دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / دریافت کارت اهدای اعضا

مشاهده کارت اهدای اعضا

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 تمام افرادی که دارای سن و اهلیت قانونی بوده، می توانند با در دست داشتن مدارک هویتی و اطلاعات اقامت و تماس خود، با مراجعه به سایت دریافت کارت اهدای اعضا، انتخاب گزینه ثبت نام کارت اهدای عضو و وارد کردن اطلاعات لازم، نسبت به دریافت کارت و مشاهده آن در سایت اقدام کنند. البته، صرف داشتن این کارت، برای اهدای عضو، هنگام مرگ مغزی یا طبیعی، کافی نبوده و رضایت اولیای دم، مورد نیاز می باشد.

 

اهدای عضو، پس از مرگ، در مواردی که چنین امکانی وجود دارد، یکی از موضوعات پسندیده در جامعه امروزی است و افراد بسیاری، تمایل دارند، چنانچه دچار مرگ مغزی شدند، اعضای بدنشان را به اشخاص نیازمند هدیه کرده و بدین ترتیب، جان آنها را نجات دهند و با مرگ خود، به شخصی دیگر، زندگی ببخشند.

 

معمولا، اکثر افراد، برای این کار، اقدام به دریافت کارت اهدای اعضا کرده و با پرینت گرفتن و همراه داشتن آن، اراده خود را بر اهدا عضو، در صورت بروز حادثه، به دیگران اظهار می نمایند. برای دریافت کارت اهدای اعضا، باید شرایط بخصوصی را دارا بود و درخواست آن را نیز از طریق سایت ثبت نام مخصوص آن، ثبت نمود که نحوه و مراحل مخصوص به خود را دارد.

 

در این مقاله شرایط دریافت کارت اهدای عضو توضیح داده خواهد شد و در ادامه به مدارک لازم برای دریافت آنی کارت اهدای اعضا، هزینه دریافت کارت اهدای اعضای بدن، سایت، ورود به سیستم، ثبت نام، فرم ثبت نام، مشاهده کارت اهدای عضو با کد ملی، ثبت نام بعد از مرگ، دریافت مجدد کارت همچنین چاپ کارت و نکات حقوقی کارت اهدای اعضا پرداخته خواهد شد تا خوانندگان مقاله اطلاعات کامل درباره کارت اهدای عضو بدست آورند.

شرایط دریافت کارت اهدای عضو

اهدای عضو، یعنی، شرایطی که در آن، شخصی، تمایل دارد که تمام یا صرفا، یک یا چند عضو خاص قابل اهدا از بدن خود را به دیگری ببخشد و بدین ترتیب، به حیات و سلامتی افراد دیگر نیز کمک نماید. معمولا، بحث اهدای عضو، در شرایطی مطرح می گردد که شخصی، به علت تصادف یا هر سانحه و حادثه دیگری، دچار مرگ مغزی یا طبیعی شده و بازگشت او به زندگی، دیگر امکان پذیر نباشد.

 

یکی از راه هایی که افراد، اراده و تمایل خود، بر اهدای عضو را اظهار می دارند، دریافت کارت اهدای اعضا، از طریق ثبت درخواست در سایت ثبت نام دریافت کارت اهدای عضو، می باشد. ​سوالی که در این بین، مطرح می گردد، این است که شرایط دریافت کارت اهدای عضو چیست؟

 

برای پاسخ به این پرسش باید گفت،هنگام ثبت نام در سایت دریافت کارت اهدای اعضا، شرایط و محدودیت خاصی، وجود نداشته و تمامی افراد، می توانند، در صورت دسترسی داشتن به اینترنت و با مراجعه به سایت ثبت نام دریافت کارت اهدای عضو، اقدام به ثبت درخواست خود کرده و کارت اهدای عضوشان را دریافت نمایند اما، از لحاظ قانونی، وجود دو شرط لازم است: 

 

رسیدن به سن قانونی بلوغ که در دختران، 9 سال تمام قمری و در پسران، 15 سال تمام قمری می باشد.

 

داشتن شرایط عقلی سالم بدین معنا که متقاضی هنگام ثبت نام برای دریافت کارت اهدا عضو مجنون نباشد.

 

پس از صحبت در خصوص شرایط دریافت کارت اهدای عضو، در ادامه مقاله، درباره مدارک لازم و هزینه های دریافت این کارت، توضیح داده خواهد شد. افراد برای کسب اطلاعات درباره می توانند به مقاله زیر مراجعه کنند.

مدارک لازم برای دریافت آنی کارت اهدای اعضا

 پس از صحبت از شرایط دریافت کارت اهدای اعضا که شامل اهلیت قانونی و سن بلوغ بود، نوبت به این می رسد که در خصوص مدارک لازم، برای دریافت این کارت، صحبت کنیم. چراکه اغلب افراد، این سوال را دارند که برای دریافت کارت اهدای عضو باید، مدارک بخصوصی را ارائه داد یا خیر؟

 

در پاسخ به این پرسش که مدارک لازم برای دریافت آنی کارت اهدای اعضا چیست؟ باید گفت، هنگام ثبت نام اهدا عضو و درخواست کارت اهدای عضو، در سایت ثبت نام آن، نیاز به بارگذاری مدارک بخصوصی نیست، اما، شخص متقاضی دریافت کارت، باید، اطلاعات بخصوصی را وارد نماید که این اطلاعات، عبارتند از: 

 

اطلاعات هویتی 

 

آدرس دقیق

 

کد پستی

 

ایمیل

 

شماره منزل، محل کار و تلفن همراه

 

بنابراین، گرچه برای ثبت نام این کارت، لازم به بارگذاری مدرک بخصوصی نیست، اما، شخص متقاضی، در هنگام ثبت نام و درخواست کارت اهدای اعضا، باید به مدارک و اطلاعات هویتی خود، همچنین، اطلاعات پستی منزل، دسترسی داشته باشد و بتواند یک ایمیل معتبر را در سایت ثبت نام، درج کند. بنابراین، این موارد، به نوعی از جمله مدارک لازم، برای دریافت کارت اهدای عضو محسوب می شوند.

هزینه دریافت کارت اهدای اعضای بدن

به طور معمول، برای ثبت نام و استفاده از خدمات هر سامانه ای، اشخاص، باید، هزینه استفاده از آن خدمات را بپردازند. با توجه به اینکه نفس دریافت کارت اهدای عضو، عملی خیرخواهانه است، در این قسمت، به هزینه دریافت کارت اهدای اعضای بدن پرداخته خواهد شد.

 

در خصوص هزینه کارت اهدای عضو، باید گفت، به جهت ترویج فرهنگ اهدای عضو و تاثیر مثبتی که این عمل، بر نجات جان بسیاری از افراد و بازگشت آن ها، به خانواده هایشان دارد، خدمات مربوط به این کارت، رایگان بوده و متقاضی، در هنگام ثبت نام، ملزم به پرداخت هیچ هزینه ای نیست.

 

همچنین، ذکر این نکته ضروری است که از آنجا که امکان مشاهده کارت اهدای عضو و پرینت آن، از طریق سایت مخصوص این امر، فراهم است، متقاضی دریافت کارت اهدای عضو، نباید هیچ هزینه ای را نیز جهت پست کارت خود، پرداخت کند.

 

سایت اهدای عضو

دریافت کارت اهدای عضو، نیاز به مراجعه حضوی به هیچ مرکزی نداشته و تمامی مراحل، از ثبت نام تا پیگیری و مشاهده، به صورت اینترنتی، قابل انجام است. از این رو، در این قسمت از مقاله، به معرفی سایت اهدای عضو پرداخته خواهد شد.

 

سایت دریافت کارت اهدای اعضا، به آدرس اینترنتی ehda.sbmu.ac.ir، بوده که در راستای خدمات مربوط به کارت اهدا عضو، طراحی شده است و متقاضیان دریافت یا پیگیری و مشاهده کارت اهدا عضو می توانند با مراجعه به آدرس آن، نسبت به این امور، اقدام کرده و از امکانات سایت، بهره مند شوند.

 

در ادامه مقاله، ورود به سیستم اهدا اعضا همراه با راهنمای تصویری و ثبت نام کارت اهدا اعضا توضیح داده خواهد شد. متقاضیان برای کسب اطلاعات درباره نرخ دیه می توانند به مقاله زیر مراجعه و آن را مطالعه کنند.

 

ورود به سیستم اهدا اعضا

همانطور که ذکر شد سایت مرکزی اهدای عضو ایران با هدف ارائه خدمات مختلف به مردم و فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو راه اندازی شده است. آن دسته از افرادی که متقاضی استفاده از خدمات این سایت می باشند و یا قصد دریافت کارت آن را دارند، می توانند از طریق سایت ehda.sbmu.ac.ir اقدام به ثبت نام و دریافت کارت اهدا عضو کنند.

 

راهنمای تصویری ورود به سیستم اهدا اعضا

 

در ابتدا افراد باید سایت اهدا عضو به نشانی ehda.sbmu.ac.ir را در مرورگر تلفن همراه خود جستجو کرده و پس از ورود به صفحه اصلی سایت برروی گزینه ورود به سیستم کلیک نمایند.

 

مشاهده کارت اهدای اعضا با کد ملی

 

سپس برای ورود به پروفایل شخصی سامانه اهدای عضو افراد باید کد ملی و کد امنیتی را در کادر مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه دریافت رمز یکبارمصرف کلیک کنند.

 

 مشاهده کارت اهدای اعضا

 

طبق توضیحات فوق افراد می توانند با کد ملی خود به راحتی به پروفایل خود در سامانه اهدا عضو وارد شوند. در ادامه متقاضیان برای کسب اطلاعات درباره کلاهبرداری بیمه عمر می توانند به مقاله زیر مراجعه و آن را مطالعه نمایند.

 

ثبت نام کارت اهدا اعضا

چنانچه متقاضیان، قصد داشته باشند، با مراجعه به سایت ثبت نام کارت اهدا اعضا، نسبت به ثبت نام، اقدام کنند، باید، این امر را بر اساس نحوه و مراحل مخصوص آن، انجام دهد تا با درخواست وی، موافقت شده و کارت او صادر گردد. از این رو، در این قسمت، نحوه و مراحل ثبت نام کارت اهدا اعضا توضیح داده خواهد شد.

 

راهنمای تصویری ثبت نام کارت اهدا اعضا

 

در ابتدا، افراد باید، آدرس سایت دریافت کارت اهدای عضو، یعنی، ehda.sbmu.ac.ir را جست و جو کرده و گزینه "ثبت نام کارت اهدا" را انتخاب کنند.

 

 ثبت نام کارت اهدا عضو

 

سپس، افراد باید شماره تلفن همراه خود و کد امنیتی درج شده در تصویر را در کادر مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه دریافت رمز یکبارمصرف کلیک کنند.

 

 ارت اهدای اعضا

 

این گام، برای افراد رمز یکبارمصرف ارسال خواهد شد که باید آن را در کادر مربوطه وارد کند و برروی گزینه ارسال علامت بزنند.

 

مشاهده کارت اهدای اعضا با کد ملی

 

در این مرحله افراد باید اطلاعات خواسته شده را در کادر مربوطه وارد کرده و پس از تکمیل مراحل اتمام وارد کردن اطلاعات ثبت نام اهدا اعضا با موفیت انجام خواهد شد.

 

مشاهده کارت اهدای اعضا

 

به ذکر است که پس از طی کردن مراحل ثبت نام در انتها کارت اهدا اعضای افراد نمایش داده خواهد شد که افراد می توانند هر بار با ورود به سامانه به آن دسترسی پیدا کنند. در تیتر بعد فرم ثبت نام کارت اهدای عضوء توضیح داده خواهد شد.

 

فرم ثبت نام کارت اهدای عضوء

تاکنون شرایط دریافت کارت اهدای عضو، مدارک لازم، هزینه دریافت کارت اهدا عضو، سایت، ورود به سیستم و ثبت نام کارت اهدا اعضاء توضیح داده شده و در ادامه به فرم ثبت نام کارت اهدای عضوء پرداخته خواهد شد.

 

همانطور که گفته شد سایت دریافت کارت اهدای اعضا، به آدرس اینترنتی ehda.sbmu.ac.ir، بوده که در راستای خدمات مربوط به کارت اهدا عضو، طراحی شده است افرادی که مایل به اهداء عضو هستند باید در این سامانه ثبت نام کنند.

 

لازمه ثبت نام در سامانه ehda.sbmu.ac.ir به منظور دریافت کارت اهدای عضوء پر کردن فرم‌هایی است که جزئیاتی را در مورد سلامتی و تمایلات فرد جمع‌ آوری می‌ کند که افراد در هنگام ثبت نام ،مرحله به مرحله فرم های ثبت نام کارت اهدای عضوء را پر خواهند کرد.

 

مشاهده کارت اهدای اعضا با کد ملی

در قسمت قبل، در خصوص فرم ثبت نام کارت اهدای عضو توضیح داده شد و ذکر شد که لازمه ثبت نام در سامانه ehda.sbmu.ac.ir به منظور دریافت کارت اهدای عضوء پر کردن فرم‌هایی است که جزئیاتی را در مورد سلامتی و تمایلات فرد جمع‌آوری می‌کند. بسیاری از افراد این سوال برایشان به وجود می آید که مشاهده کارت اهدای عضوم چگونه است یا چگونه تصویر کارت اهدای عضوم را ببینم در این بخش مشاهده کارت اهدای اعضا با کد ملی توضیح داده خواهد شد.

 

راهنمای تصویری مشاهده کارت اهدای اعضا با کد ملی

 

در ابتدا، متقاضیان، باید با جست و جوی آدرس سامانه ehda.sbmu.ac.ir، وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شده و گزینه ورود به سیستم را انتخاب کنند.

 

ثبت نام کارت اهدا عضوا

 

در این گام، متقاضیان باید کد ملی خود را در کادر مربوطه وارد کنند و بر روی گزینه ارسال رمز یکبار مصرف علامت بزنند.

 

 ارت اهدای اعضا

 

سپس در مرحله بعد افراد باید رمز ارسال شده به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد کنند و سپس کارت اهدای عضو به افراد نمایش داده خواهد شد که می توانند آن را دانلود کنند یا پرینت بگیرند. در ادامه به توضیح درباره ثبت نام اهدای عضو بعد از مرگ پرداخته خواهد شد.

 

ثبت نام اهدای عضو بعد از مرگ

در تیتر گذشته مشاهده کارت اهدای اعضا با کد ملی توضیح داده شده و در این بخش به ثبت نام اهدای عضو بعد از مرگ پرداخته خواهد شد. افراد می توانند با توجه به تصمیم خود انتخاب کنند که پس بعد از مرگ اهدا کننده اعضاء بدن خود باشند.

 

افراد تنها در دوره حیات خود می توانند نسبت به ثبت نام و دریافت کارت اهدای عضو اقدام کنند و امکان ثبت نام اهدای عضو بعد از مرگ وجود ندارد اما درصورتی که خانواده فرد فوت شده تمایل به اهدای اعضاء بدن شخص فوت شده را داشته باشند می توانند تصمیم خود را با بیمارستان درمیان بگذارند.

 

شرایط اهدای عضو پس از مرگ اینگونه است که اهدای عضو فقط پس از تایید مرگ مغزی توسط پزشکان با استفاده از تست‌ های پزشکی معتبر امکان‌ پذیر است و مرگ مغزی باید توسط چند پزشک متخصص تایید شود.

 

دریافت مجدد کارت اهدای اعضا

در تیتر گذشته ثبت نام اهدای عضو پس از مرگ توضیح داده شد و ذکر شد که افراد تنها در دوره حیات می توانند نسبت به ثبت نام اهدای عضو اقدام کنند و پس از مرگ اگر خانواده تمایل به اهدا بدن داشته باشند؛ می توانند این تصمیم خود را مطرح و فرم رضایت آن را تکمیل نمایند در این بخش دریافت مجدد کارت اهدای اعضا توضیح داده خواهد شد.

 

در برخی از مواقع افراد پس از ثبت نام کارت اهدای عضو کارت خود را پرینت گرفته اما به هر دلیلی کارت خود را گم می کنند و تمایل به دریافت مجدد کارت اهدای اعضا خود دارند در این صورت لازم است افراد از طریق سایت اهدای اعضا به نشانی ehda.sbmu.ac.ir اقدام به دریافت مجدد کارت خود کنند.

 

افراد باید وارد سایت ehda.sbmu.ac.ir شده و بر روی گزینه ثبت نام کارت اهدای عضو سپس شماره تلفن خود و کد امنیتی درج شه در تصویر را در کادر مربوطه وارد کرده و پس از ارسال کد امنیتی، آن را در کادر مربوطه وارد کنند سپس کارت اهدای عضو خود را مشاهده خواهند کرد که نحوه دریافت کارت به همراه راهنمای تصویری در تیتر بعد توضیح داده خواهد شد.

 

چاپ کارت اهدای عضوم

در تیترهای گذشته درباره موضوعات مرتبط با کارت اهدای اعضا اعم از سایت، نحوه ثبت نام، نحوه دریافت کارت، شرایط و مدارک لازم و .. توضیح داده شده است. اکنون برای برخی از افراد این سوال مطرح می شود که چاپ کارت اهدای عضوم چگونه است در این بخش به پاسخ این پرسش پرداخته خواهد شد.

 

پس از ثبت نام اهدای اعضای بدن کارت اهدای عضو به صورت پستی برای افراد ارسال نمی شود بلکه افراد باید با مراجعه به سایت اهدای عضو به نشانی ehda.sbmu.ac.ir از کارت خود پرینت بگیرند و آن را داشته باشند.

 

راهنمای تصویری نحوه چاپ کارت اهدای عضو

 

در ابتدا افراد باید وارد سایت اهدای عضو به نشانی ehda.sbmu.ac.ir شده و بر روی گزینه ثبت نام کارت اهدای عضو کلیک کنند.

 

مشاهده کارت اهدای اعضا با کد ملی

 

سپس افراد باید شماره تلفن همراه خود و کد امنیتی درج شده در تصویر را در کادر مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه دریافت رمز یکبارمصرف کلیک کنند.

 

 مشاهده کارت اهدای اعضا

 

سپس رمز یکبار مصرف به شماره تلفن افراد ارسال خواهد شد که باید آن را در کادر مربوطه درج نمایند و برروی گزینه ارسال علامت بزنند.

 

 ثبت نام کارت اهدا عضو

 

سپس کارت اهدای عضو افراد نمایش داده خواهد شد که افراد می توانند آن را چاپ کنند.

 

 ارت اهدای اعضا

 

طبق توضیحات فوق افراد می توانند کارت اهدای عضو خود را پس از ثبت نام مشاهده آن را دانلود و چاپ کنند. لازم به ذکر است که بنا بر قانون جمهوری اسلامی ایران و اکثریت کشورهای جهان برای اهدای عضو رضایت اولیای دم ضروری است و حتی علیرغم داشتن کارت اهدای عضو، در صورت عدم رضایت اولیای دم اهدای عضو صورت نخواهد گرفت بنابراین بهتر است افراد این تصمیم خود را به خانواده مطرح کنند.

 

نکات حقوقی کارت اهدای اعضا

هنگامی که بحث دریافت کارت اهدای اعضا، مطرح می گردد، پرسش های بسیاری نیز همراه با آن، به ذهن افراد می آید. نظیر اینکه آیا هنگام پیوند اعضا، پزشکی که قصد خارج کردن اعضا از بدن فرد اهدا کننده عضو، به واسطه مرگ مغزی یا مرگ طبیعی را دارد، باید از جهت جراحات وارده، دیه بپردازد یا خیر ؟ و یا اینکه صرف داشتن کارت اهدا، کافی است یا همچنان، رضایت اولیای دم قانونی فرد و وراث وی، برای اهدای عضو، مورد نیاز می باشد؟ 

 

از این رو، در این بخش، به بیان نکات حقوقی کارت اهدای اعضا پرداخته خواهد شد که برای این امر، باید به قانون پیوند اعضا و آیین نامه اجرایی قانون پیوند اعضای بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان مسلم است، مراجعه کرد. بر اساس این قانون و آیین نامه، نکات حقوقی کارت اهدای اعضا، به شرح زیر است: 

 

صرف دریافت کارت اهدای عضو، برای انجام این امر، هنگام مرگ مغزی یا فوت طبیعی فرد، کافی نبوده و همچنان، رضایت اولیای دم که وراث قانونی متوفی می باشند، مورد نیاز است و این رضایت، باید به صورت کتبی و پس از ارائه مدارک مثبت این امر(یعنی، اولیای دم بودن)، ثبت گردد.

 

در صورتی که فرد، علاوه بر دریافت کارت اهدای اعضا، بر این امر، وصیت نیز نموده باشد، رضایت اولیای دم، ساقط می شود ولی، وصیت نامه باید ارائه گردد یا یک نفر از وراث قانونی، به صورت کتبی، این امر را تصریح کند.

 

پزشک انجام دهنده اهدای عضو، موظف به پرداخت دیه، در خصوص هیچ یک از جراحاتی که برای انجام پیوند و خارج کردن عضو، از بدن فرد متوفی یا مرگ مغزی، بر بدن او وارد می کند، نیست.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این امر که وصیت نامه چیست و انواع آن، کدام است، مطالعه مقاله ای که در زیر در قسمت در ادامه بخوانید مقاله آمده، به علاقه مندان این موضوع، پیشنهاد می گردد. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام کارت اهدا عضو در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام کارت اهدا عضو پاسخ دهند.