پرداخت عوارض گمرکی، تا سقف 50 میلیون تومان، از طریق سامانه پیمنت گمرک، به آدرس payment.irica.ir و با استفاده از گزینه پرداخت آنلاین و شناسه صادره، برای افراد متقاضی، امکان پذیر بوده و جهت پرداخت حقوق گمرکی، بیش از این میزان، متقاضیان باید به صورت حضوری، به گمرک مربوطه، مراجعه نمایند.
برای مشاوره پرداخت عوارض گمرکی
برای مشاوره پرداخت عوارض گمرکی
یکی از انواع عوارض که در کشور ما همچون بسیاری از کشورهای جهان، توسط دولت اخذ می گردد، عوارض گمرکی می باشد. عوارض گمرکی، که عمدتا به واردات، تعلق گرفته و صادرات، جز در موارد استثنایی مصرح، از پرداخت آن، معاف می باشند، شامل حقوق گمرکی، به میزان 4 درصد ارزش کالا و سود بازرگانی می باشد.
در گذشته، تجار و شرکت های تجاری که قصد داشند تا برای پرداخت عوارض گمرکی خود اقدام نمایند، باید با مراجعه حضوری به گمرک، عوارض خود را پرداخت می کردند. اما، با راه اندازی سامانه پیمنت گمرک، این امکان برای متقاضیان، فراهم شده تا از طریق این سامانه، برای پرداخت آنلاین عوارض گمرکی خود اقدام نمایند که انجام این امر، مستلزم آشنایی با سامانه مزبور و نحوه پرداخت با آن می باشد.
لذا، در این مقاله، ابتدا، به این سوال، پاسخ داده که عوارض گمرکی چیست و پس از معرفی سامانه پیمنت گمرک payment.irica.ir ، نحوه پرداخت عوارض، استعلام آن و پرداخت شناسه گمرک، از طریق سامانه مزبور را توضیح خواهیم داد.
در حال حاضر، پرداخت عوارض گمرکی، به روش اینترنتی، برای برخی از واردکنندگان و اشخاصی که قصد ترخیص کالای وراداتی خود از گمرک را داشته، امکان پذیر شده است. اما، پیش از آنکه به توضیح نحوه پرداخت عوارض گمرکی، به روش اینترنتی و از طریق سامانه اختصاصی آن، بپردازیم، بهتر است تا کمی در مورد مفهوم عوارض گمرکی صحبت کره و این عوارض را تعریف کنیم.
افرادی که به امر صادرات، واردات و ترخیص، مشغول بوده، ملزم هستند تا مبالغی را جهت صادرات، واردات کالا و ترخیص آن، به گمرک پرداخت نمایند که این مبالغ، عوارض گمرکی نامیده می شود. عوارض گمرکی، به عنوان حقوق ورودی کالا، در بند (د) ماده 1 قانون امور گمرکی، مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است.
به موجب این ماده، عوارض ورودی گمرکی، شامل دو مورد می گردد که این دو مورد، عبارتند از: حقوق گمرکی، معادل 4 درصد ارزش گمرکی کالای وارداتی و سود بازرگانی، که هر ساله توسط دولت، تعیین شده و طی یک جدول مخصوص، اعلام و ابلاغ می گردد. در رابطه با این عوارض، لازم است تا به چند نکته توجه شود:
وارد کنندگان کالا و اشخاصی که قصد ترخیص کالای وارداتی خود را از گمرک داشته، لازم است تا به موجب ماده 7 قانون مالیات ارزش افزوده، 9 درصد مجموع عوارض گمرکی کالای وارداتی خود را تحت عنوان مالیات ارزش افزوده، به دولت پرداخت کنند. البته، بر اساس ماده 6 قانون مذکور، مالیات ارزش افزوده اخذ شده، جزء حقوق یا عوارض گمرکی ورود کالا، محسوب نمی گردد.
اصولا، صادرات از پرداخت عوارض گمرکی، معاف بوده، اما به موجب قانون بودجه سال 1401 و سایر قوانین خاص، برخی از صادرکنندگان، همچون صادرکنندگان مواد خام نفتی، دام و آب(در قالب صادرات آب مجازی از کشور که از طریق صادرات محصولات کشاورزی و غذایی صورت می گیرد) ملزم به پرداخت عوارض گمرکی خاص تعیین شده در قوانین مزبور شده اند.
پس از توضیح مفهوم عوارض گمرکی، در بخش های بعد، به معرفی سامانه پیمنت گمرک payment.irica.ir که پرداخت این عوارض، از طریق آن، امکان پذیر بوده، پرداخته و نحوه پرداخت عوارض گمرکی، از طریق سامانه مذکور را توضیح خواهیم داد.
تا پیش از راه اندازی سامانه پرداخت عوارض گمرکی، پرداخت این عوارض، از طریق مراکز گمرک انجام می گرفت که مستلزم مراجعه حضوری پرداخت کنندگان عوارض به گمرک و شامل فرآیندی طولانی و زمان بر بود.
اما از زمان تاسیس و راه اندازی سامانه پرداخت عوارض گمرکی یا همان سامانه پیمنت گمرک، برخی از واردکنندگان کالا و اشخاصی که قصد ترخیص کالای خود را داشته، می توانند با دریافت شناسه پرداخت از گمرک، با مراجعه به این سامانه، برای پرداخت عوارض گمرکی کالاهای خود اقدام نمایند.
سامانه جامع تجارت ایران، به آدرس ntsw.ir، وب سایتی است که خدمات متعددی، از جمله رفع تعهدات ارزی از طریق سامانه نیما، سنجش اعتبار و رتبه بندی و اخذ شناسه کالا را به کاربران خود ارائه می کند.
سامانه پرداخت عوارض گمرکی یا سامانه پیمنت گمرک، به آدرس اینترنتی payment.irica.ir، سامانه ای است که از طریق آن، علاوه بر پرداخت عوارض گمرکی کالا، به روش آنلاین، امکان پیگیری پرداخت های انجام شده و پیگیری تسهیم نیز برای متقاضیان، فراهم شده است. لازم به ذکر است که عنوان این سامانه، سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی می باشد.
نکته مهمی که در رابطه با سامانه پرداخت عوارض گمرکی payment.irica.ir، لازم است به آن توجه شود، این مساله بوده که در حال حاضر، صرفا امکان پرداخت عوارض تا سقف 50 میلیون تومان، از طریق سامانه پیمنت گمرک وجود داشته و برای پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر این مبلغ، باید حضورا به مراکز گمرک مراجعه نمود.
در بخش قبل، به معرفی سامانه پرداخت عوارض گمرکی یا سامانه پیمنت گمرک payment.irica.ir پرداخته و گفتیم که از طریق این سامانه، علاوه بر پرداخت عوارض گمرکی کالا، به روش آنلاین، امکان پیگیری پرداخت های انجام شده و پیگیری تسهیم نیز برای متقاضیان، فراهم شده است. در این بخش، قصد داریم تا به توضیح نحوه پرداخت عوارض گمرکی، از طریق این سامانه بپردازیم که مراحل انجام آن، مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
لازم به ذکر است که این سامانه، اختصاص به پرداخت عوارض گمرکی تا سقف 50 میلیون تومان را داشته و جهت پرداخت حقوق گمرکی بیش از این مبلغ، پس از انجام مراحل ثبت سفارش کالای وارداتی، متقاضیان باید به صورت حضوری، به گمرک مربوطه مراجعه نمایند.
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه پرداخت عوارض گمرکی، یعنی payment.irica.ir را در آن جست و جو کنید. پس از ورود به سامانه، مطابق تصویر زیر، بر روی گزینه پرداخت آنلاین کلیک نمایید. حال می توانید با استفاده از شناسه پرداختی که پیش از این از طریق گمرک دریافت کرده اید، برای پرداخت عوارض گمرکی، به روش آنلاین اقدام نمایید. بدین منظور، شناسه پرداخت 15 رقمی را در کادر اول وارد کرده و پس از وارد کردن عدد امنیتی در کادر دوم، بر روی دکمه پرداخت کلیک کنید.
در مرحله بعد، به صفحه تایید مبلغ هزینه گمرگی هدایت می شوید که در آن، اطلاعات پرداخت خود را ملاحظه می کنید. در این صفحه، باید درگاه پرداخت آنلاین مورد نظر خود را از میان یکی از دو گزینه پاسارگاد و سداد، انتخاب نمایید.
پس از انتخاب درگاه مورد نظر خود، با هدایت به صفحه پرداخت بانک، می توانید برای پرداخت عوارض از طریق سامانه سامانه پیمنت گمرک payment.irica.ir اقدام نموده و با استفاده از همین سایت، پرداخت انجام گرفته خود را پیگیری کنید.
افرادی که برای برای پرداخت عوارض گمرکی از طریق سامانه پینت گمرک payment.irica.ir اقدام نموده و همچنین، اشخاصی که در روند پرداخت عوارض با مشکلی مواجه شده، می توانند از طریق همین سامانه، برای استعلام و پیگیری عوارض پرداخت شده و اطلاع از وضعیت نهایی پرداخت خود، استفاده کنند. نحوه استعلام و پیگیری پرداخت عوارض گمرکی، از طریق سامانه پیمنت گمرک، مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
در مرورگر دستگاه خود، آدرس سامانه پرداخت عوارض گمرکی یا سامانه پیمنت گمرک، یعنی payment.irica.ir را جست و جو کنید تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سامانه شوید.
تمامی افراد حقیقی و حقوقی که قصد فعالیت در زمینه واردات و صادرات را داشته، باید نسبت به دریافت کارت بازرگانی، از طریق سامانه جامع تجارت ایران و سایت اتاق بازرگانی، اقدام نمایند.
به منظور استعلام و پیگیری پرداخت عوارض گمرکی، بر روی گزینه پیگیری پرداخت، از قسمت بالای صفحه کلیک کرده و پس از وارد کردن شناسه پرداخت و عدد تصویر امنیتی در کادر مربوطه، بر روی دکمه پیگیری پرداخت کلیک نمایید.
کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی که در تجارت بین الملل، HS Code نامیده می شود، یک عدد 8 تا 10 رقمی است که نشان دهنده جزئیات خاص مربوط به هر کالا، از جمله عوارض و حقوق ورودی کالا، مجاز یا غیر مجاز بودن آن کالا می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
پس از مشخص شدن عوارض گمرکی، یک شناسه پرداخت صادر شده و مسئول پرداخت این عوارض، می بایست با استفاده از شناسه صادر شده، برای پرداخت عوارض گمرکی خود اقدام نماید. به همین دلیل، این سوال مطرح می شود که نحوه پرداخت شناسه گمرکی به چه صورت می باشد؟
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، نحوه پرداخت شناسه گمرکی، بسته به میزان عوارضی که باید برای پرداخت آن، اقدام شود، متفاوت می باشد. با این توضیح که عوارض تا 50 میلیون تومان، از طریق سامانه پیمنت گمرک payment.irica.ir، گزینه پرداخت آنلاین و به روش اینترنتی، قابل پرداخت می باشد.
اما در صورتی که میزان عوارض گمرکی، بیش از 50 میلیون تومان باشد، مسئول پرداخت عوارض، امکان پرداخت آنلاین و غیر حضوری را نداشته و جهت پرداخت حقوق گمرکی تعلق گرفته به کالای خود، باید حضورا به گمرک مراجعه نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پرداخت عوارض گمرکی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پرداخت عوارض گمرکی پاسخ دهند.
برای مشاوره پرداخت عوارض گمرکی
برای مشاوره پرداخت عوارض گمرکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©