دینا / خانواده / مهریه / هزینه محضر برای بخشیدن مهریه

هزینه محضر برای بخشیدن مهریه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مبلغ بخشش مهریه در دفترخانه، بر اساس تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، محاسبه و بر اساس توافق طرفین، از زن، شوهر و یا هر دوی آنها دریافت می شود. هزینه محضر برای بخشیدن مهریه، بسته به میزان مهریه زن متفاوت بود که بدین منظور، باید با توجه به میزان مهریه و نرخ تعرفه ارائه شده، هزینه آن را محاسبه و پرداخت نمود.

 

پس از جاری شدن خطبه عقد، تکالیف زناشویی، بر عهده زوجین استقرار پیدا می کند که یکی از این تکالیف، پرداخت کردن مهریه تعیین شده حین عقد نکاح توسط شوهر می باشد. در واقع، از آن جهت که زن، مالک مهریه شده است، می تواند هر زمان که بخواهد، آن را مطالبه نموده و یا اگر صلاح بداند، با رضایت خاطر، در ازای حقوق دیگر و یا به صورت بلاعوض، از روی عشق و علاقه، آن را به شوهرش ببخشد.

 

بخشیدن مهریه، می تواند بصورت دستنویس و یا با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و پرداخت هزینه های مربوطه، انجام شود. اما از آن جهت که سند رسمی بخشش مهریه، نیازمند پرداخت هزینه و مبالغ بعضا قابل توجهی بوده، لازم است تا طرفین، با آگاهی از مبلغ و میزان هزینه محضر برای بخشیدن مهریه و با در نظر گرفتن توان مالی خود، برای بخشش مهریه به طور رسمی اقدام نمایند.

 

برای پرداختن به این موضوع، در ادامه این مقاله، ابتدا به بررسی این موضوع می پردازیم که هزینه محضر برای بخشیدن مهریه به عهده کیست و میزان و نرخ هزینه بخشش مهریه چقدر است. در ادامه نیز، نحوه پرداخت هزینه محضر برای این امر را توضیح خواهیم داد. در ادامه برای آشنایی بیشتر با میزان مبلغ بخشش مهریه در دفترخانه با ما همراه باشید.

هزینه محضر برای بخشیدن مهریه بر عهده کیست

مالکیت زن بر مهریه، که از همان لحظه عقد نکاح ایجاد می شو، اقتضای آن را دارد که زوجه، هر زمان که اراده کند، بتواند اقدام به بخشیدن مهریه خود نموده و یا اینکه مهریه خود را به صورت ثبتی یا حقوقی، مطالبه کند. با این حال، در مواردی، زوجین، بنا به شرایط خاصی که دارند، با هم در خصوص بخشش مهریه به شوهر، به توافق می رسند و ضمن مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، سند رسمی برای بخشش مهریه زن را تنظیم می نمایند.

 

البته، بخشش مهریه، می تواند در قالب های مختلفی انجام شود. به عنوان نمونه، زوجه، می تواند اقرارنامه ابرا زوجه از پرداخت مهریه را امضا کرده و یا اینکه اقرار به دریافت کلیه مهر خود نماید تا به این ترتیب، شوهر از پرداخت مهریه معاف شود. علاوه بر اینها، بخشش مهریه، می تواند در قالب عقد صلح بوده و یا اینکه بخشیدن مهریه توسط زن، در ازای دریافت حق طلاق باشد.

 

در همه این حالات، بخشش مهریه، هم با تنظیم سند رسمی و هم با نوشتن یک سند عادی، امکان پذیر می باشد؛ لکن از آن جهت که سند رسمی بخشش مهریه، نسبت به اسناد عادی، از ارزش بیشتری برخوردار است، بسیاری از افراد، ترجیح می دهند به جای بخشیدن مهریه به صورت دستنویس، به محضر مراجعه کنند.

 

منتها سوالی که در این خصوص مطرح می شود، این است که هزینه محضر برای بخشیدن مهریه بر عهده کیست؟ در صورتی که زن و شوهر، برای بخشیدن مهریه به دفترخانه یا محضر مراجعه کنند، چه کسی باید هزینه های مربوط به تنظیم فرم بخشیدن مهریه را پرداخت کند؟ هزینه بخشش مهریه در دفترخانه چقدر است؟

 

در پاسخ به این سوال، باید گفت که اصولا بخشیدن مهریه و بری کردن ذمه زوج از پرداخت مهر، نیازی به حضور مرد در دفترخانه ندارد؛ مگر اینکه بخشش مهریه، در ازای حق طلاق زن باشد و مرد، با قبول بذل مهریه از جانب زن، به وی حق طلاق بدهد. بر این اساس، اصولا پرداخت هزینه بذل مهر در دفترخانه اسناد رسمی، به عهده متقاضی تنظیم سند (یعنی زوجه) می باشد.

 

البته، در بسیاری از موارد، پرداخت هزینه ابرا مهریه در دفترخانه، با توافق طرفین صورت گرفته و از آن جهت که مرد، از بخشش مهریه توسط زوجه منتفع می شود هزینه های محضر نیز، توسط وی پرداخت می گردد. لازم به ذکر است که اگر بخشش مهریه توسط زن، در ازای اعطای حق طلاق به وی انجام شود، معمولا پرداخت هزینه تنظیم سند بخشش مهریه، به عهده زوج و پرداخت هزینه تنظیم سند حق طلاق، به عهده زوجه خواهد بود.

میزان هزینه محضر برای بخشیدن مهریه

پرداخت هزینه محضر برای بخشش مهریه، با توافق طرفین، در دفترخانه امکان پذیر می باشد . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود، این است که هزینه ابرا مهریه در دفترخانه چقدر است؟ به عبارت دیگر، در صورتی که زن و مردی برای بخشش مهریه به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کنند، چه مبلغ و میزان هزینه باید برای تنظیم سند بخشش مهریه پرداخت کنند؟ هزینه بخشش مهریه در دفترخانه چقدر است؟

 

در پاسخ به این سوال، باید گفت که هزینه خدمات ثبتی که در محضر یا دفترخانه ها ارائه می شود، بر اساس نرخ تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی است که هر سال از سوی قوه قضاییه اعلام می شود و دفترداران، الزاما می بایست خدمات خود را بر اساس این نرخ نامه دریافت کنند. لذا در پاسخ به این سوال که میزان هزینه محضر برای بخشیدن مهریه چقدر است، باید بر اساس بخشنامه، این موضوع را توضیح داد.

 

بر اساس آخرین تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، تنظیم اسناد غیر مالی از قبیل اقرار نامه ابرا زوج از پرداخت مهریه و یا اقرار به دریافت کردن مهریه از زوج، نرخ تعرفه ای معادل مبلغ یک میلیون ریال یعنی مبلغ صد هزار تومان دارد. به عبارت دیگر، در صورتی که زوجه، ضمن یک سند غیر مالی، اقرار به بخشش مهریه به زوج نماید، در صورت دارا بودن شرایط بخشش مهریه، باید مبلغ صد هزار تومان، هزینه پرداخت کند.

 

لازم به ذکر است که در صورتی که مبلغ و میزان مهریه در برگه یا سند تنظیم شده برای بخشش مهریه ذکر شود، این بار، مبلغ بخشش مهریه در دفترخانه، بر اساس اسناد مالی، محاسبه و دریافت می شود. در این صورت، مبلغ پرداختی به محضر برای تنظیم سند، بستگی به مبلغ و میزان مهریه زن خواهد داشت. بر اساس تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی در سنوات گذشته، مبلغ هزینه محضر برای بخشیدن مهریه، بر اساس جدول زیر، محاسبه و دریافت می شود:

 

مبلغ سند تعرفه
تا مبلغ ده میلیون ریال مقطوعا 800 هزار ریال
تا مبلغ 100میلیون ریال نسبت به مازاد 10میلیون ریال 12 در هزار
تا مبلغ 200 میلیون ریال نسبت به مازاد 100 میلیون ریال 8 در هزار
تا مبلغ 500 میلیون ریال نسبت به مازاد 200 میلیون ریال 5 در هزار
تا مبلغ 1 میلیارد ریال نسبت به مازاد 500 میلیون ریال 4 در هزار
تا مبلغ 3 میلیارد ریال نسبت به مازاد 1 میلیارد ریال 2 در هزار
تا مبلغ 6 میلیارد ریال نسبت به مازاد 3 میلیارد ریال 1 در هزار
تا مبلغ 10 میلیارد ریال نسبت به مازاد 6 میلیارد ریال %7 در هزار
تا مبلغ 20 میلیارد ریال نسبت به مازاد 10 میلیارد ریال %5 در هزار
تا مبلغ 100 میلیارد ریال نسبت به مازاد 20 میلیارد ریال %2 در هزار
بیش از 100 میلیارد ریال نسبت به مازاد 100 میلیارد ریال %0.4 در هزار

 

بر این اساس، لازم به ذکر است که هر چقدر میزان مهریه زن بیشتر باشد، در این صورت، مبلغ و میزان هزینه محضر برای بخشیدن مهریه نیز، بیشتر خواهد شد که در قسمت بعد، نحوه پرداخت هزینه محضر برای بخشش مهریه را نیز، شرح خواهیم داد.

نحوه پرداخت هزینه محضر برای بخشیدن مهریه

در قسمت قبل، به بررسی میزان هزینه های دفترخانه اسناد رسمی برای بخشیدن مهریه پرداخته و گفتیم که مبلغ بخشش مهریه در دفترخانه چقدر است. در همین ارتباط، ممکن است این سوال مطرح شود که نحوه پرداخت هزینه محضر برای بخشیدن مهریه به چه صورت است؟

 

در پاسخ به این سوال، باید گفت که اصولا نحوه پرداخت هزینه محضر برای بخشیدن مهریه، به این صورت است که زوجین، با مراجعه به دفتر اسناد رسمی، درخواست خود برای ثبت بخشیدن بخشی از مهریه یا تمام آن را ارائه نموده و پس از اینکه سند مزبور حاضر شد، برای امضای آن به محضر مراجعه می کنند. 

 

پرداخت هزینه محضر برای بخشیدن مهریه، از طریق کارتخوان های موجود در دفاتر اسناد رسمی، قابل پرداخت بوده و در ازای پرداخت مبلغ هزینه محضر برای بخشیدن مهریه، رسید نیز به طرفین، داده می شود. در ادامه برای آشنایی بیشتر مطالعه مقاله عواقب بخشیدن مهریه پیشنهاد می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه محضر برای بخشیدن مهریه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون هزینه محضر برای بخشیدن مهریه پاسخ دهند .