دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / پرتفوی چیست

پرتفوی چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

پرتفوی همان، سبد دارایی سهامداران بازار بورس اوراق بهادار است و کاربرد آن، در بورس، برای انجام بهتر معاملات و دسته بندی کردن سهام ها می باشد. نحوه ورود به پرتفوی و انتقال سهام عدالت به این سبد سرمایه گذاری نیز، از طریق کارگزاری های رسمی بورس، به صورت اینترنتی، امکان پذیر است.

 

بازار بورس اوراق بهادار، سهام شرکت های مختلف را جهت سرمایه گذاری، به افراد حقیقی و حقوقی، ارائه می کند. همچنین، سرمایه گذاران، در این بازار مالی نیز، می توانند، به صورت الکترونیکی، اقدام به سرمایه گذاری و بررسی وضعیت دارایی ها و سرمایه های خود، نمایند.

سرمایه گذاران، جهت ذخیره و نگهداری از سهام و یا همان دارایی های بورسی خود، در بازار بورس اوراق بهادار، از سبد دارایی و یا همان پرتفوی استفاده می کنند که نحوه ورود به پرتفوی، به صورت اینترنتی می باشد. در واقع، این سبد سرمایه گذاری، مجموعه ای از دارایی های سرمایه گذاران بورسی است که به راحتی، از طریق آن، وضعیت مالی خود را بررسی می کنند.

حال، با توجه به اهمیت سبد سرمایه گذاری، برای فعالان بازار بورس اوراق بهادار، در ادامه، در خصوص اینکه پرتفوی چیست، کاربرد این سبد دارایی، ارزش آن و همچنین، نحوه ورود به پرتفوی و انتقال سهام عدالت به این سبد، برای سرمایه گذاران بازار سرمایه، مطالبی آورده شده است.

پرتفوی چیست

پرتفوی یا همام سبد دارایی، مجموعه ای از سهام خریداری شده توسط سرمایه گذاران بورسی می باشد که در واقع، این سبد سرمایه گذاری، به معامله گران در شرکت سپرده گذاری مرکزی، کمک می کند، دارایی های مالی خود را به چند دسته تقسیم کرده و از اینکه با ریسک فراوان، در این بازار مالی فعالیت کنند، جلوگیری می کند.

 

همچنین، با توجه به اینکه پرتفوی یا همان سبد دارایی، انواع مختلفی دارد، سرمایه گذاران بازار سرمایه می توانند، بر اساس شرایط خود، پرتفوی مناسب را برای جمع آوری و ذخیره دارایی های مالی خود، انتخاب نمایند. از این رو، در ادامه، به بررسی انوع مختلف پرتفوی، پرداخته شده است.

 

پرتفوی لحظه ای :

 

پرتفوی لحظه‌ای، در کارگزاری های رسمی بورس، سود و زیان مربوط به معاملات اوراق بهادار را از طریق سامانه های آنلاین سرمایه گذاری، همانند سایت آنلاین آگاه، به صورت لحظه ‌ای، بر اساس فعالیت سرمایه گذار، بروز رسانی می کند. لازم به ذکر است که پرتفوی لحظه ای، برای سرمایه گذاران بازار بورس اوراق بهادار، ملاک انجام معاملات نبوده و امکان خطا در آن، وجود دارد.

همچنین، فعالان بازار بورس اوراق بهادار، توجه داشته باشند که در صورت تغییر کارگزاری خود، می بایست داده های موجود در پرتفوی لحظه ای خود را نیز، بروز رسانی نمایند. در واقع، مجموعه دارایی خود را از پرتفوی کارگزاری قبلی، به پرتفوی کارگزاری جدید، انتقال دهند.

 

پرتفوی پرخاشگر :

 

پرتفوی پرخاشگر، سبب کسب سود فراوان، برای سرمایه گذاران می شود که در این نوع از پرتفوی، ریسک های زیادی نیز، برای سرمایه معامله گران، وجود دارد. در این پرتفوی یا همان سبد سرمایه گذاری، معامله گران، سهام داران، می بایست، وضعیت شرکت های در حال پیشرفت را بررسی نموده و لازم است توجه داشته باشند که سهام شرکت مورد نظر، توسط دیگر سرمایه گذران، کشف نشده باشد؛ در اینصورت، می توانند سود بسیاری، کسب کنند.

لازم به ذکر است همانطور که بیان شد، در پرتفوی پرخاشگر، سرمایه گذاران بازار بورس، با ریسک های بزرگی مواجه خواهند شد. بنابراین، بهتر است معامله گران، زمان استفاده از این پرتفوی با نحوه مدیریت ریسک، آشنایی کافی را داشته باشند.

 

پرتفوی نظری :

 

پرتفوی نظری، یکی از انواع پرتفوی می باشد که با توجه به ریسک بالایی که در این سبد دارایی برقرار است برای معمله گران، پرتفوی خطرناکی، محسوب می شود. همچنین، بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه، به منظور حفظ سرمایه معامله گران بورسی، توصیه کرده اند که سرمایه گذاران، بیش از 10 درصد، از دارایی های مالی خود را در این سبد، قرار ندهند.

 

افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران را دارند، ابتدا می بایست، کد بورسی دریافت نمایند.

 

پرتفوی درآمد :

 

پرتفوی درآمد، هدف اصلی خود را بر روی سرمایه گذاری افرادی قرار داده است که از سود سهام و یا فعالیت های بورسی، جهت کسب درآمد اقدام می کنند. در این سبد داریی، درآمد معامله گران، می بایست، جریان نقدی مثبتی داشته باشد. همچنین، سرمایه گذاران، در پرتفوی درآمد، می بایست، به دنبال کسب سود هرچه بیشتر بوده و برای سرمایه گذاری، از سهامی که در بازار بورس اوراق بهادار، فعالیت داشته و سرمایه خود را حفظ کرده اند، استفاده کنند.

 

پرتفوی دفاعی :

 

پرتفوی دفاعی، از بازدهی کمی برخوردار بوده و نسبت به روند فعالیت های اقتصادی، حساسیت کمی، نشان می دهد و در مواقعی که وضعیت اقتصادی خوب یا بد باشد نیز، عملکرد آن، خوب بوده و لازم به ذکر است برای سرمایه گذاری از طریق پرتفوی دفاعی، بهتر است سرمایه گذاران، به دنبال سهام شرکت های سرمایه گذاری باشند که مایحتاج جامعه را تولید می کنند.

 

پرتفوی ترکیبی :

 

پرتفوی ترکیبی، از آن دسته سبد های دارایی است که در آن، انعطاف زیادی وجود داشته؛ زیرا، سرمایه گذاران بازار بورس اوراق بهادار، میبایست، بدانند که جهت داشتن یک سبد سرمایه گذاری ترکیبی، نیاز به معامله انواع اوراق، همانند اوراق کالا، قرضه، املاک و مستغلات و غیره می باشد.

 

افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار بورس ایران را دارند، می بایست با تمامی مفاهیم موجود در این بازار مالی، همانند NAV سهام، آشنایی داشته باشند. برای جزئیات بیشتر در رابطه با NAV سهام یا همان ارزش خالص دارایی شرکت سرمایه گذار، در بورس، برروی لینک زیر کلیک نمایید.

 

کاربرد پرتفوی

در بخش قبل، در خصوص اینکه پرتفوی چیست و همچنین، انواع آن، توضیح دادیم؛ حال، در ین قسمت، قصد داریم در رابطه با کاربرد سبد دارایی، برای سرمایه گذاران بورسی، صحبت کنیم. از این رو، در ادامه، در رابطه با کاربرد پرتفوی، در بازار بورس اوراق بهادارا، برای فعالان آن، توضیحات لازم آورده شده است.

 

افرادی که قصد دریافت استعلام کد بورسی را دارند، می توانند از طریق سایت estelam.ime.co.ir، به صورت اینترنتی، اقدام نمایند.

 

کاربرد پرتفوی یا همان سبد دارایی، در بازار بورس اوراق بهادار، برای سرمایه گذاران در این بازار مالی، بسیار تاثیر گذار بوده و افرادی که قصد آغاز معاملات در بازار سرمایه را دارند، در ابتدا، به دنبال پرتفوی مناسب می باشند. لازم به ذکر است داشتن پرتفوی، برای هریک از سرمایه گذاران بورسی، ضروری است.

 

همچنین، با توجه به اینکه سرمایه گذاران، می توانند، به راحتی از طریق دسته بندی کردن سرمایه خود، از طریق پرتفوی، با دقت بیشتری، به فعالیت خود در بازار بورس ادامه دهند، بنابراین پرتفوی، برای معامله گران، در بازار سرمایه ایران، بسیاری کاربردی بوده و درواقع، نقش پررنگی را ایفا می کند.

 

افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار بورس اوراق بهادار را دارند، می بایست با تمامی مفاهیم موجود در این بازار مالی، همانند EPS یا همان سود به دست آمده از هر واحد سهم، در بورس، آشنایی داشته باشند. برای جزئیات بیشتر در رابطه با EPS در بورس، برروی لینک زیر کلیک نمایید.

 

ارزش پرتفوی چیست

همانطور که در بخش قبل، بیان شد، کاربرد پرتفوی، در بازار بورس اوراق بهادار، برای سرمایه گذاران، در زمان انجام معاملات بورسی، بسیار تاثیر گذار است. حال، در این قسمت، قصد داریم در رابطه با ارزش پرتفوی در بورس، صحبت کنیم. از این رو، در ادامه، در خصوص ارزش سبد دارایی سهام، توضیحات لازم آورده شده است.

 

افرادی که قصد پیگیری سهام های قدیمی خود را دارند، می توانند از طریق سایت csdiran.ir، به صورت غیر حضوری، اقدام کنند.

 

با توجه به اینکه میزان دارایی هر یک از سرمایه گذارن حقیقی و یا حقوقی بازار سرمایه، با یکدیگر، متفاوت است، بنابر این، مقدار سرمایه موجود در پرتفوی یا همان سبد دارایی سهام سرمایه گذاران نیز، متفاوت بوده، چرا که، در واقع، ارزش مالی هرسبد دارایی، ارزش پرتفوی، محسوب می شود. لازم به ذکر است در زمان قیمت گذاری برای شرکت های سرمایه گذار، جهت ورود به بازار بورس اوراق بهادار، ارزش پرتفوی، یکی از مهم ترین، عناصر این شرکت ها می باشد.

 

در خصوص مفهوم DPS در بورس یا همان، سود سهام، می توان اینطور بیان کرد که در پایان سال مالی شرکت های بورسی، سالیانه با تصویب در مجمع عمومی عادی شرکت ها، سود سهام، بین سهامداران شرکت های سرمایه گذار، تقسیم می شود. برای جزئیات بیشتر در رابطه با DPS در بورس، برروی لینک زیر کلیک نمایید.

 

 

نحوه انتقال سهام عدالت به پرتفوی

در بخش قبل، در خصوص ارزش پرتفوی بورس، در بازار سرمایه ایران، توضیح دادیم؛ حال، در این قسمت، قصد داریم در رابطه با نحوه ورود به پرتفوی و انتقال سهام عدالت، به این سبد سرمایه گذاری، صحبت کنیم. از این رو، در ادامه، در رابطه با نحوه ورود به پرتفوی و انتقال سهام عدالت به این سبد، توضیحات لازم آورده شده است.

 

لازم به ذکر است جهت انتقال سهام عدالت به پرتفوی، می بایست ابتدا، مشمولان سهام عدالت، در یکی از کارگزاری های رسمی بورس همانند کارگزاری مفید، ثبت نام داشته باشند. سپس، با طی نمودن مراحل زیر، می توانند، سهام عدالت را به سبد دارایی خود، به صورت الکترونیکی، انتقال دهند.

 

برای انتقال سهام عدالت به پرتفوی، می بایست ابتدا، وارد سایت www.emofid.com شوید. سپس، گزینه ورود را انتخاب نمایید.

 

پرتفوی چیست

 

در این قست، می بایست نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نموده و سپس بر روی گزینه ورود بزنید.

 

نحوه ورود به پرتفوی

 

حال، در این صفحه، جهت ورود به پرتفوی و انتقال سهام عدالت به سبد دارایی خود، بر روی گزینه ایزی تریدر کلیک کنید.

 

نحوه انتقال به پرتفوی

 

در این قسمت می بایست پایین صفحه، سمت راست بر روی آیکون آدمک، کلیک نمایید.

 

ورود به پرتفوی

 

در این مرحله، می بایست گزینه تغییر کارگزار ناظر را انتخاب کنید.

 

پرتفوی چیست

 

حال در این مرحله، می بایست نماد بورس سهام عدالت استان خود را وارد نموده و سپس بر روی گزینه ثبت درخواست کلیک نمایید.

 

نحوه ورود به پرتفوی

 

در نهایت، نحوه ورود به پرتفوی، به اینصورت می باشد که در صفحه اصلی بخش ایزی تریدر می بایست بر روی گزینه پرتفوی بزنید.

 

نحوه انتقال به پرتفوی

 

به این ترتیب، فرآیند انتقال سهام عدالت به پرتفوی، به صورت اینترنتی، از طریق پلتفرم کارگزاری مفید، انجام می شود.

 

افرادی که قصد تغییر کارگزاری، در بازار بورس را دارند، می بایست ابتدا، اقدام به ثبت نام، به صورت الکترونیکی و احراز هویت، در یک کارگزاری رسمی بورس، نمایند. برای جزئیات بیشتر در رابطه با نحوه تغییر کارگزاری در بورس، برروی لینک زیر کلیک نمایید.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پرتفوی در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید، همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پرتفوی پاسخ دهند.