رفع مسدودی حساب بانکی، از طریق دو روش مراجعه به شعبه بانک و اقدام از طریق درگاه درخواست رفع انسداد از حساب مسدود شده، امکان پذیر است. ارائه لاشه چک، دریافت رضایت نامه محضری، گذشت مدت سه سال از صدور گواهی عدم پرداخت و اخذ نامه دستور رفع مسدودی حساب، از دادگاه یا شورای حل اختلاف صادر کننده دستور مسدودی، نیز از شرایط رفع مسدودی حساب بانکی، می باشد.
برای مشاوره رفع مسدودی حساب بانکی
برای مشاوره رفع مسدودی حساب بانکی
اشخاص حقیقی و حقوقی، به دلایل مختلفی همچون، انجام مبادلات تجاری، دریافت سود و شرکت در قرعه کشی های بانکی، اقدام به افتتاح حساب در بانک کرده و از مزایای این حساب ها برخوردار می شوند.
اما گاهی، حساب بانکی، به دلایلی همچون چک برگشتی و دستور قضایی، مسدود می گردد. در این صورت، رفع مسدودی حساب بانکی، با توجه به علت آن، دارای شرایط و مراحل خاصی بوده که تنها در صورت رعایت آن شرایط و انجام آن مراحل، امکان رفع مسدودی حساب، وجود خواهد داشت.
لذا، در این مقاله، به بررسی شرایط، مراحل و مدت زمان رفع مسدودی حساب بانکی پرداخته و در پاسخ به این سوال که چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم، نحوه انجام این امر را در مسدودی فتا، دادگاه و شورای حل اختلاف، به روش حضوری و غیر حضوری، توضیح خواهیم داد.
مسدودی حساب بانکی، به وضعیتی گفته می شود که در آن، وجه موجود در حساب بانکی یک شخص، به درخواست وی یا فرد دیگری، از طریق سامانه محچک یا به دستور قضایی یا غیر قضایی، توقیف شده و دارنده حساب، نمی تواند برای برداشت وجه از حساب خود اقدام نماید.
در چنین وضعیتی، این سوالات، برای دارندگان حساب مسدود شده، مطرح می شود که شرایط رفع مسدودی حساب بانکی چیست؟ چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم و اینکه، مدت زمان رفع مسدودی حساب بانکی تا چه زمانی می باشد؟ از آنجا که شرایط رفع مسدودی حساب، در حالتی که مسدودی، ناشی از چک برگشتی بوده یا اینکه نتیجه یک دستور قضایی باشد، متفاوت بوده، در این بخش، شرایط رفع مسدودی حساب بانکی را در دو قسمت جداگانه، بررسی خواهیم کرد.
شرایط رفع مسدودی حساب بانکی در مورد چک برگشتی
قانون جدید چک، در رابطه با شرایط رفع مسدودی حساب بانکی و مدت زمان رفع آن، مقررات جدید را وضع نموده و تبصره 3 ماده 5 مکرر این قانون، به این سوال که چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم، پاسخ داده است. مطابق تبصره مذکور، شرایط رفع مسدودی حساب بانکی، عبارتند از:
در وضعیتی که علت مسدودی حساب بانکی فرد، کسری مبلغ چک برگشتی بوده، واریز کسری مبلغ چک، به حساب جاری نزد بانک حساب چک، شرط رفع مسدودی حساب می باشد.
یکی دیگر از شرایط رفع مسدودی حساب بانکی، آن است که صادرکننده چک برگشتی، لاسه چک را به بانک برگرداند که در این حالت، مدت زمان رفع مسدودی حساب، بسیار کوتاه خواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد گرفتن گردش حساب بانکی کلیک کنید.
دریافت یک رضایت نامه محضری از دارنده چک یا گرفتن نامه رسمی از شخص حقوقی دولتی یا عمومی غیر دولتی دارنده چک و ارائه آن به بانک، از دیگر شرایط رفع مسدودی حساب بانکی می باشد.
یکی دیگر از شرایط رفع مسدودی حساب، آن است که دارنده حساب مسدود شده، برای اخذ یک نامه رسمی از مراجع قضایی یا ثبتی صادرکننده اجراییه، مبنی بر پایان یافتن عملیات اجرایی مربوط به چک، اقدام نماید.
همچنین، دارنده حساب بانکی مسدود شده در اثر چک برگشتی، این امکان را داشته تا یک حکم قضایی، با موضوع عدم بدهکاری خود، در خصوص چک را دریافت کرده و سپس، این حکم را به بانک ارائه کند.
رفع مسدودی حساب بانکی، بدون هیچ گونه اقدامی نیز امکان پذیر بوده که در این صورت، مدت زمان رفع مسدودی حساب، سه سال خواهد بود. با این توضیح که اگر، از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت چک برگشتی، مدت سه سال، سپری شده و در خلال این مدت، هیچ دعوای حقوقی یا کیفری، در دادگاه حقوقی یا دادسرا، در خصوص چک و توسط دارنده چک، علیه صادرکننده اقامه نشود، مسدودی حساب، رفع خواهد شد.
شرایط رفع مسدودی حساب بانکی در مورد دستور قضایی
در حالتی که علت مسدودی حساب بانکی، صدور یک دستور قضایی، نظیر قرار تامین خواسته است، در این حالت، در پاسخ به این سوال که چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم باید گفت، رفع مسدودی حساب بانکی و همچنین، رفع مسدودی کارت بانکی، منوط به رعایت شرایط زیر می باشد:
در ابتدا، دارنده حساب بانکی باید به مرجع قضایی که دستور مسدودی حساب را صادر کرده، مراجعه نموده و برای حل مشکل قضایی خود اقدام نماید. در این حالت، شرایط رفع مسدودی حساب، بسته به موضوع دعوای حقوقی یا کیفری، متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، چنانچه در اجرای قرار تامین خواسته مربوط به مهریه، حساب بانکی فردی توقیف شده باشد، وی می تواند با ارائه رضایت نامه محضری همسر خود، مبنی بر بذل مهریه، مسدودی حساب خود را رفع کند.
پس از برطرف شدن مشکل، دارنده می تواند با اخذ نامه از آن مرجع قضایی، به صورت حضوری به شعبه بانک مراجعه کرده و در کوتاه ترین مدت زمان ممکن، برای رفع مسدودی حساب خود، اقدام نماید.
در صورتی که حساب بانکی شخصی، در اثر چک برگشتی یا دستور قضایی، توقیف شده و شرایط لازم برای رفع مسدودی حساب وجود داشته باشد، صاحب حساب می تواند پس از استعلام حساب ها، برای رفع مسدودی حساب بانکی خود اقدام نماید.
در این حالت، در پاسخ به این سوال که چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم، باید گفت، بسته به اینکه رفع مسدودی حساب، از طریق روش روش مراجعه حضوری، انجام گرفته و یا از طریق روش غیر حضوری، نحوه رفع مسدودی حساب بانکی، مطابق مراحل زیر خواهد بود:
نحوه و مراحل رفع مسدودی حساب بانکی در روش مراجعه حضوری
در روش مراجعه حضوری رفع مسدودی حساب، متقاضی ابتدا، باید اقدامات مقدماتی، برای رفع مسدودی حساب بانکی خود را انجام دهد. این اقدامات، با توجه به اینکه مسدودی حساب، به دلیل چک برگشتی یا دستور مقام قضایی بوده، متفاوت می باشد.
به عنوان مثال، چنانچه دارنده حساب، قصد داشته تا از طریق ارائه رضایت نامه محضری، برای رفع مسدودی حساب خود اقدام نماید، ابتدا، باید همراه دارنده چک برگشتی، به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و رضایت نامه را اخذ نماید.
پس از انجام مقدمات، دارنده حساب مسدود شده، باید با در دست داشتن اسناد و مدارک لازم، نظیر رضایت نامه دارنده چک، نامه شخص حقوقی و یا دستور مقام قضایی، به شعبه بانک، حضورا مراجعه کرده و با ارائه آن مدارک و کارت شناسایی معتبر، فرم درخواست رفع مسدودی حساب بانکی را تکمیل نموده و تحویل بانک دهد.
نحوه و مراحل رفع مسدودی حساب بانکی در روش غیر حضوری
در صورتی که مسدودی حساب بانکی، به دستور حوزه معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، انجام گرفته باشد، در پاسخ به این سوال که چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم، باید گفت که متقاضی می تواند به درگاه درخواست رفع انسداد از حساب مسدود شده، در سایت کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، مراجعه کند.
در مرحله بعد، دارنده حساب بانکی مسدود شده، با تکمیل فرم مربوطه، می تواند برای رفع مسدودی حساب خود اقدام نماید. در بخش رفع مسدودی حساب بانکی توسط فتا، در مورد جزئیات مراحل این امر، ضمن یک راهنمای تصویری، توضیح خواهیم داد. لازم به ذکر است که مدت زمان رفع مسدودی حساب، در این روش، در مقایسه با روش حضوری، طولانی تر خواهد بود.
نحوه و مراحل رفع مسدودی حساب بانکی از طریق سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک eers.ir
در صورتی که مسدودی حساب، به علت مشکوک بودن تراکنش ها باشد و بانک مرکزی و مرکز تحقیقات این بانک حساب را مسدود کند فرد باید به سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک به آدرس eers.ir مراجعه و با وارد کردن شماره ملی و تلفن همراه و با بارگذاری مدارک مثبت سالم بودن منشا تراکنش های مشکوک، درخواست رفع مسدودی کند.
برای ثبت درخواست در سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک لازم است شخص آدرس سایت مربوطه به نشانی eers.ir را در مرورگر خود جستجو کرده تا وارد صفحه زیر شده و گزینه مسدودی حساب بانکی را انتخاب کند.
در این مرحله لازم است شخص کد ملی و شماره همراه خود را وارد نماید تا وارد مرحله بعد شود.
متقاضی پس از وارد کردن کد ملی و شماره موبایل خود وارد بخش بعدی شده و پس از طی کردن مراحل لازم درخواست رفع مسدودی حساب خود را ثبت می نماید. مرجع مربوطه با توجه اطلاعات شخص نسبت به مسدودی یا رفع مسدودی حساب بانکی شخص اقدام می نماید.
در بخش قبل، در پاسخ به این سوال که چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم، در مورد نحوه و مراحل رفع مسدودی حساب بانکی توضیح داده و گفتیم که مراحل انجام این امر، با توجه به اینکه از طریق روش حضوری، انجام گیرد یا روش غیر حضوری، متفاوت بوده و به تبع، مدت زمان رفع مسدودی حساب نیز متفاوت خواهد بود. لذا، سوال مهم دیگری که مطرح می شود، این مساله بوده که مدت زمان رفع مسدودی حساب بانکی، چقدر می باشد؟
در پاسخ به این سوال که که مدت زمان رفع مسدودی حساب بانکی، چقدر می باشد، باید گفت، که مدت زمان رفع مسدودی حساب، در روش مراجعه حضوری، کوتاه بوده و معمولا، پس از مراجعه حضوری دارنده حساب به بانک، به صورت فوری، انجام می گیرد. اما در روش غیر حضوری، مدت زمان رفع مسدودی، کمی طول کشیده و دارنده، باید در حدود حداقل، یک هفته منتظر بماند. به همین دلیل، برای رفع مسدودی حساب، روش حضوری، پیشنهاد می گردد.
گاهی دستور مسدودی حساب بانکی، توسط پلیس فتا صادر شده و در نتیجه صدور این دستور، حساب بانکی فرد، توقیف می گردد. البته، مسدودی حساب بانکی توسط پلیس فتا، همیشه به این دلیلی نبوده که دارنده حساب، مرتکب جرم شده، بلکه گاهی، این امر، به دلایل دیگر، انجام می گیرد.
به عنوان مثال، فردی که مرتکب جرم سرقت اینترنتی از حساب بانکی دیگری شده، اقدام به خرید از سایت ها و فروشگاه های اینترنتی کرده و در نتیجه، حساب بانکی آن فروشگاه، مسدود می گردد. در این حالت، این سوال برای دارندگان حساب مسدود شده، مطرح شده که چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم؟
در پاسخ به این سوال باید گفت، در صورتی مسدودی حساب، به دستورحوزه معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، انجام گرفته باشد، رفع مسدودی حساب توسط فتا، مطابق راهنمای تصویری زیر خواهد بود:
در مرورگر دستگاه خود، آدرس کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، یعنی، internet.ir را جست و جو نمایید. پس از ورود به سایت، بر روی گزینه میز خدمت الکترونیکی کلیک کنید.
در صفحه جدید، گزینه رفع انسداد حساب را کلیک نمایید.
اکنون، به درگاه درخواست رفع انسداد از حساب مسدود شده، وارد شده اید. به منظور انجام این امر، در کوتاه ترین مدت زمان ممکن، فرم مربوطه را تکمیل کرده و در پایان، دکمه ثبت را بزنید.
لازم به ذکر است که در صورتی که کد کاشف مسدودی حساب را از بانک، گرفته و در فرم، وارد نمایید، مدت زمان رفع مسدودی حساب شما، بسیار کوتاه تر شده و مراحل این امر، سریعتر انجام خواهد شد.
برای ورود مستقیم به درگاه درخواست رفع انسداد از حساب مسدود شده، بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
ورود به درگاه درخواست رفع انسداد از حساب مسدود شده فتا
چنانچه، حساب بانکی، به دلیل دستور دادگاه، به عنوان مثال، دستور دادسرا در رسیدگی به جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران، توقیف شده باشد، به منظور رفع مسدودی حساب بانکی توسط دادگاه، متقاضی ابتدا، باید به مرجع قضایی مربوطه، مراجعه کرده و اقدامات مقدماتی، همچون انجام مراحل رفع توقیف اموال محکوم علیه، برای رفع مسدودی حساب خود را انجام دهد.
در مرحله بعد، دارنده حساب مسدود شده، می تواند با در دست داشتن نامه دادگاه، حضورا به شعبه بانک مراجعه کرده و با ارائه آن مدارک و کارت شناسایی معتبر، پس از تکمیل فرم درخواست رفع مسدودی حساب، در کوتاه ترین مدت زمان ممکن، برای رفع مسدودی حساب اقدام نماید.
در بخش های قبل، در پاسخ به این سوال که چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم، توضیح دادیم که به طور کلی، برای رفع مسدودی حساب بانکی، دو روش مراجعه حضوری و غیر حضوری، وجود دارد.
در روش غیر حضوری، در صورتی که مسدودی حساب بانکی، به دستور حوزه معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و توسط پلیس فتا، انجام گرفته باشد، دارنده حساب، با مراجعه به درگاه درخواست رفع انسداد از حساب مسدود شده، در سایت کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، به آدرس internet.ir و با تکمیل فرم مربوطه، می تواند برای رفع مسدودی حساب بانکی خود اقدام نماید. البته، مدت زمان رفع مسدودی حساب، در این روش، در مقایسه با روش حضوری، طولانی تر خواهد بود.
گاهی، مسدود شدن حساب بانکی، به دستور شورای حل اختلاف و در اجرای قرار تامین دلیل یا اجرای حکم قطعی شورای حل اختلاف، انجام می گیرد. در این صورت، این سوال مطرح می گردد که چگونه حساب مسدود شده را باز کنیم؟
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، رفع مسدودی حساب بانکی توسط شورای حل اختلاف، تفاوتی با دادگاه نداشته و متقاضی می تواند، از طریق مراجعه حضوری به شورا و برطرف کردن مشکل و دریافت نامه قضایی شورا، در مرحله بعد، به بانک مراجعه کرده و با ارائه نامه شورا و مدارک هویتی، برای رفع مسدودی حساب، اقدام نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد رفع مسدودی حساب بانکی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون رفع مسدودی حساب بانکی پاسخ دهند.
برای مشاوره رفع مسدودی حساب بانکی
برای مشاوره رفع مسدودی حساب بانکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©