گروه بندی مشاغل مالیاتی ۱۴۰۳، بر مبنای نوع فعالیت و درآمد حاصل از فروش کالا و خدمات مشاغل بوده، نه نوع صنف آن ها. گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی، بسته به نوع فعالیت و درآمد حاصل از فروش آن ها، به سه گروه مودیان گروه اول، دوم و سوم، صورت گرفته؛ اما، اشخاص حقوقی، دارای گروه بندی نبوده و همواره، درصد ثابتی را بابت مالیات، می پردازند.
برای مشاوره گروه بندی مشاغل مالیاتی
برای مشاوره گروه بندی مشاغل مالیاتی
قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات را مشخص کرده و برای هریک، گروه بندی، نصاب و درصد مشخصی را جهت پرداخت مالیات، در نظر گرفته است. تا قبل از سال هزار و سیصد و نود و چهار، دسته بندی مشاغل، جهت پرداخت مالیات متعلقه، بر مبنای صنف فعالیت آن ها، بود؛ اما، پس از این سال، معیار گروه بندی مشاغل و مبنای درصد تعلق مالیات، تغییر کرد.
پس از ابلاغ آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، مصوب تیر ماه هزار و سیصد و نود و چهار، گروه بندی مشاغل مالیاتی، معیارهای جدیدی یافت. بر اساس این آیین نامه، معیار گروه بندی مشاغل مالیاتی، نوع و حجم فعالیت مشاغل خواهد بود، نه صنف فعالیت که البته میزان درآمد و گروه بندی ها، در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی، متفاوت می باشد.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، به معرفی گروه بندی مشاغل مالیاتی ۱۴۰۳، بپردازیم و مودیان گروه اول، دوم و سوم 1403 را در خصوص اشخاص حقیقی، توضیح دهیم؛ سپس، بگوییم، این گروه بندی، برای اشخاص حقوقی، به چه شکل خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
همانطور که می دانیم، اخذ مالیات از اشخاص حقیقی و حقوقی، در تمامی کشورها، امری رایج بوده و این موضوع، هموراه، یکی از ابزارهای درآمدی دولت ها محسوب می گردد. با توجه به نقش و اهمیت مالیات، در کشور ما، قانونی مجزا، تحت عنوان قانون مالیات های مستقیم، برای پیش بینی قواعد و تشریفات مالیات، در نظر گرفته شده و سامانه هایی همچون سامانه پرداخت قبض مالیاتی نیز راه اندازی گردیده است.
به موجب قانون مالیات های مستقیم، انواع مالیات، نحوه پرداخت، مهلت پرداخت و افراد مشمول مالیات، مشخص و تعیین گردیده و تمامی افراد مشمول پرداخت مالیات، باید، با توجه به گروه بندی مشاغل مالیاتی و بر مبنای درصد مالیاتی که به آن ها، تعلق می گیرد، در موعد مقرر، نسبت به تسویه حساب مالیاتی خود، اقدام کنند، در غیر این صورت، برای آن ها، جرایم سنگین مالیاتی، در نظر گرفته خواهد شد.
لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم، به معرفی گروه بندی مشاغل مالیاتی ۱۴۰۳، در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی بپردازیم و بگوییم که مودیان گروه اول، دوم و سوم، چه کسانی هستند و مبنای تعلق مالیات به آن ها، چیست.
قانون مالیات های مستقیم، برای اشخاص حقیقی مشمول مالیات، گروه بندی مشاغل مالیاتی 1403 را در نظر گرفته و مشمولان تمام این گروه ها را ملزم به ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir، نموده است. بر مبنای معیارهای این گروه بندی، صاحبان مشاغل، باید، با توجه به گروهی که به آن، تعلق دارند، اقدام به پرداخت مالیات متعلقه نمایند.
گروه بندی مشاغل مالیاتی، قبل از تصویب آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، مبنا و معیار متفاوتی داشت و اشخاص حقیقی، بر مبنای صنفی که به آن تعلق داشتند، به گروه خاصی، تعلق می گرفتند و باید، بر اساس درصدهای مشخص شده برای هر گروه، اقدام به پرداخت مالیات می نمودند.
پس از تصویب آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، مبنا و معیار گروه بندی مشاغل مالیاتی، تغییر کرد و نوع فعالیت و جمع حاصل از فروش کالا و خدمات ارائه شده، معیار گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی، در نظر گرفته شد. بر اساس این آیین نامه، مودیان گروه اول، دوم و سوم، انواع گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی هستند.
شایان ذکر است، اشخاص حقوقی، دارای گروه بندی مشاغل مالیاتی، نبوده و همواره، درصدی مشخص را به عنوان مالیات، به سازمان امور مالیاتی کشور، می پردازند که در بخش های بعدی مقاله، به تفصیل، در این خصوص، توضیح خواهیم داد.
پس از معرفی گروه بندی مشاغل مالیاتی، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی 1403، صحبت کنیم و قواعد و مقررات مربوط به هر گروه را بر اساس آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، توضیح دهیم.
اشخاص حقیقی مشمول پرداخت مالیات که باید، با پر کردن و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی، اقدام به پرداخت مالیات متعلقه نمایند، در قانون مالیات های مستقیم، مشخص شده اند و برای آن ها، به موجب آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، گروه بندی مشاغل مالیاتی، در نظر گرفته شده است.
با توجه به اهمیت این موضوع، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی 1403، بر اساس آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، صحبت کنیم و مودیان گروه اول، دوم و سوم را بر اساس این آیین نامه، توضیح دهیم. گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی ۱۴۰۳، به شرح زیر می باشد:
مودیان گروه اول: بر اساس آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، مودیان گروه اول، مودیانی هستند که دارای یکی از دو شرطی که در بند الف ماده 2 آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، آمده باشند. این دو شرط، عبارتند از:
بر اساس برگ قطعی مالیاتی که به مودی مالیاتی یا نماینده قانونی او، تا پایان دی ماه سال قبل، ابلاغ می شود و معیار سنجش درآمد قطعی شده او می باشد؛ آخرین درآمد قطعی شده مودی، در سال قبل، اعم از درآمد حاصل فروش کالا و یا فروش کالا، همراه با ارائه خدمات، یا ده برابر درآمد قطعی شده مشمول مالیات، قبل از کسر معافیت ها، از سال 1391 به بعد تا قبل از شروع سال مالیاتی، بیش از 30 میلیارد ریال باشد.
شخص حقیقی و صاحب شغل، فارغ از حجم فعالیتش، در صورتی که دارای کارت بازرگانی باشد یا صاحب کارخانه، واحد تولیدی و بهره برداری معادن بوده یا صاحب هتل های سه ستاره یا بیشتر از سه ستاره باشد یا صاحب بیمارستان و کلیلنک های تخصصی بوده یا صاحب مشاغل صرافی، فروشگاه های زنجیره ای دارای مجوز، موسسات حمل و نقل و حسابرسی باشد، مودی گروه اول خواهد بود.
مودیان گروه دوم: مودیان گروه دوم، مودیانی هستند که دارای شرطی که در بند ب ماده 2 آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون مالیات های مستقيم، آمده باشند. این شرط، عبارت است از:
بر اساس برگ قطعی مالیاتی که به مودی مالیاتی یا نماینده قانونی او، تا پایان دی ماه سال قبل، ابلاغ می شود، و معیار سنجش درآمد قطعی شده او می باشد؛ آخرین درآمد قطعی شده مودی، در سال قبل، اعم از درآمد حاصل فروش کالا و یا فروش کالا، همراه با ارائه خدمات یا ده برابر درآمد قطعی شده مشمول مالیات، قبل از کسر معافیت ها، از سال 1391 به بعد تا قبل از شروع سال مالیاتی، بیش از 10 میلیارد ریال تا 30 میلیارد ریال باشد.
مودیان گروه سوم: بر اساس آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، مودیان گروه سوم، مودیانی هستند که دارای کسب و کارهای کوچک خود بوده و در شرایط دسته بندی مودیان گروه اول و دوم، قرار نمی گیرند.
لازم به ذکر است مبالغ اعلام شده، بر اساس سنوات گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
هم چنین، در مواردی که مودی مشمول اظهارنامه پیش فرض (گروه دوم و سوم شغلی) می باشد؛ می تواند از دهم مردادماه سال جاری به مدت پنج روز؛ اظهارنامه مربوطه را در حساب کاربری خود در سامانه درگاه ملی مالیات به آدرس my.tax.gov.ir مشاهده نموده و نسبت به تایید یا رد آن اقدام نماید. در صورت رد مندرجات اظهارنامه پیش فرض، شخص می تواند با انتخاب گزینه عدم پذیرش، اقدام به تنظیم اظهارنامه عادی نماید. تایید اظهارنامه پیش فرض، فرد را مشمول مزیت پذیرش اظهارنامه های پیش فرض تبصره ماده 100 می نماید.
علاوه بر این، بنابر اعلام سازمان امور مالیاتی کشور اظهارنامه پیش فرض برای مودیانی که مشمول تبصره 100 نباشند نیز، در سال جاری در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور، بارگذاری شده است. این اظهارنامه، برای تمام یا بخشی از صاحبان مشاغل گروه دوم و سوم که میزان فروش خالص آن ها در سال گذشته، بیش از مبلغ 18 میلیارد تومان در پرونده های انفرادی و بیش از 36 میلیارد تومان در پرونده های مشارکت مدنی است، تهیه و تا دهم مرداد ماه در سایت درگاه ملی مالیات بارگذاری می گردد. مزایای تکمیل و تایید اظهارنامه پیش فرض، شامل تایید بدون رسیدگی، صدور برگ قطعی بر اساس اظهارنامه پیش فرض و امکان تقسیط بدهی می باشد.
پس از توضیح گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی 1403، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقوقی ۱۴۰۳، صحبت کنیم و بررسی کنیم که آیا، این دسته از اشخاص، دارای گروه بندی مشابه اشخاص حقیقی می باشند یا خیر.
همانند اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی نیز باید، با ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی، بر اساس نحوه و مراحلی که در قانون مالیات های مستقیم آمده، اقدام به پرداخت مالیات متعلقه نمایند. چرا که در صورت عدم پرداخت به موقع مالیات، مشمول جریمه، خواهند شد.
در قسمت های قبل، گروه بندی مشاغل مالیاتی ۱۴۰۳ را معرفی کردیم و این گروه بندی را، در خصوص اشخاص حقیقی که به سه گروه، مودیان مالیاتی گروه اول، دوم و سوم، تقسیم شده، بر اساس آيين نامه اجرايی موضوع ماده 95 اصلاحی قانون ماليات های مستقيم، توضیح دادیم. در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقوقی 1403، صحبت کنیم.
اشخاص حقوقی، دارای گروه بندی مشاغل مالیاتی، نمی باشند و همواره، نرخ ثابتی را به عنوان مالیات، به سازمان امور مالیاتی، می پردازند. با این توضیح که، اشخاص حقوقی، هر ساله، باید، در موعد مقرر، اقدام به خود اظهاری مالیاتی کرده و بر اساس پیش بینی قانون مالیات مستقیم، با نرخ 25 درصد، اقدام به پرداخت مالیات کنند.
با توجه به اهمیت زمان خود اظهاری مالیاتی و تاثیری که در تعلق یا عدم تعلق جریمه مالیاتی، به مشمولین دارد، جهت کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، به علاقه مندان این موضوع، پیشنهاد می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد گروه بندی مشاغل مالیاتی 1403 در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون گروه بندی مشاغل مالیاتی پاسخ دهند.
برای مشاوره گروه بندی مشاغل مالیاتی
برای مشاوره گروه بندی مشاغل مالیاتی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©