سامانه ارز مسافرتی 1403، سامانه ای بوده که که از طریق آن، مسافران خارج از کشور، می توانند برای ثبت نام و دریافت ارز مسافرتی، به میزان محدود و با نرخ قیمت دولتی، اقدام نمایند. برای ثبت نام و ورود به سایت و خرید ارز در سال ۱۴۰۳، باید از طریق سایت برخط بازار متشکل ارزی my.ice.ir و سپس وارد کردن کد ملی و شماره همراه، اقدام نمود.
برای مشاوره سامانه ارز مسافرتی و نحوه خرید ارز
برای مشاوره سامانه ارز مسافرتی و نحوه خرید ارز
یکی از انواع ارز در کشور ما، ارز مسافرتی می باشد. در سال های گذشته، نحوه دریافت ارز مسافرتی، همچون سایر انواع ارز، مراجعه حضوری به صرافی ها بود. مساله ای که به دلیل عدم نظارت کافی، موجب شد تا بسیاری از دلالان، با اجاره کردن کارت ملی اشخاص، برای دریافت سهمیه ارز مسافرتی این افراد اقدام نمایند.
در نتیجه، جهت حل این مشکل، دولت، اقدام به راه اندازی سامانه ای، تحت عنوان سایت ارز مسافرتی یا سایت برخط بازار متشکل ارزی نمود که دریافت ارز دولتی از این سامانه، صرفا برای هر فرد، پس از ثبت نام، احراز هویت و ارائه مدارک لازم، من جمله بلیط سفر، امکان پذیر می باشد.
لذا، با توجه به اهمیت دریافت این ارز برای مسافران خارج از کشور، در این مقاله، پس از معرفی سامانه ارز مسافرتی my.ice.ir، نحوه ورود به سایت، ثبت نام و خرید ارز از طریق آن را توضیح داده و سپس، در مورد نرخ قیمت ارز مسافرتی در سال 1403، شرایط دریافت آن و تفاوت قیمت آن با ارز آزاد، صحبت خواهیم کرد.
برای ورود به سامانه ارز مسافرتی کلیک کنید .
کاربران برای ورود به سامانه ارز مسافرتی باید به سایت my.ice.ir مراجعه کنند.
اشخاصی که قصد سفر به یک کشور خارجی را داشته، لازم است تا پس از اطمینان از ممنوع الخروج نبودن، از طریق سامانه استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی، برای دریافت ارز کشور مقصد اقدام نمایند، چرا که پرداخت هزینه ها در هر کشور، اصولا با پول ملی آن کشور انجام می گیرد. نحوه دریافت این ارز نیز مراجعه به صرافی های سراسر کشور می باشد.
اما، به دلیل تورم و کاهش ارزش پول ملی کشور ما در سال های اخیر، قیمت ارزهای خارجی، به ویژه دلار، یورو و پوند، با افزایش سرسام آوری مواجه بوده و بسیاری از مسافران را برای خرید ارز مسافرتی، با مشکل مواجه ساخته است.
در جهت کمک به حل این مشکل، دولت، سهمیه ای را تحت عنوان سهمیه ارز مسافرتی، برای مسافران خارج از کشور، در نظر گرفته که به موجب این سهمیه، میزان مشخصی از ارز، با نرخ قیمت دولتی و ارزان تر از بازار آزاد به مسافران فروخته می شود.
در سال های گذشته، نحوه دریافت ارز مسافرتی، همچون سایر انواع ارز، مراجعه حضوری به صرافی ها بود. مساله ای که به دلیل عدم نظارت کافی، موجب شد تا بسیاری از دلالان، با اجاره کردن کارت ملی اشخاص، برای دریافت سهمیه ارز مسافرتی این افراد اقدام نمایند.
لذا، جهت حل این مشکل، دولت، اقدام به راه اندازی سامانه ای، تحت عنوان سامانه ارز مسافرتی یا سایت برخط بازار متشکل ارزی نمود که دریافت ارز دولتی از این سایت ، صرفا برای هر فرد، پس از ثبت نام، احراز هویت و ارائه مدارک لازم، من جمله بلیط سفر، امکان پذیر می باشد. سایت ارز مسافرتی my.ice.ir ، عنوان سامانه ای بوده که از طریق آن، افرادی که قصد سفر به خارج از کشور را داشته، می توانند برای ثبت نام و دریافت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳، به میزان محدود و با نرخ قیمت دولتی، اقدام نمایند.
به عنوان یکی از سامانه های مرتبط با مسافران کشورهای خارجی، همچون سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور، سامانه ارز مسافرتی my.ice.ir، امکان دریافت ارز دولتی، برای مسافران به خارج از کشور را با نرخ قیمت ارزان تر از نرخ بازار آزاد و البته، به میزان محدود، فراهم کرده است.
از آنجا که نحوه دریافت ارز دولتی در سال ۱۴۰۳، با نرخ قیمت ارزان، در سایت ارز مسافرتی، در قدم اول، مستلزم ورود به سایت برخط بازار متشکل ارزی می باشد، در این بخش، به توضیح نحوه ورود به سامانه ارز مسافرتی یا همان سایت برخط بازار متشکل ارزی، پرداخته که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سایت ارز مسافرتی، یعنی my.ice.ir را در آن جست و جو نمایید تا مطابق تصویر زیر، وارد سامانه دریافت ارزان دولتی یا همان سایت برخط بازار متشکل ارزی شوید. پس از ورود به صفحه اصلی سایت، به منظور ورود به سامانه و دریافت ارز دولتی با نرخ قیمت پایین، بر روی دکمه ورود به سایت ، کلیک کنید.
در صفحه جدید، پس از وارد کردن اطلاعات مربوط به کدملی و شماره همراه و در نهایت، عبارت امنیتی، بر روی دکمه ورود، کلیک نمایید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سقف خرید ارز کلیک کنید.
در مرحله آخر از مراحل ورود به سامانه، یک کد تایید، به شماره همراه شما ارسال می شود. این کد را در کادر مربوطه وارد کرده و دکمه تایید را بزنید.
به این ترتیب، مراحل ورود به سامانه ارز دولتی به اتمام رسیده و پس از ورود به سایت برخط بازار متشکل ارزی می توانید، مراحل ثبت نام خود را برای دریافت ارز مسافرتی، انجام دهید. در بخش بعد، به توضیح نحوه ثبت نام در سایت می پردازیم.
اشخاصی که قصد مسافرت به خارج از کشور را داشته و خواهان دریافت ارز دولتی در سال 1403، به نرخ قیمت ارزان تر از بازار آزاد هستند، لازم است تا پس از ورود به سایت برخط بازار متشکل ارزی، برای ثبت نام در سایت، اقدام نمایند. لذا، در این بخش، به توصیح نحوه ثبت نام در سامانه ارز مسافرتی my.ice.ir پرداخته که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
پس از ورود به سایت برخط بازار متشکل ارزی، مطابق راهنمای تصویری قسمت قبل، در مرحله اول، باید اطلاعات شخصی خود، از جمله، نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد و شماره شناسنامه را وارد نمایید. پس از وارد کردن اطلاعات هویتی، در قسمت پایین صفحه، تصویر پشت و روی کارت ملی خود را بارگذاری کرده و در پایان، دکمه تایید و ادامه را بزنید.
در صفحه جدید، باید یک عکس سلفی از خود بگیرید. پس زمینه تصویر، باید ساده و دارای نور کافی بوده و عکس بانوان، با حجاب کامل باشد.
در این مرحله از مراحل ثبت نام ارز دولتی مسافرتی، با کلیک بر روی دکمه ضبط ویدئو، سامانه شروع به ضبط ویدئو از شما کرده و همزمان، اعدادی نیز در گوشه سمت چپ تصویر، به شما نشان داده می شود. شما باید این اعداد را با انگشتان دست خود نشان دهید. پس از اتمام ضبط ویدئو، مجددا دکمه تایید و ادامه را کلیک نمایید.
در این بخش از مراحل ثبت نام دریافت ارز مسافرتی با نرخ قیمت ارزان، اطلاعات هویتی و تصاویر بارگذاری شده در مراحل. قبل، به شما نشان داده می شود. در صورت اطمینان از صحت اطلاعات و مدارک، تیک کنار عبارت (اطلاعات بالا مورد تایید من می باشد) را زده و در نهایت، بر روی دکمه تایید و ادامه، کلیک کنید.
به این ترتیب، مراحل ثبت نام شما در سایت برخط بازار متشکل ارزی، به اتمام رسیده و می توانید طبق شرایط تعیین شده، برای خرید ارز دولتی با نرخ قیمت پایین تر، اقدام نمایید. در بخش بعد، به توصیح نحوه دریافت و خرید ارز مسافرتی از طریق این سامانه می پردازیم.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال ۱۴۰۳، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
متقاضیان خرید ارز دولتی مسافرتی با نرخ قیمت ارزان، لازم است تا پس از ثبت نام در سایت و ورود به آن، برای انجام مراحل خرید ارز دولتی در سامانه ارز مسافرتی my.ice.ir اقدام نمایند. نحوه دریافت و خرید ارز دولتی در سایت ارز نسافرتی، دارای مراحل ساده ای بوده که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
پس از ورود به سایت برخط بازار متشکل ارزی و اتمام مراحل ثبت نام، صفحه ای مطابق تصویر زیر، به شما نشان داده می شود. به منظور خرید و دریافت ارز مسافرتی، اطلاعات مربوط به نوع ارز، مبلغ، شماره گذرنامه، کشور مقصد، اطلاعت بلیط و محل دریافت ارز را در کادرهای مشخص شده وارد کرده و بر روی دکمه تایید و ادامه کلیک نمایید.
به این ترتیب. اطلاعات شما، برای صرافی انتخاب شده، ارسال می گردد. در صورتی که درخواست، توسط صرافی تایید شود، یک پیامک، به شماره همراه شما ارسال شده که در آن، اطلاعات مربوط به صرافی و تاریخ و ساعت مراجعه، درج شده است. در این صورت، شما می توانید در تاریخ تعیین شده، با در دست داشتن کارت ملی، به صرافی مربوطه، مراجعه کرده و ارز دولتی مسافرتی با نرخ قیمت ارزان را خریداری نمایید.
لازم به ذکر است طبق آخرین اعلام بانک مرکزی، نحوه دریافت ارز مسافرتی حضوری، به این صورت است، متقاضی به شعبات بانک ملی، ملت یا سامان مراجعه کرده و پس از ارائه مدارک از جمله، بلیط سفر، پاسپورت و پرداخت عوارض خروج از کشور و همینطور پرداخت ریالی ارز، یک رسید دریافت می کند. در گام بعد متقاضی، برای دریافت ارز مورد نیاز خود باید، با به همراه داشتن این رسید، به پشت گیت فرودگاه مراجعه کرده و پس از احراز هویت و راستی آزمایی، ارز مسافرتی خود را از درگاه خروجی فرودگاه ها دریافت نمایند.
یکی از مسائل مهمی که در رابطه با ارز مسافرتی، همواره برای دریافت کنندگان این ارز دولتی، وجود داشته، مساله نرخ قیمت آن و این سوال بوده که قیمت ارز مسافرتی در سال 1403 چقدر می باشد؟
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، نرخ قیمت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳، به دو عامل مهم وابسته می باشد: نوع ارز دولتی خریداری شده و تاریخ خرید ارز. لذا، تعیین نرخ قیمت ارز مسافرتی، به صورت نرخ قیمت ثابت، امکان پذیر نمی باشد.
با این وجود، افرادی که قصد دریافت ارز مسافرتی را داشته، می توانند با مراجعه به سامانه صرافی ملی ایران، به آدرس mex.co.ir ، جدول نرخ قیمت روزانه ارز دولتی را مشاهده کرده و از نرخ قیمت ارز مسافرتی در سال 1403 مطلع شوند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال ۱۴۰۳، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
از آنجا که ارز مسافرتی، یک نوع کمک و تسهیلات دولتی، به مسافرانی بوده که قصد مسافرت به خارج از کشور را داشته و این تسهیلات امکان خرید ارز به نرخ قیمت ارزان تر، به سایر افراد، تعلق نگرفته، لذا لازم است که دریافت کنندگان ارز مسافرتی، دارای شرایط تعیین شده از سوی دولت بوده که این شرایط، عبارتند از:
اولین و مهم ترین شرط از شرایط دریافت ارز مسافرتی، آن است که درخواست کننده ارز مسافرتی دولتی، حتما باید مسافرتی به خارج از کشور داشته و بلیط سفر خود را نیز خریداری کرده باشد. افرادی که ممنوع الخروج بوده، لازم است تا پیش از خرید بلیط، با سپردن وثیقه خروج از کشور، برای رفع ممنوع الخروجی اقدام نمایند.
حداکثر سهمیه ارز مسافرتی دولتی سال ۱۴۰۳، به متقاضیان از پانصد یورو به هزار یورو افزایش یافته است و از تاریخ هفتم اسفند ماه سال جاری اجرایی شده ومتقاضیان می توانند ارز موردنظر خود را دریافت نمایند. سهمیه ارز مسافرتی دولتی، به نرخ قیمت ارزان، صرفا سالی یک مرتبه به هر فرد تعلق می گیرد.
مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی با نرخ قیمت ارزان، شامل کارت ملی جدید هوشمند، کارت بانکی به نام شخص خریدار، پاسپورت، ویزای معتبر ( برای کشورهای با ویزا)، اصل بلیت مهر شده توسط آژانس، رسید پرداخت عوارض خروج از کشور و خط موبایل به نام مسافر درخواست کننده ارز و اطلاعات مربوط به نشانی کامل و کد پستی ۱۰ رقمی محل سکونت وی می باشد.
اشخاصی که خواهان دریافت ارز مسافرتی، برای سفر زیارتی بوده، لازم است تا نام آنها در پورتال سازمان حج و زیارت، قابل مشاهده باشد.
برای دریافت سهمیه ارز مسافرتی در سال 1403 هر شخص، لزوما باید خود آن شخص، به بانک های ملی، ملت یا سامان مراجعه نماید. لذا، مراجعه سایر افراد خانواده، ولو، پدر و مادر، مورد پذیرش نمی باشد.
در صورت تعویض گذرنامه یا گرفتن پاسپورت المثنی، لازم است تا در صورت موجود بودن گذرنامه قبلی، آن گذرنامه، به بانک عامل نشان داده شود.
در صورتی که ثبت نام بلیط سفر، به صورت اینترنتی انجام گرفته باشد، دریافت ارز مسافرتی دولتی، در بازه زمانی 7 روز مانده به تاریخ پرواز تا روز پرواز، برای مسافران خارج از کشور، امکان پذیر می باشد.
علاوه بر قیمت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳، مساله مهم دیگری که در رابطه با این ارز دولتی مطرح می شود، تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد در سال 1403 می باشد. به همین دلیل، در این بخش، به توضیح این مساله می پردازیم.
به طور کلی، از آنجا که ارزهای مسافرتی، دارای انواع مختلفی بوده و هم چنین، نرخ قیمت ارز دولتی و ارز آزاد، یک نرخ ثابت نبوده و هر روز، در حال تغییر می باشد، نمی توان به طور قطعی و ثابت گفت که تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد چقدر می باشد.
با این وجود، افرادی که تمایل داشته تا از تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد در سال 1403 مطلع شوند، می توانند ابتدا، با مراجعه به سامانه صرافی ملی ایران، به آدرس mex.co.ir ، جدول نرخ قیمت روزانه ارز دولتی را مشاهده کرده و از نرخ قیمت ارز مسافرتی در سال ۱۴۰۳ مطلع شوند. سپس، نرخ ارز در بازار آزاد را از یکی از صرافی های آزاد پرسیده و با مقایسه این دو قیمت، تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد را محاسبه نمایند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه ارز مسافرتی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه ارز مسافرتی پاسخ دهند.
برای مشاوره سامانه ارز مسافرتی و نحوه خرید ارز
برای مشاوره سامانه ارز مسافرتی و نحوه خرید ارز
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©