت نیز، به دو نوع سرقت تعزیری و سرقت حدی، تقسیم می گردد و با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این پرسش که آیا تخفیف مجازات در جرم سرقت امکان پذیر است یا خیر؟ باید گفت: امکان تخفیف مجازات در جرم سرقت، صرفا در سرقت های تعزیری وجود داشته و نه حدی، آن هم، در صورتی که شرایط تخفیف مجازات در جرم سرقت یا همان، جهات تخفیف مجازات وجود داشته باشد که در ادامه، به تفصیل، به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

شرایط تخفیف مجازات در جرم سرقت

گفتیم که امکان تخفیف مجازات در جرم سرقت، صرفا در سرقت های تعزیری وجود داشته، منوط بر اینکه شرایط این تخفیف نیز وجود داشته باشد، بدون وجود حداقل یکی از این شرایط، امکان دریافت تخفیف در مجازات جرم سرقت، وجود نخواهد داشت. لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم، با مراجعه به قانون مجازات اسلامی، درباره شرایط تخفیف مجازات در جرم سرقت، صحبت کنیم. 

شرایط تخفیف مجازات در جرم سرقت تعزیری، وجود حداقل یکی از جهات تخفیف مجازات پیش بینی شده در ماده 38 قانون مجازات اسلامی یا اعمال 442 قانون آیین دادرسی کیفری است، مستفاد از ماده 38 قانون مجازات، در پاسخ به این پرسش که شرایط دریافت تخفیف مجازات در جرم سرقت چیست؟ می توان گفت:

شاکی یا مدعی خصوصی، گذشت کند.

 متهم در شناسایی شرکا یا معاونان، همچنین، تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیا حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن، همکاری موثر داشته باشد.

  رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده در ارتکاب جرم موثر باشد یا در ارتکاب جرم، انگیزه شرافتمندانه وجود داشته باشد.

قبل از تعقیب، متهم، اعلام جرم کند یا حین رسیدگی، اقرار موثر داشته باشد.

متهم، نادم بوده یا دارای حسن سابقه باشد و یا وضعیت خاصی نظیر بیماری و کهولت داشته باشد.

متهم برای تخفیف آثار جرم یا کاهش زیان آن، کوشش کرده باشد.

نتایج زیان بار جرم یا آسیب وارده به زیان دیده، خفیف باشد.

شریک یا معاون، در وقوع جرم، مداخله ضعیف داشته باشند.

از جمله شرایط دریافت تخفیف در مجازات جرم سرقت هستند و چنانچه حتی یکی از موارد فوق الذکر در بالا موجود باشد، مجرم یا وکیل او، می توانند، ضمن تقدیم لایحه ای، به دادگاه صادر کننده رای، درخواست تخفیف در مجازات جرم سرقت را از قاضی پرونده، داشته باشند. البته، قاضی اجرای احکام نیز می تواند، در مرحله اجرای حکم، بسته به وضعیت مجرم، تخفیف مجازات برای او را از قاضی پرونده و دادگاه صادر کننده رای بخواهد.

شایان ذکر است، بر اساس ماده 37 قانون مجازات اسلامی که مقرر می دارد: " در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف، دادگاه می‌ تواند، مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم، مناسب تر باشد ... تقلیل دهد یا تبدیل کند:" اعمال تخفیف در مجازات انواع سرقت تعزیری، پس از ثبت درخواست، با اختیار قاضی پرونده خواهد بود.

ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری نیز مقرر می دارد: "در تمام محکومیت های تعزیری، در صورتی که دادستان، از حکم صادره، درخواست تجدید نظر نکرده باشد، محکوم علیه می‌ تواند، پیش از پایان مهلت تجدید نظر خواهی، با رجوع به دادگاه صادر کننده حکم، حق تجدید نظر خواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند. در این صورت، دادگاه، در وقت فوق العاده با حضور دادستان، به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می‌ کند. این حکم دادگاه، قطعی است."

بر اساس این ماده، می توان گفت، یکی از شرایط دریافت تخفیف در مجازات جرم سرقت، استرداد تجدید نظر خواهی، یا اسقاط حق تجدید نظر خواهی، توسط محکوم علیه، پیش از اتمام مهلت تجدیدنظر است، در شرایطی که دادستان، به عنوان مدعی العموم، تجدید نظر خواهی نکرده باشد.

نحوه درخواست تخفیف مجازات در جرم سرقت

پس از بررسی امکان و شرایط دریافت تخفیف مجازات در جرم سرقت، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره نحوه انجام این امر، توضیح داده و بگوییم که مجرم جرم سرقت، چگونه و با طی کردن چه مراحلی می تواند، درخواست تخفیف مجازات در این جرم را به اطلاع مقام ذی صلاح برساند. نحوه درخواست دریافت تخفیف مجازات در جرم سرقت، به شرح زیر است:

محکوم علیه یا وکیل قانونی وی باید، ضمن تنظیم لایحه ای که در آن، اسقاط حق تجدید نظر خواهی یا جهات تخفیف مجازات و ادله اثبات آن، ذکر شده است، از دادگاه، تقاضای اعمال تخفیف در مجازات سرقت تعزیری را به جهت وجود برخی جهات تخفیف یا اسقاط حق تجدیدنظر، داشته باشند. این لایحه، می تواند، توسط خود محکوم علیه و از داخل زندان، به دادگاه صادر کننده رای ارسال گردد یا توسط وکیل وی و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی.

قاضی اجرای احکام نیز می تواند، در هنگام اجرای حکم، با توجه به وضعیت و شرایط محکوم علیه، پیشنهاد اعمال تخفیف در مجازات جرم سرقت را به دادگاه صادر کننده رای، اعلام دارد تا در صورت صلاحدید قاضی، این تخفیف، نسبت به محکوم علیه، اعمال و جرا شود.

 

آثار تخفیف مجازات در جرم سرقت

یکی از پرسش های رایج متقاضیان دریافت تخفیف مجازات در جرم سرقت، این است که آثار دریافت این تخفیف، چیست و محکوم علیه را با چه شرایطی روبرو می کند؟ لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص این آثار، یعنی آثار تخفیف مجازات در جرم سرقت صحبت کرده که عبارتند از:

یکی از مهم ترین آثار اعمال تخفیف در مجازات جرم سرقت، این است که تخفیف مجازات، کاهش میزان مجازات حبس یا شلاق جرم سرقت را در پی خواهد داشت.

تبدیل حبس یا شلاق به جزای نقدی که اصلاحا، خرید حبس یا خرید شلاق نیز گفته می شود، از دیگر آثار اعمال تخفیف مجازات در جرم سرقت است.

تبدیل حبس به دوره مراقبت، خدمات عمومی رایگان یا محرومیت از حقوق اجتماعی، از آثار دیگری است که می تواند، در پی اعمال تخفیف مجازات در جرم سرقت، وجود داشته باشد. در ادامه، یک نمونه لایحه درخواست اعمال تخفیف در مجازات سرقت را ارائه خواهیم نمود.

 

نمونه لایحه تخفیف مجازات سرقت

همانطور که توضیح دادیم، محکوم علیه یا وکیل قانونی وی، می توانند، در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف مجازات و یا در صورت تمایل به پس گرفتن دادخواست تجدیدنظر یا اسقاط حق تجدیدنظر، پیش از اتمام مهلت این امر، در شرایطی که دادستان نیز، اقدام به تجدید نظر خواهی ننموده، درخواست تخفیف مجازات را از دادگاه صادر کننده رای، داشته باشند.

از آنجا که این امر، یعنی درخواست اعمال تخفیف مجازات تعزیری جرم سرقت، باید، ضمن تقدیم یک لایحه صورت گیرد، در این بخش از مقاله، قصد داریم، یک نمونه لایحه درخواست تخفیف مجازات در جرم سرقت را ارائه کرده و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم.

نمونه لایحه تخفیف مجازات سرقت

ریاست محترم دادگاه کیفری.....

احتراما، به استحضار می رساند:

اینجانب................. فرزند..................، محکوم علیه پرونده شماره ....................، در رابطه با جرم سرقت تعزیری از مغازه طلا فروشی بوده و به موجب دادنامه شماره ...................، به یک سال و نیم حبس تعزیری و 53 ضربه شلاق تعزیری محکوم شده ام.

با در نظر گرفتن اینکه، بعد از سرقت و احراز جرم، توسط ضابطین قضایی، بنده، همکاری های موثری در پیدا کردن باقی شرکا و معاونین جرم، همچنین، کشف محل اختفای طلاهای مسروقه داشتم و با توجه به آنکه از روی فقر و با هدف تامین حداقل هزینه های لازم، برای ازدواج دخترم، اقدام به این امر نمودم و از آنجا که رضایت شاکی پرونده نیز نسبت به اینجانب، بر روی پرونده موجود است، از آن مقام محترم، تقاضای تخفیف در مجازات جرم سرقت، با استناد به ماده 37 و 38 قانون مجازات اسلامی، مستدعی است.

 

علاقمندان به دانلود فایل نمونه لایحه تخفیف مجازات سرقت، می توانند، از طریق لینک زیر، نسبت به این امر، اقدام نمایند.

 

نمونه لایحه تخفیف مجازات جرم سرقت
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 243KB
  • منبع: دینا

 

علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات های جایگزین حبس در جرایم عمدی که سرقت تعزیری نیز یکی از آن ها می باشد، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که در قسمت در ادامه بخوانید، آمده است، اقدام نمایند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت تخفیف مجازات در جرم سرقت در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت تخفیف مجازات در جرم سرقت پاسخ دهند.