برای مشاوره ارکان وصیت
برای مشاوره ارکان وصیت
زمانی که شخصی فوت می کند ، دیگر قادر به تصرف در اموال و امور خود نخواهد بود . به همین منظور در شرع عمل وصیت کردن امری مستحب است که نسبت به آن تاکید فراوان شده است . چرا که می توان به موجب وصیت ، نیات و خواسته های شخص متوفی را انجام داد . بر اساس قانون ، انواع وصیت عبارت است از وصیت عهدی و وصیت تملیکی . برای شناسایی بهتر وصیت ، لازم است تا ابتدا با ارکان وصیت آشنا شویم . خلاصه آنکه وصیت چهار رکن دارد که در وصیت عهدی و تملیکی اندکی متفاوت است . به همین دلیل ، در این مقاله در رابطه با اینکه ارکان وصیت کدامند ، به بررسی وصیت ، اقسام وصیت ، ارکان وصیت تملیکی و عهدی خواهیم پرداخت .
از جمله مهمترین موضوعاتی که در شرع و قانون مدنظر قرار گرفته است ، وصیت به عنوان عملی مستحب می باشد . در قانون مدنی نیز احکام مهمی در خصوص وصیت پیش بینی شده است . شاید به لحاظ عرفی اکثر افراد بدانند که بایستی وصیتنامه ای تنظیم کنند ؛ اما از چگونگی آن و احکام مربوط به تنظیم وصیت نامه اطلاعی نداشته باشند . بر اساس قانون مدنی ، وصیت نامه را می توان به سه نوع وصیت نامه سری ، رسمی و خودنوشت تنظیم کرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع وصیتنامه کلیک کنید . یکی دیگر از موضوعات مهمی که در خصوص وصیت وجود دارد ، لزوم وصیت نمودن در حد مقرر شده است . به عبارت دیگر ، بر اساس قانون ، هر فرد تنها تا میزان یک سوم از اموال خود را می تواند وصیت نماید و برای مازاد بر یک سوم ، نیاز است که ورثه اجازه بدهند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وصیت و احکام مربوط به آن و همچنین وصیت مازاد بر یک سوم کلیک کنید .
بر اساس قانون مدنی ، وصیت انواع و اقسام مختلفی دارد که هر یک از آنها با یکیدیگر متفاوت می باشد . فلذا اطلاع از اقسام وصیت موضوع مهمی است که البته شناسایی ارکان وصیت نیز در گروی آن است . بنابراین ، اقسام وصیت را می توان شامل وصیت عهدی و وصیت تملیکی دانست . وصیت عهدی آن است که یک فرد ، شخص دیگری را مأمور کند تا برای بعد از فوت او امر یا اموری را به انجام برساند . مانند آنکه شخصی را مامور کند تا برای بعد از فوت او بدهی هایش را بپردازد و یا به مراقبت از فرزندان او بپردازد که به این کار وصایت هم گفته می شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وصیت عهدی کلیک کنید .
نوع دیگری از وصیت ، وصیت تملیکی است که به معنای آن است که شخص عین یا منفعت مالی را برای زمان بعد از فوتش به دیگری بدهد ؛ مانند اینکه بگوید ماشین یا خانه ام را به تو به طور مجانی می دهم . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وصیت تملیکی کلیک کنید .
پس از اطلاع از اقسام وصیت ، حال می خواهیم به ارکان وصیت بپردازیم و معنای آن را بیان کنیم . ارکان وصیت در خصوص وصیت عهدی و وصیت تملیکی اندکی متفاوت اند . بنابراین ارکان وصیت تملیکی عبارت است از :
موصی : موصی عبارت است از کسی که به نفع دیگری وصیتی می کند . مانند آنکه شخصی به موجب وصیتنامه باغ یا خانه ای را برای دیگری وصیت کرده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد موصی و شرایط موصی کلیک کنید .
موصی له : عبارت است از شخصی که به نفع او وصیتی شده است . مانند اینکه کسی به موجب وصیت ، مالک خانه یا ماشینی شده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط موصی له کلیک کنید .
موصی به : موصی به عبارت است از مالی که مورد وصیت قرار گرفته است ؛ مثل زمین یا باغ . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد موصی به کلیک کنید .
اما ارکان وصیت عهدی عبارت است از :
موصی : موصی در وصیت عهدی عبارت است از کسی که امر یا اموری را بر عهده دیگری قرار داده تا بعد از فوت او اقدام به آن امر نماید . مثل آنکه بگوید فلان مقدار بدهی را بعد از فوت من به فلان شخص بپرداز .
وصی : عبارت است از شخصی که به موجب وصیت نامه ، موظف به انجام امر یا اموری شده است .
موصی به : عبارت است از امر یا اموری که وصی اقدام به انجام آن می نماید .
موصی له : در وصیت عهدی موصی له کسی است که از وصیت منتفع می شود و از آن برخوردار می گردد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ارکان وصیت به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان ارکان وصیت پاسخ دهند .
برای مشاوره ارکان وصیت
برای مشاوره ارکان وصیت
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©