دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم

تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

صاحبان مشاغل، جهت استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، در ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال 1403، باید دارای شرایط لازم باشند؛ از جمله اینکه، حداکثر فروش سالانه مودی، 100 برابر سقف معافیت مالیاتی، یعنی مبلغ ۶۷.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال (معادل 6 میلیارد و 720 میلیون تومان) بوده و درخواست استفاده از تبصره نیز باید، به اداره مالیات مربوطه، ارسال گردد.

 

سازمان امور مالیاتی کشور، به منظور گسترش فرهنگ مالیات و تشویق مودیان به پرداخت مالیات، علاوه بر جریمه های مالیاتی، مشوق های مالیاتی متعددی را نیزبرای مشمولین، در نظر گرفته است.

 

یکی از مشوق های مالیاتی قانون مالیات های مستقیم، تبصره ماده 100 این قانون بوده که مطابق آن، صاحبان مشاغل، در صورتی که مجموع فروش سالیانه آنها، تا 100 برابر سقف معافیت مالیاتی باشد، از ثبت نام اظهارنامه مالیاتی معاف می باشند. اما از آنجا که برخورداری از مزایای مالیاتی تبصره ماده 100، منوط به دارا بودن شرایط قانونی و ثبت نام ظهارنامه مخصوص آن بوده، لازم است تا مودیان، با این موارد آشنا شوند.

 

بنابر اعلام سازمان مالیات، صاحبان مشاغلی که تا 10 مرداد سال جاری، فرم مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده 100، برای آن ها در سامانه خدمات مالیاتی بارگذاری نشود، می بایست اظهارنامه خود را تا پایان روز دوشنبه 15 مردادماه سال 1403؛ تسلیم نمایند.

 

لذا، با توجه به اهمیت استفاده از این تبصره، جهت کاهش مالیات مودیان، در این مقاله ابتدا، به این سوال پاسخ داده که چه کسانی می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند؛ سپس، شرایط و نحوه و مراحل استفاده از این تبصره را در ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۳ توضیح خواهیم داد.

چه کسانی می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند

پیش از آنکه به این سوال، پاسخ دهیم که چه کسانی می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند، لازم است تا کمی در مورد تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، توضیح داده و سپس، با توضیح این تبصره و شرایط استفاده از آن در ارائه اظهارنامه مالیاتی، به این سوال پاسخ دهیم که چه کسانی می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند.

 

قانون مالیات های مستقیم که در سال هزار و سیصد و شصت و شش، به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و در سال های بعد نیز اصلاحاتی در آن، اعمال شده، به منظور گسترش فرهنگ مالیات و وادارسازی یا تشویق مودیان به پرداخت مالیات، علاوه بر جرایم مالیاتی، مشوق های مالیاتی متعددی را نیز برای مشمولین، در نظر گرفته است.

 

یکی از مشوق های مالیاتی قانون مالیات های مستقیم، تبصره ماده 100 این قانون می باشد. با این توضیح که به موجب ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغل، در گروه بندی مشاغل مالیاتی سه گانه، موظف هستند تا هر ساله، تا پایان خرداد ماه، برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال قبل و تحویل دفاتر و مدارک مالی خود به اداره مالیات مربوطه، اقدام نمایند. بنابر اعلام سازمان مالیات، در سال 1403، آخرین مهلت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ تا 15 مرداد ماه می باشد. بنابر اعلام سازمان مالیات، در سال 1403، آخرین مهلت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ تا 15 مرداد ماه می باشد.

 

با این وجود، در اصلاحات سال هزار و سیصد و نود و چهار، یک تبصره به این ماده، اضافه شده که تعیین کننده یکی از مهم ترین مشوق های سازمان امور مالیاتی کشور برای مودیان مالیاتی می باشد. به موجب این تبصره، کلیه صاحبان مشاغل، در صورتی که مجموع فروش سالیانه کالا یا خدمات آنها، تا 10 برابر سقف معافیت مالیاتی اعلام شده از سوی سازمان باشد، می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند و از ارائه مدارک و دفاتر مالی و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی معاف می باشند. در رابطه با حکم این تبصره، چند نکته، باید مورد توجه قرار گیرد:

 

به موجب  بند (ل) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، سقف 10 برابر مذکور در تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، به 100 برابر، افزایش پیدا کرده است.

 

مودیانی که قصد استفاده از شرایط تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، را داشته نیز باید برای ثبت نام اظهارنامه، اقدام نمایند. اما، شرایط تعیین شده در اظهارنامه مالیاتی این گروه از مودیان، متفاوت از شرایط اظهارنامه مالیاتی عادی بوده و ثبت آن، بسیار آسان تر می باشد.

 

نحوه محاسبه مالیات مودیانی که برای ثبت نام اظهارنامه تبصره ماده 100 اقدام کرده اند، بدین صورت بوده که 8 درصد به مالیات مقطوع سال گذشته این مودیان اضافه شده و به عنوان مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده 100، از آنها اخذ می گردد.

 

تاکید قانون مالیاتهای مستقیم و دستورالعمل سازمان مالیاتی کشور، بر صاحبان مشاغل، نشان دهنده آن است که استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم در سال 1403، همچون سال های گذشته، اختصاص به اشخاص حقیقی داشته و شامل حال اشخاص حقوقی، من جمله شرکت های تجاری نمی شود.

 

لازم به ذکر است، بنا بر گفته سخنگوی سازمان امور مالیاتی، در صورتی که تا پایان روز 15 مرداد ماه 1403 فرم تبصره ماده 100، برای مودیان در درگاه خدمات الکترونیک بارگزاری نشد، باید نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند.

شرایط استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم ۱۴۰۳

مودیان مالیاتی که قصد داشته از مزایای مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۴۰۳، استفاده کرده و به این ترتیب، با یک روش قانونی، مالیات کمتری را به اداره مالیات بپردازند، لازم است تا دارای شرایط لازم برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی این تبصره باشند. 

 

لذا، در این بخش، با توجه به دستورالعمل سال هزار و چهار صد و دو سازمان امور مالیاتی، در خصوص مالیات مقطوع عملکرد سال هزار و چهارصد و یک برخی از مودیان گروه بندی مشاغل، به توضیح شرایط استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، پرداخته که این شرایط، شامل موارد زیر می باشد:

 

کلیه صاحبان مشاغل، مشروط بر اینکه مجموع فروش کالا و خدمات آن ها، در سال هزار و چهارصد و یک، تا حداکثر 100 برابر سقف معافیت مالیاتی باشد، می توانند از شرایط ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ماده 100 استفاده نمایند. لازم به ذکر است که 100 برابر سقف معافیت مالیاتی، برای سال گذشته، مبلغ ۶۷.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال(معادل 6 میلیارد و 720 میلیون تومان) می باشد.

 

یکی دیگر از شرایط استفاده از از تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم در سال 1403، این شرط بوده که مالیات سال گذشته مودی، باید به طور مقطوع، تعیین و پرداخت شده یا اینکه، برگ تشخیص صادره از اداره مالیات، مورد قبول مودی بوده و اعتراضی به آن نداشته باشد.

 

درخواست استفاده از تبصره و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم ، باید تا پایان مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، در سامانه اظهارنامه مالیاتی ثبت شده و برای اداره مالیات مربوطه، ارسال گردد.

 

با توجه به اینکه، از یک سو، استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، شرایط متعددی داشته و همچنین، از سوی دیگر، علاوه بر این ماده، مواد قانونی دیگری نیز در رابطه با مشوق های مالیاتی وجود داشته، ضروری است تا مودیان مالیاتی، پیش از هرگونه اقدام برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات، با یک مشاور مالیاتی با تجربه، مشورت نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

نحوه و مراحل استفاده از تبصره ماده 100 در سال 1403

هرچند، به موجب قانون مالیات های مستقیم، مودیانی که مشمول حکم تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم بوده، از تسلیم دفاتر و اوراق مالی و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، معاف بوده، اما این تکلیف، مربوط به اظهارنامه عادی است که صاحبان مشاغل، هر ساله، موظف به ثبت و ارسال آن به اداره مالیات، در خرداد ماه، می باشند. بنابر اعلام سازمان مالیات، در سال 1403، آخرین مهلت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ تا 15 مرداد ماه می باشد.

 

در نتیجه، مودیان مالیاتی مشول حکم تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم نیز موظف به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۳ بوده اما این اظهارنامه، که اظهارنامه مالیاتی تبصره 100 نامیده شده، کاملا متفاوت از اظهارنامه مالیاتی عادی بوده و شرایط و مراحل ثبت آن نیز بسیار ساده می باشد.

 

لذا، با توجه به الزام مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده 100، برای ارسال اظهارنامه مالیاتی این تبصره، در این بخش، به توضیح نحوه و مراحل استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، پرداخته که مطابق راهنمای تص,یری زیر می باشد:

 

مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه درگاه ملی خدمات مالیات، یعنی my.tax.gov.ir را در آن، جست و جو نمایید تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سامانه شوید. کد ملی و رمز عبو خود را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و پس از وارد کردن عدد تصویر امنیتی، بر روی دکمه (ورود به پنل کاربری) کلیک کنید.

 

چنانچه، دارای نام کاربری و رمز عبور نمی باشد، ابتدا برای ثبت نام اقدام نمایید. لازم به ذکر است که مطابق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم سال 1403، سامانه اظهارنامه اشخاص حقیقی، به آدرس ntr.tax.gov.ir بوده که در صورت جست و جوی این آدرس در مرورگر، کاربر به سایت درگاه ملی خدمات مالیات، هدایت خواهد شد.

 

تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم

 

در این مرحله از مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، یک کد شش رقمی، به شماره همراه شما ارسال می گردد. این کد را در کادر مشخص شده، وارد کرده و دکمه ورود به سامانه رابزنید.

 

شرایط تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم در اظهارنامه مالیاتی

 

پس از ورود به حساب کاربری خود، پیغامی را در بالای صفحه مشاهده می کنید که متن آن، بدین شرح می باشد: (جهت ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد و توافق تبصره ماده 100 اینجا کلیک نمایید) بر روی این عبارت، کلیک کرده تا وارد سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم سال ۱۴۰۳ شوید.

 

اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم سال 143

 

در این مرحله، چنانچه، دارای دو یا چند پرونده مالیاتی می باشید، ابتدا باید پرونده مالیاتی مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

 

شرایط تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم سال ۱۴۰۳

 

در این صفحه، اطلاعات هویتی خود را مشاهده می کنید. در صورت اطمینان از صحت اطلاعات، بر روی دکمه (ثبت اظهارنامه و فرم استفاده از تبصره ماده 100) کلیک کنید.

 

تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم

 

در این مرحله، سال فعالیت خود و نوع فعالیت را مشخص کرده و از بین دو گزینه نوع اظهارنامه، دایره کنار فرم تبصره 100 را فعال کرده و در انتها، دکمه تایید را بزنید.

 

شرایط تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم در اظهارنامه مالیاتی

 

در صفحه جدید، اطلاعات هویتی خود را ملاحظه می کنید، در صورت صحت اطلاعات، دکمه ذخیره و ادامه را کلیک نمایید.

 

اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم سال 1403

 

اکنون، به منظور ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، برای سال 1403، لازم است تا اطلاعات مربوط به مبالغ فروش خود را وارد نمایید. بدین منظور، بر روی دکمه افزودن، کلیک کنید.

 

شرایط تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم سال ۱۴۰۳

 

در پایان، سامانه اطلاعات قبض مالیاتی صادره را به شما نشان داده که در صورت موافقت با مبلغ آن، بر روی دکمه صدور قبض، کلیک نمایید.

 

تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم

 

ثبت نام اظهار نامه مالیاتی 1403، از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور انجام گرفته و باید در مهلت مقرر، نسبت به انجام آن، اقدام شود که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه، مطالعه مقاله زیر به علاقمندان، توصیه می شود.

 

استفاده از تبصره ماده 100 در اظهارنامه مالیاتی

به موجب تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، مودیان مالیاتی که مشمول استفاده از شرایط این تبصره باشند، از ارائه دفاتر و اسناد مالی، به اداره مالیات مربوطه، معاف بوده و همچنین، الزامی برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، از طریق سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir نخواهند داشت.

 

با این وجود، استفاده از تبصره ماده 100 در اظهارنامه مالیاتی، برای صاحبان مشاغل، در سال ۱۴۰۳، مشروط به رعایت شروطی بوده که یکی از از مهم ترین آن شروط، ثبت نام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم، تا پایان مهلت قانونی ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی می باشد.

لازم به ذکر است که اگر در مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی برای صاحبان مشاغل و اشخاص حقیقی، این مشمولین، نسبت به ثبت نام و ارسال اظهارنامه اقدام نکنند، متحمل جرایم سنگین مالیاتی خواهند شد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه چگونه مالیات کمتری بدهند، می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم پاسخ دهند.