اعتبار سنجی بانکی، به معنی استخراج اطلاعاتی نظیر تسهیلات بانکی دریافتی و وضعیت پرداخت آن ها توسط متقاضی بوده که با استفاده از آن، می توان نمره اعتباری فرد را تعیین نمود. سامانه اعتبار سنجی بانکی که امکان دریافت نمره اعتباری اشخاص را از طریق استعلام از بانک مرکزی فراهم کرده، سامانه اعتبارسنجی ایران، به آدرس ics24.ir می باشد که با استفاده از اطلاعات کد ملی، می توان برای تعیین نمره اعتباری، از طریق این سامانه، اقدام نمود.
برای مشاوره اعتبارسنجی بانکی
برای مشاوره اعتبارسنجی بانکی
افرادی که متقاضی دریافت تسهیلات از بانک ها، موسسات مالی و اعتباری، شرکت های خصوصی و نهادهای دولتی بوده، لازم است تا دارای شرایط عمومی و اختصاصی دریافت وام مورد نظر خود باشند تا برای اخذ آن، تایید شده و آن تسهیلات را دریافت نمایند.
یکی از شرایط مهم دریافت وام، اثبات اعتبار بانکی و خوش حسابی متقاضی، برای مرجع وام دهنده است که انجام این امر، از طریق فرآیند اعتبارسنجی بانکی، امکان پذیر بوده که خود، دارای سامانه، مراحل و نحوه انجام مخصوص به خود می باشد و ممکن است که این سوال برای متقاضیان مطرح شود که چگونه اعتبار سنجی کنیم؟ و اعتبار سنجی بانکی انلاین به چه صورت می باشد؟
با توجه به اهمیت این مساله برای متقاضیان وام و تسهیلات، در مقاله حاضر، ابتدا به این سوال پاسخ داده که اعتبار سنجی بانکی چیست یا کد اعتبارسنجی چیست و پس از معرفی سامانه ics24.ir و سامانه اعتبارسنجی بانک مرکزی رایگان با کد ملی، نحوه استعلام بانکی با کد ملی رایگان افراد، به صورت رایگان و با استفاده از کد ملی آنها را توضیح خواهیم داد.
نحوه اعتبارسنجی بانکی، چه به صورت رایگان و چه با پرداخت هزینه و تعیین رتبه اعتباری اشخاص با استفاده از استعلام از بانک مرکزی و سایر نهادها و شرکت ها، از جمله سوالات مهمی هستند که امروزه، متقاضیان دریافت تسهیلات، با آن، مواجه می باشند.
این افراد که متقاضی دریافت وام، از شبکه بانکی یا بخش غیر بانکی دولتی و خصوصی بوده، بر اساس درخواست مرجع وام دهنده، موظف هستند تا گزارش اعتبارسنجی بانکی خود را به مرجع مربوطه، ارائه کرده و با ارائه این گزارش، وضعیت مناسب رتبه اعتباری خود را به شخص وام دهنده، اثبات نمایند. چرا که تنها در این صورت است که شرکت یا نهاد وام دهنده، با درخواست تسهیلات آنها موافقت خواهد کرد.
لذا، با توجه به اهمیت مساله اعتبارسنجی، برای متقاضیان تسهیلات بانکی و غیر بانکی بخش خصوصی و دولتی، در این بخش، به توضیح مفهوم اعتبار سنجی بانکی و انواع آن پرداخته و در بخش های بعد، در مورد سامانه اعتبارسنجی بانک مرکزی با کد ملی و نحوه رایگان استعلام رتبه اعتباری افراد، صحبت خواهیم کرد.
فرض کنید که شخصی، متقاضی دریافت وام خرید مسکن، از یکی از بانک های کشور بوده یا اینکه قصد دارد تا از یک شرکت خصوصی، اقدام به دریافت وام، جهت نوسازی تجهیزات دفتر کار خود نماید و برای این کار، باید شخص یا اشخاصی را نیز به عنوان ضامن خود، به بانک یا شرکت مورد نظر، معرفی کند.
در چنین وضعیتی، جهت اطمینان از بازپرداخت تسهیلات پرداختی، بانک یا شرکت پرداخت کننده وام، نیاز داشته از وضعیت مالی متقاضی وام و ضامنین وی و سابقه این افراد در در یافت وام و تسهیلات، مطلع شده تا در صورت رضایت بخش بودن سابقه آنها و اطمینان از خوش حسابی ایشان، وام درخواستی را به متقاضی، پرداخت نمایند.
در این وضعیت، راه حل قانونی اطلاع از سابقه افراد، اعم از متقاضی وام و ضامنین وی، در دریافت تسهیلات و وام های خصوصی و دولتی و اطمینان از خوش حسابی آنها، سیستم اعتبارسنجی بانکی می باشد.
در اعتبار سنجی بانکی، از جمله استعلام تسهیلات، از طریق استعلام از بانک مرکزی، اطلاعاتی نظیر وام ها و تسهیلات بانکی اخذ شده توسط فرد، پرداخت یا عدم پرداخت تسهیلات دریافتی و پرداخت به موقع یا با تاخیر آن وام ها، بدهی های فرد به سازمان امور مالیاتی کشور، گمرک و قوه قضائیه، استخراج می شود. هم چنین، در دستور العمل جدید بانک مرکزی؛ محکومیت های مالی، جرایم رانندگی، صدک بندی یارانه هم در رتبه سنجی افراد لحاظ می گردد و میزان وام با توجه به صدک بندی یارانه مشخص می شود.
مسدود شدن کارت بانکی، چنانچه به علت توقیف حساب بانکی یک شخص، انجام گیرد، اثر منفی قابل توجه بر نمره اعتبارسنجی وی خواهد داشت.
در مرحله بعد از اعتبارسنجی بانکی، با استفاده از اطلاعات فوق، سابقه اعتباری فرد، محاسبه شده و یک عدد از 0 تا 900 به عملکرد و رفتار شخص در سیستم بانکی کشور، اختصاص می یابد که هرچه این عدد، بیشتر باشد، به معنای اعتبار بیشتر دارنده آن خواهد بود.
در نهایت، با استفاده از اطلاعات اعتبارسنجی بانکی و نمره سابقه اعتباری فرد، مرجع وام دهنده قادر خواهد بود تا وضعیت آینده متقاضی و احتمال بازپرداخت وام توسط وی را پیش بینی نموده و در مورد اعطا یا عدم اعطای تسهیلات به وی، تصمیم گیری نماید.
در حال حاضر، اعتبارسنجی بانکی، برای سه گروه از افراد انجام می گیرد: اول، اشخاص حقیقی مصرفی، یعنی افرادی که متقاضی خرید اعتباری، نظیر خرید خودرو از لیزینگ بوده؛ دوم، اشخاص حقیقی حرفه ای، یعنی اشخاص حقیقی دارنده کسب و کار و سوم، اشخاص حقوقی و شرکت ها.
پس از پاسخ به این سوال که اعتبارسنجی بانکی چیست، در بخش های بعد، در مورد اعتبارسنجی از طریق استعلام از بانک مرکزی با کد ملی و تعیین رتبه اعتباری افراد، با استفاده از روش رایگان و پرداخت هزینه، صحبت خواهیم کرد.
اشخاصی که قصد داشته تا برای اعتبارسنجی بانکی اقدام نموده و از این طریق، از رتبه اعتباری خود یا سایر افراد، مطلع شوند، لازم است تا برای انجام این فرآیند، از طریق سامانه مربوطه اقدام نمایند. لذا، در این بخش، به معرفی سامانه اعتبارسنجی بانکی پرداخته و مراحل انجام آن، چه به صورت رایگان و چه با پرداخت هزینه را در بخش های بعد، توضیح خواهیم داد.
در حال حاضر، یک سامانه واحد، به عنوان تنها مرجع اعتبارسنجی بانکی، در کشور ما وجود نداشته و سامانه های متعددی، از جمله سامانه ساد 24، به آدرس sad24.ir و سامانه اعتبار من، به آدرس mycredit.ir، به تعیین رتبه اعتباری اشخاص در سیستم بانکی کشور، مشغول می باشند.
سامانه بام بانک ملی، به آدرس my.bmi.ir، عنوان سامانه ای است که از طریق آن، مشتریان بانک ملی، می توانند خدمات این بانک را به صورت اینترنتی و غیر حضوری دریافت نمایند.
با این وجود، تنها شرکت خصوصی که دارای مجوز اعتبارسنجی بانکی در کشور ما بوده و مجوز بانک مرکزی را نیز در این زمینه، دارا می باشد، شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران بوده که از سال 1385 رسما کار خود را به عنوان مرجع اعتبارسنجی آغاز کرده و امکان اطلاع از رتبه اعتباری افراد را برای متقاضیان، فراهم کرده است.
سامانه اعتبارسنجی بانکی شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران، به آدرس اینترنتی ics24.ir، این امکان را برای اشخاص حقیقی و حقوقی، فراهم کرده تا با پرداخت یک هزینه جزئی، اعتبارسنجی بانکی خود را با یک روش مطمئن انجام دهند. اعتبار سنجی در این سامانه، از طریق استعلام از بانک مرکزی و با کد ملی اشخاص حقیقی و شناسه ملی اشخاص حقوقی، قابل انجام می باشد. ورود به سامانه مکنا از طریق آدرس mycredit.ir امکان پدیر است.
یکی از سوالاتی که متقاضیان اعتبارسنجی بانکی، به کرات، آن را مطرح می کنند، این مساله بوده که آیا در حال حاضر، امکان اعتبارسنجی بانکی رایگان، برای متقاضیان وجود داشته و در صورت وجود چنین امکانی، از طریق کدام سامانه، می توان برای استعلام و اعتبار سنجی بانک مرکزی و تعیین رتبه اعتباری افراد، به روش رایگان، استفاده نمود؟ و به طور کلی؛ نحوه اعتبارسنجی رایگان بانک مرکزی به چه صورت می باشد؟
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، در وضعیت فعلی، هیچ یک از سامانه های اعتبار سنجی بانکی، من جمله سامانه ایران ics24.ir، خدمات خود را به طور رایگان به مشتریان ارائه نکرده و همانند خدمات بانک ها که انجام آن، نیازمند پرداخت کارمزد خدمات بانکی بوده، تعیین رتبه اعتباری افراد متقاضی نیز مستلزم پرداخت هزینه، به میزان 10 هزار تومان می باشد و بنابراین، اعتبارسنجی بانکی رایگان، برای متقاضیان، امکان پذیر نمی باشد.
اما از آنجا که اعتبارسنجی بانکی، یکی از مراحل ضروری و الزامی، جهت دریافت وام و تسهیلات از بانک ها، موسسات اعتباری و شرکت های خصوصی یا بعضا مراجع دولتی بوده، در این بخش، به توضیح مراحل و نحوه تعین رتبه اعتباری اشخاص پرداخته که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه اعتبارسنجی بانکی ایران، یعنی ics24.ir را در آن، جست و جو نمایید. پس از ورود به سامانه، به منظور تعیین رتبه اعتباری بانکی، بسته به اینکه قصد اعتبارسنجی بانکی یک شخص حقیقی را داشته یا یک شخص حقوقی، یکی از دو گزینه اشخاص حقیقی یا اشخاص حقوقی را انتخاب نمایید. ما در اینجا، گزینه اشخاص حقیقی را انتخاب کرده ایم.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد گرفتن گردش حساب بانکی کلیک کنید.
در صفحه جدید، به منظور استعلام از بانک مرکزی و تعیین رتبه اعتبار بانکی فرد مورد نظر، کد ملی و شماره همراه وی و عدد تصویر امنیتی را در کادرهای مشخص شده، وارد کرده و پس از تایید شماره همراه و موافقت با قوانین، بر روی دکمه دریافت گزارش، کلیک نمایید.
در مرحله بعد، از طرف سامانه ics24.ir، یک کد فعالسازی به شماره همراهی که در صفحه قبل، ثبت شده و باید به نام کدملی متقاضی باشد، ارسال می گردد. این کد را در کادر مربوطه، وارد کرده و دکمه ارسال را بزنید.
در مراحل بعد، سامانه ics24.ir، شما را به درگاه پرداخت بانکی هدایت کرده که پس از پرداخت هزینه، با استفاده از یکی از کارت های بانکی عضو شتاب، می توانید برای استعلام از بانک مرکزی و اعتبارسنجی بانکی دارنده کد ملی، اقدام نمایید.
در بخش های قبل، گفتیم که در حال حاضر، یک سامانه واحد، به عنوان تنها مرجع اعتبارسنجی بانکی، در کشور ما وجود نداشته و سامانه های متعددی، به تعیین رتبه اعتباری اشخاص در سیستم بانکی کشور، مشغول می باشند. با این وجود، تنها شرکت خصوصی که دارای مجوز اعتبارسنجی بانکی در کشور ما بوده و مجوز بانک مرکزی را نیز در این زمینه، دارا می باشد، شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران بوده که آدرس اینترنتی سامانه آن، ics24.ir می باشد.
در این بخش، قصد داریم تا به این سوال، پاسخ دهیم که آیا در حال حاضر، سامانه ای تحت عنوان سامانه اعتبارسنجی بانک مرکزی با کد ملی، در کشور ما وجود داشته که متقاضیان، بتوانند با مراجعه به آن، برای استعلام رتبه اعتباری بانکی خود، با کد ملی و به نحو رایگان، اقدام نمایند یا خیر؟
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، در سیستم فعلی اعتبارسنجی کشور ما، سامانه ای تحت عنوان سامانه سامانه جامع استعلام بانکی رایگان و یا سامانه ملی اعتبارسنجی، که متعلق به بانک مرکزی باشد، وجود نداشته و تعیین رتبه اعتباری بانکی و استعلام از بانک مرکزی با کد ملی، صرفا از طریق سامانه اعتبارسنجی ایران ics24.ir، امکان پذیر می باشد و متقاضیان با مراجعه به آن، می توانند نسبت به استعلام بدهی بانکی با کد ملی خود اقدام نمایند.
اعتبارسنجی بانکی افراد و نیز استعلام بانک مرکزی با کد ملی؛ علاوه بر اینکه مستلزم پرداخت هزینه بوده و به نحو رایگان، امکان انجام آن وجود ندارد، نیازمند یک شرط دیگر نیز هست و آن، شرط دسترسی به اطلاعات کد ملی افراد متقاضی می باشد.
بنابراین، در حال حاضر، استعلام بانکی رایگان با کد ملی برای وام و تعیین رتبه اعتباری افراد در سیستم بانکی کشور، صرفا با کد ملی آنها امکان پذیر بوده و سایر اطلاعات، من جمله، نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه و شماره پاسپورت، برای استعلام از بانک مرکزی با کد ملی برای وام، کاربرد نداشته و فاقد استفاده می باشند. لازم به ذکر است که که اعتبار سنجی رایگان بانکی شرکت ها، نیازمند دسترسی به اطلاعات مربوط به شناسه ملی شرکت می باشد.
یکی از مواردی که در اعتبارسنجی بانکی افراد، دارای اثر منفی بوده، مسدودی حساب بانکی آنها می باشد. رفع مسدودی حساب بانکی، از طریق مراجعه به شعبه بانک و درگاه درخواست رفع انسداد از حساب مسدود شده، امکان پذیر است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
در بخش های قبل، به این سوال پاسخ دادیم که اعتبارسنجی بانکی چیست و گفتیم که سامانه اعتبارسنجی بانکی شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران، به آدرس اینترنتی ics24.ir، این امکان را برای اشخاص حقیقی و حقوقی، فراهم کرده تا با پرداخت یک هزینه جزئی، اعتبارسنجی بانکی خود را با یک روش مطمئن انجام دهند. هم چنین، در خصوص سامانه استعلام معوقات بانکی با کد ملی و سامانه استعلام تسهیلات بانک مرکزی توضیحاتی را ارائه نمودیم.
اما، یکی از بانک هایی که در سال های اخیر، امکان اعتبار سنجی بانکی را برای مشتریان خود فراهم کرده، بانک رسالت می باشد. از آنجا که اعتبار سنجی از طریق این بانک و مشاهده نتیجه اعتبار سنجی بانک رسالت، دارای ترتیب و مراحل مخصوصی بوده، در این بخش، قصد داریم تا به این سوال پاسخ دهیم که نتیجه اعتبار سنجی بانک رسالت، به چه صورت قابل دریافت می باشد.
به طور کلی، طبق اعلام بانک رسالت، برای دریافت نتیجه اعتبار سنجی بانک رسالت و انجام مراحل آن، دو روش، در اختیار مشتریان این بانک قرار گرفته که یکی از طریق اپلیکیشن و دیگری از طریق سایت این بانک می باشد. انجام اعتبارسنجی، از هر یک از این روش ها، مطابق توضیحات زیر است:
دریافت نتیجه اعتبار سنجی بانک رسالت از طریق سامانه اعتبارسنجی مرآت: مشتریان بانک رسالت، می توانند با مراجعه به سامانه اعتبارسنجی مرآت این بانک، به آدرس imerat.ir و سپس با ورود به سامانه، از طریق گزینه (ورود به سامانه) برای دریافت نتیجه اعتبار سنجی بانک رسالت اقدام نمایند.
دریافت نتیجه اعتبار سنجی بانک رسالت از طریق اپلیکیشن آی کاپ: روش دیگر دریافت نتیجه اعتبار سنجی بانک رسالت، از طریق اپلیکیشن آی کاپ بوده که پس از دانلود و نصب آن بر روی تلفن همراه، مشتری، این امکان را داشته تا با مراجعه به بخش مرآت، نتیجه اعتبار سنجی بانک رسالت را دریافت کند.
تاکنون اعتبارسنجی بانکی، سامانه اعتبارسنجی بانکی، نحوه اعتبارسنجی رایگان بانک مرکزی،سامانه جامع استعلام بانکی رایگان، استعلام بانکی رایگان با کد ملی برای وام و نتیجه اعتبار سنجی بانک رسالت توضیح داده شده است. در ادامه به پاسخ این پرسش که کد اعتبارسنجی چیست پرداخته خواهد شد.
کد اعتبارسنجی یا CCV2 یک کد به صورت 3 الی 4 رقمی است که روی کارت بانکی یا پشت بانکی درج می شود کد اعتباری برای حفاظت از اطلاعات کارت بانکی طراحی شده است. این کد برای تایید هویت دارنده کارت هنگام انجام تراکنش های آنلاین یا تلفنی استفاده می شود که به عنوان تراکنش بدون حضور شناخته می شود.
معمولا کد اعتبارسنجی بر روی کارت بانکی وجود دارد اما اگر به هر دلیل کد از روی کارت بانکی پاک شده باشد افراد می توانند از طریق راه هایی مانند: مراجعه حضوری به شعبه بانک، استفاده از خودپرداز و تماس با پشتیبانی بانک نسبت به دریافت کد اعتبار سنجی اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اعتبارسنجی بانکی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتبارسنجی بانکی پاسخ دهند.
برای مشاوره اعتبارسنجی بانکی
برای مشاوره اعتبارسنجی بانکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©