دادخواست ازدواج دوم مرد، همان درخواست وی، برای صدور حکم تجویز ازدواج مجدد از دادگاه بوده که با پرداخت هزینه دادرسی و هزینه برگه دادخواست و ارائه مدارک مثبت تمکن مالی، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ثبت و به دادگاه صالح، ارسال می گردد. مشخصات خواهان و خوانده که زوج و زوجه هستند نیز از جمله اطلاعات مندرج در نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول می باشد.
برای مشاوره نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول
برای مشاوره نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول
بر اساس قوانین فقهی شیعیان، مرد می تواند تا چهار همسر دائمی و هر تعداد که بخواهد، همسر موقتی، اختیار کند. مقصود از اختیار همسر دائمی، ازدواج با زوجه، به عقد نکاح دائم است و مقصود از همسر موقتی، ازدواج با زوجه، به عقد نکاح منقطع می باشد. قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران نیز به تبعیت از فقه شیعی، ازدواج مجدد مردان را به رسمیت شناخته است. اما، با توجه به حرمت نهاد خانواده و اهمیت دوام و استحکام آن، قواعد و شرایطی را برای آن، پیش بینی کرده است.
از جمله قواعدی که در قانون حمایت خانواده سابق، برای ازدواج دوم مرد، پیش بینی شده است، داشتن اذن همسر اول و حکم دادگاه، در خصوص تجویز ازدواج مجدد می باشد که گرفتن این حکم، منوط بر ثبت دادخواست تجویز ازدواج مجدد، بر اساس نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، می باشد.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، توضیح دهیم، دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول چیست و مدارک و هزینه های لازم، برای ثبت آن، به چه صورت است؛ سپس، فرم خام این دادخواست و نمونه متن آن را برای دانلود خوانندگان محترم، قرار خواهیم داد.
برای اینکه بتوانیم به این پرسش، پاسخ دهیم که دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول چیست و نحوه تکمیل آن، بر اساس نمونه دادخواست این موضوع، چگونه است؟ ابتدا باید، در خصوص تبعات و قواعد ازدواج دوم بدون اجازه همسر اول و یا با اجازه او، از منظر قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده، صحبت کرده و سپس، به این پرسش که دادخواست تجویز ازدواج مجدد با اذن همسر اول چیست؟ پاسخ دهیم.
ازدواج، امری نیکو و پسندیده است که هم شرع و قانون مدنی، به تبعیت از شرع، بسیار بر آن، تاکید دارند و برای خانواده که از راه ازدواج، تشکیل می شود، حرمت و احترام بسیاری قائل هستند. اهمیت نهاد خانواده، به اندازه ای بوده که قانون گذار، در قانون مدنی، زوجین را ملزم به تلاش برای تشیید مبانی خانواده کرده است.
با این وجود، در شرع مقدس، به مردان، اجازه داشتن چهار همسر شرعی و قانونی که با نکاح دائم، به عقد او درآمده اند و هر تعداد، همسر که به عقد نکاح موقت، به زوجیت او، در آمده اند، داده شده است. قانون مدنی نیز با تبعیت از شرع، ازدواج مجدد مردان را به رسمیت شناخته و قواعد آن را پیش بینی کرده است.
اما، از آنجا که در اغلب موارد، ازدواج مجدد مرد، سبب فروپاشی نهاد خانواده می شود و با توجه به حرمت این نهاد، قانون گذار، بر اذن همسر اول، در ازدواج مجدد مرد، تاکید می کند و ثبت ازدواج مجدد را منوط بر داشتن حکم تجویز ازدواج مجدد، به علت اجازه همسر یا به علت وجود مواردی نظیر ابتلا زن به اعتیاد مضر یا عدم قدرت او به ایفای وظایف زناشویی دانسته است.
در غیر این صورت، قانون گذار، ثبت چنین ازدواجی را ممنوع می داند و سردرفتران متخلف را مشمول جریمه کرده است. در این راستا، ماده 56 قانون حمایت از خانواده، مقرر می دارد:" هر سردفتر رسمی که بدون اخذ .... حکم صادرشده درمورد تجویز ازدواج مجدد... به ثبت ازدواج اقدام کند....، به محرومیت درجه چهار موضوع قانون مجازات اسلامی از اشتغال به سردفتری، محکوم می شود."
بر اساس این ماده، می توان، به ضرورت وجود حکم دادگاه، بر تجویز ازدواج مجدد، پی برد. برای گرفتن حکم تجویز ازدواج مجدد، نیاز به ثبت دادخواست آن است که در آن، مشخصات زوجه، به عنوان خوانده، درج شود و مرد، ادعای تمکن مالی برای ازدواج مجدد و وجود اذن همسر اول، بر ازدواج دوم خود را در دادخواست، مطرح کرده و مدارک مثبت این امر را نیز، ضمن فایل های پیوست آن و بعدا، به صورت حضوری، به دادگاه، ارائه دهد.
ثبت و ارسال دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، امکان پذیر می باشد و برای این امر، مرد، باید با داشتن فایل تکمیل شده دادخواست خود، بر اساس نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، همچنین، داشتن نام کاربری و رمز عبور سامانه ثنا، به نزدیک ترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی محل زندگی خود، مراجعه کند.
با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این پرسش که دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول چیست؟ می توان گفت، این دادخواست، دادخواستی بوده که دربردارنده درخواست مرد، برای تجویز ازدواج مجدد، می باشد که در آن، به علت داشتن اذن همسر اول، همچنین، وجود تمکن مالی، از دادگاه، تقاضای صدور حکم تجویز ازدواج مجدد، شده است.
ذکر این نکته، ضروری می باشد که؛ از آنجا که ازدواج دوم مرد بدون اجازه همسر اول، صحیح است و انجام این امر، بدون اجازه همسر اول، تاثیری در بطلان آن ندارد، قانون گذار، به جهت حمایت از حقوق زنان، علی رغم اینکه حق طلاق با مردان بوده، در چنین شرایطی، یعنی در ازدواج دوم مرد بدون اجازه همسر اول، امکان درخواست صدور حکم طلاق، به علت عسر و حرج ناشی از این امر را برای زن، پیش بینی کرده است.
همانطور که گفتیم، برای گرفتن حکم تجویز ازدواج مجدد، نیاز به ثبت دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، می باشد. از این رو، در این بخش، از مقاله، قصد داریم، در خصوص مدارک لازم برای دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، صحبت کنیم که عبارتند از:
داشتن فایل دادخواست که بر اساس نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، تاکید شده است. برای تکمیل این دادخواست، می توان، از نمونه متن های موجود در اینترنت نیز استفاده کرد یا از یک وکیل خانواده، کمک گرفت.
داشتن حساب کاربری سامانه ثنا: بدون داشتن حساب کاربری سامانه ثنا، امکان ثبت دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، وجود ندارد؛ چراکه امروزه، تمامی مراحل مربوط به اطلاع از جلسات رسیدگی و آرای صادره، از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی سامانه ثنا صورت می گیرد. تشکیل حساب کاربری سامانه ثنا، با مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجعه به سایت sana.adliran.ir امکان پذیر می باشد.
داشتن عقد نامه، مدارک هویتی زوج و زوجه و در مواردی، اجازه نامه محضری از زوجه: هنگام ثبت دادخواست، زوج باید، مدارک هویتی خود و همسر اولش را اعم از شناسنامه و کارت ملی، به همراه داشته باشد، همچنین، اصل یا کپی مصدق عقد نامه را. در مواردی که زوجه، در محکه حاضر نگردد، داشتن رضایت نامه محضری از او نیز ضروری است.
داشتن مدارک مثبت تمکن مالی: یکی از مواردی که در صدور حکم تجویز ازدواج مجدد مرد، تاثیر می گذارد، مدارکی است که مثبت تمکن مالی مرد، برای ازدواج مجدد، می باشد. از این رو، مرد می تواند، این مدارک را همراه دادخواست خود، به صورت فایل ضمیمه، ارسال کند.
همانطور که ثبت دادخواست الزام به تمکین زن، نیازمند پرداخت هزینه های مربوط به این امر است، ثبت دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول نیز، نیازمند پرداخت هزینه های مربوط به این امر می باشد، از این رو، در این بخش، قصد داریم، پس از ذکر هزینه های قابل پرداخت، برای ثبت دادخواست ازدواج دوم مرد، در خصوص مبالغ هریک، توضیح دهیم. هزینه های ثبت دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، شامل دو نوع هزینه می باشد که عبارتند از:
هزینه برگه دادخواست: ثبت هر دادخواست، باید، در فرم چاپی دادخواست ارائه شده از سمت قوه قضاییه، صورت گیرد. دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، این فرم ها را به صورت الکترونیک، در سیستم خود داشته و مشخصات خوانده و خواهان، موضوع خواسته و شرح آن را در این فرم وارد می کنند و بابت هر برگ آن، هزینه ای در حدود 2 هزار تومان، از ثبت کننده دادخواست، گرفته می شود.
هزینه دادرسی: دادگاه ها، به طور رایگان، اقدام به ارائه خدمات و رسیدگی به پرونده های حقوقی و کیفری نکرده و بسته به نوع دعوی، یعنی حقوقی یا کیفری بودن آن و مالی یا غیر مالی بودن آن، هزینه ای تحت عنوان هزینه دادرسی، دریافت می کنند که هزینه ثبت دادخواست دعاوی غیر مالی که تجویز ازدواج مجدد نیز یکی از آن ها است، مبلغی در حدود 150 تا 200 هزار تومان می باشد.
بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، شروع رسیدگی به دعاوی حقوقی، با ثبت و ارسال دادخواست، توسط خواهان، صورت می گیرد و بدون وجود دادخواست، امکان رسیدگی به خواسته فرد، وجود نخواهد داشت. از این رو، فرم خام دادخواست، با یک فرمت مشخص، توسط قوه قضاییه، طراحی شده و در اختیار دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، قرار گرفته است.
هر فرم دادخواست بدوی، دارای بخش خواهان و خوانده، ستون خواسته و ستون دلایل و ملزمات و بخش شرح ستون خواسته می باشد که ثبت دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول نیز باید، در فرم خام دادخواست و با پر کردن اطلاعات هر ستون، صورت گیرد تا به خواسته مرد، مبنی بر صدور حکم تجویز ازدواج مجدد، رسیدگی شود. در ادامه، یک نمونه، فرم خام دادخواست بدوی که برای ثبت دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، استفاده می شود، ارائه شده است.
متقاضیان دانلود فایل نمونه فرم خام دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، برای ارائه به دادگاه نخستین، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام نمایند.
پس از ارائه نمونه فرم خام دادخواست برای ارائه به دادگاه نخستین، در ادامه مقاله، قصد داریم، نمونه تکمیل شده فرم خام دادخواست را در خصوص موضوع ازدواج دوم مرد با اجازه همسر ارائه دهیم.
از آنجا که بهتر است متقاضی ثبت دادخواست تجویز ازدواج مجدد، این کار را بر اساس نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول، انجام دهد، در زیر، متن یک نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول را ارائه کرده و فایل دانلود متن آن را در اختیار خوانندگان محترم، قرار خواهیم داد.
متن نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول
مشخصات خواهان: نام- نام خانوادگی- آدرس و شغل زوج
مشخصات خوانده: نام- نام خانوادگی- آدرس و شغل زوجه
موضوع خواسته: صدور حکم تجویز ازدواج مجدد
دلایل و منضمات: مدارک مثبت تمکن مالی - اجازه نامه همسر- کپی مصدق عقد نامه - شناسنامه و کارت ملی زوج و زوجه
با سلام و احترام
ریاست محترم دادگاه........، احتراما، به استحضار می رساند، اینجانب........ فرزند....... به کد ملی .......، در مورخ........ با خوانده محترم، عقد نکاح دائم، منعقد نموده ام، اکنون، به دلیل بیماری ایشان و عسر و حرج ایجاد شده ناشی از این امر، با اذن خود ایشان، خواهان ازدواج مجدد هستم و از تمکن مالی کافی نیز برای اداره امور دو همسر، برخوردار می باشم.
لذا به موجب ثبت این دادخواست، تقاضای صدور حکم تجویز نکاح مجدد با اذن همسر، از آن مرجع، مستدعی است.
علاقه مندان به دانلود فایل متن نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام نمایند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نمونه دادخواست طلاق ازدواج مجدد شوهر بدون اذن همسر، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید، آمده، به علاقه مندان این موضوع، توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول پاسخ دهند.
برای مشاوره نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول
برای مشاوره نمونه دادخواست ازدواج دوم با اجازه همسر اول
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©