شاخص های بورس معیار هایی مشخص برای تحلیل و بررسی مبادلات و معادلاتی است که در بازار سهام انجام می گیرد. شاخص هم وزن بورس یکی از این شاخص ها می باشد. این شاخص زیر مجموعه شاخص کل است. در بررسی شاخص هم وزن بورس به کلیت بازار از یک دقیقه تا یک ماه توجه می شود و در صورتی که سهام دار یا سرمایه گذار بخواهد وارد جزئیات تحلیل ها شود باید شاخص کل بورس در زمان مشخص را مورد بررسی قرار دهد.
برای مشاوره محاسبه و تحلیل شاخص کل هم وزن
برای مشاوره محاسبه و تحلیل شاخص کل هم وزن
فاکتور های بورس و تغییرات آن در تصمیم گیری نهایی سهام داران مؤثر خواهند بود. شاخص کل هم وزن و شاخص کل بورس از جمله پارامتر های مهم و حیاتی تحلیل و بررسی بورس هستند. تحلیل های مختلف مانند تکنیکال، تابلو خوانی و بنیادی توسط کارشناسان خبره شرکت بورس انجام می گیرد. البته افراد مبتدی نیز با کسب اطلاعات مختصر راجع به نمودار ها می توانند به تحلیل وضعیت بورس و انواع سهام بپردازند.
شاخص کل یک پارامتر با جزئیات می باشد که بیشتر شرکت های بزرگ و شاخص ساز از آن استفاده می کنند. در حالی که در شاخص هم وزن تمام شرکت ها و سهام داران خرد و کلان با هر سرمایه ای مورد بررسی قرار می گیرند. در صورتی که در یک روز مشخص شاخص کل مثبت و شاخص هم وزن بورس منفی باشد، به احتمال زیاد شرکت های بزرگ در آن روز از معاملات خوب و رو به رشدی برخوردار بودهاند، اما شرکت های کوچک وضعیت مساعدی نداشتهاند.
البته باید به این نکته توجه ویژه داشت که افزایش شاخص کل بورس به این معنی نخواهد بود که همه شرکت ها با افزایش سود مواجه می شوند. در عین حال کاهش شاخص کل برابر با زیان تمام شرکت ها نیست؛ بنابراین برای تحلیل یک سهام تنها یک شاخص نباید مورد بررسی قرار بگیرد.
به طور کلی بازار بورس به وسیله فاکتور ها و شاخص های مختلفی به سهام داران نشان داده می شود. شاخص کل هم وزن یکی از شاخص های معیار بورس است که در تمامی شرکت های وابسته به بازار بورس به صورت یک وزن مؤثر هستند. در صورتی که شاخص کل هم وزن باشد، تمامی شرکت های مربوط، روز مثبتی را خواهند داشت.
عموماً برای تحلیل بازدهی شرکت ها می توان از شاخص کل هم وزن استفاده نمود. به طور کلی شاخص هم وزن بازدهی کلی بازار سهام را مورد محاسبه قرار خواهد داد. این شاخص زیر مجموعه شاخص کل می باشد. با این حال نسبت به آن متفاوت است. یکی از تفاوت های عمده شاخص کل هم وزن با شاخص کل این است که در شاخص کل مقیاس سهام، میزان حجم، وزن سهام و سرمایه آن بسیار حائز اهمیت می باشد.
در صورتی که شاخص هم وزن این گونه نیست و در بررسی شاخص هم وزن سهام محاسبه نمی شود. شاخص هم وزن تفاوتی بین شرکت های بزرگ و کوچک قائل نیست، همچنین تمامی سهام ها در یک سطح محاسبه می شوند،اما در شاخص کل، بزرگی و کوچکی سهام بر تمامی محاسبات مؤثر بوده است.
برای مشاوره آخرین نمودار و تغییرات شاخص کل هم وزن کلیک کنید.
شاخص هم وزن روند رشد یا سقوط کلی بازار را به صورت کاملاً واقعی نشان می دهد، در حالی که شاخص کل این فرایند را به صورت واقعی نمایش نمی دهد. بررسی شاخص کل بیشتر مناسب سهام داران خرد و کلان و شاخص ساز است. در حقیقت اگر رشد سهام بزرگ برای سهام داران با اهمیت باشد، باید شاخص کل را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.
حال آنکه سهام دار بخواهد وارد جزئیات بیشتری از بازار بورس شود باید وارد مباحث شاخص هم وزن شود و آن را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. البته نشان دادن جزئیات توسط شاخص هم وزن بر خلاف شاخص کل مناسب سهام دارانی است که سهام های کوچک داشته و تنها آن ها را پیگیری می کنند.
در محاسبه پارامتر هم وزن شرکت های حاضر شده در بورس با هر اندازه سرمایه ای که وارد بازار کرده اند مورد محاسبه و تحلیل قرار می گیرند. در صورتی که شاخص هم وزن منفی باشد، بدین معنی است که بازار در آن روز روند مثبت و رو به رشدی نداشته است. نکته قابل توجه دیگر این است که این شاخص هر روز محاسبه می شود. البته این تحلیل کاملاً برخلاف شاخص کل می باشد.
به صورتی که اگر شاخص کل بورس مثبت باشد، شرکت های سهام دار بزرگ و شاخص ساز معاملات رو به رشد و مثبتی را خواهند داشت. شاخص هم وزن بر اساس فاکتور هایی که در معاملات به صورت روزانه انجام می شود محاسبه می گردد. ممکن است به طور هم زمان در یک روز شاخص هم وزن بورس منفی و شاخص کل بورس مثبت باشد.
بنابراین معاملات شرکت های بزرگ روند رشد داشته، اما روز خوبی برای شرکت های کوچک نبوده است. برای محاسبه شاخص هم وزن در بازار بورس به یک فرمول کلی نیاز می باشد. این فرمول این گونه است که از بهای روزانه همه شرکت های حاضر در بازار سهام و بورس به قیمت پایه آن ها تقسیم می شود، البته با ضریب تجمیع سهام نیز محاسبه و به دست می آید.
به همین دلیل شاخص هم وزن در بازار سهام بسیار حائز اهمیت است. در شکل زیر به توضیح دقیق فرمول قابل محاسبه شاخص هم وزن بورس پرداخته شده است.
سرمایه گذارانی که در بازار سهام خواستار استعلام کد بورسی خود می باشند می توانند با مطالعه مقاله زیر از نحوه دریافت و استعلام آن مطلع گردد.
هر شاخص و پارامتری در بورس توسط کارشناسان به صورت روزانه و یا دوره ای مورد تحلیل و بررسی قرار خواهد گرفت. برای این کار در بازار بورس علمی به نام علم تکنیکال وجود دارد. در هر دوره مشخص شاخص کل بورس و شاخص هم وزن بورس نموداری را تشکیل می دهند که برای محاسبه و برآورد نهایی باید تحت نظر علم تکنیکال مورد بررسی و تحلیل قرار گیرند.
در حالی که بیشتر کارخانه های کوچک و سهام داران خرد می توانند عرضه خود را بالا برده و در یک ردیف قرار می گیرند، باید در نمودار تکنیکالی جای گذاری شوند. در این صورت نمودار تکنیکال پارامتر هم وزن بورس با نمودار شاخص کل کاملاً متفاوت خواهد بود و این دو با هم روندی مخالف را در این مسیر دارند.
البته نمودار تکنیکال مانند نمودارهای قیمت در بازار، دارای نقاط مهم و تکنیکالی همچون نقطه حمایت، نقطه مقاومت، کف و سقف کانال می باشد. برای بررسی و تحلیل شاخص هم وزن بورس می توان به صورت آنلاین از سایت شرکت بورس ایران کمک گرفت.
اشخاصی که به تحلیل شاخص هم وزن بورس می پردازند باید روزانه یا حتی به صورت ساعتی تمام سایت را بررسی کرده و تمامی قیمت ها و تغییرات را روی نمودار تکنیکال بار گذاری نمایند. برای تحلیل نمودار باید دانست که محور عمودی قیمت محصول و محور افقی زمان را مشخص می کند.
سرمایه گذاران و سهام داران خرد و کلان با استفاده از تحلیل شاخص هم وزن و شاخص کل خواهند توانست دیدی منطقی، آینده نگر و سود آور برای معاملات خود داشته باشند. در صورتی که در یک نمودار تکنیکالی نقاط حمایتی و سقف نموداری مشخص باشد و در صورت شکسته شدن آن، شاخص هم وزن بورس مطمئناً کاهش خواهد داشت.
حال آنکه نقاط حمایتی بتوانند سقف قیمت ها را عبور دهند، تحلیل پارامتر مثبت شده و به اهداف بالاتر دست خواهد یافت. از طرفی شیب نمودار شاخص هم وزن در تعیین اهداف و حمایت کلی شاخص تأثیر گذار است.
نمودار شاخص هم وزن بورس نشان دهنده قیمت یک محصول عرضه شده در زمان مشخص است. نمودار ها عموماً در بازه های زمانی مختلف رسم می شوند. ممکن است یک نمودار از یک دقیقه تا یک ماه شروع شود. نمودار شاخص هم وزن می تواند ساده یا لگاریتمی کشیده بشوند. البته در نمودارهای لگاریتمی تمامی تغییرات به همراه جزئیات نمایش داده می شود.
نمودار شاخص دو بعدی می باشد که بعد عمودی آن قیمت و بعد افقی آن زمان را نشان می دهد. کارشناسان و اشخاص سهام دار می توانند با کمک نمودارهای شاخص هم وزن و شاخص کل به تحلیل و بررسی سهام خود در دوره زمانی مشخص بپردازند. نمودار در علم تکنیکال به سه دسته میله ای، خطی و کندل تقسیم بندی می شود و هر کدام از آن ها نشان دهنده اطلاعات خاصی هستند.
نمودار میله ای به دلیل داشتن اطلاعات جامع به همراه جزئیات به تحلیل گر کمک بیشتری می رسانند. در نمودار میله ای خط سمت چپ قیمت گشایش و خط سمت راست قیمت بسته شدن را به نمایش می گذارد. نمودار خطی برای تحلیل گران مبتدی بسیار مناسب می باشد، زیرا بسیار ساده ترسیم خواهد شد و این نمودار قیمت آخرین معاملات را ثبت می کند. نمودار کندل یا شمعی ژاپنی بیشترین درصد اطلاعات قابل انتشار را به تحلیل گران و سهام داران نشان می دهد. نمودار تکنیکالی کندل جزئیات بی شماری را به نمایش می گذارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شاخص هم وزن در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شاخص هم وزن پاسخ دهند.
برای مشاوره محاسبه و تحلیل شاخص کل هم وزن
برای مشاوره محاسبه و تحلیل شاخص کل هم وزن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©