سامانه ساتنا، یک سامانه بانکی، جهت انتقال وجه، در مبالغ بالا و به دفعات کم است. نحوه انتقال وجه ساتنا نیز از طریق دو روش مراجعه حضوری و درگاه اینترنتی بانک، انجام می گیرد. همچنین، واریز وجه با این سامانه، دارای کف 50 میلیون تومان و در روش حضوری، فاقد سقف و محدودیت می باشد.
برای مشاوره انتقال وجه ساتنا
برای مشاوره انتقال وجه ساتنا
هرچند، انتقال وجه، از طریق کارت به کارت، محبوب ترین روش انتقال وجه در کشور است، اما این روش، با محدودیت هایی نیز برای متقاضیان، همراه بوده که سقف کارت به کارت، مهم ترین این محدودیت ها می باشد.
در جهت رفع این محدودیت ها، سیستم بانکی کشور، راه حل های متفاوتی را اتخاذ کرده که یکی از پرکاربردترین این راه حل ها، انتقال وجه ساتنا می باشد. اما این نوع از انتقال وجه نیز دارای محدودیت ها، شرایط و کارمزد مخصوص به خود بوده که لازم است در زمان واریز وجه، مورد توجه قرار گیرد.
لذا، در این مقاله، ابتدا به این سوال که سامانه ساتنا چیست؛ و شرح مقصد در ساتنا چیست پاسخ داده شده و سپس در ادامه، نکات مربوط به شرایط، زمان واریز و نحوه واریز، سقف واریز وجه، کارمزد ساتنا و تفاوت این سامانه با سامانه پایا را بررسی خواهیم کرد.
افرادی که برای انجام خدمات بانکی، به یکی از بانک ها یا موسسات مالی سراسر کشور مراجعه کرده باشند، حتما نام ساتنا و مساله انتقال وجه از طریق سامانه آن را شنیده و بنابراین، ممکن است با این سوال مواجه شده باشند که سامانه ساتنا چیست و تفاوت انتقال وجه از طریق آن با مواردی مانند انتقال وجه پل چه می باشد؟
در پاسخ به این سوال که سامانه ساتنا چیست، باید گفت سامانه تسویه ناخالص آنی که به اختصار، ساتنا نامیده شده، یک سامانه اینترنتی بانکی بوده که در سال 1386، از سوی بانک مرکزی و با هدف افزایش مبادلات بین بانکی و کاهش زمان انجام این مبادلات، تاسیس شده است.
مسدود شدن کارت بانکی توسط پلیس فتا، اجرای احکام و دادگاه، یعنی، صاحب حساب، تا زمان دستور رفع مسدودی، حق استفاده از حساب خود را نداشته که این مسدودی، به علت مواردی نظیر ثبت شکایت، علیه دارنده کارت، می باشد.
کاربرد سامانه ساتنا، در جا به جایی مبالغ بالا و با دفعات کم و در زمان واریز سریع می باشد. بنابراین، چنانچه، شخصی قصد داشته، تا مبالغ پایین را به دفعات، برای اشخاص متعدد، واریز نماید( به عنوان مثال، واریز حقوق کارمندان توسط رئیس شرکت) لازم است تا به جای ساتنا، از روش انتقال وجه پایا، استفاده نماید.
پس از پاسخ به این سوال که سامانه ساتنا، چیست، در بخش بعد، به توضیح شرایط انتقال وجه در سامانه ساتنا پرداخته و به این سوال، پاسخ می دهیم که برای انتقال وجه ساتنا، متقاضی باید چه شرایطی را رعایت نماید.
انتقال وجه ساتنا، همچون سایر اقسام انتقال وجه در سیستم بانکی کشور ما، دارای محدودیت ها و شرایطی بوده که لازم است از سوی متقاضیان این نوع از انتقال وجه، مورد توجه قرار گیرد. لذا، در این بخش، به توصیح شرایط انتقال وجه در سامانه ساتنا پرداخته که به شرح زیر می باشد:
انتقال وجه از طریق سامانه ساتنا، با شماره کارت و شماره حساب، انجام نگرفته و صرفا با شماره شبای حساب مقصد، امکان پذیر می باشد.
نحوه انتقال وجه ساتنا، مراجعه حضوری به بانک یا استفاده از اینترنت بانک مربوطه می باشد.
چک بین بانکی ، یک نوع چک رمز دار است که به درخواست مشتری، توسط بانک صادر می شود . مدت زمان وصول چک بین بانکی ، در هر روز کاری ، تا ساعت 15 است .
انتقال وجه ساتنا دارای کف و حداقل 50 میلیون تومان می باشد.
انتقال وجه ساتنا، در نحوه حضوری، سقف و حداکثر نداشته، اما در روش اینترنتی، دارای سقف بوده و از یک بانک به بانک دیگر، متفاوت می باشد.
کارمزد انتقال وجه ساتنا، در حال حاضر، 2 صدم درصد مبلغ هر تراکنش و تا سقف کارمزد 25 هزار تومان می باشد.
زمان واریز وجه ساتنا، تا ساعت 14:30در دستور پرداخت های بین مشتری و تا ساعت 15 در دستور پرداخت های بین بانکی در روز شنبه تا چهارشنبه بوده و واریز آن نیز، آنی و حداکثر نیم ساعت می باشد.
افرادی که در بانک ملی ایران، دارای حساب بانکی بوده، می توانند با استفاده از سامان هبام بانک ملی، خدمات بانکی خود را به شکل غیرحضوری دریافت نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
هنگامی که یک دستور پرداخت، از طریق یکی از بانک های کشور، در سامانه ساتنا، ثبت می شود، یک شماره منحصر به فرد، به آن درخواست، اختصاص یافته و تکرار شدن آن، در تمام شبکه بانکی کشور، امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین، انتقال وجه ساتنا، از امنیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
همچنین، از طریق انتقال وجه ساتنا، اشخاص، این امکان را داشته تا مبالغ بسیار بالا را که از طریق روش هایی مثل کارت به کارت، امکان واریز آن ها را نداشته، با استفاده از ساتنا، به حساب های خود یا سایر اشخاص، در سایر بانک ها، انتقال دهند.
انتقال وجه در سامانه ساتنا، از طریق روش های مختلی، امکان پذیر بوده و متقاضیان، می توانند با انتخاب هر روشی که برای آنها مناسب تر بوده، برای انتقال وجه، در مبالغ بالا، از طریق این سامانه اقدام نمایند. لذا، در این بخش، به توضیح نحوه انتقال وجه در سامانه ساتنا پرداخته که شامل روش های زیر می باشد:
متقاضیان برای دریافت وام از بانک قرض الحسنه بانک رسالت، می بایست پس از دریافت نتیجه اعتبارسنجی خود از سامانه مرآت، با مراجعه به سامانه ثبت نام وام بانک رسالت ibank.rqb.ir درخواست خود را برای اخذ تسهیلات از این بانک ثبت نمایند
نحوه انتقال وجه در سامانه ساتنا به روش حضوری
در این روش از نحوه انتقال وجه در سامانه ساتنا، لازم است تا فردی که قصد انتقال وجه در مبالغ بالا را داشته، حضورا، به شعبه بانکی خود مراجعه کرده، فرم مربوط به انتقال وجه ساتنا را پر کرده و با ارائه این فرم و مدارک هویتی، درخواست انتقال وجه ساتنا را به بانک، ارائه دهد.
نحوه انتقال وجه در سامانه ساتنا به روش اینترنتی
در روش اینترنتی انتقال وجه ساتنا، مشتری، ابتدا لازم است تا ابتدا نام کاربری و رمز عبور را جهت ورود به اینترنت بانک خود، از شعبه دریافت کرده و در مرحله بعد، پس از ورود به اینترنت بانک مورد نظر، با استفاده از نام کاربری و رمز عبور، مبلغ مورد نظر خود را از طریق سامانه ساتنا، به حساب مقصد واریز نماید.
به طور معمول، در کلیه روش های انتقال وجه، همانند کارت به کارت با عابر بانک و گوشی، انتقال وجه، با محدودیت هایی همراه بوده، که مبالغ آن، به عنوان سقف انتقال وجه، هر ساله، از سوی بانک مرکزی و در مواردی به طور اختصاصی، توسط هر یک از بانک های کشور اعلام می شود.
لذا، یکی از مسائل مهم در رابطه با سامانه ساتنا و انتقال وجه در این سامانه، سقف انتقال وجه در سامانه ساتنا می باشد. به عبارت دیگر، حداکثر مبلغ تعیین شده، به عنوان سقف انتقال وجه در سامانه ساتنا، چه مبلغی می باشد؟
در پاسخ به این سوال که سقف انتقال وجه در سامانه ساتنا جه میزان می باشد؟ باید گفت، اولا، بر خلاف سامانه پایا، انتقال وجه ساتنا، دارای کف و حداقل مبلغ بوده؛ با این توضیح که حداقل مبلغ قابل انتقال با ساتنا، 50 میلیون تومان می باشد.
ثانیا، در مورد سقف انتقال وجه در سامانه ساتنا، نیز باید به روش انتقال وجه، توجه داشت. بدین ترتیب که سقف انتقال وجه در سامانه ساتنا، در روش مراجعه حضوری به بانک، محدودیتی نداشته، اما در روش انتقال وجه اینترنتی، در هر یک از بانک ها متفاوت می باشد. به عنوان مثال، سقف انتقال وجه در سامانه ساتنا در بانک ملت و در روش اینترنتی، حداکثر 100 میلیون تومان روزانه می باشد.
به طور کلی، هنگامی که شخصی، برای دریافت خدمات بانکی، به یکی از بانک ها یا موسسات مالی اعتباری معتبر در سطح کشور، مراجعه می کند، لازم است تا هزینه ای را بابت انجام آن خدمات بانکی پرداخت نماید که به آن، هزینه، کارمزد خدمات بانکی گفته می شود.
انتقال وجه ساتنا نیز نیز یکی از مهم ترین خدمات سیستم بانکی کشور بوده که به دلیل فراهم کردن امکان جا به جایی پول، در میان بانک های کشور و بدون سقف، از محبوبیت زیادی در بین مشتریان بانکی برخوردار می باشد. لذا، قاعدتا باید کارمزد این خدمت بانکی نیز پرداخت شود. بنابراین، این سوال مطرح می گردد که کارمزد انتقال وجه ساتنا به چه میزان می باشد؟
در پاسخ به این سوال که کارمزد انتقال وجه در سامانه ساتنا به چه میزان می باشد، باید گفت، از سال 1399 ، با ابلاغ بخش نامه بانک مرکزی، به انتقال وجه ساتنا نیز کارمزد تعلق گرفته که میزان آن، در حال حاضر، 2 صدم درصد مبلغ هر تراکنش و تا سقف کارمزد 25 هزار تومان می باشد.
در بخش قبل در مورد کارمزد انتقال وجه در سامانه ساتنا توضیح داده و در پاسخ به این سوال که کارمزد انتقال وجه در سامانه ساتنا چه میزان است، گفتیم که از سال 1399 ، با ابلاغ بخش نامه بانک مرکزی، به انتقال وجه ساتنا نیز کارمزد تعلق گرفته که میزان آن، در حال حاضر، 2 صدم درصد مبلغ هر تراکنش و تا سقف کارمزد 25 هزار تومان می باشد.
سوال مهم دیگری که در رابطه با انتقال وجه ساتنا مطرح می گردد، مدت زمانی است که از زمان واریز وجه تا رسیدن آن به حساب مقصد، لازم است تا مشتری، منتظر بماند. به عبارت دیگر، زمان واریز وجه در سامانه ساتنا چقدر است؟
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، زمان انتقال وجه در سامانه ساتنا، برخلاف پایا، فوری می باشد. با این توضیح که از زمان واریز وجه، وجه وایزی، نهایتا تا نیم ساعت بعد، به حساب مقصد، وارد می شود. همچنین، انتقال وجه ساتنا، تا ساعت 14:30 از شنبه تا چهارشنبه، برای متقاضیان، امکان پذیر خواهد بود.
طبق اخبار جدید ساعت کاری پایان ساتنا در مدت زمان ذکر شده به منظور ایجاد سهولت در پرداخت های مشتریان شبکه بانکی افزایش یافته است.
تاریخ | ساعات پایان کار سامانه سانتا | سامانه پایا | |
دستور پرداخت های بین مشتری | دستور پرداخت های بین بانکی | ||
28 و 29 اسفند سال جاری |
20:30 | 21:30 |
همانند روزهای عادی(غیر تعطیل رسنی)شامل چهار چرخه می باشد. دستور پرداخت های شاپرکی نیز در چرخه اول (03:45 بامداد)تسویه خواهد شد. |
29اسفند سال جاری | 18:00 | 18:30 |
پس از انتقال وجه ساتنا، چنانچه واریزکننده، قصد پیگیر وجه واریز شده را داشته باشد، می تواند از سه طریق، برای پیگیری انتقال وجه ساتنا اقدام نماید. نحوه پیگیری انتقال وجه ساتنا، از طریق یکی از روش های زیر، امکان پذیر می باشد:
برای پیگیری سرقت از حساب بانکی چند اقدام باید انجام گیرد: 1) تغییر رمز های کارت چه رمز اول و چه رمز دوم، 2) رفتن به یکی از شعب بانکی که در آن حساب سرقت شده وجود دارد و گرفتن پیرینت از آخرین برداشت های کارت، 3) مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برای تنظیم شکواییه و ارسال به دادسرا.
مراجعه حضوری به شعبه واریز کننده حساب: در این روش، برای پیگیری انتقال وجه ساتنا، متقاضی باید حضورا به شعبه واریز کننده، مراجعه کرده و رسید واریز وجه را به شعبه ارائه کرده تا پیگیری انتقال وجه، انجام گیرد.
تماس تلفنی با پشتیبانی بانک: در این روش، لازم است تا پیگیری کننده با تماس با شماره تلفن های پشتیبانی بانک واریز کننده و با استفاده از شماره فیش واریزی، مراحل پیگیری انتقال وجه ساتنا را انجام دهد. روش های دسترسی به شماره تلفن پشتیبانی هر بانک، نیز از طریق وب سایت آن بانک و تماس با 118 و سایر مراکز ارائه دهنده اطلاعات تماس در شهرستان ها می باشد.
وب سایت بانک واریزکننده وجه: در روش پیگیری انتقال وجه ساتنا، شخص پیگیری کننده می تواند از طریق بخش خدمات الکترونیک سایت بانک و با استفاده از اطلاعات شماره شبا، برای پیگیری انتقال وجه ساتنا اقدام نماید.
علاوه بر ساتنا، یک روش پرکاربرد دیگر انتقال وجه در سیستم بانکی کشور ما، پایا می باشد. ساتنا و پایا، اگرچه هر دو سامانه های طراحی شده برای انتقال وجه بین بانکی بوده، اما دارای تفاوت های اساسی با یکدیگر می باشند. لذا در این بخش، به توضیح تفاوت انتقال وجه ساتنا با پایا، از جمله، سامانه پایا بانک سینا پرداخته؛ اما پیش از آن، سامانه پایا را به طور کلی و اجمالی، تعریف خواهیم کرد.
پایا، سامانه است که از طریق آن، انتقال وجه بین بانکی، در مورد مبالغ پایین و به دفعات، امکان پذیر می باشد. بنابراین، به عنوان مثال، چنانچه کارفرمای یک کارخانه، قصد واریز حقوق کارگران را داشته باشد، باید از طریق سامانه پایا اقدام نماید، نه از طریق ساتنا. در ادامه، به توضیح تفاوت این دو سامانه می پردازیم.
انتقال وجه ساتنا، فوری و حداکتر در نیم ساعت و تا ساعت 14:30 انجام گرفته؛ در حالی که، زمان واریز وجه در سامانه پایا، در بازه های زمانی مشخص و حداکثر 24 ساعت، انجام می گیرد.
ساتنا برای انتقال وجه در مبالغ بالا و تعداد کم، استفاده می شود؛ حال آنکه کاربرد پایا، برای انتقال وجه مبالغ پایین و به دفعات است.
انتقال وجه ساتنا، کف و حداقل 50 میلیون تومان را داشته و در روش حصوری و از داخل شعبه، سقف ندارد، اما در روش اینترنتی، دارای سقف متفاوت در بانک های کشور می باشد. در حالی که، سقف انتقال وجه پایا، در تمام بانک های کشور، 100 میلیون تومان است و دارای کف انتقال نمی باشد.
کارمزد انتقال وجه ساتنا، 2 صدم درصد مبلغ تراکنش و تا حداکثر 25 هزار تومان است؛ حال آنکه، کارمزد انتقال وجه پایا، یک صدم درصد مبلغ وجه انتقال داده شده از 200 تا 2500 تومان در تراکنش های فردی و 100 تومان، به ازای هر تراکنش، در پرداخت های گروهی می باشد.
تاکنون سامانه ساتنا، شرایط انتقال وجه ساتنا، نحوه انتقال ، سقف، کارمزد، زمان، و نحوه پیگیری و انتقال توضیح داده شده است در این بخش به پاسخ این پرسش که شرح مقصد در ساتنا چیست پرداخته خواهد شد.
در پاسخ به این پرسش لازم است ذکر شود که شرح مقصد در ساتنا به معنای اطلاعات بانکی نظیر شماره حساب و شماره شبا دریافت کننده مبلغ قابل انتقال است که باید در مراحل ساتنا فرد واریز کننده در اختیار داشته باشد.
همچنین ممکن است منظور از شرح مقصد در ساتنا علت و دلیل واریزی باشد که در این صورت همانند انتقال وجه از طریق شبا افراد باید علت جابه جایی و انتقال وجه را بیان کنند. در ادامه متقاضیان برای کسب اطلاعات درباره می توانند به مقاله زیر مراجعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انتقال وجه ساتنا در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انتقال وجه ساتنا پاسخ دهند.
برای مشاوره انتقال وجه ساتنا
برای مشاوره انتقال وجه ساتنا
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©