کلاسه پرونده مالیاتی، شماره ای است که پس از تشکیل پرونده مالیاتی، به آن پرونده مالیاتی، اختصاص می یابد. نحوه دریافت این کلاسه، از طریق انجام مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیک سازمان مالیات، بوده و استعلام آن نیز از طریق ورود به سامانه مزبور، بخش چاپ خلاصه اطلاعات ثبت نام، امکان پذیر می باشد.
برای مشاوره دریافت و استعلام کلاسه پرونده مالیاتی
برای مشاوره دریافت و استعلام کلاسه پرونده مالیاتی
مودیان مالیاتی که به ادارات مالیات مراجعه کرده و برای انجام تکالیف مالیاتی خود، همچون ثبت اظهارنامه مالیاتی، اقدام نموده باشند، قطعا، در روند کار خود، با بسیاری از اصطلاحات مالیاتی، همچون کد اقتصادی، پیش ثبت نام و ثبت نام و ارزش افزوده مواجه شده اند.
از جمله اصطلاحات و مفاهیم حوزه حقوق مالیات، مفهوم کلاسه پرونده مالیاتی، بوده که مودیان مالیاتی، به ویژه در جریان انجام مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام کد اقتصادی، به وفور با آن مواجه شده و گاه نیز نیازمند دریافت و استعلام آن بوده که این دریافت و استعلام، دارای مراحل و نحوه تعیین شده از سوی سازمان مالیات کشور می باشد.
لذا با توجه به توضیحات فوق، در این مقاله، ابتدا به این سوال پاسخ داده که کلاسه پرونده مالیاتی چیست؛ سپس در ادامه، مراحل و نحوه دریافت و استعلام این شماره مالیاتی را ضمن راهنمای تصویری، توصیح خواهیم داد.
اشخاصی که به عنوان مودی مالیاتی، به ادارات مالیات مراجعه کرده و برای انجام تکالیف مالیاتی خود، همچون ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، اقدام نموده باشند، به طور حتم، در روند کار خود، با بسیاری از اصطلاحات مالیاتی، همچون کد اقتصادی، پیش ثبت نام و ثبت نام و ارزش افزوده مواجه شده اند.
یکی از اصطلاحات و مفاهیم حوزه حقوق مالیات، مفهوم کلاسه پرونده مالیاتی، بوده که مودیان مالیاتی، به ویژه در جریان انجام مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام کد اقتصادی، به وفور با آن مواجه شده و بنابراین، ممکن است، این سوال برای آنها مطرح شده باشد که کلاسه پرونده مالیاتی چیست؟
پیش از آنکه به این سوال، پاسخ دهیم که کلاسه پرونده مالیاتی چیست، لازم است تا کمی در مورد مفهوم کلاسه و پرونده مالیاتی، توضیح داده و پس از تعریف این مفاهیم، در پایان، به این سوال، پاسخ دهیم که کلاسه پرونده مالیاتی چیست.
کلاسه در لغت، به معنی شماره می باشد. پرونده مالیاتی نیز به پرونده ای گفته می شود که پس از انجام مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام مالیاتی مودی در سامانه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور، برای وی تشکیل می شود.
تشکیل پرونده مالیاتی، برای هر دو گروه مودیان مالیاتی، یعنی اشخاص حقیقی در گروه بندی مشاغل مالیاتی سه گانه و اشخاص حقوقی، از جمله شرکت ها، در اداره مالیات اقامتگاه مودی، انجام گرفته و پس از آن، کلیه اطلاعات مالیاتی مودی، من جمله، اظهارنامه های مالیاتی و فیش های پرداخت مالیات وی، در پرونده مالیاتی او ثبت می گردد.
هر پرونده مالیاتی، در هر یک از ادارات مالیات سطح کشور، دارای یک کد واحد مالیاتی و شماره اختصاصی بوده که ممیز مالیاتی، با استفاده از آن، کد و شماره، قادر به یافتن پرونده در سیستم الکترونیکی سازمان مالیات و هم چنین، پیدا کردن پرونده فیزیکی مربوطه می باشد. این کد یا شماره اختصاصی، کلاسه پرونده مالیاتی، نام دارد.
بنابراین، در پاسخ به این سوال که کلاسه پرونده مالیاتی چیست؟ باید گفت، کلاسه پرونده مالیاتی، کد و شماره ای منحصر به فرد است که به پرونده مالیاتی مودی، اختصاص پیدا می کند. این کلاسه، صرفا پس ا انجام مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام کد اقتصادی مالیاتی، برای مودی، قابل دریافت می باشد.
پس از پاسخ به این سوال که کلاسه پرونده مالیاتی چیست، مساله نحوه دریافت و استعلام این کلاسه نیز مطرح می گردد. لذا، در بخش های بعد، به این سوالات پاسخ خواهیم داد که نحوه دریافت و استعلام کلاسه پرونده مالیاتی چیست و به چه صورت می باشد.
پس از پاسخ به این سوال که کلاسه پرونده مالیاتی چیست، مساله مهم دیگری که در رابطه با این شماره مطرح می گردد، نحوه دریافت کلاسه پرونده مالیاتی می باشد. لذا، در این بخش، به توضیح نحوه دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، پرداخته که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
لازم به ذکر است که در حال حاضر، نحوه دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، صرفا از طریق انجام مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام کد اقتصادی و به روش اینترنتی و از طریق سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی، انجام گرفته و بنابرابن، ثبت نام و دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، به شکل حضوری، امکان پذیر نمی باشد. البته، در پایان مراحل ثبت نام، لازم است تا مودی، با در دست داشتن مدارک لازم، جهت تشکیل پرونده مالیاتی فیزیکی، به اداره مالیات مربوطه مراجعه نماید.
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و عبارت « سامانه مودیان مالیاتی » را جست و جو کرده و در صفحه نتایج گوگل، بر روی لینکی که آدرس آن tax.gov.ir می باشد، کلیک نمایید.
در این مرحله از مراحل نحوه دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، وارد صفحه اصلی سایت tax.gov.ir شده اید. به منظور آغاز روند پیش ثبت نام، بر روی گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام مالیاتی کلیک کنید.
در این گام، خلاصه روند ثبت نام، به شما نشان داده می شود. به منظور دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، بر روی دکمه قرمز رنگ« ورود به ثبت نام » کلیک کنید.
در این مرحله از روند نحوه دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، پس از مشخص کردن نوع مودی مالیاتی و وارد کردن کد امنیتی و شماره ملی یا شناسه ملی مودی در کادرهای مربوطه، در انتها، دکمه « ورود به ثبت نام » را بزنید.
در صفحه جدید، بر روی دکمه « پیش ثبت نام جدید » کلیک نمایید.
اکنون، به منظور تکمیل پیش ثبت نام دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، پس از وارد کردن کد پستی و شماره همراه خود در کادرهای مربوطه، بر روی دکمه « پیش ثبت نام جدید » کلیک نمایید. در پایان، نام کاربری و رمز عبور، به شماره همراه شما پیامک می گردد. شایان ذکر است این نام کاربری و رمز عبور، در اصلاح اطلاعات مالیاتی نیز کاربرد دارد.
پس از انجام مراحل پیش ثبت نام، در این مرحله از مراحل نحوه دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، مجددا وارد سامانه tax.gov.ir شده و بر روی گزینه پیش ثبت نام جدید کلیک کنید، تا به صفحه ای مشابه صفحه زیر، وارد شوید. اکنون، نواقص اطلاعاتی پرونده مالیاتی خود را مشاهده می کنید که با رنگ قرمز، مشخص شده اند. این نواقص را انجام داده و کادرهای مربوطه را تکمیل نمایید.
سپس در این گام، محل اقامت قانونی خود را برروی نقشه، مشخص کرده که به طور معمول،محل کسب شما است.
در این مرحله از مراحل نحوه دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، اطلاعات مربوط به نوع شغل، اتحادیه صنفی و سایر موارد مورد نیاز را در کادرهای مربوطه، وارد کنید.
در صفحه جدید، وضعیت مالیات بر ارزش افزوده خود را تعیین کنید.
در این صفحه، در صورت صحیح بودن اطلاعات، آن ها را تایید نمایید.
در صفحه جدید، اطلاعات ثبت نام و کد رهگیری مالیاتی، برای شما نمایش داده خواهد شد.
در این مرحله از مراحل نحوه دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، دریافت کد رهگیری مالیاتی خود را تایید کنید.
پس از اتمام مراحل نحوه دریافت کلاسه پرونده مالیاتی و انجام مراحل ثبت نام، لازم است تا مودی، با در دست داشتن مدارک لازم، شامل کارت ملی، کد پستی محل اقامتگاه و روزنامه رسمی و اساسنامه شرکت(صرفا اشخاص حقوقی) برای تشکیل پرونده فیزیکی، به اداره مالیاتی مربوطه مراجعه کرده و پس از تشکیل این پرونده، مودی، می تواند برای دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، از ممیز مالیاتی خود، اقدام نماید.
مودیانی که مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام خود را در سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور، تکمیل کرده و پس از مراجعه حضوری به اداره مالیاتی، برای تشکیل پرونده مالیاتی فیزیکی اقدام نموده و کلاسه پرونده مالیاتی خود را دریافت کردهاند، ممکن است به هر دلیل، به شماره پرونده مالیاتی خود، نیاز داشته باشند.
لذا، این سوال، برای این گروه از مودیان مالیاتی مطرح می گردد که نحوه استعلام کلاسه پرونده مالیاتی به چه صورت می باشد؟ آیا استعلام این شماره، مستلزم مراجعه حضوری به اداره مالیات بوده یا اینکه، به روش آنلاین نیز قابل استعلام و دریافت می باشد؟
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت که در حال حاضر، همچون خدماتی نظیر پرداخت قبض مالیات، استعلام کلاسه پرونده مالیاتی نیز به روش غیر حضوری و الکترونیکی، برای مودیان مالیاتی، امکان پذیر می باشد. لذا، در این بخش، به توضیح نحوه استعلام کلاسه پرونده مالیاتی، پرداخته که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
برای استعلام کلاسه پرونده مالیاتی، همانند استعلام کد اقتصادی، در قدم اول، آدرس سامانه عملیات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور، یعنی tax.gov.ir را در مرورگر دستگاه خود جست و جو نمایید. پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، مطابق تصویر زیر، بر روی آیکون آدمک که در بالا، سمت چپ صفحه قرار داشته، کلیک نمایید.
در این مرحله از مراحل نحوه استعلام کلاسه پرونده مالیاتی، می بایست نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه وارد کرده و پس از وارد کردن عدد تصویر امنیتی، بر روی دکمه ورود، کلیک نمایید.
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، وارد حساب کاربری خود شده اید. به منظور استعلام و دریافت کلاسه پرونده مالیاتی، از منوی سمت راست صفحه، قسمت پرونده الکترونیک، بر روی گزینه (چاپ خلاصه اطلاعات ثبت نام) کلیک کنید.
در گام آخر از مراحل نحوه استعلام کلاسه پرونده مالیاتی، فرم خلاصه اطلاعات ثبت نام خود را ملاحظه می نمایید. در قسمت پایین فرم که با فلش قرمز رنگ مشخص شده، می توانید از بخش شماره پرونده، کلاسه پرونده مالیاتی خود را استعلام و دریافت نمایید.
نحوه پیگیری وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی، با ورود به سایت سامانه عملیات الکترونیکی سازمان مالیات، برای متقاضیان این امر امکان پذیر می باشد. افراد، پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، یا ثبت نام در این سامانه، قادر به استعلام پرونده مالیاتی خود می باشند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کلاسه پرونده مالیاتی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کلاسه پرونده مالیاتی پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت و استعلام کلاسه پرونده مالیاتی
برای مشاوره دریافت و استعلام کلاسه پرونده مالیاتی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©
تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از : ۸ صبح الی ۱ شب