انواع مختلفی از نرخ های دلار در بازار ارز وجود دارد که شاید بسیاری افراد با اسامی برخی از آن ها مواجه نشده باشند. همانگونه که واحد پول کشور ریال است، واحد پول رایج بیش از 20 کشور دنیا نیز دلار بوده و هر کدام از این دلارها ارزش های متفاوتی دارند. انواع نرخ های دلار شامل دلار تهران، مشهد، نیمایی، مسافرتی، ارز حج، دلار سنا، دلار سلیمانیه، دلار هرات، ارز دارویی، فردایی و غیره می شوند.
برای مشاوره از انواع نرخ های دلار
برای مشاوره از انواع نرخ های دلار
در چند سال اخیر رصد کردن تحولات بازار ارز واقعا سرگیجه آور شده و آن هم به علت بالا و پایین رفتن قیمت ها بوده است. به علت انبوه اصطلاحاتی که در این بازار متداول شده، قیمت ها بر اساس آن ها اعلام می شوند.
به عنوان نمونه در زمان های گذشته اصطلاح دلار سبزه میدان و دلار سلیمانیه به نحوی نا آشنا بود اما در حال حاضر القاب زیادی برای دلار وجود دارد. در حالت رسمی الان سه نرخ ارز بیشتر نداریم، یکی ارز کالاهای اساسی، دیگری ارز نیمایی و در آخر ارز آزاد که نرخ مشخصی از آن وجود دارد.
در حال حاضر انواع نرخ های دلار دارای کاربردهای متفاوت از یکدیگر هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع نرخ های دلار از جمله دلارهای مشهد، هرات، دولتی، نیما، فردایی و سایر نرخ های دلار بپردازیم.
مدت های زیادی است که واحد دلار در نظام مالی جهان به نام ارز اصلی شناخته می شود. با توجه به تاثیر ارز بین المللی بر اقتصاد و کالاهای خرید و فروش شده دارای اهمیت زیادی می باشد. داد و ستدهای خارجی مطابق با انواع نرخ های دلار و در بعضی موارد مطابق ارزهای کشورهای دیگر انجام می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دلار فردایی کلیک کنید.
قبل از تحریم ها، معاملات خارجی طبق انواع دلار در بازار ایران بیشتر بوده، اما در حال حاضر تحریم ها در انجام این فرآیند اختلال ایجاد کرده است. در ایران نرخ های مختلف دلار عرضه می شود که معمولا به مکان ارائه دلار بستگی دارد.
هر نوع از دلارها با صورت ها و قیمت های مختلفی در بازار عرضه می گردد و دارای کاربردهای متفاوتی است. خرید دلار در انواع مختلف انجام پذیر بوده که می توان به روش های متفاوتی اقدام نمود. بهرحال در سال های اخیر با تدبیر سیاست های دولت انواع نرخ های دلار مانند دلار سنا، نیمایی، دلار تهران، دلار مشهد، دلار سلمانیه، دلار هرات، دلار فردایی، ارز دولتی، دلار حج، ارز دارویی، دلار مسافرتی ارائه می گردد.
علاوه بر انواع نرخ های دلار می توان به نرخ های ارز های دیجیتال نیز اشاره کرد. ارزهای دیجیتال جزو آن دسته از ارزهایی می باشد که به تازگی در بازارهای مالی رونق پیدا کرده و معامله گران بسیاری را به خود جلب کرده است. برای اینکه بدانید ارز دیجیتال چیست می توانید به مقاله زیر مراجعه کرده و آن را مطالعه کنید.
همانطور که از نام آن پیداست، دلاری است که در تهران معامله می گردد. و همین دلار تهران به چندین زیر شاخه مانند سبزه میدان، افشاری و منوچهری تقسیم شده و ممکن است قیمت دلاری که در سبزه میدان معامله می شود با دلاری که در چهارراه استانبول خرید و فروش می گردد، متفاوت باشد.
در این میدان برخی شایعات هم روی قیمت دلار در مناطق مختلف تاثیر می گذارد. به عنوان مثال وقتی می گویند که احتمال وجود دلار تقلبی در اسکناس هایی با تاریخ قدیمی بیشتر است، در این صورت دلارهای قدیمی باید ارزان تر بوده یا دلارهای جدید با خط آبی گران تر باشند. اما در حالت معمول این شایعات بی اساس بوده و فقط بازی سفته بازان برای سود بیشتر است.
بسیاری از ارزهای دیگر در بازار های مالی وجود دارد که به صورت فیزیکی قابل معامله نبوده و معامله گران برای تبدیل این ارزها بر دلار و یا واحدهای پولی کشور خود متکی می باشد. انواع ارزهای دیجیتال را می توانید در مقاله زیر بخوانید.
معنای این دلار هم نیز مشخص بوده و دلاری است که در مشهد معامله می گردد. این در حالی است که دلار مشهد نسبت به دلار تهران قیمت ارزانتری دارد. در موقعیت خاص اقتصادی حال حاضر که قیمت ارز با نوسانات زیادی همراه است، تقاضا برای دلار نقدی بالا می رود و بعد جغرافیایی اهمیت پیدا می کند. در واقع موضوع حمل ارز از محل عرضه اولیه تا مقصد روی قیمت آن تاثیرگذار است.
در حالت عادی در نقاط مرزی مبادلات مالی بیشتر نقدی بوده و بانکی نیست، ارز کمتر از نواحی مرکزی قیمت می خورد. به همین علت قیمت دلار مشهد از تهران ارزان تر است، اما مسائل دیگری نیز برای این تفاوت قیمت وجود دارد. به عنوان مثال موضوع خرید و فروش ارز، قاچاق اعلام گردید. وقتی ریسک حمل دلار افزایش یابد روی قیمت در نقاط مختلف نیز اثرگذار خواهد بود.
امنیت و نگهداری از اموال یکی از الزاماتی است که هر سرمایه گذاری باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد. از این رو می توان با مطالعه مقاله زیر از راه های مراقبت از ارزهای دیجیتال خود مطلع گردید.
اصل ماهیت تفاوت قیمت دلار سلیمانیه با مناطق دیگر به همان عللی برمی گردد که در مورد قیمت دلار مشهد مورد بررسی قرار دادیم. با این تفاوت که در قیمت این نوع دلار پای برخی از قاچاقچیان نیز در میان بوده و در بازار ارز ایران و نیز عراق و حتی ترکیه تاثیرگذارند. معمولا قیمت دلار سلیمانیه از دلار مشهد و تهران ارزان تر است، اما در سال های قبل این مشکلات نبود، چرا که میزان ارز نقدی موجود در بازار و صرافی ها برای تقاضای بازار کفایت می کرد.
تغییرات نرخ ارز در بعضی از کشورهای همسایه همچون افغانستان و عراق بر تعیین قیمت در بازار ارز آزاد داخل کشور بسیار اثرگذار است. به همین دلیل افرادی که در داخل کشور به مبادله ارز می پردازند به نرخ ارز کشور عراق نیز توجه دارند.
علت پیدایش اصطلاح دلار هرات در واقع مانند دلار سلیمانیه بوده و قیمت دلار هرات از دلار سلیمانیه ارزان تر است. به این ترتیب قیمت دلارها از نظر منطقه جغرافیایی به ترتیب از بیشترین به کمترین را می توان تهران، مشهد، سلیمانیه و هرات نام برد.
دلار هرات در حقیقت ارز ملی کشور افغانستان بوده، این نوع دلار ارتباط قابل توجهی با ارز ملی کشور ایران داشته و در انواع معاملات تجاری بزرگ و دایره معاملات ارزی، دارای اهمیت بیشماری است. از آنجایی که ایران در حوزه داد و ستد دلار، تحریک شده بنابراین نمی تواند دلار را از طریق بانک های خارجی مبادله نماید. برخی از کشورها مسئول داد و ستد راحتتر دلار جهانی در بازار کشور ایران هستند.
معامله دلار فردایی با توجه به شرایط موجود در بازار تغییر یافته یا ثابت می ماند. در واقع این نوع معاملات در بازارهای غیر رسمی ارائه می گردد و از شرایط فعلی موجود در بازار پیروی می کند. به این طریق که مثلا طرفین معامله امروز بر سر خرید یا فروش این نوع دلار به توافق می رسند و فردا خرید و فروش می نمایند. در این حالت نکته حائز اهمیت این است که هیچ وقت نمی توان قیمت دلار فردایی را به صورت قطعی تعیین کرده و فقط باید به واسطه پیش بینی های کارشناسان این صنف، به صورت تقریبی قیمت این دلار را بدست آورد و از میزان افزایش یا کاهش نرخ کلی آن در بازار اطلاع پیدا کرد.
دلار نیمایی زمانی بوجود آمد که دولت پیش از رونمایی همین بسته ارز اخیر مقرر کرده بود، صادرکنندگان باید با قیمت معین دلارهای شان را به واردکنندگان بفروشند. دلار نیمایی در واقع نام سامانه های است که این معاملات در آن صورت می گیرد. البته تجربه موفق و خوبی از کار درنیامد و در بسته جدید ارزی می توان قیمت دلار نیمایی را با توافق بین خود صادرکنندگان و واردکنندگان مشخص کرد. دلار حاصل از فروش پتروشیمی ها در تعیین قیمت این نوع ارز بسیار موثر است. در حال حاضر قیمت ارز نیمایی جایی بین دلار آزاد و دلار دولتی قرار دارد.
ارز دولتی در واقع همان ارزی است که قبلا دولت برای 25 ردیف کالای اساسی مانند گوشت، روغن، چای و غیره در نظر گرفته بود و در حال حاضر برای برخی از این نوع کالاها ارز دولتی برداشته شده است.
در حال حاضر بحث جدی محافل اقتصادی این است که دولت باید به عملکرد دریافت کنندگان این نوع ارز نظارت کامل داشته تا مفاسد اقتصادی مانند آنچه قبلا در مورد کالاهایی مانند تلفن همراه مشاهده شد، رخ ندهد.
ارز دولتی که به آن ارز مبادله ای نیز گفته می شود، توسط خود دولت در مرکز مبادلات ارزی توزیع می گردد. کلیه افراد نمی توانند این ارز را دریافت کرده و فقط به چندین ردیف کالای مشخص شده تعلق می گیرد، قیمت این نوع ارز از ارز آزاد بسیار کمتر است.
دلار حج جهت پرداخت هزینه سفر به حجاج داده می شود. به گونه ای که برای هر شخص 200 دلار ارز در نظر می گیرند و نرخ آن از دلار آزاد کمتر است. پرداخت دلار حج در کلیه شعب ارزی بانک ملی ایران برای زائران صورت می پذیرد، این نوع ارز فقط با کارت ملی و احراز هویت ارائه می شود.
پرداخت و تامین ارز مورد نیاز زائران جهت شرکت در مراسم مذهبی جزو مسائلی است که با توجه به بالا رفتن قیمت ارز در سال های اخیر از اهمیت زیادی برخوردار است.
ارز دارویی به واردات دارو تعلق گرفته و دارو از اقلامی است که ارز با قیمت مناسب برای آن در نظر گرفته می شود. از آنجایی که دارو با جان بیماران در ارتباط است، هر نوع ناکارآمدی، اختلال و بالا رفتن قیمت های بی رویه در تامین آن امکان دارد جان افراد زیادی را در خطر جدی انداخته و خانواده های زیادی را نگران و سرگردان نماید. مطابق این قضیه نمی توان به آسانی در مورد حوزه داروی کشور تصمیم خاصی گرفت، مگر آنکه پیش از انجام آن طرح، کلیه جوانب کار را به طور کامل بررسی کرده و خطاهای احتمالی را تشخیص و برطرف کرد.
سنا در واقع یک سایت بوده که بانک مرکزی آن را برای اعلام متوسط قیمت دلار در صرافی ها طراحی کرده است. این سایت به صورت آنلاین، میانگین قیمت دلار در بازار آزاد و همچنین ساعات مختلف ثبت می گردد. گاهی قیمت دلار با آنچه که در سایت مشاهده می کنیم با فروش آن در بازار آزاد متفاوت است. میثم رادپور کارشناس بازار سرمایه در یکی از برنامه ها توضیح داده که صرافی ها جهت ثبت قیمت های واقعی در سایت سنا ملاحظاتی دارند. ضمن اینکه در حالت کلی متمرکز کردن نرخ دلار در یک بازار غیر متمرکز عمل دشواری است. در کشورهای دیگر نیز قیمت ها در بازار آزاد با توجه به بورس ارز تعیین می شود.
در بخشنامه جدید بانک مرکزی قرار شده که دلار مسافرتی یک درصد از ارز ثانویه یا همان نیمایی قیمت بیشتری داشته باشد. اما در حال حاضر صرافی ها می گویند ارز ثانویه در دسترس نیست، عملا قیمت دلار مسافرتی به اندازه همان ارز آزاد فروخته می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دلار نیمایی کلیک کنید.
بیشترین تقاضا ارزها از طرف مسافران برای سفرهای خارجی، دلار، یورو و پوند است. چرا که همه صرافی ها در کلیه کشورها این 3 نوع ارز را قبول دارند. از آنجایی که قیمت ارز در چند سال اخیر قیمت بالایی را تجربه کرده، قوانین مربوط به ارز مسافرتی دائما در حال تغییر است. در حال حاضر فقط 2000 دلار یا یورو برای مسافران ارز مسافرتی در نظر گرفته می شود.
در این مقاله انواع دلار و کاربردهای آن را مورد بررسی قرار دادیم. آشنایی با انواع دلار تهران، مشهد، نیمایی، مسافرتی، ارز حج، دلار سنا، دلار سلیمانیه، دلار هرات و غیره در مواقع مورد نیاز بسیار اهمیت دارد. با بررسی هر کدام از انواع نرخ های دلار می توان با توجه به نیاز و کاربرد مورد نظر خرید آن را انجام داد.
سرمایه گذارانی که دلارهای خود را به واحدهای پولی مختلفی تبدیل می کنند می توانند با کسب اطلاعات بیشتر در مورد صندوق های سرمایه گذاری طلا، سرمایه خود را به طلا تبدیل کرده و در اختیار صندوق های سرمایه گذاری طلا تحت شرایط خاص بگذارنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع نرخ های دلار در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع نرخ های دلار پاسخ دهند.
برای مشاوره از انواع نرخ های دلار
برای مشاوره از انواع نرخ های دلار
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©