دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / شناسه صنفی

شناسه صنفی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

شناسه صنفی، کدی است که بر روی جواز کسب درج می گردد. دریافت شناسه صنفی مجوز برای متقاضیان جدید دریافت پروانه کسب، با مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوز ها و سپس ثبت درخواست صدور مجوز و برای دارندگان جوازهای قدیمی، با مراجعه به سامانه نوین ایرانیان اصناف امکان پذیر است. استعلام شناسه صنفی با ثبت کد ملی و تلفن همراه دارنده پروانه در سامانه نوین ایرانیان اصناف اماکن پذیر می باشد.

 

بر اساس قانون نظام صنفی، فرد صنفی، شخص حقیقی یا حقوقی ای می باشد "که در یکی از فعالیت‌ های‌ صنفی‌، اعم از تولید، تبدیل، خرید، فروش، توزیع، خدمات و خدمات فنی، سرمایه‌ گذاری‌ کند و به‌ عنوان پیشه‌ ور و صاحب حرفه و شغل آزاد، خواه به شخصه یا با مباشرت دیگران‌، محل کسبی، دایر یا وسیله کسبی، فراهم آورد و تمام یا قسمتی از کالا، محصول یا خدمات‌ خود را به طور مستقیم یا غیر مستقیم و به صورت کلی یا جزئی، به مصرف کننده، عرضه‌ دارد."

 

بر اساس این تعریف، هر فردی که تولید، خرید، فروش و مواردی از این دست را که یک فعالیت صنفی بوده، کسب و کار خود قرار دهد یا در آن، سرمایه گذاری کند و بدین ترتیب، محصولات خود را به مصرف کننده ارائه دهد، فرد صنفی است. بر اساس این قانون، فرد صنفی، باید، اقدام به اخذ شناسه صنفی نماید، در غیر این صورت، فعالیت وی، قانونی نخواهد بود و به وی، جریمه، تعلق خواهد گرفت.

 

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص شناسه صنفی و نحوه دریافت آن، توضیح دهیم و سپس، بگوییم که نحوه استعلام این شناسه، به طور کلی و به طور خاص، از طریق کد ملی، چگونه است. جهت کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص این موضوع، با ما همراه باشید.

شناسه صنفی چیست

برای توضیح این موضوع که شناسه صنفی چیست، ابتدا باید، در خصوص پروانه کسب که ارتباطی مستقیم، با شناسه صنفی دارد، توضیح داده و بگوییم که پروانه کسب چیست و چه کاربردهایی دارد؛ سپس، در خصوص شناسه صنفی، صحبت کنیم.

 

پروانه کسب، یک مجوز است که اخذ آن، برای تاسیس و راه اندازی یک کسب و کار و یا فعالیت صنفی، ضروری بوده و نشان دهنده قانونی بودن کسب و کار یا فعالیت صنفی راه اندازی شده است و مرجع صادر کننده آن، سازمان اصناف کشور می باشد.

 

در گذشته، هنگامی که پس از پرداخت حق تمبر پروانه کسب، پروانه کسب، برای متقاضی آن، صادر می گردید، شماره پروانه، به فرد صاحب پروانه، تعلق می گرفت و با استفاده از آن، می توانست از خدمات صنفی و خدمات بانکی، در راستای کسب و کار خود، استفاده نماید؛ همچنین، آن را به عنوان مدرکی برای قانونی بودن فعالیت خود، به نهادهای مربوطه ارائه نماید تا با استعلام آن، از وضعیت فعالیت وی و قانونی بودن آن، آگاه گردند. 

 

پس از گذشت سال ها، سازمان اصناف، تغییراتی، در خصوص شماره پروانه کسب، اعمال کرد و شناسه صنفی را جایگزین شماره پروانه نمود. امروزه، شناسه صنفی، همراه با جواز کسب، صادر شده و در قالب یک کد ده رقمی، در سمت راست جواز کسب، درج می گردد. دارندگان پروانه کسب های قدیمی نیز باید، با تکمیل مدارک خود، نظیر کارت بهداشت و تحویل آن ها، به سازمان اصناف، اقدام به دریافت این شناسه کنند.

 

بنابراین، در پاسخ به این پرسش که شناسه صنفی چیست؟ باید گفت، شناسه صنفی، یکی کد عددی ده رقمی است که جایگزین شماره پروانه شده و در پروانه های جدید، در سمت راست آن ها، درج می گردد و با استعلام آن، می توان، به اطلاعات مربوط به رسته، نوع پروانه و وضعیت آن، دسترسی یافت. داشتن شناسه صنفی، رکنی ضروری، برای استفاده از خدمات صنفی و امکانات بانکی مرتبط کسب و کار مورد نظر می باشد و عدم اخذ آن، سبب تعلق جریمه، به فرد می گردد.

نحوه دریافت شناسه صنفی

پس از صحبت در این باره که شناسه صنفی چیست، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه دریافت شناسه صنفی، صحبت کنیم. نحوه دریافت شناسه صنفی، کاملا، بستگی به این امر دارد که متقاضی، برای مرتبه اول است که اقدام به دریافت جواز کسب می کند یا پیش از این، جواز کسب داشته، اما، پروانه او، فاقد شناسه صنفی است. در ادامه، در خصوص نحوه دریافت شناسه صنفی، برای هر دو دسته، توضیح خواهیم داد.

 

با توجه به اینکه، امروزه، شناسه صنفی، هم زمان با درخواست ثبت نام پروانه کسب، به فرد، تعلق می گیرد و در سمت راست پروانه، درج می شود، نحوه دریافت شناسه صنفی، برای شخصی که پیش از این، جواز کسب نداشته و مرتبه اول است که اقدام به دریافت جواز کسب می نماید، با ثبت نام پروانه کسب و مطابق راهنمای تصویری زیر است:

 

دریافت شناسه صنفی برای بار اول در واقع معادل با دریافت مجوز صنفی می باشد. به این منظور متقاضی باید وارد سامانه درگاه ملی مجوز ها به نشانی mojavez.ir شده و عنوان مجوز مورد نظر خود را جستجو نماید.

 

 نحوه دریافت شناسه صنفی

 

سپس در این مرحله باید بر روی عنوان "صنفی" بر روی مجوز مورد نظر خود کلیک کرده و آن را انتخاب نماید.

 

شناسه صنفی

 

در این مرحله صفحه ای مطابق تصویر زیر برای فرد نمایش داده می شود که شخص باید حقیقی یا حقوقی بودن متقاضی را انتخاب نماید.

 

 استعلام شناسه صنفی با کد ملی

 

سپس در این مرحله فرد با تلفن همراه به نام خود و عدد امنیتی را وارد کرده و بر روی گزینه ارسال رمز یکبار مصرف کلیک نماید.

 

 استعلام شناسه صنفی با کد ملی

 

در گام بعد برای متقاضی یک پیامک حاوی رمز یکبار مصرف می شود که باید در کادر مربوطه مطابق تصویر زیر وارد نماید.

 

 نحوه دریافت شناسه صنفی

 

در این مرحله فرد باید بر روی گزینه درخواست صدور مجوز کلیک نماید.

 

 استعلام شناسه صنفی

 

در گام بعدی مشخصات فرد به همراه عنوان مجوز نمایش داده می شود. متقاضی پس از اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده باید بر روی گزینه تایید میکنم کلیک نموده و تلفن همراه و عدد امنیتی را در کادر های مربوط به آن وارد نماید.

 

 نحوه دریافت شناسه صنفی

 

در این مرحله باید تک تک استعلام های مربوطه از جمله استعلام کد پستی، استعلام پرودنه مالیاتی و... تایید شده و به رنگ سبز درآید.

 

شناسه صنفی

 

پس از تایید درخواست، متقاضی با مراجعه به سامانه نوین ایرانیان اصناف و بارگذاری مدارک مورد نیاز درخواست خود را تکمیل می کند. در صورت تایید مدارک پروانه کسب صادر شده و شناسه صنفی دریافت می شود.

 

همانطور که گفته شد، نحوه دریافت شناسه صنفی متقاضیانی که پیش از این، جواز کسب داشته اند، با متقاضیان فاقد جواز کسب، متفاوت می باشد. نحوه دریافت شناسه صنفی کسانی که پیش از این، دارای جواز کسب بوده اند، با مراجعه مستقیم به سامانه نوین ایرانیان اصناف و مشاهده جواز کسب الکترونیکی در سامانه می باشد چرا که شناسه صنفی بر روی مجوز درج شده و قابل مشاهده خواهد بود.

نحوه استعلام شناسه صنفی

استعلام شناسه صنفی، همانند استعلام شرکت، نحوه و مراحل مخصوص به خود را دارد. با استعلام شناسه صنفی، اطلاعات مربوط به رسته، شناسه ملی شرکت یا شماره ملی صاحب شناسه صنفی، رسته، استان، شهرستان، نوع پروانه و وضعیت آن، نشان داده خواهد شد.

 

استعلام شناسه صنفی، با شیوه و روش های متفاوتی امکان پذیر است و در هر یک از شیوه های استعلام شناسه صنفی، اطلاعات بخصوصی، مورد نیاز استعلام گیرنده است. استعلام شناسه صنفی، از طریق کد ملی و تلفن همراه دارنده پروانه، امکان پذیر است. نحوه استعلام شناسه صنفی، مطابق مراحل زیر است:

 

 

نحوه استعلام شناسه صنفی، با جست و جوی آدرس iranianasnaf.ir و انتخاب گزینه "سامانه های الکترونیکی"، مطابق آنچه در تصویر زیر آمده است، می باشد. 

 

 استعلام شناسه صنفی با کد ملی

 

سپس در این مرحله فرد باید گزینه سامانه استعلام بر خط نوین اصناف را انتخاب نماید.

 

 استعلام شناسه صنفی با کد ملی

 

در این مرحله باید کد ملی و تلفن همراه به نام دارنده پروانه کسب و عدد امنیتی در کادر های مخصوص به آن وارد شده و در نهایت فرد بر روی گزینه ارسال کد کلیک نماید.

 

 استعلام شناسه صنفی

 

در آخرین مرحله صفحه ای مطابق تصویر زیر برای فرد نمایش داده می شود که اطلاعات مربوط به مجوز از جمله شناسه صنفی قابل رویت خواهد بود.

 

 استعلام شناسه صنفی

 

در این بخش از سامانه علاوه بر امکان استعلام شناسه صنفی مجوز، امکاناتی دیگری همچون استعلام مشاور املاک، استعلام رانندگان و استعلام مجوز با کد ملی در دسترس متقاضی می باشد. برای آشنایی بیشتر با پیگیری و استعلام پروانه کسب مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

 

استعلام شناسه صنفی با کد ملی

در قسمت قبل، شیوه های استعلام شناسه صنفی را توضیح دادیم و گفتیم که همانند استعلام برند، انجام این امر، با مراجعه به سایت مخصوص استعلام، امکان پذیر است. همچنین، اشاره کردیم، یکی از شیوه های استعلام شناسه صنفی، استعلام شناسه صنفی با کد ملی ثبت نام کننده پروانه می باشد. برای این منظور نیز متقاضی می تواند مطابق با راهنمای تصویری ارائه شده در تیتر قبل اقدام نماید.

 

تمدید جواز صنفی یکی دیگر از اقدامات مهمی است که امروزه با مراجعه به سامانه نوین ایرانیان اصناف امکان پذیر می باشد. به منظور سهولت درخواست و کاهش مراجعات حضور به اتحادیه های مختلف، امکان درخواست تمدید مجوز و پرداخت حق عضویت به صورت انلاین با مراجعه به سامانه نوین ایران اصناف فراهم شده است.

 

گاهی، صدور پروانه کسب و دریافت شناسه صنفی، به تبع آن، با تاخیر مواجه می گردد یا شناسه صنفی، برای متقاضی، صادر نمی گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص این موضوع، مطالعه مقاله زیر، پیشنهاد می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شناسه صنفی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شناسه صنفی پاسخ دهند.