دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / سود بازرگانی

سود بازرگانی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سود بازرگانی 1403، یکی از هزینه های حقوق ورودی کالای وارداتی در گمرک است که دارای طبقاتی است و جدول طبقات آن، در بخشنامه کاهش سود بازرگانی مصوب هیئت وزیران، ارائه شده و محاسبه سود بازرگانی کالاها، باید، بر اساس جدول طبقات سود بازرگانی ارائه شده در بخشنامه، صورت گیرد. نحوه محاسبه سود بازرگانی، با در نظر گرفتن وزن، حجم یا تعداد کالا می باشد.

 

از آنجا که واردات و صادرات کالا، توسط تجار، اهمیت بسیاری در رشد اقتصادی کشور داشته، قانون گذار، قواعد ویژه ای را در خصوص امور مربوط به آن، در قانون مقررات واردات و صادرات، قانون امور گمرکی و قانون تعرفه گمرکی، پیش بینی کرده است. از جمله مهم ترین قوانین مربوط به واردات کالا، پرداخت حقوق ورودی می باشد. این حقوق، متشکل از حقوق یا عوارض گمرکی و سود بازرگانی است و در تعیین مالیات فرد وارد کننده، اثر گذار می باشد.

 

حقوق یا عوارض گمرکی، تعرفه ثابت و مشخصی داشته و 4 درصد ارزش کالای وارداتی بوده، اما، سود بازرگانی، نحوه محاسبه، طبقات و قواعد مخصوص به خود را دارد و از آنجا که نرخ مالیات واردات کالا و خدمات، بر ماخذ مجموع ارزش گمرکی کالا یا خدمات و حق ورودی آن، محاسبه و اخذ می شود، لازم است از نحوه محاسبه سود بازرگانی، اطلاع داشت تا بتوان، میزان مالیات خود را به درستی، محاسبه کرد.

 

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص طبقات سود بازرگانی و مفهوم این سود، صحبت کنیم و نکات مربوط به میزان، نحوه محاسبه و جدول آن را ارائه دهیم؛ سپس، بخشنامه کاهش سود بازرگانی و صورت سود و زیان شرکت بازرگانی را بررسی کرده و بگوییم که این موارد چه هستند.

سود بازرگانی چیست؟

برای اینکه بتوانیم، توضیح دهیم، سود بازرگانی چیست، طبقات سود بازرگانی کدامند و آیا افراد داری کارت مرزنشینی از پرداخت آن، معاف هستند یا خیر؟، ابتدا باید، در خصوص حقوق ورودی گمرکی که سود بازرگانی، بخشی از آن است، صحبت کرده و بگوییم که این حقوق ورودی، متشکل از چه مواردی می باشد و بر چه اموری، تاثیر می گذارد، سپس، به این پرسش که سود بازرگانی ۱۴۰۳ چیست و طبقات سود بازرگانی، چه مواردی هستند؟ پاسخ دهیم.

 

حقوق ورودی در گمرک، هزینه هایی است که وارد کننده کالا، پس از دریافت کارت بازرگانی و اقدام به فعالیت تجاری واردات کالا، باید، برای وارد کردن کالا، به گمرک، بپردازد. برای تعریف دقیق حقوق ورودی و هزینه های آن که سود بازرگانی نیز بخشی از این هزینه ها است، باید، به بند د ماده یک قانون امور گمرکی، مصوب هزار و سیصد و نود، مراجعه کرد. این بند، در تعریف حقوق ورودی، مقرر می دارد:

 

"حقوق ورودی: حقوق گمرکی معادل چهار درصد (4%) ارزش گمرکی کالا، به اضافه سود بازرگانی که توسط هیات وزیران، تعیین می گردد، به علاوه وجوهی که به موجب قانون، گمرک مسئول وصول آن است و به واردات قطعی کالا تعلق می گیرد، ولی شامل هزینه های انجام خدمات نمی شود"، می باشد.

 

بر اساس این ماده، حقوق ورودی، متشکل از سود بازرگانی، عوارض گمرکی و سایر هزینه هایی که در گمرک، از وارد کننده، گرفته می شود که نرخ حقوق یا عوارض گمرکی، 4 درصد ارزش کالای وارداتی می باشد اما، سود بازرگانی، نرخ مشخصی نداشته و نرخ آن را سالانه، هیات وزیران، مشخص می کنند و برای اطلاع از آن، باید، به بخشنامه مصوب هیات وزیران در این زمینه، رجوع کرد. 

 

شایان ذکر است، بر اساس ماده 6 قانون مالیات بر ارزش افزوده که مقرر می دارد: "ماخذ محاسبه مالیات و عوارض واردات کالا،‌ مجموع ارزش گمرکی (موضوع ماده ‌(14) قانون امور گمرکی) و حقوق ‏ورودی (حقوق گمرکی و سود بازرگانی) می‌ باشد. مالیات و عوارض مذکور، جزو حقوق ورودی، محسوب نمی‌ شود." حقوق ورودی، مستقیما بر تعیین مالیات بر ارزش افزوده مودی، تاثیر می گذارند.

 

با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این پرسش که سود بازرگانی چیست؟ می توان گفت، سود بازرگانی، بخشی از هزینه های حقوق ورودی گمرکی می باشد که وارد کننده کالا، به داخل کشور، باید آن را به همراه سایر هزینه ها، به گمرک، بپردازد و نرخ آن را برای هر کالا، سالانه، هیات وزیران، به موجب بخشنامه، مشخص می نمایند.

میزان و نحوه محاسبه سود بازرگانی

در تعریف سود بازرگانی، گفتیم که این سود، بخشی از هزینه های حقوق ورودی گمرکی کالا، به داخل کشور می باشد که باید، توسط وارد کننده، پرداخت گردد و به طور غیر مستقیم، در تعیین میزان مالیات بر ارزش افزوده مودی وارد کننده کالا، اثر گذار است. 

 

از این رو، اطلاع از میزان و نحوه محاسبه آن، ضروری به نظر می رسد و در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه محاسبه آن، صحبت کنیم و بگوییم که میزان آن، برای هر کالای وارداتی، با در نظر گرفتن چه فاکتورهایی، محاسبه می گردد.

 

در پاسخ به این پرسش که میزان سود بازرگانی، چقدر است؟ باید گفت، میزان سود بازرگانی ۱۴۰۳، مبلغ ثابتی نیست، چراکه سالانه، توسط هیات وزیران، تعیین و تصویب می شود و نحوه محاسبه آن، با در نظر گرفتن فاکتورهایی همچون وزن، حجم و تعداد کالای وارداتی، می باشد که در گمرک کشور ایران، در اغلب موارد، ارزش کالا یا همان وزن کالا، مبنای محاسبه، قرار می گیرد.

جدول سود بازرگانی ۱۴۰۳

سود بازرگانی، دارای طبقات چهارده گانه و جدول طبقات بوده که بر اساس بخشنامه مصوب هیات وزیران در سال قبل، در راستای اجرایی کردن بند ه تبصره 7 قانون بودجه کشور و با در نظر گرفت اصلاحات تعرفه ای که در پیوست بخشنامه آمده، دچار اندکی تغییرات، نسبت به سال های گذشته شده و مطابق جدول زیر می باشد: (شایان ذکر است جدول زیر بر اساس سنوات گذشته بوده و در صورت اعلام برای سال جدید، در متن مقاله، اطلاع رسانی می شود.)

 

جدول طبقات سود بازرگانی
طبقات سود هزار و چهارصد 1 6 11 16 21 22 28 31 36 41 51 71 91 96 
طبقات سود هزار و چهارصد و یک 0 1 1 6 11 11 16 16 28 28 51 71 91 96 

 

علاقه مندان به دانلود بخشنامه جدول سود بازرگانی و جدول تعرفه های تغییر یافته هزار و چهار صد و یک، به موجب این بخشنامه، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند.

 

بخشنامه جدول سود بازرگانی
نویسنده:دینا
حجم:1.39MB

 

پس از ارائه جدول طبقات سود بازرگانی بر اساس سنوات قبل، در ادامه مقاله، قصد داریم، در خصوص بخشنامه کاهش سود بازرگانی، در خصوص برخی کالا ها، توضیح دهیم و فایل آن را برای دانلود، ارائه نماییم.

 

بخشنامه کاهش سود بازرگانی 1403

بخشنامه کاهش سود بازرگانی، به شماره ت59761ه، بخشنامه ای است که در سال گذشته، توسط هیئت وزیران، به تصویب رسیده و به موجب آن، اصلاحات تعرفه ای 440 ردیف تعرفه، شامل اصلاحاتی از قبیل افزایش و کاهش سود بازرگانی تعرفه ها یا تغییر در آن ها و اصلاح شان، صورت گرفته و جدول طبقات سود بازرگانی 1403 ، برای هر تعرفه، ارائه شده است.

 

این بخشنامه، در راستای اجرایی کردن بند ه تبصره 7 قانون بودجه کشور، توسط هیات وزیران، به تصویب رسیده و دارای یک فایل پیوست مربوط به اصلاحات 440 تعرفه می باشد که وارد کنندگان کالا، قبل از ترخیص کالا از گمرک، می توانند، با مطالعه آن، از طبقات سود بازرگانی ۱۴۰۳، اطلاع یابند.

 

علاقه مندان، به دانلود بخشنامه کاهش سود بازرگانی هیات وزیران، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام نمایند. 

 

بخشنامه کاهش سود بازرگانی
نویسنده:دینا
حجم:1.39MB

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سایت گمرک که برخی از کارهای اولیه ترخیص کالای وارداتی، از طریق آن، انجام می گیرد، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت حتما بخوانید، آمده است، پیشنهاد می گردد. در ادامه مقاله، قصد داریم، در خصوص صورت سود و زیان شرکت بازگانی، توضیح داده و بگوییم که صورت سود و زیان، چه کاربردهایی دارد.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

صورت سود و زیان شرکت بازرگانی

در قسمت های قبل، در خصوص طبقات سود بازرگانی و نحوه محاسبه آن، توضیح دادیم و گفتیم که وارد کنندگان کالا به داخل کشور، علاوه بر انجام اقداماتی نظیر ثبت سفارش کالای وارداتی در سامانه جامع تجارت ایران، برای ترخیص کالا از گمرک، باید، هزینه های ورودی گمرک را نیز بپردازند که بخشی از این هزینه ها، شامل سود بازرگانی می باشد.

 

پس از صحبت در خصوص موارد فوق، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره صورت سود و زیان شرکت بازرگانی صحبت کنیم و بگوییم که صورت سود و زیان شرکت بازرگانی چیست و شامل چه مواردی می باشد. 

 

صورت سود و زیان شرکت بازرگانی، یک ابزار مالی و حسابداری است که به موجب آن، گزارش عملکرد مالی شرکت، برای یک دوره زمانی مشخص، نشان داده می شود. از صورت سود و زیان، می توان، به عنوان ابزاری برای تحلیل اقتصادی وضعیت شرکت و تصمیم گیری، در خصوص برخی از امور مالی، استفاده کرد.

 

سهام داران شرکت، با مطالعه صورت سود و زیان شرکت بازرگانی که در آن، میزان درآمد ها، میزان هزینه ها و سود و زیان شرکت، درج شده، می توانند، از وضعیت سود دهی شرکت یا موارد زیان آن، مطلع گردند و تصمیمات لازم را برای بهره وری هر چه بهتر از منابع مالی شرکت، اتخاذ نمایند. لازم به ذکر است که وظیفه تنظیم صورت سود وزیان شرکت بازرگانی، با حسابدار شرکت می باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سود بازرگانی 1403 در​ کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سود بازرگانی ۱۴۰۳​​ پاسخ دهند.