دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / وضعیت 45 پرونده مالیاتی

وضعیت 44 و 45 پرونده مالیاتی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

وضعیت 45 پرونده مالیاتی، مرحله راستی آزمایی دریافت کد اقتصادی بوده و قرار گرفتن پرونده در این وضعیت، نشان دهنده تکمیل بودن مدارک و طی کردن وضعیت 44، یعنی مرحله اعتبار سنجی، به نحو صحیح می باشد. نحوه ثبت نام، برای رسیدن به این وضعیت، مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور، انتخاب گزینه ثبت نام و سپس، مراجعه حضوری و تحویل کامل مدارک، می باشد.

 

کد اقتصادی، یکی از ضروری ترین موارد، برای اشخاص حقیقی و حقوقی ای است که در حوزه امور اقتصادی و تجاری، فعالیت کرده و از مشولین پرداخت مالیات، به سازمان امور مالیاتی هستند. بدون داشتن کد اقتصادی، فعالیت فرد، قانونی نبوده و در سامانه سازمان امور مالیاتی، شناسایی نخواهد شد و به تبع، ممکن است، به جرم فرار مالیاتی، متهم گردد.

از این رو، ضرروی است تا افراد، با پیش ثبت نام و ثبت نام در سامانه tax.gov.ir، اقدام به دریافت این کد کرده و پس از قرار گرفتن پرونده مالیاتی شان، در وضعیت 45، از کد اقتصادی، بهره مند گردند. البته، با توجه به اینکه بخشنامه های جدیدی در خصوص وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی، صادر و ابلاغ شده، اطلاع از اینکه وضعیت 45 پرونده مالیاتی چیست و اینکه آیا هنوز دارای اعتبار می باشد یا خیر، امری مهم برای مشمولین است.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، به این پرسش ها که وضعیت 44 و وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی چیست؟ پاسخ دهیم، شرایط رسیدن به این وضعیت و نحوه ثبت نام، برای رسیدن به آن را مورد بررسی قرار دهیم و در پایان، در خصوص حف این مورد، از مراحل دریافت کد اقتصادی صحبت کنیم. 

وضعیت 45 پرونده مالیاتی چیست؟

برای پاسخ به این پرسش که وضعیت 45 پرونده مالیاتی چیست و شرایط قرار گرفتن پرونده مالیاتی، در این وضعیت، چه مواردی می باشد؟ ابتدا باید، در خصوص کد اقتصادی و ضرورت دریافت آن، برای اشخاص حقیقی و حقوقی، صحبت کنیم و سپس، درباره وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی که یکی از مراحل دریافت این کد است، به تفصیل، توضیح داده و شرایط قرار گرفتن پرونده مالیاتی را در چنین وضعیتی بگوییم.

به موجب قانون مالیات های مستقیم، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حوزه های اقتصادی و تجاری که مشمول پرداخت مالیات هستند، باید، با ثبت نام و پیش ثبت نام در سامانه امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir، از کد اقتصادی، بهره مند گردند. 

کد اقتصادی، شناسه ای است که شامل 12 رقم عدد بوده و موید قانونی بودن فعالیت شخص حقیقی و حقوقی می باشد. مرجع ذی صلاح، برای اعطای کد اقتصادی، سازمان امور مالیاتی کشور بوده و از همین رو، متقاضیان دریافت آن، باید از طرق ثبت نام در این سامانه و تشکیل پرونده، جهت اخذ آن، اقدام کنند. 

دریافت کد اقتصادی، نیازمند طی کردن مراحل مخصوص به خود بوده که یکی از این مراحل، قرار گرفتن پرونده فرد، در وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی است. بدون قرار گرفتن پرونده در وضعیت 45، امکان دریافت کد اقتصادی، برای شخص حقیقی یا حقوقی، وجود نخواهد داشت. 

در پاسخ به این پرسش که وضعیت 45 پرونده مالیاتی چیست؟ باید گفت، وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی، مرحله راستی آزمایی دریافت کد اقتصادی بوده و قرار گرفتن پرونده، در این وضعیت، نشان دهنده تکمیل بودن مدارک و طی کردن 44 مرحله از مراحل دریافت، به نحو صحیح است.

چناچه، سازمان امور مالیاتی کشور، پس از بررسی ثبت نام متقاضی کد اقتصادی و چک کردن مراحل و نحوه ثبت نام و مدارک وی که به طور حضوری، تحویل سازمان شده، صحت اطلاعات مندرج و صحیح بودن مراحل طی شده را تایید کند، پرونده، در این وضعیت، قرار می گیرد و به فرد، کد اقتصادی، با پیش شماره 411 داده خواهد شد.

در صورت داشتن نقص در مدارک و یا کامل طی نکردن مراحل ثبت نام کد اقتصادی، پرونده در وضعیت 45 قرار نگرفته و به تبع، تا زمان رفع نقص به طور کامل، به متقاضی، کد اقتصادی، داده نخواهد شد. پس از پاسخ به این پرسش که وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی چیست؟ در ادامه، شرایط رسیدن به وضعیت 45 پرونده مالیاتی را به تفصیل، توضیح خواهیم داد. 

 

شرایط رسیدن به وضعیت 45 پرونده مالیاتی

از آنجا که دریافت کد اقتصادی، پس از ثبت نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی یا همان سایت سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir و قرار گرفتن پرونده مالیاتی، در وضعیت 45، ممکن و میسر می باشد، ضروری است تا از شرایط رسیدن به وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی مطلع بود. لذا در این قسمت از مقاله، قصد داریم، درباره شرایط رسیدن به وضعیت 45 پرونده مالیاتی، صحبت کنیم که عبارتند از: 

مراجعه به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، جهت ثبت نام

داشتن تمامی مدارک ثبت نام و کامل بودن آن ها و تحویل آن ها، طی مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی

طی کردن کامل مراحل و نحوه ثبت نام دریافت کد اقتصادی

تایید کامل بودن اطلاعات و مدارک، همچنین طی کردن صحیح مراحل و نحوه ثبت نام، توسط سازمان امور مالیاتی کشور

 

پس از توضیح در خصوص شرایط رسیدن به وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره نحوه ثبت نام برای رسیدن به این وضعیت صحبت کنیم و بگوییم که با مراجعه به کدام سامانه، باید این عمل، انجام شود.

 

نحوه ثبت نام برای رسیدن به وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی

پس از توضیح در خصوص دریافت کد اقتصادی و اینکه وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی چیست، در این قسمت از مقاله، قصد داریم، درباره نحوه ثبت نام برای رسیدن به وضعیت 45 پرونده مالیاتی، توضیح دهیم که از طریق مراجعه به سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir، میسر می باشد. نحوه ثبت نام برای رسیدن به وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی، مطابق مراحل زیر می باشد:

در اولین مرحله از مراحل رسیدن به وضعیت 45 پرونده مالیاتی، باید، آدرس سامانه ثبت نام کد اقتصادی، یعنی tax.gov.ir را جست و جو کرده تا وارد صفحه ای، مشابه صفحه زیر گردید. پس از ورود به سامانه، گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک را انتخاب نمایید تا به مرحله بعد، هدایت شوید.

 

وضعیت 45 پرونده مالیاتی چیست

 

در این قسمت از مراحل رسیدن به وضعیت 45 پرونده مالیاتی، از پایین صفحه، آیکون قرمز رنگ ثبت نام را انتخاب کنید و در مراحل بعدی، با طی کردن مراحل و نحوه ثبت نام، اقدام به ثبت نام در سامانه نمایید.

 

وضعیت 45 پرونده مالیاتی

 

در این گام از مراحل رسیدن به وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی، نوع مودی را انتخاب کرده و اطلاعات لازم که بسته به نوع مودی، شامل شماره ملی شخص حقیقی، شناسه ملی شخص حقوقی یا کد فراگیر اتباع می باشد را در کادرهای مربوطه وارد کنید. سپس، با وارد کردن تصویر امنیتی و انتخاب گزینه ثبت نام، به صفحه بعد بروید. 

 

شرایط وضعیت 45 پرونده مالیاتی

 

پس از ورود به صفحه ثبت نام، گزینه پیش ثبت نام جدید را انتخاب کنید.

 

نحوه ثبت نام وضعیت 45 پرونده مالیاتی

 

در این مرحله، اطلاعات ضروری که شامل کد پستی اقامتگاه قانونی(کد پستی محل کسب شما) است، شماره همراه خود و عدد تصویر امنیتی، را وارد کرده و سپس، گزینه ثبت نام را انتخاب کنید.

 

وضعیت 45 پرونده مالیاتی چیست

 

چنانچه، تمامی اطلاعات به درستی وارد گردد و مدارک، به طور حضوری، به سازمان، تحویل شود و سازمان امور مالیاتی، صحت این موارد را تایید کند، پرونده متقاضی، در وضعیت 45 قرار می گیرد و یک کد اقتصادی، با پیش شماره 411، به وی، داده خواهد شد. از آنجا که به موجب بخشنامه وزیر امور اقتصاد و دارایی، قرار گرفتن پرونده مالیاتی در وضعیت ۴۵ و اختصاص پیش شماره 411، به کد اقتصادی، حذف شده، در ادامه، در خصوص آن، توضیح خواهیم داد.

 

 

حذف وضعیت 45 ثبت نام مالیاتی

همانطور که در قسمت های قبل، در پاسخ به پرسش وضعیت ۴۵ پرونده مالیاتی چیست؟ توضیح دادیم، دریافت کد اقتصادی، از سوی شخص حقیقی و حقوقی، یا از سوی نماینده قانونی آن ها، با وکالت اخذ کد اقتصادی، نیازمند طی کردن 44 مرحله و قرار گرفتن پرونده مالیاتی متقاضی، در وضعیت 45 و تایید صحت اطلاعات آن ها، توسط سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.

از آنجا که این پروسه، بسیار زمان بر بوده، وزیر امور اقتصاد و دارایی، طی ابلاغ یک بخشنامه، در سال هزار و سیصد و نود و نه، به سازمان امور مالیاتی کشور، حذف مرحله قرار گرفتن پرونده مالیاتی متقاضی، در وضعیت ۴۵، همچنین، حذف قرار گرفتن کد 411 را قبل از کد اقتصادی، اعلام کرد و دریافت کد اقتصادی را صرفا، منحصر به طی کردن 4 مرحله دانست.

به موجب این تصمیم، تمامی اشخاص حقیقی یا حقوقی، صرف ثبت نام در در سامانه سازمان امور مالیاتی و طی کردن 4 مرحله نحوه ثبت نام، از کد اقتصادی، برخوردار خواهند شد. همچنین، به موجب این بخشنامه، کد اقتصادی اشخاص حقوقی، شناسه ملی آن ها، بدون کد 411، می باشد. از این رو، کد های اقتصادی، به کدهای قدیم و جدید، تقسیم شده و دارندگان کدهای قدیمی، باید، نسبت به اخذ کد جدید، اقدام کنند.

 

 

وضعیت 44 پرونده مالیاتی چیست؟

در بخش های قبل، به این سوال پاسخ دادیم که وضعیت 45 پرونده مالیاتی چیست و گفتیم که برای رسیدن به این وضعیت، طی کردن کامل مراحل و نحوه ثبت نام دریافت کد اقتصادی، از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور، به آدرس tax.gov.ir و  تهیه تمامی مدارک ثبت نام و کامل بودن آن ها و تحویل آن ها، طی مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی، الزامی می باشد.

اما، یکی دیگر از وضعیت هایی که مودی مالیاتی، در جریان ثبت نام کد اقتصادی، در آن وضعیت قرار می گیرد، وضعیت 44 پرونده مالیاتی بوده که علت ماندن در این وضعیت، سوال بسیاری از مودیان می باشد. بنابراین، در این بخش از مقاله، به این سوال پاسخ داده که وضعیت 44 پرونده مالیاتی چیست و علت ماندن در این وضعیت را نیز توضیح خواهیم داد.

هنگامی که مودی مالیاتی، برای ثبت نام کد اقتصادی اقدام کرده و تمام مراحل را مطابق دستورالعمل سازمان امور مالیاتی کشور انجام می دهد، لازم است تا مدارک لازم را نیز به صورت فیزیکی به اداره مالیات مربوطه، تحویل دهد. پس از انجام مراحل ثبت نام و تحویل مدارک فیزیکی، مودی، در وضعیت 44 قرار گرفته که وضعیت اعتبار سنجی پرونده می باشد.

علت توقف بسیاری از مودیان، در این وضعیت، این است که ممیز مالیاتی، در حال بررسی مدارک فیزیکی مودی و تطبیق این مدارک با اطلاعات ثبت نامی می باشد. در صورتی که نقصی در مدارک یا اطلاعات ثبت نامی وجو د داشته یا تناقضی میان مدارک و اطلاعات ثبت نام آنلاین باشد، مودی در وضعیت 44 پرونده مالیاتی باقی می ماند تا مشکل برطرف شود.

لذا، در صورتی که برای مدت طولانی است که وضعیت ثبت نامی مودیان، در مرحله 44 مانده، توصیه می شود که مودی،به نحو حضوری، به اداره مالیات مربوطه مراجعه نموده و روند اعتبار سنجی پرونده مالیاتی خود را پیگیری کند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وضعیت 45 پرونده مالیاتی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وضعیت 45 پرونده مالیاتی پاسخ دهند.