شرایط انتقال کارمندان دولت، اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی، در آیین نامه اجرایی ماده 121 قانون مدیریت خدمات کشوری، تعیین شده که به موجب آن، انتقال کارمندان، با درخواست ایشان و تایید دستگاه مبدا و مقصد صورت می گیرد. لازم به ذکر است که در حال حاضر، سایت جامعی، تحت عنوان سایت رسمی انتقالی کارمندان، وجود نداشته و بسته به دستگاه اجرایی، سامانه درخواست انتقالی، متفاوت می باشد.
برای مشاوره انتقال کارمندان دولت
برای مشاوره انتقال کارمندان دولت
به موجب شرایط خاصی که برای برخی از کارمندان دولت ایجاد می شود، انتقال آنها از محلی به محل دیگر، ضرروت پیدا می کند و به همین دلیل، لازم است که ضوابط و مقرراتی در خصوص انتقال کارمندانی که در استخدام دولت هستند، پیش بینی شود تا علاوه بر مقرر نمودن شرایط و ضوابط انتقال کارمندان، در مورد مسائل جانبی همچون بحث حقوق و مزایا، مرخصی ها و بازنشستگی آنها نیز، تعیین تکلیف شود.
در همین راستا، قانون مدیریت خدمات کشوری، در خصوص انتقال کارمندان دولت، تدوین آیین نامه ای را پیش بینی کرده که بحث های مربوط به انتقال کارمندان، در آن، تعیین تکلیف شود و دولت، در سال 89، این آیین نامه را به تصویب رسانده است. لذا، کارمندانی که قصد انتقال از محلی به محل دیگر را دارند، می بایست با ملاحظه شرایط انتقال کارمندان رسمی، پیمانی و قراردادی دولت، در آیین نامه مزبور، اقدام به این امر نمایند.
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، ابتدا به توضیح شرایط و نحوه انتقال کارمندان دولت ، بر اساس آیین نامه انتقال کارمندان دولت پرداخته شده و در ادامه نیز ، سایت انتقال کارمندان دولت ، مورد بررسی قرار خواهد گرفت .
در یک تقسیم بندی کلی ، کارمندان را می توان به دو دسته کارمندان دولت و کارمندان بخش خصوصی تقسیم بندی کرد که کارمندان بخش های خصوصی ، مشمول قانون کار بوده و کارمندان بخش دولتی ، مشمول ضوابط مقرر در قانون استخدام کشوری و قانون مدیریت خدمات کشوری و یا برخی قوانین خاص مربوط به دستگاه خود ، می باشند .
بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری ، کارمند دولت ، به فردی گفته می شود که مطابق ضوابط و مقررات مربوطه و بر اساس حکم و یا قرارداد با مقام صلاحیتدار ، در یک دستگاه اجرایی ، مشغول به کار می شود . دستگاه های اجرایی نیز ، شامل وزارتخانه ، موسسات دولتی ، شرکت های دولتی ، موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی و نیز ، کلیه دستگاه هایی است که شمول قانون بر آنها ، مستلزم ذکر نام آنها است ؛ همچون شرکت ملی نفت .
در ماده 121 قانون مدیریت خدمات کشوری ، مقرر شده است که نحوه انتقال و ماموریت کارمندان مشمول این قانون ، من جمله انتقالی کارمندان ایثارگر ، به سایر دستگاه های اجرایی و همچنین ، بحث مربوط به مرخصی بدون حقوق آنها ، در یک آیین نامه اجرایی ، توسط هیات وزیران ، به تصویب می رسد . در همین راستا ، هیات دولت ، در سال 1388 ، آیین نامه اجرایی ماده 121 قانون مدیریت خدمات کشوری را به تصویب رسانیده است .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انتقال از ارگان های دولتی به آموزش و پرورش کلیک کنید.
این آیین نامه اجرایی ، با عنوان « آیین نامه اجرایی تبصره 2 ماده 21 و ماده 121 قانون مدیریت خدمات کشوری » که با نام آیین نامه اجرایی انتقال کارمندان دولت نیز شناخته می شود ، در تاریخ 13/10/1388 ، به پیشنهاد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ، به تصویب هیات وزیران رسیده است که در این مقاله ، در خصوص شرایط و نحوه انتقال کارمندان دولت ، مورد استناد و توجه قرار می گیرد .
بر اساس آنچه که بیان شد ، قانون مدیریت خدمات کشوری ، بحث انتقال کارمندان دولت را ، از طریق پیش بینی آیین نامه اجرایی ، مورد توجه قرار داده است . در این آیین نامه ، شرایط انتقال کارمندان دولت ، به تفصیل ، ذکر شده است که در این قسمت ، قصد داریم به بررسی آن بپردازیم . بر اساس این آیین نامه ، انتقال کارمندان دولت ، در دو حالت امکان پذیر است ؛ یا انتقال دائمی بوده و یا به صورت موقت و به شکل ماموریت می باشد .
بر اساس این آیین نامه ، از جمله شرایط انتقال کارمندان دولت ، صدور حکم یا ابلاغ رسمی از سوی دستگاه مبدا می باشد . همچنین ، انتقال کارمندان مازاد بر نیاز در سطح یک شهرستان ، با توافق دستگاه های مبدا و مقصد ، بلامانع است . بنابراین ، از جمله شرایط انتقال کارمندان ، موافقت دستگاه مبدا و مقصد ، با انتقالی کارمند می باشد .
از دیگر شرایط انتقال کارمندان دولت ، این است که انتقال کارمندان رسمی ، پیمانی و قراردادی ، به دستگاه های مستثنی شده در قانون مدیریت خدمات کشوری ( همچون سازمان هایی که زیر نظر مستقیم رهبری هستند ، وزارت اطلاعات ، نهادهای عمومی غیردولتی ، شورای نگهبان ، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، مجلس خبرگان رهبری و نیروهای نظامی و انتظامی ) ، منوط به پیش بینی این امر ، در مقررات استخدامی آنها است . همچنین ، انتقال کارمندان مستثنی شده از این قانون و نیز اعضای هیات علمی ، به سازمان های مشمول قانون مدیریت ، در صورت وجود مجوز انتقال کارمندان در سازمان های مربوطه ، بلامانع است .
یکی دیگر از شرایط انتقال کارمندان رسمی ، پیمانی و قراردادی دولت ، این است که اگر کارمندانی که ضوابط عمومی گزینش و استخدام را طی کرده اند ، قصد انتقال داوطلبانه از دستگاه های اجرایی تهران به واحدهای همان دستگاه در شهرستان ها و یا سایر دستگاه های اجرایی در شهرستان ها را داشته باشند ، از امتیازات ویژه ای برای انتقال ، بهره مند خواهند شد .
لازم به ذکر است که از تاریخ اجرای حکم انتقال کارمندان رسمی ، پیمانی و قراردادی دولت ، رابطه استخدامی کارمند ، با دستگاه مبدا خود ، قطع شده و بر اساس مقررات استخدامی دستگاه مقصد ، با وی رفتار خواهد شد . از جمله اینکه حقوق و مزایای وی ، صرفا از اعتبار دستگاه مقصد ، قابل پرداخت بوده و مرخصی کارمند دولت ، تابع ضوابط دستگاه مقصد است . در صورتی هم که کارمند منتقل شده ، استخدام پیمانی و قراردادی باشد ، تمدید پیمان نامه و هر گونه تغییر در مفاد آن ، در اختیار سازمان مقصد می باشد .
علاوه بر انتقال کارمندان رسمی و پیمانی ، در این آیین نامه ، ماموریت کارمندان رسمی و پیمانی نیز ، مورد توجه قرار گرفته است که بر اساس آن ، کارمندان رسمی و پیمانی ، حداکثر به مدت 6 ماه ، با حفظ پست سازمانی خود در دستگاه متبوع و پرداخت حقوق و فوق العاده ها از آن دستگاه ، مجاز به ماموریت در دستگاه های دیگر مشمول قانون بوده که البته ، در مواردی ، این مدت زمان ، قابل تمدید نیز می باشد .
کارمندان رسمی که پس از سپری شدن مدت ماموریت شان ، پست مناسبی برای انتصاب ایشان وجود نداشته باشد ، به حالت آماده به خدمت در می آیند و در صورتی که ماموریت کارمند پیمانی ، بدون حفظ پست سازمانی وی صورت می گیرد ، دستگاه محل ماموریت ، می تواند وی را در پست سازمانی دیگری به غیر آنچه در پیمان نامه مشخص شده ، منصوب کند ؛ اما مجاز به تغییر سایر موارد مشخص شده در پیمان نیست .
در قسمت قبل ، شرایط انتقال کارمندان دولت بر اساس آیین نامه اجرایی مصوب هیات دولت را مورد بررسی قرار داده و گفتیم که کارمندانی که قصد گرفتن انتقالی دارند ، باید با دارا بودن شرایط مذکور در این آیین نامه ، اقدام کنند . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که نحوه انتقال کارمندان دولت به چه صورت است و کارمندان ، برای گرفتن انتقالی ، چه اقداماتی را باید انجام دهند ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا انتقالی کارمندان رسمی و پیمانی دولت ، به درخواست خود آنها صورت می گیرد و تغییر محل جغرافیایی خدمت ، به عنوان یکی از تخلفات کارمندان دولت ، پیش بینی شده و اصولا نمی توان کارمندی را بدون رضایت خود ، از محلی به محل دیگر منتقل نمود .
با این حال ، انتقالی گرفتن کارمندان دولت ، علاوه بر رضایت کارمند دولت ، نیازمند پذیرش این موضوع توسط دستگاه های مبدا و مقصد می باشد . بر اساس ماده 1 آیین نامه اجرایی ماده 121 قانون مدیریت ، انتقال کارمندان دولت ، با صدور حکم یا ابلاغ رسمی از سوی دستگاه مبدا صورت می گیرد و به عبارت دیگر ، در وهله اول ، کارمندانی که قصد انتقال به دستگاه اجرایی دیگری را دارند ، می بایست رضایت یا قبولی دستگاه مبدا را اخذ نمایند .
اگر هم انتقال کارمندان مازاد نیاز ، در سطح یک شهرستان مورد نظر باشد ، بر اساس تبصره 1 ماده 1 این آیین نامه ، دستگاه های مبدا و مقصد ، باید با این موضوع موافق باشند . البته ، تشخیص مازاد بودن کارمندان ، به عهده کارگروه های تحول موجود در دستگا های اجرایی خواهد بود .
در هر حال ، پس از درخواست کارمند و طی تشریفات اداری مربوطه در خصوص نحوه انتقالی کارمندان و نیز ، موافقت دستگاه ذی ربط با بحث انتقال و تایید انتقال کارکنان توسط شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی دستگاه های اجرایی ، دستگاه اجرایی مقصد ، مکلف به صدور حکم کارگزینی برای کارکنان انتقالی می باشد. در قسمت بعد ، در مورد سایت انتقال کارمندان دولت نیز ، توضیحات لازم ارائه می شود .
در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که شرایط و نحوه انتقال کارمندان دولت به چه صورت است . همانطور که اشاره شد ، انتقال کارمندان دولت ، همچون بازنشستگی پیش از موعد ، منوط به درخواست کارمند می باشد . لذا سوالی که ممکن است مطرح شود ، این است که آیا تقاضا برای انتقال کارمندان دولت ، از طریق سایت خاصی انجام می شود ؟
در خصوص سایت انتقال کارمندان دولت ، باید گفت که همزمان با تصویب آیین نامه اجرایی انتقال کارمندان دولت ، قرار بر راه اندازی سایت انتقال کارمندان دولت بود تا افراد متقاضی انتقال از دستگاه های اجرایی دولتی ، بتوانند با ثبت نام در این سایت و سامانه ، درخواست خود را به ثبت برسانند . اما در حال حاضر ، این سایت در دسترس نبوده و کارمندان ، به صورت غیر متمرکز ، باید درخواست انتقال خود را به دستگاه های مربوطه ، ارائه نمایند .
البته ، برخی از دستگاه های اجرایی ، اقدام به راه اندازی سامانه ها و سایت هایی برای ثبت درخواست انتقالی کارمندان رسمی و پیمانی خود نموده اند . به عنوان نمونه ، ثبت درخواست نقل و انتقال فرهنگیان ، از طریق سایت profile.medu.ir قابل انجام است . انتقال کارمندان دانشگاه های علوم پزشکی نیز ، از طریق سایت و سامانه مخصوص به انتقال کارمندان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی یعنی سایت transfer.behdasht.gov.ir صورت می گیرد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انتقال کارمندان دولت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انتقال کارمندان دولت پاسخ دهند .
برای مشاوره انتقال کارمندان دولت
برای مشاوره انتقال کارمندان دولت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©