مجوز سیب سلامت، علامتی بوده که توسط سازمان غذا و دارو، صادر شده و نشان دهنده آن است که کالای دارای مجوز، از فاکتورهای سلامتی مورد نظر سازمان، برخوردار است. نحوه اخذ این مجوز، با دریافت پروانه تاسیس، بهره برداری و پروانه مسئول فنی و از طریق سامانه تیتک، امکان پذیر می باشد.
برای مشاوره دریافت مجوز سیب سلامت
برای مشاوره دریافت مجوز سیب سلامت
نظارت بر سلامت شهروندان و ارتقای فاکتورهای مرتبط با آن، از جمله مهم ترین وظایف دولت در کشور ما، بوده که یکی از اقدامات دولت، در سال های اخیر و در جهت نظارت بر سلامت مواد اولیه و روند تولیدی مواد غذایی، دارویی و بهداشتی، اعطای مجوز سیب سلامت می باشد.
دریافت مجوز سیب سلامت، برای محصولات یک واحد تولیدی، موجب افزایش اعتماد مصرف کنندگان، به آن محصول و در نتیجه، افزایش فروش و در نهایت، سود تولیدکننده آن کالا می گردد. لذا، لازم است تا تولیدکنندگان، با مقررات مربوط به نحوه دریافت این مجوز، آشنا شوند.
با توجه به اهمیت دریافت این مجوز، در مقاله حاضر، ابتدا به این سوال پاسخ داده که مجوز سیب سلامت چیست؛ سپس در ادامه، شرایط، سامانه، نحوه اخذ و دریافت، مدارک، هزینه و نحوه استعلام این مجوز را توضیح خواهیم داد.
مراقبت از سلامتی شهروندان و ارتقای فاکتورهای مرتبط با آن، از جمله مهم ترین وظایف دولت در کشور ما، می باشد. بدین منظور، دولت ها، در ادوار مختلف، با ارائه سیاست هایی همچون، بیمه تامین اجتماعی و خدمات درمانی، نظارت بر استاندارد مواد غذایی از طریق اعطای نشان استاندارد و مواردی از این قبیل، سعی بر آن داشته تا درجه نظارت خود را بر سطح سلامت شهروندان، افزایش دهند.
یکی از اقدامات دولت، در سال های اخیر و در جهت نظارت بر سلامت مواد اولیه و روند تولیدی مواد غذایی، دارویی و بهداشتی، اعطای مجوز سیب سلامت می باشد. مجوز سیب سلامت، علامتی بوده که توسط سازمان غذا و دارو، به عنوان یکی از زیرمجموعه های وزارت بهداشت، صادر شده و نشان دهنده آن است که کالای دارای مجوز، مراحل نحوه اخذ و دریافت این مجوز از سامانه مربوطه را طی کرده و از فاکتورهای سلامتی مورد نظر سازمان، برخوردار می باشد.
استعلام استاندارد، از طریق کد USSD، دو سامانه (اطلاع رسانی در مورد شماره پروانه علامت استاندارد، نشان حلال و کد شناسایی طلا) و سامانه اصلی سازمان استاندارد و استعلام پیامکی سرشماره 10001517، برای متقاضیان اطلاع از آخرین وضعیت نشان استاندارد کالاها، امکان پذیر می باشد.
شکل ظاهری لوگوی مجوز سیب سلامت، یک طرح تشکیل شده از دو رنگ سبز و آبی بوده که با ترکیب چشم و سیب، بر ارتباط این مجوز با سلامت کالاها و نظارت سازمان غذا و دارو بر آن، تاکید دارد.
دریافت مجوز سیب سلامت، از سامانه مربوطه، همچون سایر مجوزهای دولتی نظیر مجوز استاندارد، مستلزم رعایت شرایط نحوه اخذ مجوز می باشد. لذا، در این بخش، به بررسی شرایط دریافت مجوز سیب سلامت، پرداخته که خود، به دو قسمت شرایط محصول و سایر شرایط، تقسیم می گردد.
شرایط محصول برای دریافت مجوز سیب سلامت
مجوز سیب سلامت، برای محصولاتی، صادر شده و قابل اخذ می باشد، که دارای یک سری شرایط مشخص شده مرتبط با سلامتی باشند. شرایط محصول برای دریافت مجوز سیب سلامت، شامل موارد زیر می باشد:
محصول، دارای پروانه ساخت باشد.
در تولید محصول، از مواد افزودنی شیمیایی مصنوعی، استفاده نشده باشد.
مقدار نمک و کالری محصول، در سطح حداقل ممکن قرار داشته باشد.
از مواد مضر و خطرناک، نظیر اسیدهای چرب ترانس، در تولید محصول، استفاده نشده باشد.
در روند تولید، آلاینده ها، فلزات سنگین، باقیمانده سموم قارچی، دفع آفات و سایر سموم، حذف شده باشند.
در تولید محصول، تا جایی که امکان داشته، از مواد اولیه طبیعی، استفاده شده باشد.
سایر شرایط دریافت مجوز سیب سلامت
علاوه بر لزوم وجود شرایط مرتبط با محصول، برای دریافت مجوز سیب سلامت، اخذ این مجوز، منوط به دارا بودن شرایط دیگری نیز بوده که بدون آن ها امکان دریافتاین تاییدیه وجود نخواهد داشت. این شرایط، عبارتند از:
جواز تاسیس و پروانه بهره برداری واحد تولیدی، اخذ گردد.
اقدامات مربوط به دریافت کد بهداشتی، همچون سرامیک بودن کف و دیوارها، نصب سیستم تهویه مطبوع و خارج بودن سرویس بهداشتی از محل تولید، انجام گیرد.
ثبت برند واحد تولیدی، انجام شود.
مسئول فنی کارخانه یا کارگاه تولیدی محصول، دارای شرایط مقرر از سوی وزارت بهداشت باشد
به این ترتیب، در صورت رعایت شرایط نحوه اخذ مجوز سیب سلامت، این مجوز، با روند قانونی مربوطه، صادر شده و با طی روند قانونی، از سامانه سازمان غذا و دارو، قابل استعلام و پیگیری خواهد بود.
در سال های اخیر، سازمان غذا و دارو، به عنوان یکی از زیر مجموعه های وزارت بهداشت، با هدف تسهیل و تسریع ارائه خدمات به مراجعین این سازمان، سایت ها و سامانه های متعددی را همچون، سامانه دریافت کد irc، به آدرس irc.fda.gov.ir، تاسیس و راه اندازی کرده است.
یکی از سامانه های تاسیس شده توسط سازمان غذا و دارو، سامانه تیتک (TTAC-Track & Trace & Authentication Control) است که از طریق آن، درخواست انجام بسیاری از خدمات سازمان غذا و دارو، قابل ثبت می باشد.
آدرس این سامانه، ttac.ir بوده و متقاضیان دریافت مجوز سیب سلامت، نیز می توانند مطابق مقررات نحوه اخذ مجوز این سامانه، برای دریافت مجوز سیب سلامت، اقدام نمایند. امکان استعلام مجوز سیب سلامت، نیز از دیگر امکانات سامانه می باشد.
متقاضیانی که دارای شرایط لازم برای دریافت مجوز سیب سلامت، بوده، لازم است تا مطابق مقررات نحوه دریافت این مجوز، برای دریافت آن، اقدام نمایند. به همین دلیل، در این بخش، به توضیح نحوه اخذ مجوز سیب سلامت پرداخته که مطابق مراحل زیر می باشد:
در مرحله اول، متقاضی باید برای دریافت جواز تاسیس، از سازمان جهاد کشاورزی یا وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) اقدام نماید.
در مرحله دوم از مراحل نحوه اخذ مجوز سیب سلامت، پروانه بهره برداری، از مرجع صادرکننده جواز تاسیس، دریافت شود.
در مرحله سوم، پروانه تاسیس و بهره برداری، از سازمان غذا و دارو دریافت گردد.
گام بعد، مربوط به تعیین مسئول فنی و دریافت پروانه مسئول فنی مربوطه می باشد.
در مرحله بعد از مراحل نحوه اخذ مجوز سیب سلامت، باید برند مربوطه، ثبت شده و تصدیقنامه ثبت آن، دریافت شود و سپس برای دریافت پروانه بهداشت یا مجوز سیب سلامت، اقدام نمود.
لازم به ذکر است، ثبت نام برای دریافت مجوز سیب سلامت، به طریق اینترنتی و از طریق سامانه تیتک، به آدرس ttac.ir و یا به روش حضوری مراجعه به معاونت غذا و داروی محل دفتر مرکزی شرکت، انجام می گیرد.
متقاضیان دریافت هر یک از مجوزها و نشان های دولتی، لازم است تا دارای شرایط مقرر برای دریافت آن مجوز یا نشان بوده و به منظور اثبات داشتن این شرایط، مدارک لازم را نیز ارائه نمایند.
نحوه اخذ مجوز سیب سلامت نیز از این قاعده، مستثنی نبوده و متقاضیان دریافت آن، باید با ارائه مدارک لازم برای اخذ مجوز سیب سلامت، واجد شرایط بودن خود را به مراجع صادرکننده مجوز، اثبات نمایند. مدارک لازم برای اخذ مجوز سیب سلامت، به طور کلی، شامل دو گروه از مدارک بوده که عبارتند از:
مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه تاسیس و بهره برداری
مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه تاسیس و بهره برداری، شامل موارد زیر می باشد:
مدارك قانونی تعیین وضعیت مالکیت ملک یا اجاره نامه معتبر
کپی برابر اصل شده آگهی تاسیس و اساس نامه شرکت و آخرین تغییرات آن در روزنامه رسمی
کپی برابر اصل شده مجوز فعالیت اقتصادی از مراجع مربوطه
اصل فیش واریزی مربوط به پرداخت هزینه صدور پروانه تاسیس و بهره برداری
تکمیل فرم پروانه تاسیس
گواهینامه ثبت برند
مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه مسئول فنی/p>
مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه مسئول فنی ، شامل موارد زیر می باشد:
نامه معرفی مسئول فنی، صادره از شرکت و با امضای مدیر عامل
تکمیل فرم معرفی مسئول فنی
اصل و کپی صفحات شناسنامه و کارت ملی
کپی آخرین مدرك تحصیلی یا تاییدیه ارزش تحصیلی
کپی گواهی پایان طرح نیروی انسانی یا معافیت از انجام طرح
کپی قرارداد مسئول فنی با شرکت، در سر برگ شرکت و با امضای مدیر و مسئول فنی و مهر شرکت
تعهد و سوگندنامه مسئول فنی
دو قطعه عکس پرسنل 3 در 4
اصل فیش واریزی صدور پروانه مسئول فنی
در حال حاضر، ثبت شرکت، از طریق مرجع ثبت شرکت ها و به روش اینترنتی، برای متقاضیان تاسیس شرکت تجاری و دریافت مجوز سیب سلامت امکان پذیر می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
یکی از موارد مهم در رابطه با مقررات نحوه اخذ مجوز سیب سلامت، از طریق سامانه مربوطه یا به روش حضوری، پرداخت هزینه این مجوز می باشد. لذا در ادامه، به توضیح هزینه دریافت این مجوز می پردازیم.
هزینه دریافت مجوز سیب سلامت، به طور کلی، شامل هزینه پروانه تاسیس و بهره برداری و هزینه دریافت پروانه مسئول فنی بوده که با توجه به نوع محصول و کارخانه تولیدی، متفاوت می باشد. به عنوان مثال، مطابق اعلام معاونت غذا و دارو استان همدان، هزینه پروانه تاسیس و بهره برداری و هزینه دریافت پروانه مسئول فنی، در این استان، به ترتیب، 849 هزار تومان و 84 هزار تومان می باشد.
علاوه بر نحوه اخذ مجوز سیب سلامت و هزینه دریافت این مجوز، مساله مدت اعتبار و مدت زمان دریافت مجوز سیب سلامت نیز یکی از دغدغه های افرادی است که قصد دریافت این مجوز را داشته، چرا که در صورت محدود بودن اعتبار این مجوز، دارنده آن، در پایان مدت، باید برای تمدید مجوز، اقدام نماید.
در پاسخ به این سوال که مدت اعتبار و مدت زمان دریافت مجوز سیب سلامت به چه صورت می باشد؟ باید گفت، مدت زمان اخذ مجوز سیب سلامت، حداقل، 3 ماه بوده و اعتبار این مجوز نیز از تاریخ دریافت آن، 2 سال می باشد. بدیهی است که پس از پایان این مدت، دارنده باید برای تمدید مجوز، اقدام نماید.
در بخش معرفی سامانه دریافت مجوز سیب سلامت، توضیح دادیم که سامانه تیتک که از طریق آن، درخواست انجام بسیاری از خدمات سازمان غذا و دارو، قابل ثبت و آدرس آن، ttac.ir بوده، سامانه ای است که از طریق آن، متقاضیان اخذ مجوز سیب سلامت، می توانند مطابق مقررات نحوه دریافت مجوز این سامانه، برای دریافت مجوز سیب سلامت، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استعلام سیب سلامت کلیک کنید.
البته امکانات این سامانه، محدود به دریافت مجوز سیب سلامت نبوده، بلکه متقاضیان می توانند برای استعلام مجوز سیب سلامت، نیز از طریق این سامانه، اقدام نمایند. استعلام مجوز سیب سلامت، از طریق سامانه، طبق راهنمای تصویری زیر می باشد:
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه تیتک، یعنی ttac.ir را در آن جست و جو نمایید. پس از ورود به صفحه اصلی سایت، مطابق تصویر زیر، از قسمت بالای صفحه، بر روی گزینه استعلام، کلیک کنید.
در این مرحله از مراحل استعلام مجوز سیب سلامت، می توانید با وارد کردن اطلاعات مربوط به شناسه رهگیری یا کد اصالت و در نهایت، کلیک بر روی دکمه جست و جو، برای استعلام مجوز سیب سلامت، از طریق سامانه، اقدام نمایید.
درگاه ملی مجوزهای کشور، در آدرس اینترنتی g4b.ir، فعالیت می کند. افرادی که قصد اخذ پروانه صنفی یا تاسیس و راه اندازی کسب کار خانگی را داشته، باید برای دریافت مجوز، از طریق این سامانه، اقدام نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت مجوز سیب سلامت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت مجوز سیب سلامت پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت مجوز سیب سلامت
برای مشاوره دریافت مجوز سیب سلامت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©