دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، به معنای این است که خریدار، با مدارکی، همچون، مبایعه نامه و پس از پرداخت هزینه دادرسی این امر، بر اساس نحوه طرح این دعوا، یعنی، با ثبت دادخواست مربوطه، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، الزام فروشنده، به اخذ صورت مجلس تفکیکی که از مدارک ضروری، برای انتقال سند رسمی و یا تنظیم تقسیم نامه ملک مشاعی است را از دادگاه، درخواست کند.
برای مشاوره دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی
برای مشاوره دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی
صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، سندی است که از سوی اداره ثبت، پس از ارائه گواهی پایان کار ساختمان و به موجب درخواست مالک، صادر می گردد و در آن، اطلاعات مربوط به هر واحد از آپارتمان های یک مجتمع و مشاعات ساختمان، درج شده است.
با توجه به اینکه صورت مجلس تفکیکی، از مدارک ضروری، برای تنظیم تقسیم نامه، میان مالکان مشاعی یک ملک یا تنظیم و صدور سند تک برگی ملک می باشد، در مواردی که فروشنده، از اخذ آن، امتناع کند، خریدار، می تواند پس از طی کردن مراحل و نحوه طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، الزام فروشنده را به این امر، از مرجع صالح بخواهد و از آنجا که بدون اطلاع از نحوه و مراحل طرح این دعوا و مدارک مورد نیاز آن، خواهان، از دعوای خود، نتیجه نخواهد گرفت، اطلاع از قواعد و تشریفات این دعوا، ضروری است.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم، توضیح دهیم که دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی چیست، شرایط و نحوه طرح آن، چگونه است و مدارک و هزینه های لازم، برای طرح این دعوا به چه شکل می باشد؛ سپس، دادگاه صالح رسیدگی کننده به این دعوا را بررسی کرده و متن و فایل نمونه دادخواست دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی را در اختیار خوانندگان محترم، قرار دهیم.
یکی از رایج ترین دعاوی که به موجب قرارداد فروش و پیش فروش ساختمان و آپارتمان و پس از تحویل ملک، به خریدار، میان فروشنده و خریدار که مالک جدید است، مطرح می گردد، دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی می باشد. قبل از توضیح در خصوص مفهوم و نحوه طرح این دعوا، لازم است تا اندکی در خصوص صورت مجلس تفکیکی آپارتمان یا ملک، صحبت کنیم.
صورت مجلس تفکیکی، سندی صادره از سوی اداره ثبت اسناد و املاک است که به درخواست مالک آپارتمانی که چندین واحد داشته و تا قبل از اخذ سند، همه قسمت های آن، مشاع است، صادر می گردد تا اطلاعات هر واحد، به طور جداگانه، مشخص گردد و امکان دریافت و انتقال سند، فراهم آید. در صورت مجلس تفکیکی، اطلاعات هر واحد، به طور جداگانه، به همراه مشاعات آپارتمان، ذکر شده و داشتن این صورت مجلس، از ضروری ترین مدارک، برای اخذ سند تفکیکی یا انتقال سند، همچنین، تنظیم تقسیم نامه ملک مشاعی می باشد.
از آنجا که صورت مجلس تفکیکی، به درخواست مالک و پس از ارائه گواهی پایان کار ساختمان، صادر می گردد، در مواردی که سازنده و مالک قدیم، از اخذ آن، خودداری کند و بدین ترتیب، خریدار جدید، نتواند نسبت به انتقال سند، اقدام نماید، امکان طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، در قانون، پیش بینی شده است.
مقصود از طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، دعوایی است که به موجب ثبت دادخواست این امر، توسط خریدار یا همان مالک جدید، مطرح شده و به واسطه آن، از دادگاه صالح، تقاضای صدور حکم به الزام فروشنده، به اخذ صورت مجلس تفکیکی، گردیده است. در ادامه مقاله، شرایط و نحوه طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی را توضیح خواهیم داد.
برای طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، باید، شرایط طرح آن وجود داشته باشد، در غیر این صورت، دعوا، به نتیجه، نخواهد رسید. از این رو، در این بخش، قصد داریم، در خصوص شرایط طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، صحبت کنیم که عبارتند از:
فروشنده یا متعهد به اخذ صورت مجلس تفکیکی، از دریافت آن، امتناع ورزد.
خریدار یا خواهان صورت مجلس تفکیکی، از اهلیت لازم (رشید بودن، عقل، بلوغ)، برای طرح دعوا و ثبت دادخواست این امر، برخوردار باشد.
خریدار یا خواهان صورت مجلس تفکیکی، دعوا را به طرفیت کسی مطرح نماید که صلاحیت اخذ و دریافت صورت مجلس را داشته باشد؛ یعنی، کسی که مالک تمام ملک است یا از تمام مالکین، وکالت نامه دارد و تعهد بر این امر نموده است.
خواهان اخذ صورت مجلس تفکیکی، ذی نفع بوده و مدارک لازم، نظیر مبایعه نامه خرید ملک را برای طرح این دعوا، داشته باشد.
متقاضیان درخواست درخواست صدور سند تک برگی می توانند، با مراجعه به سایت ثبت ملک یا از طریق مراجعه حضوری به دفاتر اسناد رسمی و ارائه مدارک لازم، نظیر گواهی پایان کار و صورت مجلس تفکیکی، نسبت به اخذ آن، اقدام کنند.
با توجه به اینکه اخذ صورت مجلس تفکیکی، تنها پس از ارائه گواهی پایان کار ساختمان، امکان پذیر می باشد، مطالعه مقاله زیر، به علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، پیشنهاد می گردد.
در قسمت های قبل، گفتیم که شرایط طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی چیست و کاربرد این صورت مجلس، در چه مواردی می باشد. در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص مراحل و نحوه طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی صحبت کنیم.
نحوه طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، بدین صورت می باشد که خواهان این دعوا، باید، در ابتدا، اقدام به ایجاد حساب کاربری سامانه ثنا نماید که این امر، از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی یا مراجعه به آدرس sana.adliran.ir ممکن و میسر می باشد و پس از آن، بر اساس نمونه دادخواست های موجود در خصوص این دعوا، دادخواست خود را تنظیم کرده و آن را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به دادگاه صالح رسیدگی به این دعوا، که در ادامه، توضیح خواهیم داد، ارسال نماید.
پس از ثبت دادخواست، خواهان و خوانده، به موجب دریافت پیامک ابلاغیه سامانه ثنا، از وقت رسیدگی و تاریخ جلسه، اطلاع خواهند یافت و باید، در موعد مقرر، با در دست داشتن مدارک لازم، در جلسه دادرسی، حاضر شوند.
متقاضی طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی باید، از مدارک لازم برای طرح این دعوا، برخوردار باشد، در غیر این صورت، امکان ثبت دادخواست و صدور حکم، در خصوص این دعوا، وجود، نخواهد داشت. این مدارک، عبارتند از:
مدارک مربوط به حساب کاربری سامانه ثنا که شامل نام کاربری و رمز عبور می باشد.
دادخواست تنظیم شده، با کمک نمونه دادخواست های موجود در خصوص این موضوع.
مدارک اثبات کننده مالکیت خواهان، نظیر مبایعنامه یا سند تعهد به انتقال.
استعلامات ثبتی، مبنی بر عدم اخذ صورت مجلس تفکیکی، توسط فروشنده.
پس از صحبت در خصوص مدارک لازم برای طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، در ادامه، قصد داریم، بگوییم، برای طرح این دعوا، خواهان، باید، چه میزان، هزینه پرداخت نماید و هزینه های این دعوا، شامل چه مواردی است.
هنگامی که خواهان، برای طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، اقدام می نماید، باید، هزینه های لازم، برای طرح این دعوا را بپردازد تا دادخواست وی، ثبت و به دادگاه صالح، ارسال گردد و به دعوا و خواسته شخص، رسیدگی گردد. این هزینه ها، عبارتند از:
هزینه های دادرسی که شامل هزینه برگ دادخواست و هزینه رسیدگی دادگاه، به دعوا بوده که هزینه هر برگ دادخواست، مبلغی برابر با 2 هزار تومان و هزینه دادرسی، با توجه به غیر مالی بودن دعوا، مبلغی در حدود 40 تا 180 هزار تومان می باشد.
هزینه های خدمات دفاتر خدمات الکترونیک قضایی که بابت ثبت و ارسال دادخواست، از خواهان، اخذ می گردد و مبلغی در حدود 100 هزار تومان می باشد. البته، این هزینه، با توجه به نرخ تعرفه هر سال، تغییر خواهد کرد و اندکی، افزایش می یابد.
بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، بسته به موضوع دعوا، دادگاه صالح رسیدگی کننده به دعوا، متفاوت است. در مواردی، دادگاه صالح، دادگاه محل وقوع مال غیر منقول یا دادگاهی بوده که طرفین، بر صالح بودن آن، در صورت بروز اختلاف، توافق کرده اند و در مواردی، دادگاه صالح، دادگاه محل اقامت خوانده می باشد.
در خصوص دعاوی مربوط به الزام به تنظیم سند رسمی یا دعوای الزم به اخذ صورت مجلس تفکیکی، دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک که مالی غیر منقول است، صالح به رسیدگی و صدور حکم در این خصوص می باشد.
علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دادگاه صالح به رسیدگی الزام به تنظیم سند رسمی، می توانند، اقدام به مطالعه ای که در زیر، در خصوص این موضوع آمده است نمایند، در ادامه، نمونه دادخواست طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی را ارائه خواهیم کرد.
در قسمت های قبل، توضیح دادیم که از شرایط انتقال سند ملک، حضور فروشنده، در دفترخانه، داشتن گواهی پایان کار و صورت مجلس تفکیکی می باشد و عدم وجود هریک از این موارد، موجب امتناع دفترخانه، از انتقال سند رسمی، به نام خریدار جدید می گردد. همچنین، اشاره کردیم که در صورت امتناع فروشنده، از اخذ صورت مجلس تفکیکی، خریدار، می تواند، به موجب طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، الزام فروشنده را به اخذ این سند، بخواهد.
از آنجا که نحوه طرح این دعوا، جهت صدور حکم الزام فروشنده به اخذ صورت مجلس تفکیکی، نیازمند ثبت دادخواست این امر می باشد، در این بخش، قصد داریم، متن و فایل دانلود یک نمونه دادخواست الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی را در اختیار خوانندگان محترم، قرار دهیم که به شرح زیر می باشد:
نمونه دادخواست دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی
اطلاعات خواهان : . . . ( مشخصات خریدار )
اطلاعات خوانده : . . . ( مشخصات فروشنده )
اطلاعات وکیل یا نماینده قانونی : . . . . . ( در صورت داشتن وکیل)
خواسته یا موضوع و بهای آن : ( الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی )
دلایل و منضمات دادخواست : قرارداد- اظهارنامه، استعلامات از شهرداری و مراجع ثبتی و....
شرح دادخواست :
سلام علیکم. با احترام به استحضار می رساند :
خوانده دعوا....... جناب آقای....... به موجب قرارداد شماره ............ اقدام به پیش فروش یک دستگاه آپارتمان، به آدرس .............. با پلاک اصلی....... و پلاک فرعی............ به اینجانب، نموده اند. در مورخ .../..../..... ملک، تحویل اینجانب شد و به موجب سند بیع و تعهد به انتقال فی مابین، قرار بر این بود که دو ماه پس از تحویل ملک، ایشان، اقدام به اخذ گواهی پایان کار و صورت مجلس تفکیکی نمایند و بنده، با وکالتی که از ایشان دارم، شخصا، نسبت به انتقال سند به نام خود، اقدام نمایم.
اما، با وجود گذشت بیش از دو ماه از تاریخ تحویل ملک و با توجه به استعلامات به عمل آمده، ایشان، از اخذ صورت مجلس تفکیکی که از موارد ضروری برای تنظیم سند ملک و انتقال آن، به نام خریدار جدید است، خودداری نموده و به درخواست های اینجانب، مبنی بر اخذ صورت مجلس تفکیکی که به موجب ارسال اظهارنامه، از ایشان داشته ام، وقعی نمی نهند.
لذا با توجه به ضرورت این مدرک، جهت انتقال ملک به اینجانب و با توجه به اینکه بنده، قصد فروش ملک مارالذکر را دارم و خریدار جدید، بر انتقال سند رسمی، تاکید دارند، از آن، مرجع محترم، تقاضای صدور حکم بر الزام خوانده محترم، به اخذ صورت مجلس تفکیکی، مورد استدعا است.
جهت دانلود نمونه دادخواست الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.
نویسنده: دینا | |
حجم: 256KB | |
منبع: دینا |
شایان ذکر است، از آنجا که اخذ سند، بدون صورت مجلس تفکیکی امکان پذیر نیست، در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، در صورت نبود صورت مجلس تفکیکی، باید، الزام به اخذ این سند را نیز، در دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی، از دادگاه صادر کننده حکم خواستار شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی پاسخ دهند.
برای مشاوره دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی
برای مشاوره دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©