فین تک، در واقع، فناوری مالی، جهت استفاده از تکنولوژی برای ارائه خدمات، در صنعت مالی بوده و کاربرد آن، در حوزه های مختلف صنایع، با یکدیگر متفاوت می باشد. به عنوان مثال، در سیستم بانکداری، مهم ترین کاربرد فین تک، برای انجام تراکنش های مالی است. همچنین، کاربران فین تک، به چهار دسته گرایش به سمت سیستم بانکداری الکترونیکی، افزایش اطلاعات، داده ها، تجزیه و تحلیل، تقسیم می شوند.
برای مشاوره فین تک چیست
برای مشاوره فین تک چیست
در طو ل سال های اخیر، جهت انجام فرآیند های اقتصادی، در سیستم های مالی، در سراسر جهان، از فناوری های پیشرفته بسیاری استفاده شده که به کار گیری این تکنولوژی ها و فناوری های نوآورانه، در صنایع مختلف، سبب پیشرفت هر یک از این بخش ها، گردیده است.
در حال حاضر، برای ارائه خدمات مالی، به مشتریان، در زمینه های مختلف، همانند سیستم بانکداری، از فناوری فین تک FinTech، استفاده می شود. با توجه به اینکه امروزه، ارتباط بین تکنولوژی با امور مالی، بسیار چشمگیر بوده، فین تک، نقش پر رنگی را در زمان ارائه خدمات مالی، به صورت کاملا پیشرفته ایفا می کند.
باتوجه به اهمیت فین تک، در هنگام ارائه خدمات مالی، به صورت الکترونیکی، در زمینه های مختلف، در ادامه، در خصوص اینکه فین تک چیست، کاربردها و کاربران فین تک و همچنین، فعالان در حوزه فین تک در ایران، توضیحات لازم آورده شده است.
فین تک FinTech، همان، فناوری مالی، با استفاده از تکنولوژی های جدید، جهت ارائه خدمات در صنایع مالی، می باشد. استفاده از چنین تکنولوژی ای در زمان ارائه خدمات و همچنین، فرآیند های مالی، باعث رشد صنایع مختلف می شود که از طریق روش های مختلف، به پیشرفت کسب و کار ها، کمک می کند.
همچنین، باتوجه به اینکه فین تک، از جنبه های مختلف، در انواع صنایع، دارای کاربرد بوده، در ادامه، در خصوص مزایا و معایب فین تک، در زمان ارائه خدمات مالی با بهره مندی از تکنولوژی، توضیحات لازم آورده شده است.
مزایای فین تک :
خدمات مالی پر کاربرد FinTech، به صورت آنلاین، ارائه می گردد و دسترسی مصرف کنندگان به محصولات مورد نیاز را سرعت بخشیده و آسان تر می کند.
امکان مقایسه خدمات با یکدیگر و همچنین، خرید محصولات، بدون محدودیت، وجود دارد.
شرکت هایی که از فناوری فین تک، استفاده می کنند، دیگر نیاز به زیر ساخت های فیزیکی نداشته و این امر، سبب این می شود که از هزینه های کمتری استفاده کنند. از این رو، می توانند، خدمات خود را ارزان تر، به مشتریان، ارائه نمایند.
شرکت هایی که از خدمات فین تک بهره مند می شوند، این امکان را دارند که اطلاعات بسیاری، از مشتریان خود، به دست آوردند و سپس، از این اطلاعات، جهت ارائه خدمات، در خصوص هدف های خود، استفاده نمایند.
همچنین، یکی از نمونه کاربرد های فین تک، در کشور ما، راه اندازی اپلیکیشن های پرداخت می باشد. از جمله این برنامه ها، می توان به برنامه 724 اشاره کرد که ثبت چک صیاد در برنامه 724، از جمله خدمات این برنامه می باشد.
معایب فین تک :
با توجه به اینکه به تازگی، در شرکت ها، از فناوری فین تک، استفاده می شود، روش های متفاوتی نیز، جهت ارائه خدمات تجاری، به صورت الکترونیکی، مورد استفاده قرار می گیرد. جدید بودن این تکنولوژی، سبب شده است که شرکت ها، برای رعایت حقوق مشتریان، در زمان مواجه شدن با خطا های احتمالی، با مشکلات فروانی، روبرو شوند.
با توجه به اینکه با استفاده از تکنولوژی فین تک، خدمات به صورت آنلاین، ارائه می گردد، ممکن است مشتریان، به صورت عجولانه و بدون داشتن آگاهی کافی، اقدام به تصمیم گیری برای انجام معاملات خود، نمایند.
انجام معاملات مالی به صورت آنلاین، ممکن است برای مصرف کنندگان، ریسک های زیادی را در بر داشته باشد. به عنوان مثال، امکان دارد از اطلاعات شخصی مشتریان سوء استفاده شود.
همچنین، استفاده از تکنولوژی فین تک، ممکن است برای برخی از مشتریان، خسارات مالی نیز به همراه داشته باشد. زیرا، امکان داد مشتریان، دانش کافی را جهت استفاده از اینترنت و دستگاه های هوشمند، همانند گوشی های موبایل هوشمند را نداشته باشند.
افرادی که قصد افتتاح حساب غیرحضوری، در بانک را دارند، می توانند، از طریق نصب اپلیکیشن همراه بانک، به صورت کاملا الکترونیکی، بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب بانک، اقدام نمایند. برای جزئیات بیشتر در رابطه با نحوه افتتاح حساب غیرحضوری در بانک، به لینک زیر مراجعه نمایید.
همانطور که بیان شد، از خدمات فین تک، در موسسات و شرکت هایی با فناوری نوین، استفاده می شود؛ اما، لازم به ذکر است در بانک های سنتی نیز، در حال حاضر، از فین تک برای ارائه خدمات، استفاده می کنند. همچنین، فین تک، کاربرد های بسیار دیگری داشته که در ادامه، در رابطه با کاربرد FinTech، در انواع حوزه های مالی، توضیحات لازم آورده شده است.
کاربرد فین تک در سیستم بانکداری :
در حوزه امور مالی شخصی، بسیاری از افراد، به دنبال دسترسی آسان، به حساب های بانکی خود، از طریق گوشی های موبایل هوشمند و یا دیگر دستگاه های هوشمند می باشند. از این رو، بسیاری از بانک ها، سعی بر این داشته اند که خدمات خود را به صورت کاملا دیجیتالی، ارائه کنند. از نمونه های این خدمات بانکداری الکترونیکی، می توان به اپلیکیشن مرآت بانک رسالت اشاره نمود.
کاربرد فین تک برای سرمایه گذاری و پس انداز :
از زمانی که فین تک، در صنعت مالی، مورد استفاده قرار گرفته است، تعداد اپلیکیشن هایی که خدمات مرتبط با سرمایه گذاری و پس انداز ارائه می کنند، افزایش پیدا کرده و همچنین، موانع موجود در گذشته برای ارائه این خدمات، به صورت دیجیتالی نیز تا اندازه زیادی، رفع شده است. لازم به ذکر است، عملکرد هر یک از این اپلیکیشن های سرمایه گذاری، با یکدیگر متفاوت بوده، اما، تنها، وجه مشترک بین آن ها، انجام فرآیند سرمایه گذاری و پس انداز، به صورت خودکار، با مبالغ پایین می باشد.
کاربرد فین تک در بلاک چین و ارز های دیجیتال :
هر چند، بلاک چین و ارز دیجیتال، از فناوری های منحصر به فرد خود، برخوردار می باشند اما، جهت راه اندازی اپلیکیشن های کاربردی، در زمینه فعالیت هر دو آن ها، به صورت پیشرفته تر، فین تک، لازم می باشد. همچنین، با توجه به اینکه، با اجرای فناوری بلاک چین، رمز ارز ها تولید و استخراج می شوند، اجرای فین تک، در این حوزه، سبب به وجود آمدن ارز های دیجیتال و بلاک چین شده است.
کاربرد فین تک در پرداخت های مالی :
فین تک، تا کنون، توانسته است در حوزه انجام تراکنش های مالی، بسیار خوب عمل کرده و شرکت های پرداخت نیز، با استفاده از روش های نوین و همچنین، اپلیکیشن های مرتبط، انجام تراکنش های مالی را به صورت کاملا دیجیتالی، در سراسر جهان، عملی کرده اند.
کاربرد فین تک در ارائه تسهیلات :
فین تک، توانسته است با آماده سازی زیر ساخت های لازم، جهت تسهیل در روند انجام فرآیند های اعتبار سنجی مشتریان متقاضی دریافت وام، این امکان را فراهم کند که افراد متقاضی وام، در سراسر جهان، به راحتی، از طریق گوشی های موبایل هوشمند خود، اقدام به اخذ تسهیلات کنند.
کاربرد فین تک در صنعت بیمه :
در حال حاضر، صنعت بیمه و همچنین، تکنولوژی، به سرعت، در حال پیشرفت بوده و این صنعت نیز از فین تک استفاده می کند. لازم به ذکر است، صنعت بیمه با استفاده از تکنولوژی، به صورت الکترونیکی، توانسته است از طریق بسیاری از شرکت های بیمه گر، خدمات بیمه ای بسیاری را در اختیار، بیمه گذاران قرار دهد که از جمله این خدمات، می توان به فروش انواع بیمه نامه از طریق سایت های بیمه ای نظیر سایت بیمه دی اشاره نمود.
کاربرد فین تک در هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی :
با توجه به اینکه یادگیری ماشینی، نقش بسیار مهمی در عملکرد فین تک اجرا می کند و همچنین، از زیر مجموعه های هوش مصنوعی می باشد، به پیشرفت سیستم های هوشمند وکامپیوتری، بسیار کمک می کند. لازم به ذکر است، با بکارگیری فین تک، در هوش مصنوعی، امکان شناسایی خطرات غیر قابل پیش بینی شده در هر حوزه ای، وجود دارد.
افرادی که قصد دریافت تسهیلات، از طریق بانک قرض الحسنه رسالت را دارند، می بایست ابتدا، اقدام به ثبت درخواست اعتبار سنجی، از طریق سامانه مرات، به صورت الکترونیکی نمایند. برای جزئیات بیشتر در رابطه با نحوه ورود به سامانه مرات بانک رسالت، به لینک زیر مراجعه نمایید.
در بخش قبل، در خصوص کاربرد FinTech، در صنعت های مختلف، توضیح دادیم؛ حال، در این قسمت، قصد داریم در رابطه با اینکه کاربران فین تک، به چند دسته تقسیم می شوند صحبت کنیم. از این رو، در ادامه، در رابطه با کاربران فین تک، توضیحات لازم آورده شده است.
افرادی که قصد استتفاده از خدمات الکترونیکی بانک ملی ایران را دارند، می توانند، از طریق سامانه بام بانک ملی، به نشانی اینترنتی my.bmi.ir، اقدام نمایند.
کاربران فین تک یا همان فناوری مالی، در چهار گروه بزرگ، قرار می گیرند که عبارتند از : گرایش به سمت سیستم بانکداری های الکترونیکی، افزایش اطلاعات، پایگاه های داده ای، تجزیه و تحلیل دقیق و همچنین، امکان دسترسی به اطلاعات بدون واسطه که تعامل بین این چهار دسته را بیشتر می کند.
همچنین، با توجه به اینکه برخی از کاربران فین تک، عمدتا در این حوزه، فعال بوده و با این فناوری مالی، سر و کار بسیار زیادی دارند، در ادامه، در خصوص این کاربران بزرگ فعال در حوزه فناوری مالی، توضیحات مختصری، آورده شده است.
تجارت به تجارت یا B2B، از جمله کاربران بزرگ در حوزه فین تک می باشد. پیش از اینکه فناوری فین تک ایجاد شود، بسیاری از افراد، در مشاغل مختلف و یا هویت کاربری متفاوت، جهت اخذ تسهیلات بانکی، به صورت حضوری، می بایست به شعب بانک ها مراجعه نموده و درخواست خود را برای دریافت انواع وام بانکی، اعلام می کرند؛ اما، با استفاده از فین تک، به راحتی، ثبت درخواست برای دریافت تسهیلات و سایر خدمات مالی، به صورت دیجیتالی، امکان پذیر شده است.
تجارت به مشتری یا B2C، از آن دسته کاربران فین تک است که برای کسب و کار های کاربردی، همانند اپلیکیشن های پرداخت نقدی، مورد استفاده قرار می گیرد. این برنامه ها، این امکان را فراهم می کنند که کاربران، از طریق گوشی های موبایل هوشمند خود، امور مالی و همچنین، هزینه های خود را مدیریت کنند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، خدمات خود را به صورت اینترنتی، از طریق سامانه اینترنت بانک مرکزی، به نشانی intranet.cbi.ir، در اختیار تمامی مشتریان خود، قرار داده است. برای جزئیات بیشتر در رابطه با نحوه ورود به سامانه اینترنت بانک مرکزی، به لینک زیر مراجعه نمایید.
این مساله که بخش عمده ای از شرکت های فعال در حوزه فین تک، در کشور ایران، شرکت هایی می باشند که در زمینه بانکداری و پرداخت فعالیت می کنند، نشان دهنده آن است که در حال حاضر، فین تک در ایران، در بخش های زیادی که حوزه مالی خدمات ارائه می کنند، نقش پررنگی دارد. از این رو، در ادامه، در رابطه با فعالان در حوزه فین تک در ایران، توضیحات لازم آورده شده است.
از جمله شرکت هایی که از فناوری مالی یا همان فین تک، استفاده می کنند، شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ ها می باشند که نام یکی از این شرکت ها، شرکت ملی انفورماتیک است.
فین تک، در شرکت هایی که در ارتباط با ارائه خدمات پرداختی در موبایل، راهکار های مختلفی، ارائه می کنند نیز، مورد استفاده قرار می گیرد که از شرکت های فعال در این زمینه شرکت جیرینگ، گروه گرایش تازه و غیره می باشند.
همچنین، فین تک در صنعت بیمه نیز کاربرد های فراوانی دارد. از جمله شرکت هایی که در حوزه فناوری مالی، فعالیت می کنند، ازکی، بیمه بازار، سایت بیمیتو و غیره می باشند.
شرکت های داده کاوی نیز، از جمله شرکت هایی می باشند که از فناوری مالی یا همان فین تک، استفاده می کنند که شرکت های رهام، نبض ابزار و غیره، در این حوزه، فعال می باشند.
همچنین، از دیگر شرکت هایی که در حوزه فین تک، در ایران، فعالیت می کنند، شرکت های بلاک چین می باشند و از جمله این شرکت ها، می توان به شرکت ققنوس، اشاره کرد.
شتاب دهنده ها نیز، از فعالان فین تک در ایران، می باشند و از جمله آن ها، می توان به شتاب دهنده فارابی، فردوسی و غیره، اشاره نمود.
همچنین، از دیگر شرکت های فعال در حوزه فین تک، شرکت های آموزشی و انتشاراتی می باشند که انتشارات گرایش تازه نیز، یکی از این شرکت های فعال است.
سامانه پایا بانک سینا نیز، جهت انتقال وجوه نقدی به صورت گروهی و انفرادی، توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، راه اندازی شده است. برای جزئیات بیشتر در رابطه با نحوه ورود به سامانه پایا بانک سینا، به لینک زیر مراجعه نمایید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فین تک در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. همچنین، کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوق تجاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون فین تک پاسخ دهند.
برای مشاوره فین تک چیست
برای مشاوره فین تک چیست
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©