دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / دریافت مجوز بیمه

دریافت مجوز بیمه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نحوه دریافت مجوز بیمه با ثبت شرکت سهامی، از طریق سامانه مخصوص این امر و دریافت پروانه تاسیس از بیمه مرکزی و بارگذاری مدارک ثبت شرکت و گواهی تاسیس در درگاه ملی مجوز های کشور می باشد. داشتن مدرک تحصیلی مرتبط مدیران و ارائه آن نیز از جمله مدارک و شرایط تاسیس شرکت بیمه و دریافت مجوز آن، است.

 

ماده 1 قانون بیمه، مقرر می دارد: "‌بیمه، عقدی است که به موجب آن، یک طرف، تعهد می‌ کند، در ازای پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر، در صورت وقوع یا بروز حادثه‌، خسارت وارده بر او را جبران نموده یا وجه معینی بپردازد." بر اساس این ماده، بیمه گر، به موجب عقد بیمه، مسئول پرداخت خسارات حوادث و وقایعی می باشد که بیمه گذار، خود را در قبال آن ها، بیمه نموده است.

به موجب قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری، همچنین، قانون تاسیس موسسات بیمه غیر دولتی، برای اینکه، فعالیت بیمه گر، قانونی باشد، باید، اقدام به دریافت مجوز بیمه، از مراجع ذی صلاح این امر نماید. نحوه دریافت مجوز بیمه و شرایط تاسیس و اخذ نمایندگی آن، قواعد ویژه ای داشته که بدون رعایت آن ها، داشتن یک موسسه بیمه، امکان پذیر نخواهد بود.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص شرایط دریافت مجوز بیمه و نمایندگی آن، زمان صدور و مدت اعتبار این مجوز و مدارک لازم برای اخذ آن، صحبت کرده و بگوییم، نحوه دریافت آن، به چه شکل می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص این موضوع، با ما، همراه باشید.

شرایط دریافت مجوز بیمه

بیمه گران، از جمله اشخاصی هستند که نقش بسیار مهمی، در تامین رفاه و امنیت افراد جامعه، همچنین، اقتصاد کشور دارند و در بسیاری از موارد، خسارات وارده به بیمه گذار را در صورت وقوع برخی حوادث و وقایع، جبران می نمایند. در واقع، به موجب عقد بیمه واقع شده میان بیمه گذار و بیمه گر، بیمه گر، متعهد و مسئول جبران خسارات ناشی از حوادث و وقایع مندرج در قرارداد فی مابین است. 

برای قانونی بودن فعالیت بیمه گر، او باید، اقدام به دریافت مجوز، براساس نحوه دریافت مجوز بیمه که در قوانین مختلف، پیش بینی شده است، نماید و در صورتی، موفق به اخذ این مجوز، خواهد شد که شرایط دریافت آن را داشته باشد. از این رو، در این بخش، قصد داریم، در خصوص شرایط دریافت مجوز بیمه صحبت کنیم.

همانطور که شرایط و مراحل دریافت مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی، در قوانین مربوطه، پیش بینی شده، شرایط دریافت مجوز بیمه و تاسیس و اخذ نمایندگی شرکت بیمه ای نیز در قوانین مرتبط با امور بیمه، نظیر قانون بیمه، قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری، همچنین، قانون تاسیس موسسات بیمه غیر دولتی، پیش بینی شده است. این شرایط عبارتند از:

اخذ مجوز ثبت یا همان پروانه تاسیس، از سوی بیمه مرکزی: دریافت مجوز برای بیمه، نیازمند ثبت آن، در قالب یک شرکت سهامی عام است. برای اینکه شرکت بیمه، به ثبت برسد، پروانه تاسیس آن، باید، از سوی بیمه مرکزی، تایید گردد. صدور پروانه تاسیس و تایید آن، توسط بیمه مرکزی، با تایید طرح اساسنامه شرکت و تایید اولین مدیران و بازرسان انتخاب شده در مجمع عمومی موسس می باشد.

ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها: از آنجا که فعالیت در حوزه بیمه، نیازمند داشتن یک شرکت است، پس از دریافت پروانه تاسیس از سوی بیمه مرکزی، متقاضی دریافت مجوز بیمه، باید، اقدام به تشکیل یک شرکت سهامی نماید. برای این امر، متقاضی، باید، به سامانه جامع ثبت شرکت ها irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و با انتخاب تاسیس شخصیت حقوقی، اقدام به ایجاد یک شرکت بیمه در قالب شرکت سهامی کند.

داشتن تائیدیه مربوط به مسئولین فنی، امور مالی و کنترلی از سوی بیمه مرکزی: برای دریافت مجوز بیمه و اخذ نمایندگی آن، داشتن تاییدیه مسئولین فنی، امور مالی و کنترلی از سوی بیمه مرکزی، هنگام درخواست صدور مجوز، ضروری است.

داشتن تائیدیه، امکانات و سیستم نرم‌ افزاری موسسه از سوی بیمه مرکزی: از دیگر شرایط دریافت مجوز بیمه و تاسیس شرکت آن، داشتن گواهی تایید، در خصوص تایید امکانات و سیستم های نرم افزاری موسسه بیمه، از سوی بیمه مرکزی است.

داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، برای مدیران و مدیر عاملان: بر اساس قانون تاسیس موسسات بیمه غیر دولتی، مدیران و مدیر عاملان شرکت بیمه، باید، دارای مدرک تحصیلی مرتبط، از قبیل بیمه، اقتصاد، مدیریت، حقوق و رشته های مشابه باشند، در غیر این صورت، باید، دارای سابقه کار مرتبط در زمینه بیمه بوده و گواهی آن را ارائه نمایند.

پس از داشتن شرایط مذکور، متقاضی دریافت صدور مجوز، می تواند، با مراجعه به درگاه ملی مجوز های کشور، به آدرس g4b.ir، اقدام به ثبت درخواست صدور مجوز، برای شرکت بیمه خود نماید که در ادامه، در خصوص زمان صدور و مدت اعتبار دریافت مجوز بیمه، صحبت خواهیم کرد.  

 

زمان صدور و مدت اعتبار دریافت مجوز بیمه

از جمله سوالات رایج و پر تکرار در خصوص مجوز بیمه این است که پس از طی کردن مراحل و نحوه دریافت مجوز بیمه با ثبت شرکت تجاری سهامی، همچنین، پس از احراز شرایط تاسیس این شرکت و داشتن صلاحیت برای اخذ نمایندگی آن، زمان صدور مجوز بیمه، توسط مراجع ذی صلاح، چقدر خواهد بود و مدت اعتبار آن، پس از صدور، به چه شکل است.

در پاسخ به این پرسش که زمان صدور و مدت اعتبار مجوز بیمه، به چه صورت است؟ باید گفت، بر اساس آنچه در درگاه ملی مجوز های کشور، به آدرس g4b.ir، در خصوص مدت اعتبار و زمان صدور مجوز بیمه آمده است، زمان صدور مجوز بیمه، از زمان تکمیل مدارک، 30 روز کاری خواهد بود و مدت اعتبار آن، دائمی می باشد. 

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص درگاه ملی مجوز های کشور، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید، با همین عنوان، آمده است، به علاقه مندان این موضوع، پیشنهاد می گردد.

 

مدارک لازم برای دریافت مجوز بیمه

همانطور که ثبت موسسه، شرکت و اخذ نمایندگی، نیازمند داشتن مدارک بخصوصی است، دریافت مجوز بیمه نیز نیازمند داشتن مدارک ویژه ای می باشد که بدون وجود آن ها، امکان دریافت مجوز بیمه و تاسیس شرکت آن، وجود نخواهد داشت. مدارک دریافت مجوز بیمه که در مراحل نحوه دریافت این مجوز، باید، به مرجع ذی صلاح، ارائه گردد، عبارتند از: 

پروانه تاسیس صادره از سوی بیمه مرکزی ایران که پس از تایید طرح اساسنامه و مدیران و بازرسان انتخاب شده در مجمع عمومی موسس، صادر می گردد.

اظهارنامه ثبت شرکت، در سامانه جامع ثبت شرکت ها

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پروانه ارائه خدمات پستی غیردولتی، کلیک کنید.

 

برگه تاییدیه مربوط به مرکز اصلی و سیستم نرم افزاری شرکت بیمه که توسط بیمه مرکزی، پس از بازدید، صادر شده است.

تاییدیه مربوط به مسئولین فنی، امور مالی و کنترلی که از سوی بیمه مرکزی، صادر شده است.

داشتن اظهارنامه ثبتی که از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک، صادر می گردد.

پس از توضیح در خصوص مدارک لازم برای دریافت مجوز بیمه، در ادامه مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه دریافت مجوز بیمه، صحبت کرده و نحوه دریافت آن را با استفاده از یک راهنمای تصویری، توضیح دهیم.

 

 

نحوه دریافت مجوز بیمه

نحوه دریافت مجوز بیمه، همانند دریافت مجوز نمایندگی آن، بدین صورت است که در ابتدا، متقاضی واجد شرایط دریافت مجوز بیمه، باید، از بیمه مرکزی، پروانه تاسیس شرکت بیمه را اخذ کند و پس از آن، با مراجعه به سامانه جامع ثبت شرکت ها، اقدام به ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی در قالب شرکت سهامی نماید؛ سپس، به درگاه ملی مجوز های کشور، به آدرس g4b.ir، مراجعه کرده و اقدام به ثبت درخواست صدور مجوز، برای شرکت بیمه خود کند.

با توجه به اهمیت نحوه دریافت مجوز بیمه، در ادامه مقاله، قصد داریم، نحوه دریافت مجوز بیمه را با استفاده از یک راهنمای تصویری، توضیح دهیم. شایان ذکر است، در ابتدا و قبل از هر امری، موسسین شرکت بیمه، باید، با ارائه اساسنامه و صورت جلسه مجمع عمومی موسسین به بیمه مرکزی، پروانه تاسیس شرکت بیمه را اخذ نمایند. نحوه دریافت مجوز بیمه، پس از اخذ پروانه تاسیس از بیمه مرکزی، مطابق مراحل زیر است: 

 

۱در ابتدا، در مرورگر خود، آدرس سامانه جامع ثبت شرکت ها، یعنی irsherkat.ssaa.ir را جستجو کنید تا به صفحه ای همانند آنچه در تصویر زیر می بینید، وارد شوید و سپس، از بین گزینه های موجود، گزینه تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب کرده و با مشخص کردن نوع شخصیت حقوقی، تحت عنوان شرکت سهامی، به مرحله بعد بروید. شایان ذکر است که ثبت شعبه و نمایندگی شرکت نیز از طریق همین سامانه، میسر می باشد.

 

نحوه دریافت مجوز بیمه

 

۲در این مرحله از مراحل نحوه دریافت مجوز بیمه باید، اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی را در کادرهای مربوطه، وارد کنید که این اطلاعات، شامل مواردی از قبیل استان واحد ثبتی، شهرستان واحد ثبتی، تلفن و سایر موارد می باشد.

 

دریافت مجوز بیمه

 

۳در این قسمت، باید، مشخصات متقاضی تاسیس شرکت بیمه را وارد نمایید که این مشخصات، شامل مواردی نظیر تابعیت، شماره ملی و اطلاعاتی از این دست می باشد.

 

شرایط تاسیس بیمه

 

۴در این مرحله از مراحل نحوه دریافت مجوز و ثبت و تاسیس شرکت بیمه، حداقل 5 نام، برای شرکت بیمه خود، پیشنهاد دهید.

 

نحوه اخذ مجوز نمایندگی بیمه

 

۵در این گام، گروه فعالیتی مربوط به موضوع شرکت بیمه خود را انتخاب کنید. 

 

نحوه دریافت مجوز بیمه

 

۶در این مرحله از مراحل نحوه دریافت مجوز بیمه و تاسیس شرکت آن، نوع سرمایه شرکت را مشخص کنید؛ که این مشخص کردن، با ذکر میزان، نقدی و غیر نقدی بودن سرمایه، صورت می گیرد.

 

دریافت مجوز بیمه

 

۷ در این مرحله، تعداد اعضای هیات مدیره، تاریخ و ساعت جلسه مجمع عمومی موسس و سایر موارد را در کادرهای مربوطه وارد کنید.

 

شرایط تاسیس بیمه

 

۸در این قسمت، باید، اطلاعات مربوط به بازرسان و اعضای هیئت مدیره را در کادرهای مربوطه وارد کنید که این اطلاعات، شامل مواردی نظیر اطلاعات هویتی، آدرس و اطلاعات تماس می باشد.

 

نحوه دریافت مجوز بیمه

 

۹در این گام، روزنامه کثیر الانتشاری که آگهی های شرکت، در آن ثبت خواهد شد را مشخص نمایید.

 

شرایط تاسیس بیمه

 

۱۰در این مرحله، اساسنامه پیشنهادی، بر اساس اطلاعات وارد شده در مراحل قبل را تایید کرده و به مرحله بعد بروید.

 

نحوه دریافت مجوز بیمه

 

۱۱پس از تایید اساسنامه، در این مرحله، متن صورت جلسه مجمع عمومی موسس و هیات مدیره، برای شما، نمایش داده می شود که در صورت موافقت و تایید آن، می توانید، به مرحله بعد بروید.

 

نحوه اخذ مجوز نمایندگی بیمه

 

۱۲در این گام، پس از مطالعه اظهارنامه شخصیت حقوقی که به شما نشان داده می شود، به مرحله بعدی بروید.

 

شرایط تاسیس بیمه

 

۱۳در این مرحله رسید پذیرش تاسیس شرکت بیمه، نمایش داده می شود که باید، پس از تایید نام شرکت، آن را به همراه باقی مدارک بارگذاری شده، به اداره ثبت شرکت ها، پست کنید. 

 

دریافت مجوز بیمه

 

۱۴پس از ثبت شرکت سهامی، برای اخذ مجوز بیمه، به درگاه ملی مجوز های کشور، به آدرس g4b.ir، مراجعه کرده و واژه بیمه را جست و جو نمایید.

 

نحوه دریافت مجوز بیمه

 

۱۵در این مرحله، می توانید، با انتخاب گزینه مشاهده جزئیات، از شرایط، مدارک، هزینه، زمان صدور و مدت اعتبار مجوز بیمه مطلع شوید.

 

دریافت مجوز بیمه

 

۱۶در این مرحله، گزینه صدور مجوز را انتخاب کرده و تعیین نمایید، به عنوان شخص حقوقی، قصد ورود به سامانه را دارید یا به عنوان شخص حقیقی. 

 

شرایط تاسیس بیمه

 

۱۷در این مرحله، باید، با وارد کردن شماره همراه، در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، احراز هویت نمایید.

 

نحوه اخذ نمایندگی بیمه

 

۱۸در این مرحله، مجددا، به درگاه ملی مجوزهای کشور، باز خواهید گشت و با انتخاب گزینه صدور مجوز، می توانید، نسبت به اخذ مجوز بیمه، اقدام کنید. 

 

نحوه دریافت مجوز بیمه

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت شرکت سهامی عام که یکی از انواع شرکت های تجاری می باشد، مطالعه مقاله ای که در زیر در قسمت در ادامه بخوانید، آمده است، پیشنهاد می گردد.

 

 

دریافت نمایندگی بیمه

پس از صحبت در خصوص نحوه دریافت مجوز بیمه و شرایط تاسیس شرکت آن، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره دریافت نمایندگی بیمه صحبت کنیم و بگوییم که متقاضی تاسیس نمایندگی بیمه، باید، از چه شرایط و مدارکی، برخوردار باشد و چه مراحلی را طی کند.

متقاضی دریافت نمایندگی بیمه، باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد و گواهی عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه خود را از مراکز ذی صلاح، دریافت کند، همچنین، مدارک مربوط به پایان خدمت (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.) یا معافیت خود را به همراه مدارک تحصیلی کارشناسی مرتبط با بیمه و داشتن شش ماه سابقه کار مرتبط و در غیر این صورت، مدارک گذراندن دوره کارآموزی بیمه و دوره های آموزشی مرتبط ، به همراه گواهی داشتن یک سال سابقه کار در بیمه را به شرکت بیمه ای که قصد اخذ نمایندگی از آن را دارد، اعطا نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت مجوز بیمه ​در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت مجوز بیمه پاسخ دهند.