با تصویب «قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان» توسط مجلس، دارندگان دستگاه های کارت خوان، ملزم به ثبت و الصاق دستگاه های خود به سامانه امور مالیاتی کشور شده اند. فعال سازی کارت خوان، به صورت آنلاین و از طریق درگاه ملی خدمات مالیات انجام شده و نیاز به ارائه مدارک و پرداخت هزینه از سوی متقاضیان ندارد.
برای مشاوره فعال سازی کارت خوان
برای مشاوره فعال سازی کارت خوان
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و رواج یافتن استفاده از کارت های بانکی، نیاز به استفاده از کارت خوان، توسط فروشندگان و ارائه دهندگان خدمات، بیشتر شده است؛ تا جایی که می توان گفت، هر کسب و کاری برای دریافت وجه از مشتریان خود، باید به فکر تهیه دستگاه کارت خوان باشد.
دستگاه های کارت خوان، به علت سهولت در نقل و انتقال وجه، برای پرداخت کننده و دریافت کننده، حتی توسط فروشندگان خانگی و خرده فروش ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. قانون گذار برای سامان دادن به این شبکه و نظارت بهتر، بر دستگاه های کارت خوان، قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، را به تصویب رسانده است. استفاده کنندگان از کارت خوان به موجب این قانون، موظف به اتصال کارت خوان خود، به سامانه مالیاتی هستند، در غیر این صورت، مشمول جرایم مالیاتی خواهند شد.
در این مقاله دینا، در راستای شفاف سازی نحوه فعال سازی کارت خوان مالیاتی، ابتدا سامانه فعال سازی کارت خوان را معرفی کرده؛ پس از آن، نحوه و مراحل و مدارک لازم برای این کار را بررسی می کنیم و در نهایت، هزینه این اقدام، را برای افرادی که قصد فعال سازی دستگاه خود را دارند، بیان خواهیم کرد.
مطابق «قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان» که در خصوص نظارت بر کارت خوان ها و دریافت مالیات از دارندگان دستگاه کارت خوان تصویب شده است، لازم است، تمامی دستگاه های کارت خوان فعال، با ارائه مدارک لازم، در سامانه ثبت شوند. به همین دلیل، یکی از مراحل فعال سازی دستگاه کارت خوان، ثبت دستگاه در درگاه ملی خدمات مالیات، به نشانی my.tax.gov.ir می باشد.
این سامانه، ارائه دهنده خدمات دیگری، مانند امکان ثبت نام و تکمیل پرونده الکترونیک مالیاتی، پرداخت قبوض مالیاتی و صدور قبض مالیاتی جدید کسب و کار، استعلام اظهار نامه دفاتر تجاری که پلمپ شده اند، استعلام بدهکاری مالیاتی کسب و کارها و درخواست رفع محدودیت های موجود نیز می باشد.
استعلام نام و آدرس فروشگاه در دستگاه پوز، با استفاده از اطلاعات مندرج در رسید بانکی و مراجعه حضوری به شعبه بانک، برای متقاضیان، امکان پذیر می باشد.
همچنین امکان ثبت و مدیریت سامانه های فروشگاهی و دستگاه های کارت خوان بانکی، ثبت مشمولیت ارزش افزوده، استعلام رفع تعهد ارزی صادر کنندگان در صورت نیاز، درخواست ارسال اطلاعات اظهارنامه به سازمان ها و درخواست استفاده از ابلاغ الکترونیک و نمایش اوراق، از دیگر امکانات این سامانه است.
همان طور که در توضیحات قبلی، بیان شد، اشخاص حقیقی یا حقوقی که برای کسب و کار خود نیاز به دریافت دستگاه کارت خوان و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی دارند، ابتدا ملزم به ثبت کارت خوان در درگاه ملی خدمات مالیات، با ارائه مدارک لازم، می باشند. در ادامه، نحوه و مراحل فعال سازی کارت خوان مالیاتی در این سامانه به نشانی my.tax.gov.ir را توضیح می دهیم.
به منظور فعال سازی دستگاه کارت خوان، در مرورگر دستگاه خود، آدرس درگاه ملی خدمات مالیات، یعنی my.tax.gov.ir را جست و جو نمایید. پس از ورود به صفحه اصلی سایت، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و پس از وارد کردن کد امنیتی، بر روی دکمه ورود به پنل کاربری، کلیک کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت کارتخوان، کلیک کنید.
پس از تکمیل موارد خواسته شده و زدن دکمه ورود، کد احراز هویت، به شماره تماس ثبت شده در سامانه ارسال می شود، کد را در کادری که نمایش داده می شود، وارد کنید و سپس، بر روی گزینه «پرونده های الکترونیک» کلیک نمایید.
در صفحه جدید، همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید، پرونده های فعال مالیاتی شما نشان داده شده است. به منظور ادامه روند فعال سازی کارت خوان مالیاتی، دکمه جزئیات پرونده را بزنید.
در صورتی که مراحل گفته شده را انجام دادید ولی پرونده ای برای شما در این صفحه نشان داده نمی شود، باید ابتدا برای تشکیل پرونده مالیاتی خود اقدام کنید؛ برای این کار، گزینه ایجاد پرونده مالیاتی را انتخاب کرده و اطاعات خواسته شده را وارد کنید.
پس از ورود به این صفحه، اولین گزینه از سمت راست با عنوان «ورود و ویرایش» را انتخاب کنید.
در این مرحله، وضعیت پرونده شما در گام سوم، تحت عنوان «شروع ثبت نام» قرار دارد. در صورتی که پرونده شما دارای نقصی باشد، با رنگ قرمز به شما نشان داده می شود، تا اقدام به تصحیح آن نمایید.
پس از کامل کردن اطلاعات خواسته شده، در این بخش، پرونده به گام چهارم، تحت عنوان «ثبت نام کامل و استفاده از خدمات مالیاتی» تغییر وضعیت می دهد.
الزام به فعال سازی کارت خوان در سامانه ثبت مالیاتی، در خصوص مشاغل اینترنتی نیز وجود دارد. دارندگان کسب و کارهای اینترنتی که از دستگاه کارت خوان استفاده می کنند، باید از طریق این سامانه، اقدام به اتصال دستگاه خود به سامانه امور مالیاتی کشور نمایند. همچنین به موجب قانون، کسب و کار های اینترنتی ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد هستند؛ برای اطلاعات بیشتر در خصوص مالیات کسب و کار های اینترنتی به مقاله زیر مراجعه نمایید.
بعد از انجام دستورالعمل هایی که تا به اینجا گفته شد، ثبت نام شما در این درگاه تکمیل شده است؛ در این مرحله برای الصاق درگاه های پرداخت به پرونده مالیاتی، باید گزینه «پایانه های فروش» را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک کنید.
در این بخش، می توانید تمامی دستگاه های کارت خوانی که با نام شما به ثبت رسیده اند را مشاهده کنید و عملیات اتصال و الصاق آن ها به پرونده مالیاتی را انجام دهید.
با انتخاب گزینه الصاق، کارت خوان مدنظر خود را به پرونده مالیاتی، الصاق نمایید.
پس از انتخاب گزینه الصاق، دستگاه کارت خوان مورد نظر شما به پرونده مالیاتی متصل شده و در سامانه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به ثبت رسیده است. در پایان انجام این مراحل کارت خوان شما در سامانه مالیاتی کشور شناخته می شود.
در بخش های قبلی مقاله به معرفی سامانه ثبت مالیاتی دستگاه های کارت خوان پرداختیم و بیان کردیم که این سامانه، داری بخش های مختلفی است که در یکی از آن ها، امکان ثبت کارت خوان در سامانه مالیاتی را برای دارندگان فراهم می کند. در این بخش، به توضیح مدارک لازم برای فعال سازی کارت خوان می پردازیم.
در پاسخ به این سوال که مدارک لازم برای این کار چه مدارکی است، باید گفت، نحوه فعال سازی کارت خوان مالیاتی به این صورت است که، با مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، به نشانی my.tax.gov.ir انجام می شود و نیاز به ارائه مدارک خاصی نمی باشد؛ چرا که در زمان ثبت نام و دریافت کد مالیاتی، افراد، ملزم به ارائه مدارک لازم، از جمله مدارک هویتی خود و مشخصات دستگاه کارت خوان هستند و این اطلاعات در سامانه، موجود است.
همان طور که در مطالب گذشته توضیح داده شد، فعال سازی دستگاه های کارت خوان، از طریق ورود به سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی و انجام مراحل ذکر شده، مطابق مقررات نحوه و مراحل فعال سازی کارت خوان، انجام می پذیرد.
این فعال سازی به صورت آنلاین انجام می شود و متقاضیان، نیازی به مراجعه حضوری به سازمان های مربوطه ندارند. همچنین، در هیچ کدام از مراحل فعال سازی کارت خوان در سامانه ثبت مالیاتی، نیاز به پرداخت وجه از طرف دارنده دستگاه کارت خوان وجود ندارد و این اقدام برای متقاضیان، هزینه ای ندارد.
در سیستم فعلی مالیاتی کشور ما، نوع خاص و جداگانه مالیات، تحت عنوان مالیات دستگاه کارت خوان وجود ندارد. اما با این وجود، میزان تراکنش دستگاه کارتخوان مودی، یکی از فاکتورهای مهم تعیین مالیات وی می باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با این نوع از مالیات، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه فعال سازی کارت خوان در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مسائل فعال سازی کارت خوان پاسخ دهند.
برای مشاوره فعال سازی کارت خوان
برای مشاوره فعال سازی کارت خوان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©