پروانه بهره برداری ، مجوزی است که از طرف وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، به متقاضیان تاسیس کارخانه ها که خط تولید خود را راه اندازی نموده اند ، داده می شود که شرایط اخذ آن ، درخواست در سامانه بهین یاب و تکمیل مدارک مربوطه است . نحوه استعلام پروانه بهره برداری برای محصولات خوراکی ، از طریق سامانه تیتک می باشد .
برای مشاوره پروانه بهره برداری
برای مشاوره پروانه بهره برداری
تاسیس واحدهای صنعتی همچون کارخانه ها ، نیازمند آن است که متقاضی ، ابتدا یکسری مجوزهای مورد نیاز را ، به لحاظ قانونی ، دریافت کند تا اجازه انجام فعالیت های صنعتی را داشته باشد . به عنوان نمونه ، زمانی که یک واحد صنعتی مثل کارخانه ، تاسیس شده و قصد تولید محصول دارد ، می بایست اقدام به اخذ و دریافت پروانه بهره برداری نماید .
در پاسخ به این سوال که پروانه بهره برداری چیست ، باید گفت که متقاضیان تاسیس واحدهای صنعتی که قصد تولید کالاهایی را دارند ، می بایست اقدام به اخذ مجوزی از وزارت صنعت ، معدن و تجارت نمایند که پروانه بهره برداری نامیده می شود . از آن جهت که استفاده از این پروانه ، اجباری می باشد ، پرداختن به این موضوع که شرایط استعلام و دریافت این پروانه به چه صورت است ، الزامی است .
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که پروانه بهره برداری چیست و شرایط و نحوه دریافت آن از طریق سامانه مربوط به آن ، به چه صورت است . سپس ، مدارک ، هزینه ها و مدت زمان دریافت این پروانه را شرح داده و در ادامه نیز ، روش مشاهده و پیگیری و استعلام پروانه بهره برداری با کد ملی را توضیح خواهیم داد .
تاسیس واحدهای صنعتی همچون کارخانه در راستای تولید محصولات انواع شرکت ها ، نیازمند اخذ و دریافت مجوزهایی است تا سازمان های مربوطه ، اطمینان حاصل کنند که این واحدها ، به نحو صحیح و اصولی تاسیس شده و فعالیت می کنند ؛ همچنین ، اخذ این مجوزها ، امکان نظارت بر آن واحد را فراهم نموده و در مقابل ، برای دریافت کنندگان مجوز ، تسهیلاتی را فراهم می آورد . یکی از این مجوزها ، پروانه بهره برداری است که در کنار جواز تاسیس ، از اهمیت زیادی برخوردار می باشد .
پروانه بهره برداری ، همانگونه که از نام آن مشخص است ، به مجوزی گفته می شود که افراد ، با دریافت آن ، می توانند از خط تولید کارخانه راه اندازی شده ، بهره برداری نمایند و در واقع ، پروانه بهره برداری ، به منزله تایید این موضوع است که آن کارخانه ، شرایط لازم برای بهره برداری از تولیدات مورد نظر را خواهد داشت و قادر است که تولیدات خود را انجام دهد ؛ لذا می توان آن را مجوزی برای تولید محصولات نیز قلمداد کرد .
لازم به ذکر است که پروانه بهره برداری ، در حال حاضر ، توسط وزارت صنعت ، معدن و تجارت صادر می گردد و دریافت این پروانه ، مزایای مختلفی دارد که از جمله آنها ، می توان به امکان دریافت تسهیلات بانکی ، امکان ثبت برند ، امکان استفاده از معافیت های مالیاتی و مواردی از این قبیل ، اشاره نمود .
در قسمت قبل ، به توضیح اینکه پروانه بهره برداری چیست ، پرداخته و گفتیم که دریافت و اخذ این پروانه ، برای بهره برداری از تولیدات کارخانجات صنعتی ، مورد نیاز است که استفاده از آن ، امکان ثبت برند و استفاده از معافیت های مالیاتی را برای متقاضی ، فراهم می کند . اما سوالی که مطرح می شود ، این است که شرایط دریافت پروانه بهره برداری چیست ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که یکی از شرایط دریافت پروانه بهره برداری ، این است که متقاضی ، پس از دریافت موافقت اصولی از وزارت صنعت ، معدن و تجارت و اخذ پروانه احداث آن کارخانه ، با فراهم کردن مدارک لازم ، اقدام به ثبت درخواست در سامانه برای اخذ پروانه بهره برداری نماید .
همچنین ، از دیگر شرایط دریافت و اخذ پروانه بهره برداری ، این شرط است که یکسری اقدامات لازم ، در ارتباط با نصب ماشین آلات خطوط تولید ، استخدام نیروی انسانی مورد نیاز ، در کارخانه مورد نظر و نیز ، تولید آزمایشی محصول ، انجام شده باشد و سپس ، با تهیه مدارک لازم و مراجعه به سامانه مربوطه ، پروانه بهره برداری دریافت گردد که در ادامه ، به بررسی هر یک از این شرایط ، خواهیم پرداخت .
از آن جهت که اخذ و دریافت پروانه بهره برداری ، مزایای متعددی برای تاسیس کنندگان کارخانه ها دارد و بحث معافیت های مالیاتی نیز به آن بستگی دارد ، پس از حصول شرایط لازم ، باید اقدام به دریافت این پروانه بهره برداری نمود . لذا پرداختن به این موضوع که نحوه دریافت پروانه بهره برداری چگونه است ، امری مهم و ضروری است .
در پاسخ به این سوال که نحوه دریافت پروانه بهره برداری چگونه است ، باید گفت که در حال حاضر ، اخذ و استعلام پروانه های بهره برداری کارخانه ها ، به صورت الکترونیکی و اینترنتی نیز قابل انجام بوده و متقاضی ، با مراجعه به سامانه دریافت پروانه بهره برداری ، می تواند مدارک لازم جهت طرح درخواست خود را بارگذاری نماید .
لازم به ذکر است که نحوه دریافت پروانه بهره برداری ، از طریق سامانه ای که در قسمت بعد ، توضیح داده می شود ، خواهد بود . به همین مناسبت ، در این قسمت ، قصد داریم راهنمای تصویری نحوه دریافت پروانه بهره برداری از طریق سامانه را توضیح دهیم .
در اولین مرحله ، پس از ورود به سامانه بهین یاب که نشانی اینترنتی این سایت ، www.behinyab.ir است، باید تعیین شود که آیا متقاضی جواز تاسیس ، کارت شناسایی ، گواهی فعالیت دارد یا خیر و اگر دارد ، باید مشخصات آن ، وارد شود .
در مرحله بعد ، می بایست محصولات مورد نظر به همراه مشخصات آنها و برخی از اطلاعات خواسته شده در مورد آنها ، به صورت دقیق ، تکمیل شود .
در گام سوم ، مشخصات عمومی مربوطه در خصوص محصولات ، می بایست وارد شود که برای محصولاتی نمایش داده می شود که در مرحله قبل ، تعیین شده اند .
سپس باید مشخصات مربوط به امور سرمایه گذاری ، به صورت دقیق ، ذکر شده و تمامی ویژگی های مربوط به سرمایه های ذکر شده نیز ، درج گردد .
در این مرحله ، در صورتی که از تسهیلات خاصی استفاده کردید ، آن را درج نموده و مشخصات مربوط به آن را نیز ، درج و تایید کنید .
در ادامه ، مشخصات فنی مربوط به کالاها و سرمایه هایی که در گام های قبلی تعیین شده است ، می بایست تکمیل گردند .
در آخرین مرحله ، اگر تمامی گام های مذکور را به صورت دقیق کامل نموده اید ، می توانید اقدام به تایید نهایی ثبت نام کنید .
پس از ثبت نام در سامانه و بارگذاری مدارک لازم در آن ، تقاضای اخذ پروانه بهره برداری ، می بایست توسط وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، مورد رسیدگی قرار گرفته و در صورتی که کارشناسان پس از بازدید ، شرایط لازم برای صدور پروانه بهره برداری ( از جمله مطابقت داشتن آن کارخانه با آیین نامه های مربوطه ) ، را تایید نموده و از سازمان های ذی ربط نیز استعلام های لازم انجام شد ، پروانه بهره برداری صادر خواهد شد .
همانطور که در قسمت قبل گفته شد ، نحوه دریافت پروانه بهره برداری ، به این صورت است که متقاضی ، ابتدا باید در سامانه مربوطه ، درخواست صدور پروانه بهره برداری را به ثبت برساند تا پس از بررسی موضوع توسط کارشناسان ، پروانه بهره برداری صادر شود . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم به معرفی سامانه دریافت پروانه بهره برداری پرداخته و نحوه ثبت درخواست صدور پروانه بهره برداری از طریق آن را توضیح دهیم .
علاوه بر پروانه بهره برداری برای کارخانه ، اطلاع از ثبت طرح های صنعتی و جزئیات مربوط به آن نیز ممکن است در مواردی لازم باشد که باید نسبت به آن اطلاع کافی داشت .
سامانه دریافت پروانه بهره برداری صنعتی ، سامانه بهین یاب بوده که نشانی اینترنتی این سایت ، www.behinyab.ir می باشد . در این قسمت ، قصد داریم نحوه دریافت پروانه بهره برداری از طریق سایت بهین یاب را توضیح دهیم .
مرحله اول ، وارد شدن به سایت بهین یاب می باشد . پس از ورود به این سامانه ، می بایست از طریق قسمت پایین صفحه ، به بخش سرمایه گذاری وارد شده و سپس ، بر روی گزینه « صدور پروانه بهره برداری صنعتی » کلیک کنید .
در این مرحله ، متقاضی ، وارد صفحه ثبت درخواست صدور پروانه بهره برداری صنعتی می شود که در صورتی که قصد استفاده از این سامانه برای درخواست صدور پروانه بهره برداری را داشته باشید ، می بایست به ترتیب ، مراحل مذکور در قسمت قبل را طی کرده و مدارک لازم را نیز ، بارگذاری نمایید .
لازم به ذکر است که استفاده از سامانه بهین یاب برای ثبت درخواست و اخذ پروانه بهره برداری ، نیازمند این است که متقاضی ، ابتدا اقدام به ثبت نام در سایت بهین یاب نموده تا بتواند از امکانات این سامانه ، استفاده نماید .
در ارتباط با شرایط اخذ و دریافت پروانه بهره برداری ، ممکن است این سوال نیز مطرح شود که مدارک لازم برای دریافت پروانه بهره برداری چیست و متقاضیان ، برای ثبت درخواست پروانه بهره برداری ، چه مدارکی را باید تهیه و ارائه نمایند ؟ لذا در این قسمت ، قصد داریم مدارک مورد نیاز برای اخذ این پروانه را ذکر نماییم .
برای ثبت درخواست اخذ پروانه بهره برداری ، متقاضی ، می بایست با مراجعه به سامانه بهین یاب ، فرم تقاضا در سامانه بهین یاب را تکمیل نموده و مدارک زیر را نیز ، تهیه و بارگذاری نماید :
تصویر کپی کارت ملی مدیر عامل شرکت تجاری ؛
تصویر کلیه مدارک شرکت در خصوص اشخاص حقوقی ؛
کپی آگهی تغییرات شرکت در صورت وجود ؛
مدارک مربوط به مالکیت یا اجاره نامه زمین محل استقرار کارخانه مربوطه ؛
فاکتورهای مربوط به خرید امتیاز آب و برق ، خرید ماشین آلات لازم ، مواد اولیه و مواردی از این قبیل ؛
ارائه اطلاعات مربوط به نیروی انسانی مشغول به کار ؛
پاسخ های مربوط به استعلام های انجام شده از سازمان های مربوطه که می بایست ضمیمه درخواست شود .
مدارک مذکور ، در هنگام بررسی درخواست صدور پروانه بهره برداری ، مورد توجه کارشناسان سازمان صنعت ، معدن و تجارت قرار گرفته و در صورتی که نواقصی در آن وجود داشته باشد ، به اطلاع متقاضی رسیده تا اقدام به اصلاح آن نماید .
در قسمت قبل ، به بررسی اینکه اخذ و دریافت پروانه بهره برداری ، نیازمند چه مدارکی است ، پرداخته و گفتیم که متقاضی ، پس از ثبت درخواست در سامانه و ارائه مدارک لازم ، باید موافقت کارشناسان سازمان را برای دریافت این پروانه ، کسب نماید . اما دریافت پروانه بهره برداری نیز ، همچون سایر مجوزها ، نیازمند پرداخت هزینه هایی است که در این قسمت ، قصد داریم به بررسی آنها پرداخته و بگوییم که هزینه دریافت پروانه بهره برداری چقدر است ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که دریافت پروانه بهره برداری ، نیازمند پرداخت هزینه های مقدماتی از قبیل پرداخت هزینه های مربوط به تاسیس و راه اندازی کارخانه ، تامین نیروی انسانی و خرید مواد اولیه و نیز ، پرداخت هزینه جواز تاسیس و مواردی از این قبیل است .
علاوه بر این ، هزینه های مربوط به اخذ و دریافت پروانه بهره برداری ، شامل هزینه صدور پروانه بهره برداری به وزارت صنعت ، معدن و تجارت و نیز ، هزینه های مربوط به تمبرهای بانکی است که متقاضی ، پس از پرداخت آنها ، می بایست رسیدهای مربوط به آن را نیز ، به عنوان مدارک لازم ، ضمیمه درخواست خود نماید .
افرادی که قصد تاسیس کارخانه و انجام فعالیت های تجاری را دارند ، این سوال را نیز مطرح می کنند که مدت زمان دریافت پروانه بهره برداری چقدر است و اصولا چه مدت زمانی طول می کشد که متقاضی ، بتواند پروانه بهره برداری خود را اخذ کند ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که از زمانی که متقاضی ، اقدام به ثبت درخواست خود در سامانه نموده و مدارک لازم را ارائه می کند ، تا زمانی که وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، به بررسی آن بپردازد ، حدودا دو ماه زمان طول می کشد . البته ، در صورتی که در مدارک ارائه شده ، نقصی وجود داشته و به دلایلی کامل نباشند ، به درخواست کننده ، فرصت داده می شود تا در طی دو ماه ، آن را تکمیل نماید .
نهایتا ، تا چهار ماه پس از ثبت درخواست ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، کارشناسان خود را جهت بررسی ، به کارخانه اعزام نموده و در صورتی که کلیه مدارک کامل بوده و نواقصی در آن وجود نداشته باشد ، پروانه بهره برداری را صادر می نماید .
در قسمت های قبل ، کلیاتی در مورد پروانه بهره برداری صنعتی ذکر کرده و همانطور که گفته شد ، دریافت این پروانه ، برای تاسیس کارخانه ، الزامی است . این پروانه ، پس از راه اندازی خط تولید اولیه ، در تایید مطابقت تولیدات کارخانه با ضوابط مقرر ، صادر می شوند . به همین دلیل ، در فرایند صدور پروانه بهره برداری ، گاها متقاضیان ، به دنبال پیگری و مشاهده مراحل صدور این پروانه هستند تا از جزئیات مربوط به صدور آن ، مطلع شوند .
لذا ممکن است این سوال مطرح شود که نحوه مشاهده و پیگیری پروانه بهره برداری کارخانه ها ، از چه طریقی ممکن است و به عبارت دیگر ، آیا همچون مشاهده شناسه کالا ، متقاضیان می توانند اقدام به استعلام پروانه بهره برداری نمایند یا خیر ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ، نحوه مشاهده و پیگیری این پروانه ، به چه صورت است ؟
نحوه مشاهده و پیگیری پروانه بهره برداری در سامانه بهین یاب ، به این صورت است که ابتدا ، متقاضی به سایت بهین یاب به آدرس Behinyab.ir وارد شده و از قسمت پایین صفحه ، گزینه « صدور پروانه بهره برداری صنعتی » را انتخاب می کند .
پس از آن ، لازم است که با وارد نمودن نام کاربری و کلمه عبور ، وارد حساب کاربری مربوطه شد تا از این طریق ، بتوان فرایند صدور پروانه بهره برداری را ملاحظه نمود .
مشاهده و پیگیری پروانه بهره برداری در سامانه بهین یاب ، این فرصت را برای متقاضیان فراهم می کند که با اطلاع از روند کار و نیز ، اقدامات انجام شده ، از مدت زمان صدور پروانه بهره برداری نیز ، اطلاع پیدا کنند .
در قسمت قبل ، نحوه مشاهده و پیگیری پروانه بهره برداری را مورد بررسی قرار داده و گفتیم که پیگیری پروانه بهره برداری ، در حال حاضر ، از طریق سامانه بهین یاب ، امکانپذیر شده است . در همین ارتباط ، این سوال نیز ، ممکن است مطرح شود که آیا استعلام پروانه بهره برداری از طریق کد ملی نیز امکان پذیر است ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در حال حاضر ، امکان استعلام پروانه بهره برداری کارخانه ها با کد ملی ، به این شکل است که متقاضی ، با ورود به سامانه بهین یاب ، بر روی گزینه صدور پروانه بهره برداری کلیک کرده و مانند مرحله قبل ، وارد حساب کاربری خود می شود .
سپس ، مطابق تصویر زیر ، باید بر روی گزینه « ورود نام کاربری و رمز ورود » ، کلیک کرد .
در این مرحله ، متقاضی ، می تواند مشخصات خود از قبیل کد ملی و رمز عبور خود را وارد کرده تا بتواند اقدام به استعلام پروانه بهره برداری نماید .
استعلام پروانه بهره برداری از این طریق ، نیازمند آن است که متقاضی ، قبلا در سامانه بهین یاب ، ثبت نام اولیه خود را انجام داده باشد ؛ لذا در صورتی که قبلا حساب کاربری ایجاد نشده ، ابتدا باید اقدام به ایجاد حساب کاربری نمود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پروانه بهره برداری در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پروانه بهره برداری پاسخ دهند .
برای مشاوره پروانه بهره برداری
برای مشاوره پروانه بهره برداری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©