کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی که به آن، HS Code نیز می گویند، یک عدد 8 تا 10 رقمی است که هر دو رقم آن، از چپ به راست، نشان دهنده اطلاعات و جزئیات خاص مربوط به هر کالا بوده و مواردی نظیر عوارض و حقوق ورودی کالا، مجاز یا غیر مجاز بودن آن کالا را تعیین می کند. نحوه دریافت این کد، با مراجعه به کتاب قوانین و مقررات واردات و صادرات یا ثبت درخواست در دفتر تعیین تعرفه گمرک می باشد.
برای مشاوره کد تعرفه گمرکی
برای مشاوره کد تعرفه گمرکی
واردات کالا به کشور و ترخیص آن، از گمرک، نیازمند طی کردن مراحل و پرداخت هزینه های مربوط به ترخیص کالا از گمرک می باشد که به این هزینه ها، حقوق ورودی کالا نیز گفته می شود و این حقوق ورودی، متشکل از حقوق گمرکی که معادل چهار درصد (4%) ارزش گمرکی کالا بوده، به اضافه سود بازرگانی که بر میزان مالیات پرداختی فرد، تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده، موثر است، می باشد.
علاوه بر پرداخت حقوق ورودی، موارد دیگری نیز در واردات کالا به کشور و ترخیص آن از گمرک، موثر هستند که از جمله آن ها، دریافت شماره بین المللی کالا یا HS Code، می باشد و بدون دریافت آن، ترخیص کالا از گمرک، با مشکل، مواجه خواهد شد. با توجه به ویژه بودن نحوه تعیین و مراحل دریافت کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی و جرایمی که به واسطه عدم اخذ این کد یا اشتباه واردن کردن آن، به وارد کننده، تعلق می گیرد، ضروری است تا از قواعد و تشریفات دریافت آن، آگاه بود.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، بگوییم، کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی و کاربردهای آن، چیست و نحوه استفاده و دریافت آن، چگونه می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص این موضوع، با ما همراه باشید.
هنگامی که هر تاجر، پس از دریافت کارت بازرگانی، قصد دارد، اقدام به وارد کردن کالا، به داخل کشور نماید، باید، مراحل مورد نیاز برای ترخیص کالای وارداتی از گمرک را انجام دهد، در غیر این صورت، کالای وی، قاچاق، محسوب خواهد شد و جرایم و مجازات سنگینی را برای وی، در پی خواهد داشت.
از جمله مراحل ترخیص کالا از گمرک، ثبت اظهارنامه کالا، در سامانه هوشمند گمرک irica.ir
، دریافت شماره بین المللی کالا یا HS Code، ثبت سفارش کالای وارداتی، در سامانه جامع تجارت ایران، به آدرس ntsw.ir و در نهایت، پرداخت حقوق ورودی کالا، یا هزینه ها و حقوق گمرکی، یعنی، سود بازرگانی و حقوق گمرکی که معادل چهار درصد (4%) ارزش گمرکی کالا بوده، می باشد.
با توجه به اهمیت کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی و تاثیری که بر پرداخت عوارض گمرکی و مالیات پرداختی، توسط وارد کننده دارد، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره این کد، صحبت کرده و بگوییم که شماره بین المللی کالا یا اچ اس کد HS code که به آن، کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی نیز می گویند، چیست.
قبل از توضیح کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی، ذکر این نکته، ضروری است که تعرفه در مفهوم عام آن، به معنای حقوق ورودی کالای وارداتی که مشمول سود بازرگانی نیز می شود و پرداخت آن، جهت ترخیص کالا از گمرک، ضروری است نیز می باشد؛ اما، در عبارت "کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی"، منظور از تعرفه، معنای خاص آن، یعنی شماره بین المللی کالا یا HS Code است.
شماره بین المللی کالا یا HS Code، یک کد 8 تا 10رقمی است و جهت دسته بندی و شناسایی کالا، در سطح بین المللی و امور گمرکی، به کار می رود. این کد، تعیین کننده میزان حق ورودی کالا و مجاز یا غیر مجاز بودن کالا است و هر دو رقم آن، نشان دهنده یکی از جزئیات و اطلاعات کالا، نظیر دسته و زیر دسته ای که کالا به آن، تعلق دارد، می باشد. با توجه به اینکه 6 رقم اول کدها، از یک نظام طبقه بندی بین المللی، تبعیت می کنند، با استفاده از این کد، می توان، اقدام به شناسایی کالا و جزئیات و قواعد آن، برای واردات، در سراسر جهان نمود.
همانگونه که گفتیم، شماره بین المللی کالا، متشکل از هشت تا ده رقم بوده که 6 رقم اول آن، از چپ به راست، در سراسر جهان، برای کشورهای تابع سازمان جهانی گمرک، بسته به عدد، مفهوم یکسانی دارد؛ چراکه WCO یا سازمان جهانی گمرک، معیار تعیین مفهوم اعداد، می باشد.
دو رقم اول، نشان دهنده فصل کالا، دو رقم دوم، نشان دهنده سر دسته کالا و دو رقم سوم، نشان دهنده زیر دسته کالا می باشد و دو رقم چهارم و پنجم، تابع قوانین طبقه بندی هر کالا، در آن، کشور است. ایران نیز به موجب بند ز ماده 1 قانون گمرک، به سازمان جهانی گمرک پیوسته و از مقررات HSCode این سازمان، تبعیت می کند.
با کمک کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی، وارد کننده، از مواردی نظیر میزان حق ورودی کالاها، مجاز یا غیر مجاز بودن آن ها یا مجوزهای لازمه برای ترخیص کالا از گمرک، مطلع می شود. در کشور ایران، کتاب مقررات صادرات و واردات، برای تعیین کد تعرفه گمرکی کالاهای وارداتی یا HS Code، وجود دارد و از طریق آن، می توان، حقوق و عوارض و شماره بین المللی هر کالا را جست و جو کرد و بدین ترتیب، از عوارض ورود کالا و کد مخصوص آن، مطلع شد.
همانند شناسه کالا، کد تعرفه گمرکی کالاهای وارداتی یا HS Code نیز اهمیت و کاربردهای خود را دارد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم، در خصوص اهمیت و کاربردهای کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی صحبت کنیم که عبارتند از:
دریافت اطلاعات مربوط به جزئیات کالا که هنگام ثبت سفارش کالای وارداتی، نیاز است.
دریافت اطلاعات، در خصوص کالا های نیازمند دریافت مجوز، برای ترخیص کالا از گمرک.
اطلاع از میزان حق ورودی کالا که شامل تعرفه گمرکی و سود بازرگانی می باشد.
اطلاع از مجاز یا غیر مجاز بودن کالا، برای ورود به کشور.
اطلاع از خطرناک یا غیر خطرناک بودن کالا و بررسی این مساله در خصوص کالا های بهداشتی که آیا، کالا، نیاز به قرنطینه دارد یا خیر.
اطلاع از قوانین کشور مبدا کالای وارداتی، در خصوص واردات آن، به کشورهای دیگر.
داشتن یک جامعه آماری، در خصوص تجارت بین المللی کالا، برای سازمان گمرک.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سایت گمرک که ثبت اظهارنامه کالا، از طریق آن، انجام می گیرد، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت حتما بخوانید مقاله، آمده است، به علاقه مندان این موضوع، پیشنهاد می شود.
پس از صحبت از مفهوم، اهمیت و کاربرد شماره بین المللی کالا یا HS Code، در این قسمت از مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه استفاده از کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی، صحبت کرده و توضیح دهیم، دریافت کنندگان این کد، چگونه باید از آن، استفاده کنند.
همانطور که در قسمت های قبل، توضیح دادیم، شماره بین المللی کالا، متشکل از هشت تا ده رقم بوده و هر رقم آن، نشان دهنده مفهوم بخصوصی است و اطلاعاتی را درباره جزئیات کالا، در اختیار تاجر وارد کننده آن و سازمان گمرک، قرار می دهد.
از آن جا که هر دو رقم، از چپ به راست، نشان دهنده یک موضوع و ویژگی خاص، در خصوص کالاهستند، وارد کننده، باید، با مراجعه به کتاب مقررات واردات و صادرات، معنای هر دو رقم را جست و جو کرده و بدین ترتیب، از عوارض و مالیات ورود کالا، ممنوع یا مجاز بودن آن و مواردی از این دست، مطلع شود.
بدین صورت که با در نظر گرفتن دو رقم اول، از چپ به راست که نشان دهنده فصل کالا، در کتاب است، فصل کالا را در کتاب مقررات واردات و صادرات، پیدا کرده و سپس، با در نظر گرفتن دو رقم دوم و سوم، به ترتیب، دسته و زیر دسته کالا را که در سطح بین الملل، مشترک بوده، پیدا کند و با استفاده از دو رقم چهارم و پنجم، از قوانین طبقه بندی هر کالا در ایران، مطلع شود.
همانطور که دریافت مجوز واردات و صادرات، مراحل ویژه خود را داشته، دریافت کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی نیز از این امر، مستثنی نیست و با توجه به اینکه عدم دریافت شماره بین المللی کالا یا HS Code، جریمه ای معادل 50 تا 200 درصد ارزش کالای وارداتی را برای وارد کننده، به دنبال خواهد داشت، ضروری است تا از نحوه دریافت آن، مطلع بود.
از این رو، در این قسمت از مقاله، قصد داریم، درباره نحوه دریافت کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی یا شماره بین المللی کالا (HS Code) صحبت کرده و بگوییم که متقاضیان آن، باید، چه اقداماتی را برای دریافت، این کد، انجام دهند. دریافت کد تعرفه گمرکی کالا وارداتی، به سه صورت مراجعه حضوری، به دفتر تعیین تعرفه گمرکی کشور، مراجعه به کتاب قوانین مقررات واردات و صادرات که سالانه، به روز می شود و مراجعه به سایت ایران کد، ممکن است.
در روش مراجعه حضوری به دفتر تعیین تعرفه گمرکی کالای وارداتی، متقاضی، پس از پر کردن فرم تعیین تعرفه گمرکی، ارائه نمونه کالا، اصل کاتالوگ و بروشورهای مربوط به کالا و پرداخت هزینه تعیین تعرفه گمرکی کالا، نظر مشورتی گمرک را در تعیین شماره بین المللی کالا (HS Code)، اخذ می کند.
در روش مراجعه به کتاب مقررات و قوانین واردات و صادرات، وارد کننده باید، فصل مربوط به کالا را در کتاب، پیدا کرده و با پیدا کردن دسته و زیر دسته کالا، از کد تعرفه گمرکی کالای وارداتی خود، مطلع شود. اما، با توجه به تعلق جریمه های سنگین، در صورت اشتباه وارد کردن کد تعرفه گمرکی کالا، حتی به صورت سهوی، پیشنهاد می شود، نظر مشورتی گمرک، در تعیین تعرفه، اخذ شود.
نحوه دریافت HS CODE ، به روش اینترنتی، با جست و جوی آدرس سایت ایران کد، به نشانی irancode.ir در مرورگر سیستم کامپیوتر یا تلفن همراه می باشد و پس از ورود به صفحه ای مشابه صفحه زیر، متقاضی باید، در کادر جست و جو، نام کالای مورد نظر خود را جست و جو نماید.
به عنوان مثال، چنانچه شخص، قصد داشته باشد، HS CODE متعلق به محصول برنج را پیدا نماید، باید، واژه برنج را در کادر جست جو، در تصویر بالا، جست و جو کرده و پس از جست و جوی برنج، وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شده و اقلام یا کالاهایی که دارای این واژه می باشند را ملاحظه نماید.
در این قسمت، برای دریافت اچ اس کد محصول مورد نظر خود که در مثال ما، برنج است، باید، گزینه « جایگاه در ساختار ایران کد » را انتخاب کرده و کد آن محصول را مشاهده نماید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه جامع تجارت ایران که در خصوص امور مربوط به تجار و فعالیت های تجاری، ارائه خدمات، می نماید، مطالعه مقاله زیر، پیشنهاد می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کد تعرفه گمرکی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کد تعرفه گمرکی پاسخ دهند.
برای مشاوره کد تعرفه گمرکی
برای مشاوره کد تعرفه گمرکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©