اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، امتیازی بوده که به موجب آن، عوارض و مالیات هایی که مودی، در هنگام خرید و استفاده از خدمات، برای فعالیت اقتصادی خود، پرداخته، به عنوان اعتبار، برای وی، ذخیره می گردند و از مالیات بر ارزش افزوده فروش وی، کسر می شوند تا بدین ترتیب، مالیات کمتری بپردازد. به موجب بخشنامه، ثبت نام در سامانه مالیات بر ارزش افزوده، از جمله شرایط استفاده از این اعتبار است.
برای مشاوره اعتبار مالیاتی ارزش افزوده
برای مشاوره اعتبار مالیاتی ارزش افزوده
دولت، به موجب قانون مالیات بر ارزش افزوده، می کوشد تا با در نظر گرفتن جرایم و مشوق های مالیاتی، مودیان مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را به پرداخت به موقع این نوع از مالیات، تشویق نماید تا بتواند از محل مالیات های وصول شده، بخشی از درآمد خود را تامین کند.
اعتبار مالیاتی بر ارزش افزوده نیز از جمله راهکارها و سیاست های دولت است که به عنوان یک امتیاز، برای مودیان مالیاتی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، در نظر گرفته تا مالیات کمتری بپردازند که اعمال و استفاده از آن را منوط به داشتن شرایط ویژه ای دانسته و بر این اساس، تنها، در صورتی که مودی، دارای این شرایط باشد، این امتیاز، برای وی، قابل استفاده خواهد بود و بر میزان مالیات پرداختی وی، تاثیر خواهد گذاشت.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، بگوییم، اعتبار مالیاتی ارزش افزوده چیست و شرایط استفاده از آن، چه می باشد؛ سپس، بخشنامه قبول این امر را مورد بررسی قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات لازم، در این خصوص، با ما همراه باشید.
مالیات بر ارزش افزوده، یک نوع، مالیات غیر مستقیم است که از مصرف کننده نهایی کالا و خدمات، دریافت می گردد و ارائه کننده کالا و خدمات، باید، پس از کسر مالیات پرداختی خود، از مالیات پرداختی مشتری، در مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، آن را اظهار داشته و به دولت، پرداخت نماید.
اخذ انواع مالیات، به ویژه مالیات بر ارزش افزوده، نقش بسیار مهمی در رشد اقتصادی کشور و افزایش درآمد دولت داشته و از این رو، دولت، می کوشد تا با وضع و اجرایی کردن انواع سیاست های مالیاتی، در قالب تشویق، جریمه یا معافیت، مودیان مشمول مالیات بر ارزش افزوده را به پرداخت به موقع آن، ترغیب نماید.
یکی از مهم ترین، سیاست های مالیاتی دولت، در خصوص مالیات بر ارزش افزوده، سیاست "اعتبار مالیاتی ارزش افزوده" است که نوعی، تشویق، محسوب می گردد. به موجب این سیاست، در صورتی که مودی موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، شرایط مورد نیاز و مورد نظر قانون گذار را داشته باشد، می تواند، مالیات بر ارزش افزوده کمتری پرداخت کند.
در بحث اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، تمامی مالیات و عوارضی که یک مودی مالیاتی، هنگام خرید کالا یا استفاده از خدمات، به عنوان مالیات بر ارزش افزوده، پرداخت کرده است، تحت شرایطی، به وی، باز گردانده می شود یا از مالیات بر ارزش افزوده فروش او، کسر می گردد و بدین ترتیب، مودی مشمول مالیات بر ارزش افزوده، مالیات کمتری، به سازمان امور مالیاتی، خواهد پرداخت.
برای روشن شدن این موضوع که اعتبار مالیاتی ارزش افزوده چیست؟ باید، ماده 8 قانون مالیات بر ارزش افزوده، مصوب هزار و چهارصد را مورد بررسی قرار داد. ماده 8 قانون مالیات بر ارزش افزوده جدید، در خصوص اینکه اعتبار مالیاتی ارزش افزوده چیست، مقرر می دارد:
"مالیات و عوارضی که مودیان، برای خرید کالاها و خدمات مورد نیاز، برای انجام فعالیت های اقتصادی خود، پرداخت می کنند، به عنوان اعتبار مالیاتی آنان، منظور شده و از مالیات و عوارض فروش آن ها، کسر می شود. در صورتی که جمع اعتبار مالیاتی مودی، در هر دوره مالیاتی، بیشتر از مالیات و عوارض فروش وی باشد، سازمان، موظف است، مبلغ مازاد را به دوره و یا دوره های بعد، منتقل نماید.
در صورتی که مودی، درخواست کند که مازاد مزبور، به وی، مسترد گردد، سازمان موظف است، حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ ثبت درخواست، نسبت به استرداد ما به التفاوت مذکور، از محل وصولی های جاری، اقدام نماید، در غیر این صورت، مشمول خسارتی به میزان دو درصد (2%) در ماه، از تاریخ ثبت درخواست، نسبت به مبلغ قابل استرداد و مدت تاخیر، می باشد که توسط سازمان و از محل وصولی های جاری، پرداخت می گردد."
بر اساس این ماده، می توان گفت، اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، امتیازی است که به موجب آن، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده های خرید مودی، از عوارض و مالیات بر ارزش افزوده فروش مودی، کسر می گردد و مودی، می تواند، مالیات کمتری بپردازد.
در واقع، مودی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، می تواند، تمامی عوارض و مالیات های بر ارزش افزوده پرداختی خود را که هنگام خرید کالا و خدمات، برای فعالیت اقتصادی خود، داده است، به عنوان یک اعتبار، برای خود، ذخیره کند و مدارک آن را به سازمان امور مالیاتی، ارائه دهد.
سازمان، در هنگام محاسبه مالیات بر ارزش افزوده مودی، این اعتبارها را از مالیات بر ارزش افزوده فروش او، یعنی، مالیاتی که هنگام ارائه خدمات یا فروش کالا، به مشتری، از مشتری، دریافت کرده، کسر می کند و مالیات نهایی مودی را با کسر این اعتبار ها، اعلام می نماید که البته، استفاده از اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، شرایطی داشته که در ادامه، این شرایط را با در نظر گرفتن بخشنامه مربوط به این امر، خواهیم گفت.
استفاده از اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، نیازمند رعایت و داشتن شرایطی بوده که در بخشنامه این موضوع نیز به آن، اشاره شده است. از آنجا که بدون رعایت و داشتن این شرایط، استفاده از اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، برای مودیان، امکان پذیر نخواهد بود، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص شرایط اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، صحبت کنیم که به شرح زیر می باشد:
ثبت نام در سامانه مالیات بر ارزش افزوده و انجام معامله، با مودیان ثبت نام شده در این سامانه: این شرط از شرایط استفاده از اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، بدین معنا است که علاوه بر الزام به ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، مودی، باید، شخصا، در سامانه مالیات بر ارزش افزوده نیز ثبت نام نموده باشد، و معاملات مودی، در مواردی که مالیات بر ارزش افزوده خرید می پردازد، صرفا، با افراد و مودیان ثبت نام شده در این سامانه، صورت گیرد.
صورت حساب خرید مودی مالیاتی، باید، مورد تایید اداره امور مالیاتی باشد: از دیگر شرایط استفاده از اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، این است که فاکتوری که برای خرید کالا یا استفاده از خدمات، برای مودی صادر می شود، مورد پذیرش سازمان امور مالیاتی، قرار گیرد. بدین منظور، فاکتور خرید، باید، به نام مودی صادر گردد و نام خریدار و فروشنده، شماره اقتصادی، شماره ملی و شماره تماس خریدار همچنین، قیمت کالا یا خدمت خریداری شده، به طور دقیق، در آن، درج شود.
کالا و خدمات خریداری شده، توسط مودی، معاف از مالیات ارزش افزوده نباشند: یکی از مهم ترین شرایط استفاده از اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، این است که کالا یا خدمتی که مودی، در راستای فعالیت اقتصادی خود، خریداری کرده یا از آن، استفاده نموده، معاف از مالیات ارزش افزوده نباشند.
مبلغ ارزش افزوده کالاها یا خدمات خریداری یا استفاده شده توسط مودی، در هر ردیف، مقابل همان کالا یا خدمت، درج و محاسبه گردد: از دیگر شرایط اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، این است که در فاکتور صادر شده برای خرید مودی، مبلغ ارزش افزوده هر کالا یا خدمات، درست در ردیفی که کالا یا خدمت، درج شده، محاسبه و ثبت گردد.
پس از صحبت در خصوص مالیات بر ارزش افزوده و شرایط اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، از آنجا که شرایط قبولی این اعتبار، در بخشنامه ای تحت عنوان بخشنامه قبولی، به شماره 260/95/43، تعیین گردیده، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره این بخشنامه، صحبت کنیم و فایل آن را برای دانلود، ارائه دهیم. متن بخشنامه قبول اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، به شرح زیر می باشد:
با توجه به اینکه، بر اساس اطلاعات کسب شده، ابهاماتی درباره نحوه پذیرش اعتبار مالیاتی مودیان و نحوه احراز اینکه اصالت معاملات مودی، باید، به چه شکل باشد، مطرح شده و بعضی از واحدهای مالیاتی، بدون احراز اصالت معامله، اقدام به اعمال اعتبار مالیاتی، برای مودی می نمایند، رفع این ابهامات و ذکر نکاتی که در ادامه می آید، ضروری به نظر می رسد. این نکات عبارتند از:
با استناد به قانون مالیات بر ارزش افزوده، پذیرش اعتبار مالیاتی مودیان، مستلزم مشمول بودن آن ها، در نظام مالیات بر ارزش افزوده، ثبت نام کردن مودی، در سامانه مالیات بر ارزش افزوده www.evat.ir ، داشتن گواهینامه مربوط به این ثبت نام و همچنین، احراز اصالت معامله از طریق کنترل صورت حساب، اسناد پرداختی مودی بابت بهای کالا و خدمات و پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده، می باشد.
احراز اصالت معامله، با اخذ تاییدیه، شناسایی فروشنده، کنترل اسناد حمل، رسید انبار و ... خواهد بود و صرف داشتن گواهینامه ثبت نام و عدم درج نام مودی( فروشنده) در فهرست مودیان ثب نام شده فاقد اعتبار مالیاتی، در زمان انجام معامله، از شرط های کافی برای احراز اصالت معامله و پذیرش اعتبار مالیاتی نمی باشد.
علاقه مندان به دانلود بخشنامه قبولی اعتبار مالیاتی ارزش افزوده، می توانند، از طریق لینک زیر و با انتخاب گزینه "دانلود"، نسبت به انجام این امر، اقدام نمایند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام میزان مالیات بر ارزش افزوده، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید، آمده است، به علاقه مندان این موضوع، پیشنهاد می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اعتبار مالیاتی ارزش افزوده در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اعتبار مالیاتی ارزش افزوده پاسخ دهند.
برای مشاوره اعتبار مالیاتی ارزش افزوده
برای مشاوره اعتبار مالیاتی ارزش افزوده
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©