وام بانکی یکی از امکانات محبوب بانک ها بوده که امروزه توسط عموم مردم مورد استفاده قرار می گیرد و توانسته یکی از بهترین گزینه ها در شرایط بد اقتصادی باشد. استفاده از وام دارای مزایای بسیاری است، اما قبل از اینکه متقاضی وام مورد نظر را دریافت کند باید نسبت به محاسبه سود آن اقدام کرد. با محاسبه سود وام، متقاضی می تواند از میزان مبلغی پرداخت نهایی وام آگاه شود.
برای مشاوره نحوه محاسبه سود وام بانکی
برای مشاوره نحوه محاسبه سود وام بانکی
عموم مردم قبل از گرفتن وام و انتخاب نوع وام مورد نظر خود به فکر بررسی و تحقیق ابعاد مختلف وام نظیر محاسبه سود وام هستند. اینکار با استفاده از روش های مختلفی انجام می شود و می توان با استفاده از فرمول محاسبه سود وام یا فرمول محاسبه درصد سود وام به سریع ترین روش ممکن مورد مذکور را انجام داد.
به صورت کلی محاسبه سود وام یکی از المان های مهم و تاثیر گذار در انتخاب وام خواهد بود که می تواند نظر بسیاری از افراد را تغییر دهد و باعث شود که انتخاب نهایی آن ها متفاوت باشد. البته در زمان نیاز مالی، بسیاری از افراد سود وام مورد نظر خود را محاسبه نمی کنند و به علت نیاز سریع مالی، دیگر به این دست موارد دقت نمی کنند.
به همین علت تیم ما پیشنهاد می کند تا افراد مستعد دریافت وام، اقدام به مطالعه اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با نحوه محاسبه سود وام و همچنین فرمول محاسبه درصد سود وام کنند تا بتوانند در زمان نیاز، بهترین انتخاب ممکن را داشته باشند.
سود وام بانکی چیست؟ چگونه می توان آن را محاسبه کرد و روش های محاسبه آن کدام اند؟ متقاضی دریافت وام باید اطلاعات کاملی در رابطه با تمامی بخش ها و المان های دخیل در سود وام داشته باشد تا بتواند، به بهترین شکل ممکن و بر اساس نیاز مالی به انتخاب وام بانکی مورد نظر خود بپردازد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سود بانک شهر کلیک کنید.
موارد بسیاری در تعیین سود وام بانکی دخیل هستند که از مهم ترین آن ها می توان به بانک ارائه دهنده وام اشاره داشت. علاوه بر مورد مذکور، طرح دریافت وام نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. برای نمونه بعضی از وام های ارائه شده، هدف گذاری طولانی مدت دارند و به همین علت سود اصلی و نتیجه نهایی خود را طی چند سال ارائه خواهند داد.
برخلاف مورد مذکور بعضی از طرح ها برای مدت کم توسعه یافته اند و در مدت 3 ماه می توان بهترین وام را با کمترین شرایط دریافت کرد. بر همین اساس پیشنهاد می شود که متقاضی با مطالعه اطلاعات کامل در رابطه با انواع وام ها و همچنین نحوه ارائه آن ها، به انتخاب وام مورد نظر خود بپردازد.
به صورت کلی، سود بانکی بر اساس فرمول بخصوصی محاسبه می شود که در آن مواردی نظیر نرخ سود، مبلغ کلی وام و تعداد قسط ها دخیل هستند. با جاگذاری اعداد می توان با استفاده از این فرمول، سود وام بانکی را به صورت دقیق محاسبه کرد.
محاسبه سود وام بانکی دارای دو روش اصلی است. سود وام بانکی جدید و سود وام بانکی قدیم که هر کدام از فرمول محاسبه متفاوتی استفاده می کنند و در نتیجه دارای سود متفاوتی نیز خواهند بود. محاسبه سود وام بانکی با استفاده از فرمول های تعیین شده انجام می شود. پس از اینکه نوع وام و جدید یا قدیم بودن آن مشخص شد، می توان با استفاده از جایگذاری اعداد در کنار فرمول سود وام بانکی را محاسبه کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت وام با سند ملکی کلیک کنید.
یکی دیگر از روش های محاسبه استفاده از سایت های فعال در این زمینه است. به این صورت که متقاضی وارد محاسبه گر سایت می شود، سپس با وارد کردن مقادیر مختلف نظیر نوع بانک مد نظر، مدت باز پرداخت، طرح وام، مبلغ و همچنین تعداد اقساط سود وام بانکی را به صورت دقیق و صحیح محاسبه می کند.
مدت باز پرداخت زمانی است که متقاضی دریافت وام، مبلغ وام به همراه سود را پرداخت خواهد کرد. بازه زمانی پرداخت یا تعداد اقساط را نیز می توان انتخاب کرد که به صورت ماهانه یا سالانه است. مبلغ وام مهم ترین موردی است که متقاضی باید آن را مشخص کند.
تمامی موارد مذکور بر محاسبه سود وام بانکی دخیل هستند و به همین علت باید طبق نیاز های مالی و به درستی تعیین شوند.
همانطور که اشاره داشتیم، فرمول محاسبه سود وام بانکی به دو شکل اصلی قدیمی و جدید مورد استفاده قرار می گیرد. در روش محاسبه سود وام بانکی قدیمی، کافی است با استفاده از فرمول زیر و جاگذاری اعداد متناسب به شکل درست سود را محاسبه کرد.
سود وام بانکی = مبلغ کلی وام * نرخ سود * (تعداد اقساط + فاصله میان هر پرداخت قسط بر حسب ماه) / 2400
همچنین برای اینکه مبلغ قسط ها بر حسب ماه محاسبه شود باید از فرمول رو به رو استفاده کرد. مبلغ وام به علاوه مبلغ سود تقسیم بر تعداد اقساط. روش مذکور محاسبه سود وام بانکی به شکل قدیمی و با استفاده از آن فرمول بود.
در روش جدید محاسبه سود وام بانکی شاهد تفاوت های بسیاری هستیم و فرمول به صورت کلی تغییر کرده است. فرمول جدید به شکل زیر است.
مبلغ قسط به ماه = اصل وام * نرخ سود تقسیم بر 1200 * (1 + (نرخ سود / 1200) به توان مدت ماه) / (((1 = نرخ سود / 1200) به توان مدت ماه) – 1)
برای محاسبه سود وام بانکی نیز باید از فرمول رو به رو استفاده کرد. مبلغ اصلی وام منهای مدت پرداخت اقساط به ماه ضرب در مبلغ کلی قسط. با استفاده از فرمول مذکور می توان به صورت دقیق، سود وام بانکی را با فرمول جدید محاسبه کرد.
یکی از المان های مهم و تاثیر گذار در محاسبه سود وام، بانک مورد نظر و ارائه دهنده وام خواهد بود. بسیاری از بانک ها دارای سود وام 18 درصدی هستند و در مدتی که متقاضی وام اقدام به دریافت هزینه نهایی خواهد کرد، این درصد بر روی مبلغ کل وام تاثیر داده می شود. به نحوی دیگر می توان گفت که هر چقدر اقساط وام بیشتر باشد، میزان پرداختی نهایی وام نیز بیشتر خواهد بود و به ضرر متقاضی می شود.
به همین علت فرد گیرنده وام باید سعی کند تا وام هایی را دریافت کند که دارای کمترین سود وام هستند. درصد کمی از بانک های فعال در زمینه ارائه وام، وام های خود را با سود 4 درصدی ارائه می کنند تا علاوه بر راحتی مشتریان بتوانند مخاطبین بیشتری را جذب کنند. محاسبه سود وام بانکی به درصد نیز با استفاده از فرمول های مذکور انجام خواهد شد.
البته قابل توجه است که بانک ها سود وام خود را به صورت درصدی اعلام می کنند، که در این شرایط دیگر نیازی به محاسبه سود وام بانک نخواهد بود. بر همین اساس افراد می توانند با توجه به بانک و میزان سود وام بانکی به درصد، انتخاب خود را انجام دهند.
منظور از وام با نرخ سود 18 درصد، وامی است که نرخ آن به شکل سالانه و بر مبنای 12 ماه محاسبه می شود و متقاضی وام، هر سال باید علاوه بر اقساط مشخص شده از سوی بانک، 18 درصد از مبلغ وام را نیز به عنوان سود پرداخت نماید. بر همین مبنا در سال دوم، مبلغ باقی مانده از اصل وام، اساس محاسبه 18 درصد قرار می گیرد که مسلما متقاضی، مبلغ کمتری به عنوان سود پرداخت می کند، چرا که مبلغ بدهی شخص به بانک هرساله کمتر خواهد بود.
برای فهم بهتر، موضوع در قالب یک مثال مطرح می شود. فرض بر این است که متقاضی 30 میلیون تومان وام با سود 18 درصد گرفته باشد که باید آن را طی 5سال با اقساط 762000 تومانی پرداخت کند. با محاسبه 18 درصد 30 میلیون تومان یعنی 5400000 تومان و 12 قسطی که پرداخت می شود، مجموعا مبلغ 9140000 تومان در سال اول پرداخت می شود.
با پرداخت سود سال اول، مبلغ باقی مانده از وام در سال دوم 26300000 تومان خواهد بود که 18 درصد آن 4734000 تومان است، نهایتا متقاضی در طی پنج سال پرداخت اقساط بابت اصل پول، 15 میلیون تومان، یعنی نیمی از مبلغ وام را به عنوان سود پرداخت می کند و بابت 30میلیون تومان وام دریافتی، مبلغ 45 میلیون تومان به بانک باز می گرداند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه محاسبه سود وام بانکی در کانال تلگرام تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره تجاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون محاسبه سود وام پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه محاسبه سود وام بانکی
برای مشاوره نحوه محاسبه سود وام بانکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©