دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / نکات مهم در خرید خانه

نکات مهم در خرید خانه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

استعلام وضعیت ملک، از جهت بررسی در رهن و توقیف نبودن آن، قبل از تنظیم مبایعه نامه و تعیین تکلیف، در خصوص زمان انتقال سند رسمی، هنگام تنظیم مبایعه نامه، از جمله نکات مهم در خرید خانه هستند. همچنین، تعیین تکلیف در خصوص مسئول برگردان رهن مستاجر و استعلام وکالت نامه وکیل، از جمله نکات حقوقی مهم، در خرید ملک دارای مستاجر و ملک وکالتی می باشند.

 

خرید و فروش خانه، به موجب عقد بیع انجام می شود و از آثار حقوقی این عقد، انتقال مالکیت، از فروشنده به خریدار می باشد. این خرید و فروش، می تواند، در خصوص ملک دارای سند رسمی بوده یا راجع به ملک قولنامه ای و دارای سند عادی صورت گیرد. 

خرید ملک، توسط خریدار از فروشنده، ممکن است در وضعیت های متفاوتی، انجام شود؛ به عنوان مثال، ملک، وکالتی بوده یا در حال حاضر، دارای مستاجر باشد. هر کدام از این شرایط، نیازمند رعایت برخی نکات حقوقی هستند که بدون رعایت آن ها، ممکن است، هر دو طرف معامله، ضررهای جبران ناپذیری را متحمل شوند. 

از این رو در این مقاله قصد داریم، نکات مهم در خرید خانه را بررسی کنیم؛ بدین منظور، ابتدا، مواردی که باید، قبل و هنگام تنظیم مبایعه نامه خرید و همچنین، هنگام بازدید حضوری از ملک، به آن ها توجه داشت را خواهیم گفت؛ سپس، نکات حقوقی تنظیم سند ملک قولنامه ای و منزل دارای سند رسمی را توضیح می دهیم و در پایان، موارد مهم خرید خانه وکالتی و خانه دارای مستاجر را بررسی خواهیم کرد. 

نکات مهم در خرید خانه پیش از تنظیم مبایعه نامه خانه

خرید ملک قولنامه ای یا دارای سند رسمی، به موجب عقد بیع، از جمله اموری می باشد که امروزه، بسیار، انجام می شود و قواعد خاص خود را دارد. با توجه به رواج این امر، ضروری است تا جهت جلوگیری از کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن و مواجهه با ضررهای احتمالی ناشی از آن، از نکات حقوقی مهم در خرید خانه، اطلاع داشت. 

نکات حقوقی مهم در خرید خانه، همانند نکات مهم در خرید طلا، به چند گروه تقسیم می شوند که عبارتند از: نکاتی که هنگام بازدید حضوری از منزل و قبل از تنظیم مبایعه نامه خرید، باید در نظر داشت، نکاتی که هنگام تنظیم مبایعه نامه خرید و هنگام سند زدن خانه، باید به آن ها توجه داشت، همچنین، نکاتی که باید، در خرید خانه وکالتی و خانه دارای مستاجر، مد نظر قرار داد.

در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص نکات حقوقی مهم در خرید خانه، پیش از تنظیم مبایعه نامه خرید ملک قولنامه ای یا دارای سند رسمی، صحبت کنیم و بگوییم که متعاملین، به ویژه خریدار، پیش از تنظیم مبایعه نامه خرید ملک قولنامه ای یا دارای سند رسمی، باید، به چه نکاتی توجه داشته باشند و چه اقداماتی را انجام دهند. نکات مهم در خرید خانه، پیش از تنظیم مبایعه نامه خرید ملک، عبارتند از: 

پیگیری وضعیت ملک، از جهت اطمینان از در رهن و توقیف نبودن آن، همچنین، داشتن گواهی پایان کار، توسط خریدار، از دفاتر اسناد رسمی و شهرداری.

پیگیری وضعیت مالکیت فروشنده، با بررسی اسناد ملک، از این جهت که وی، دارای اختیار فروش هست یا خیر.

پیگیری این امر که ملک، دارای سند رسمی است یا دارای سند عادی و قولنامه و چنانچه دارای سند عادی بوده، آخرین مبایعه نامه های آن، به نام فروشنده فعلی است یا خیر.

استعلام وکالت نامه وکیل و بررسی اعتبار آن، چنانچه فروشنده، مدعی است که وکیل مالکین قانونی ملک مورد نظر، برای فروش می باشد و وکالت در فروش دارد.

پس از توضیح نکات حقوقی مهم در خرید خانه، پیش از تنظیم مبایعه نامه، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره نکات حقوقی مهم خرید ملک، هنگام تنظیم مبایعه نامه آن، صحبت کنیم و موارد لازم الرعایه در این خصوص را بگوییم.

نکات مهم مربوط به تنظیم مبایعه نامه در دفتر املاک

مبایعه نامه که به آن، بیع نامه نیز می گویند، قراردادی میان خریدار و فروشنده بوده که از آن، بهره جسته و قبل از آنکه نسبت به انتقال سند، در دفترخانه، اقدام کنند، معامله میان خود را مکتوب می نمایند. تنظیم مبایعه نامه، هم، به موجب سند دست نویس و صرفا با حضور طرفین معامله و هم، با مراجعه به دفاتر املاک و تنظیم آن در بنگاه، جهت گرفتن کد رهگیری، برای رسمیت بیشتر مبایعه نامه تنظیم شده، امکان پذیر می باشد.

از جمله نکات مهم در خرید خانه، نکات حقوقی ای است که باید، هنگام تنظیم مبایعه نامه خرید ملک، در دفتر املاک، در نظر داشت. لذا در این قسمت از مقاله، قصد داریم، درباره نکات حقوقی مهم، هنگام تنظیم مبایعه نامه خرید ملک قولنامه ای یا ملک دارای سند رسمی و سند تفکیکی، در دفتر املاک صحبت کنیم و بگوییم، نکات مهم مربوط به تنظیم مبایعه نامه، در دفتر املاک چیست. این نکات، عبارتند از: 

چک کردن مدارک هویتی مالک، جهت تطبیق اطلاعات آن، با اطلاعات مندرج در سند رسمی ملک یا قولنامه ملک.

ذکر مشخصات متعاملین و آدرس آن ها، به طور صحیح و دقیق، در مبایعه نامه.

ذکر دقیق موضوع مورد معامله و مشخصات آن، همچنین، متعلقات خانه که شامل پارکینگ، انباری، انشعابات آب و برق و خط تلفن می باشد.

ذکر مبلغ قابل پرداخت، جهت خرید خانه، مبلغ پرداخت شده، نحوه پرداخت و زمان انعقاد قرارداد.

ذکر تاریخ مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، جهت انتقال سند و تعیین خسارت عدم حضور در موعد مقرر.

ذکر شرایط فسخ قرارداد.

پس از توضیح نکات مهم مربوط به تنظیم مبایعه نامه در دفتر املاک، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره دیگر نکات مهم در خرید خانه، یعنی نکاتی که باید، در بررسی حضوری ملک قولنامه ای یا دارای سند رسمی، مد نظر قرار داد، صحبت کنیم.

نکات مهم در بررسی حضوری خانه

قبل از آنکه خریدار و فروشنده، اقدام به انعقاد قرارداد خرید و فروش ملک قولنامه ای یا دارای سند رسمی، به موجب عقد بیع نمایند، همواره، خریدار، به بازدید از منزلی که قصد خرید آن را دارد، می پردازد. هنگام خرید، باید، به نکاتی توجه داشت تا عدم توجه به آن ها، بعدا، سبب پشیمانی خریدار نگردد؛ لذا در این قسمت از مقاله، قصد داریم، درباره نکات مهم در خرید خانه، هنگام بررسی حضوری خانه صحبت کنیم که عبارتند از: 

ارزیابی امنیت محله ای که ملک، در آن، واقع شده.

مدنظر قرار دادن دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی و فروشگاه ها، با توجه به موقعیت جغرافیایی محل استقرار ملک.

توجه به وضعیت کوچه ای که ملک، در آن، واقع شده، از جهت راحتی عبور و مرور وسایل نقلیه و دسترسی آن، به پارکینگ.

بررسی وضعیت قرار گیری واحد ها در هر طبقه، از این جهت که بر سر صدا و آسایش عمومی ساکنین ملک، تاثیر مهمی دارد.

بررسی وضعیت ورودی ساختمان، برای حمل و نقل و وارد کردن وسایل عریض به آن. 

بررسی وضعیت سیم کشی و لوله های آب و فاضلاب خانه.

بررسی وضعیت فرسودگی بافت و دیوارهای خانه.

بررسی وضعیت ایمنی ساختمان، با کمک یک کارشناس متخصص.

بررسی برخی از نکات فوق الذکر، از طریق شناسنامه فنی ساختمان، ممکن می باشد، لذا، جهت اطمینان از مصالح به کار برده شده، در صورت نوساز بودن ملک قولنامه ای یا دارای سند رسمی و برای اطلاع از وضعیت هر طبقه، می توانید، پس از بازدید از خانه، شناسنامه فنی ساختمان را از مالک ملک، تقاضا نمایید.

 

نکات مهم در تنظیم سند رسمی خانه

هنگامی که شخصی، ملک قولنامه ای یا ملک دارای سند رسمی ای را خریداری می کند، یکی از مهم ترین مراحل و مسائلی که پس از تنظیم مبایعه نامه خرید، با آن، روبرو خواهد شد، مساله تنظیم سند رسمی و انتقال سند خانه خریداری شده، از نام مالک قدیم به نام خریدار و مالک جدید و پرداخت هزینه سند زدن خانه است.

از این رو، باید، به نکات حقوقی مهم در خرید خانه، در خصوص مسائل مربوط به سند زدن و انتقال سند مالکیت آن، توجه داشت. لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره نکات مهم، در تنظیم سند ملک قولنامه ای و ملک با سند رسمی، صحبت کنیم که عبارتند از: 

تمامی تصفیه حساب های مربوط به عوارض ساختمان، موارد مالیاتی ملک و جرایم متعلقه به خانه، در صورتی که ملک، خلاف پروانه، ساخته شده، توسط فروشنده، تصفیه گردد یا در صورت توافق، مالک آن ها را پرداخت کرده و با گواهی های تصفیه حساب، در دفترخانه، حاضر شود.

در صورتی که ملک، فاقد سند رسمی است، یا به عبارتی، ملک مورد معامله، ملک قولنامه ای، بوده مالک، تمامی نقشه های UTM و مدارک مورد نیاز، برای گرفتن سند را انجام داده باشد یا خریدار، با توافق، انجام آن ها را بپذیرد و شخصا، برای ملک، در خواست صدور سند تک برگی نماید. 

هر دو طرف، هنگام انتقال سند خانه، در موعد مقرر و با داشتن مدارک مورد نیاز این امر که شامل مدارک هویتی، مدارک مثبت مالکیت فروشنده، گواهی پایان کار، گواهی تصفیه حساب مالیاتی و عوارض شهرداری بوده، در محل تعیین شده برای انتقال سند، حاضر گردند و هزینه آن را بپردازند.

در صورت عدم حضور یکی از طرفین قرارداد، در موعد مقرر، در دفترخانه، طرف حاضر، اقدام به گرفتن برگه عدم حضور، نماید تا به موجب آن، بتواند، نسبت به دریافت خسارت ناشی از عدم حضور یا ثبت دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی، اقدام کند.

پس از صحبت در خصوص نکات مهم در تنظیم سند رسمی خانه خریداری شده، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره نکات مهم در خرید خانه وکالتی، صحبت کنیم و بگوییم در نظر داشتن چه مواردی، در خرید خانه وکالتی، ضروری است.

 

نکات مهم در خرید خانه وکالتی

یکی از مواردی که به علت در رهن بودن خانه یا نداشتن سند رسمی، بسیار، در خرید و فروش خانه، رواج دارد، خرید خانه، به صورت وکالتی است که به علت خطرات ناشی از این موضوع، بهتر است، تا حد ممکن، از اقدام به این امر، اجتناب نمود. اما، در صورت تمایل به خرید خانه، بدین نحو، باید، نکات حقوقی مهم در خرید خانه وکالتی را مد نظر داشت که در این قسمت، قصد داریم، به توضیح آن ها، بپردازیم که این نکات، عبارتند از:

استعلام اعتبار وکالت نامه وکیل، از دفاتر اسناد رسمی تنظیم کننده وکالت نامه.

ثبت مبایعه نامه خرید و فروش ملک وکالتی، در دفاتر اسناد رسمی و امضای آن، توسط مالک.

سلب حق هرگونه خرید و فروش و دخل و تصرف وکیل در ملک مورد نظر، بعد از تاریخ انتقال آن.

پس از توضیح در خصوص نکات مهم در خرید خانه وکالتی، به علت اینکه ملک، در رهن بوده یا قولنامه ای و فاقد سند رسمی است، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره نکات مهم در خرید خانه ای که مستاجر دارد، صحبت کنیم و مواردی که خریدار، در چنین شرایطی، باید، به آن ها، توجه داشته باشد را بگوییم.

 

نکات مهم در خرید خانه ای که مستاجر دارد

خرید خانه ای که در آن، مستاجر ساکن است و اجازه استفاده از منافع آن خانه، برای مدتی مشخص، به مستاجر داده شده، امری بسیار رایج بوده و از نظر قانونی، بدون اشکال می باشد. اما، در خرید چنین خانه ای، باید، نکاتی را مد نظر داشت و در خصوص تکلیف مستاجر پس از فروش ملک، مواردی را در قرارداد خرید و فروش ذکر کرد. لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره نکات مهم در خرید خانه ای که مستاجر دارد، صحبت کنیم که عبارتند از: 

چک کردن تاریخ انعقاد قرارداد اجاره و تاریخ اتمام این قرار داد، از این جهت که ممکن است، مالک قبلی، به علت عدم نیاز به استفاده از ملک، قرارداد اجاره را چند ساله، منعقد کرده باشد و بدین ترتیب، مالک جدید، نتواند تا پایان مهلت اجاره، از آن، استفاده کند.

تعیین تکلیف، در خصوص نحوه و مسئول پرداخت رهن مستاجر، پس از پایان قرارداد، چنانچه مستاجر، برای سکونت در ملک، پول پیش پرداخت کرده است.

تعیین تکلیف در خصوص اینکه پس از انعقاد قرارداد فروش، چه کسی، مستحق دریافت اجاره بها می باشد. 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نکات و مسائل فروش یا انتقال مال اجاره ای، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید، با همین عنوان آمده است، پیشنهاد می گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نکات مهم در خرید خانه در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نکات مهم در خرید خانه پاسخ دهند.