تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از : ۸ صبح الی ۱ شب
مقصود از تبدیل وضعیت ایثارگران ۱۴۰۳ ، این است که قرارداد کار آن ها، از حالت قراردادی یا پیمانی، به حالت رسمی، تبدیل شود که دولت، این امر را به موجب آخرین بخشنامه مربوطه، به نهادهای ذی ربط و ذی صلاح، اعلام نموده است و لازمه انجام آن، ارائه مدارک لازم، نظیر مدارک تحصیلی و مدارک مثبت ایثارگری، توسط ایثارگر و فرزند او، هنگام مراجعه به واحد منابع انسانی محل خدمت شان می باشد.
مستفاد از بند الف ماده 1 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، هر شخصی که در راه دفاع از نظام جمهوری اسلامی، جانباز، اسیر، شهید، رزمنده، مفقود الاثر و آزاده، شناخته شود، ایثارگر است. بسیاری از ایثارگران و فرزندان آن ها، در دستگاه های دولتی و نیمه دولتی، مشغول به خدمت رسانی هستند و استخدام شده اند.
اما از آنجا که استخدام، انواع مختلفی اعم از قراردادی، پیمانی و رسمی دارد و بسیاری از ایثارگران و فرزندان آن ها، به صورت پیمانی یا قراردادی، مشغول خدمت هستند، دولت، در بودجه گذشته، تصمیم بر تبدیل وضعیت ایثارگران را اعلام و آن را طی یک بخشنامه، به نهادهای ذی صلاح، ابلاغ نموده که انجام تبدیل وضعیت، نیازمند طی کردن مراحل و داشتن مدارک لازم و بخصوصی است و بدون اطلاع از این مراحل و مدارک، تبدیل وضعیت، انجام نخواهد شد.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، توضیح دهیم که تبدیل وضعیت ایثارگران ۱۴۰۳ چیست و شامل چه کسانی می شود و شرایط آن، چه می باشد؛ سپس، در خصوص بخشنامه جدید این امر و تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران و مدارک آن توضیح داده و نحوه و مراحل تبدیل وضعیت ایثارگران شرکتی و وزارت بهداشت را بررسی کنیم.
قبل از توضیح اینکه تبدیل وضعیت ۱۴۰۳ ایثارگران چیست و بخشنامه جدید آن، چه می باشد، لازم است تا اندکی در خصوص مفهوم ایثارگر و انتقالی کارمندان ایثارگر توضیح داده و انواع قرارداد کار، نظیر قرارداد کار دائم و وضعیت استخدام را بررسی کنیم. سپس، به این پرسش که مفهوم تبدیل وضعیت ایثارگران 1403 چه می باشد، پاسخ دهیم.
بر اساس بند الف ماده 1 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران: "ایثارگر در این قانون، به کسی اطلاق می گردد که برای استقرار و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمنان داخلی و خارجی، انجام وظیفه نموده و شهید، مفقود الاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده شناخته شود."
بر اساس این ماده، هر شخصی که به علت دفاع از نظام جمهوری اسلامی و حفظ استقلال آن، شهید، مفقود الاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده، محسوب گردد، ایثارگر خواهد بود. ایثارگران، به جهت خدماتی که به نظام جمهوری اسلامی رسانده اند، از برخی خدمات و امکانات دولتی، من جمله، برخورداری از سهمیه استخدامی و تبدیل وضعیت استخدامی، برای استخدام خود یا فرزندانشان، در دستگاهی دولتی و نیمه دولتی، برخوردار می گردند.
افراد، به سه صورت قراردادی، پیمانی یا رسمی، می توانند، به استخدام دستگاهای دولتی و نیمه دولتی یا خصوصی، درآیند و مقصود از تبدیل وضعیت، این است که قرارداد کار فرد، از حالت پیمانی یا قراردادی که خود شامل قرارداد کار موقت، غیر موقت و معین می شود، خارج گشته و به حالت رسمی، تبدیل شود.
با توجه به توضیحات بالا، مقصود از تبدیل وضعیت ایثارگران، این است که قرارداد کار این اشخاص، از حالت قراردادی یا پیمانی، به حالت رسمی، تبدیل شود که دولت، این امر را در بودجه سال گذشته، پیش بینی کرده و به موجب بخشنامه، به نهادهای ذی ربط و ذی صلاح، اعلام نموده است.
برای پاسخ به این پرسش که تبدیل وضعیت ایثارگران، شامل چه کسانی می شود، باید، به ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مراجعه کرد؛ چراکه قانون گذار، در بند (و) تبصره 20 قانون بودجه سال قبل، حکم بند (د) تبصره 20 قانون بودجه سال پیش از خود را تمدید کرده و در بند (د) تبصره 20 قانون بودجه سال هزار و چهارصد، تبدیل وضعیت ایثارگران را شامل افراد مذکور در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می داند. این ماده، مقرر می دارد:
کلیه دستگاه های موضوع ماده (2) این قانون، مکلفند، حداقل بیست و پنج درصد (25%) از نیازهای استخدامی و تامین نیروهای مورد نیاز خود را که وفق ضوابط و مجوز های مربوط و جایگزینی نیرو های خروجی خود، اخذ می نماید، به خانواده های شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یک سال و بالای یک سال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شاهد اختصاص دهند و پنج درصد (5%) سهمیه استخدامی را نیز به رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها و همسر و فرزندان آنان و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و آزادگان کمتر از یک سال اسارت، اختصاص دهند.
بر اساس این ماده، تبدیل وضعیت ایثارگران، شامل خانواده های شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یک سال و بالای یک سال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شاهد، همچنین، رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها و همسر و فرزندان آنان و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و آزادگان کمتر از یک سال اسارت، می باشد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
پس از بررسی مفهوم تبدیل وضعیت ایثارگران 1403 و افرادی که قرارداد کار آن ها، مشمول این امر، می گردند، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص شرایط تبدیل وضعیت ایثارگران، صحبت کنیم که برای این امر، باید، به تبصره 20 قانون بودجه سال قبل و قانون بودجه سال هزار و چهارصد، مراجعه کنیم. بر اساس حکم بند (د) تبصره 20 قانون بودجه هزار و چهارصد و بند (و) تبصره 20 قانون بودجه، شرایط تبدیل وضعیت ایثارگران، به شرح زیر است:
صرفا، افرادی که تا پایان بهمن ماه سال هزار و چهارصد، در دستگاه متبوع خود، مشغول به کار باشند، مشمول این قانون می گردند.
افراد باید، برای تبدیل وضعیت، از شرایط و صلاحیتهای عمومی، برخوردار باشند.
داشتن مدارک لازم، برای تبدیل وضعیت، نظیر مدارک مثبت وضعیت ایثارگری و مدارک تحصیلی، ضروری است.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
در ادامه، قصد داریم، بخشنامه جدید تبدیل وضعیت ایثارگران را ارائه کرده و در خصوص مدارک لازم، برای تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران، همچنین، شرایط تبدیل وضعیت ایثارگران وزارت بهداشت و شرکتی صحبت کنیم.
تبدیل وضعیت ایثارگران، در قانون بودجه هزار و چهارصد و یک، پیش بینی شد و طی یک بخشنامه، به نهادهای ذی ربط و ذی صلاح، جهت اعمال آن، ابلاغ گردید تا کنون، بخشنامه جدیدی، در خصوص سال 1403، منتشر نشده و به محض انتشار، در مقاله، اطلاع رسانی می گردد. بخشنامه سال قبل، مشمولین تبدیل وضعیت را مشخص کرده و بدین امر که تبدیل وضعیت، به معنای ارتقای شغلی، نمی باشد، تصریح نموده است. در ادامه، پس از ارائه بخش های مهم متن بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران سال قبل، فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم، قرار خواهیم داد.
متن بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران سال هزار و چهارصد و یک
در راستای اجرایی کردن ماده 43 قانون بودجه سال ۱۴هزار و چهار صد و یک کل کشور، موضوع بخشنامه شماره 13758 مورخ نوزده خرداد هزار و چهارصد و بخشنامه 69405 مورخ دوازده آذر هزار و چهارصد و بخشنامه 68135 مورخ دوازده تیر هزار و چهارصد با رعایت موارد زیر، تنفیذ می گردد:
افراد مشمول تبدیل وضعیت که در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مورد اشاره، قرار گرفته اند، در صورتی مشمول تبدیل وضعیت، می گردند که تا پایان بهمن ماه سال هزار و چهارصد، در دستگاه متبوع خود، مشغول به کار باشند.
شرکت ها، بانک ها و موسسات غیرانتفاعی وابسته به دولت نیز باید، حکم بند قانونی فوق الذکر را رعایت کرده و مشمول آن، می باشند.
تبدیل وضعیت مشمولین، مفهوم ارتقای شغلی افراد تبدیل وضعیت شده را ندارد؛ اما، این امر، بعد از تبدیل وضعیت، ممکن می باشد.
علاقه مندان به دانلود فایل بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام نمایند.
نویسنده: دینا | |
حجم:192KB | |
منبع: دینا |
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آثار حقوقی بازنشستگی کارمندان دولت بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، مطالعه مقاله ای که در زیر در قسمت حتما بخوانید مقاله، آمده است، به علاقه مندان این موضوع، توصیه می گردد.
در قسمت های قبل، گفتیم که بر اساس بند (و) و بند (د) تبصره 20 قانون های بودجه سال هزار و چهارصد و یک و هزار و چهارصد، افراد مشمول تبدیل وضعیت ایثارگری، افراد نام برده در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، می باشند که عده ای از این افراد، فرزندان ایثارگران هستند که در این قسمت، قصد داریم، در خصوص تبدیل وضعیت آن ها، صحبت کنیم.
به موجب ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر، فرزندان آزادگان یک سال و بالای یک سال اسارت، فرزندان رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و آزادگان کمتر از یک سال اسارت، مشمول طرح تبدیل وضعیت ایثارگران می شوند.
چنانچه فرزندان ایثارگران مورد اشاره در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، تا پایان بهمن ماه هزار و چهارصد، در دستگاه متبوع خود، مشغول بوده و از صلاحیت های عمومی، برخوردار باشند، با ارائه مدارک لازم و درخواست خود، به واحد منابع انسانی دستگاه شغلی شان، می توانند، تبدیل وضعیت شوند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
همانطور که تبدیل قراداد کار موقت به دائم، نیازمند ارائه مدارک لازم این امر، به مسئول مربوطه است، تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران نیز نیازمند ارائه مدارک مورد نیاز، به واحد منابع انسانی دستگاه شغلی آن ها، می باشد که در این قسمت، قصد داریم، در خصوص این مدارک، توضیح دهیم که عبارتند از:
مدارک تحصیلی
درخواست مبنی بر تبدیل وضعیت
مدارک مربوط به سوابق ایثارگری پدر آن ها
معرفی نامه از سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران که در آن، درصدهای جانبازی، رزمندگی و... به دقت، درج شده باشد.
یکی از موضوعاتی که کارمندان دولت، با آن، مواجه هستند، مساله بازخرید است که علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، می توانند، اقدام به مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید مقاله، آمده است، نمایند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
چنانچه افراد مشمول تبدیل وضعیت ایثارگری، از کارمندان قراردادی یا پیمانی وزارت بهداشت باشند و تا بهمن ماه سال هزار و چهارصد نیز در دستگاه متبوع خود، مشغول به کار بوده و از صلاحیت ها و شایستگی های عمومی و اختصاصی لازم، برخوردار باشند، می توانند، نسبت به تبدیل وضعیت خود، اقدام کنند.
نحوه تبدیل وضعیت ایثارگران وزارت بهداشت و تمامی افراد مورد اشاره در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که کارمند وزارت بهداشت بوده، با تکمیل مدارک لازم، شامل مدارک تحصیلی، نامه از بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدت اسارت و درخواست کتبی مبنی بر تبدیل وضعیت و تحویل این مدارک، به واحد منابع انسانی دستگاه متبوع، می باشد.
شایان ذکر است، نامه بنیاد شهید و امور ایثارگران که از مدارک لازم در تبدیل وضعیت ایثارگران وزارت بهداشت می باشد، دربردارنده نسبت دقیق فرد، با ایثارگر، درصد جانبازی ایثارگر، مدت اسارت ایثارگر و تاریخ شروع و پایان آن، داوطلبانه یا غیر داوطلبانه بودن رزمندگی ایثارگر و مواردی از این دست است.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برخی از ایثارگران یا فرزندان و خانواده های آن ها، به واسطه شرکت های مختلف، در نهادهای دولتی یا نیمه دولتی، مشغول بوده و به عبارتی، استخدام شرکتی می باشند، بدین نحو که بخشی از حقوق آن ها را شرکت واسطه، برمی دارد و با اتمام کار شرکت، کار نیروی شرکتی نیز تمام خواهد شد.
تبدیل وضعیت شرکتی نیز مورد توجه قانون گذار در قانون بودجه هزار و چهارصد و یک بوده است و بدین ترتیب، تمامی افراد مندرج در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران، می توانند، با تحویل مدارک لازم خود، به واحد منابع انسانی دستگاه متبوع و ثبت درخواست تبدیل وضعیت، اقدام به تبدیل وضعیت نمایند.
این مدارک، شامل درخواست کتبی فرد، نامه بنیاد شهید و امور ایثاگران و مدارک تحصیلی فرد، می باشد و همچنین، ایثارگر، باید، تا بهمن ماه سال هزار و چهارصد، در دستگاه متبوع، مشغول خدمت رسانی بوده باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع مرخصی کارمندان دولت، مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تبدیل وضعیت ایثارگران 1403 در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تبدیل وضعیت ایثارگران 1403 پاسخ دهند.