برای مشاوره کیفرخواست ، مندرجات و اعتراض به آن
برای مشاوره کیفرخواست ، مندرجات و اعتراض به آن
با اعلام جرم به کلانتری یا اداره پلیس ، کار رسیدگی به جرم آغاز می شود . وظیفه رسیدگی به جرم با دادسرا است . بازپرس و دادیار تحقیق ، افرادی که وظیفه انجام تحقیقات مقدماتی و بررسی وقوع جرم و کشف آن و تعیین اینکه مجرم کیست را بر عهده دارند . بازپرس مثل یک کارآگاه با بررسی دقیق و کامل جزئیات وقوع یک جرم مانند یک کارآگاه آن را زیر ذره بین قرار می دهد . تا زمانی که تکلیف اینکه جرم چگونه به وقوع پیوسته است و متهم پرونده کیست پرونده در دادسرا می ماند . زمانی که بازپرس به عنوان قاضی پرونده توانست نظر نهایی خود را درباره پرونده بدهد ، سرنوشت ادامه رسیدگی مشخص خواهد شد . در صورتی که بازپرس تشخیص دهد متهم مجرم است اقدام به صدور کیفرخواست می کند . از این رو در این مقاله به بررسی اینکه کیفرخواست چیست ، مندرجات کیفرخواست و اعتراض به کیفرخواست می پردازیم .
گفتیم که نظر بازپرس در حین کشف یک جرم تعیین کنده سرنوشت وقوع یک جرم است . نظرات بازپرس از دو حالت خارج نیست :
یا تشخیص می دهد که عمل متهم مجرمانه نبوده و با صدور قرار موقوفی تعقیب به رسیدگی خاتمه می دهد .
یا اینکه تشخیص می دهد عمل متهم جرم بوده است که قرار جلب دادرس صادر میکند . قرار جلب دادرس برای دادستان ارسال می شود . دادستان باید ظرف 5 روز نظر خود را درباره قرار جلب دادرس اعلام کند . در صورتی که دادستان با اینکه عمل مجرمانه رخ داده است موافق باشد ، کیفرخواست صادر می شود و به دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به موضوع پرونده را دارد ارسال می شود .
بنابراین کیفرخواست ادعایی است که دادستان درباره مجرم بودن متهم می کند و از دادگاه می خواهد تا به آن رسیدگی کند و حکم لازم را صادر نماید . در واقع دادستان با صدور کیفر خواست بیان می کند که تحقیقات دادسرا به این نتیجه رسیده است که متهم پرونده مجرم است و از دادگاه درخواست کیفر و مجازات می کند .
بر اساس ماده 2 قانون اصلاج قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ، یک سری مندرجات در کیفرخواست وجود دارد که باید به طور صحیح و کامل در آن درج شود :
الف- نام و نام خانوادگی ، نام پدر ، سن، شغل ، محل اقامت متهم ، ميزان سواد ، وضعيت تاهل
ب- نوع قرار تامين با قيد اين كه متهم بازداشت است يا آزاد
ج- نوع اتهام
د- دلايل اتهام
ه- مواد قانوني مورد استناد
ز- سابقه محكوميت كيفري در صورتي كه متهم داراي سابقه محكوميت كيفري باشد.
ل- تاريخ و محل وقوع جرم
وقتی بازپرس قرار موقوفی تعقیب را صادر می کند می توان به صدور این قرار اعتراض کرد اما زمانی که او اقدام به صدور قرار جلب دادرس و در نهایت صدور کیفرخواست می کند ، اعتراض ممکن نیست . دلیل عدم امکان اعتراض به کیفرخواست این است که در صورتی که متهم اعتراضی به صدور کیفرخواست داشته باشد می تواند آن را در دادگاه مطرح کند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کیفرخواست چیست ، مندرجات و اعتراض به آن به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کیفرخواست چیست ، مندرجات و اعتراض به آن پاسخ دهند .
برای مشاوره کیفرخواست ، مندرجات و اعتراض به آن
برای مشاوره کیفرخواست ، مندرجات و اعتراض به آن
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©