دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / EPS در بورس

EPS در بورس

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

EPS در بورس، در واقع همان سود به دست آمده از هر واحد سهم بوده و نحوه محاسبه سود هر سهم، با استفاده از فرمول محاسبه EPS است که نسبت میزان سود سهام، با کسر درآمد خالص شرکت، تقسیم به تعداد سهام های عادی سهامداران آن شرکت می باشد. مشاهده سود هر سهم نیز، از طریق سایت بورس اوراق بهادار تهران، امکان پذیر است.

 

سرمایه گذاری در بازار بورس اوراق بهادار و خرید و فروش در آن، صنعت بسیار بزرگی را ایجاد کرده است که هنوز بسیاری از افراد، آشنایی کامل را در رابطه با مفاهیم موجود در بازار سرمایه، ندارند. همچنین، بسیاری از افراد نیز، بدون هیچ آگاهی، اقدام به سرمایه گذاری در این بازار مالی، می ‌کنند.

یکی از مفاهیم مهم، در بازار سرمایه ایران، EPS می باشد. EPS یا همان سود هر سهم که عدد آن، برابر با تقسیم سود یک شرکت سرمایه گذار، به تعداد سهام های عادی آن شرکت و از آنجایی که سود هر سهم، یکی از مهم ترین عوامل برای تعیین قیمت سهام می باشد، لازم است که سرمایه گذاران، با این مفهوم پر کاربرد در بورس، آشنا شوند.

حال، با توجه به اهمیت میزان سود هر سهم، برای سرمایه گذاران، در بازار بور اوراق بهادار، در ادامه، در خصوص EPS در بورس، فرمول محاسبه EPS و همچنین، عوامل موثر در نحوه محاسبه سود هر سهم، در بازار بورس، مطالبی آورده شده است.

EPS در بورس چیست؟

مفهوم EPS ( Earnings Per Share ) یا همان، سود به دست آمده از هر سهم، در بورس، برابر است با نسبت سود یک شرکت سرمایه گذار، به تعداد سهام هایی که در اختیار سهامداران شرکت سپرده گذای مرکزی، قرار دارد و نتیجه به دست آمده از این تقسیم، به عنوان شاخص سود آوری آن شرکت، مورد استفاده قرار می گیرد.

 

حال، با توجه به اینکه سود هر سهم در بورس، زمان تعیین قیمت هر واحد سهم، تاثیر بسزایی دارد، EPS، یکی رکن های مهم، جهت محاسبه قیمت بر درآمد، در بورس یا همان (P/E)، می باشد که در این مفهوم بورسی، حرف E در آن، به مفهوم EPS، اشاره می کند. با استفاده از Earnings Per Share، سرمایه گذاران، می توانند ارزش سهام مد نظر خود را با ارزش به روز بازار، مقایسه نموده و در واقع، EPS، می تواند شاخص خوبی، برای انتخاب یک سهام باشد.

 

لازم به ذکر است که در حالت عادی، سرمایه گذاران شرکت سپرده گذاری مرکزی، دسترسی مستقیم، به درآمد شرکت سرمایه گذار، نخواهند داشت. در این حالت، سرمایه گذاران، می توانند EPS یا همان سود به دست آمده از هر سهم را با قیمت سهام، مقایسه نموده و با توجه به تحلیل خود، از آن سهام، اقدام به دریافت آن، کنند.

 

همچنین، توجه داشته باشید که سه نوع سود، برای هر واحد سهم، با توجه به داده های موجود، وجود دارد. از این رو، در ادامه، در خصوص، انواع سود هر واحد سهم، برای راهنمایی بیشتر سرمایه گذاران بازار سرمایه، توضیحات لازم آورده شده است.

 

سود پیش‌ بینی شده ( Forward EPS ) :

سود پیش بینی شده، در واقع، درآمد پیش بینی شده هر برگ از سهام بوده و مقدار سودی است که یک شرکت سرمایه گذار، زمان آغاز سال مالی خود، آن را پیش بینی می کند و به صورت هدف در نظر می گیرد که تا پایان همان سال مالی، به آن برسد.

همچنین، شرکت‌ های سرمایه گذار بورسی، موظف می باشند، در هر سال مالی، پیش از آغاز سال مالی جدید، یک پیش بینی، در رابطه با عملکرد مالی خود، به بازار بورس اوراق بهادار، ارائه نمایند. که در آن، بر اساس عملکرد مالی گذشته و همچنین، با توجه به نظر کارشناسان و مدیران شرکت سرمایه گذار، سود هر سهم یا همان EPS برای سال مالی جدید شرکت، پیش بینی خواهد شد.

 

سود جاری ( Current EPS ) :

سود جاری، عموما، درآمد سه ماهه چهارم، از سال مالی جاری را شامل شده و در نهایت، با توجه به اینکه ممکن است برخی از فرآیند درآمدی، هنوز به مراحل بعدی، نرسیده باشند، EPS برخی از داده ها پیش بینی شده و همچنین، سود بعضی دیگر، بر اساس ارقام واقعی می باشد.

 

سود دنباله ‌دار ( Trailing EPS ) :

محاسبه سود دنباله ‌دار، بر اساس عدد EPS سال گذشته بوده و از درآمد سه‌ ماهه چهارم آن و اعداد واقعی، استفاده می‌ شود و نسبت P به E، معمولا با استفاده از سود دنباله ‌دار، محاسبه می‌ گردد، زیرا، بر اساس آن چیزی است که در واقعیت اتفاق افتاده است، نه آن چیزی که ممکن است در آینده پیش آید.

 

لازم به ذکر است که معامله گران، پیش از سرمایه گذاری، در بازار سرمایه، می بایست در رابطه با افزایش سرمایه در بورس، مطالعه داشته باشند. برای جزئیات بیشتر در رابطه با نحوه افزایش سرمایه در بورس اوراق بهادار ایران، برروی لینک زیر کلیک نمایید.

 

فرمول محاسبه EPS در بورس

در بخش قبل، در رابطه با مفهوم EPS، در بورس، توضیح دادیم؛ حال، قصد داریم در این بخش نیز، در رابطه با نحوه محاسبه سود هر سهم، صحبت کنیم. لازم به ذکر است در این قسمت، جهت محاسبه EPS، نیاز به استفاده از فرمول محاسبه سود هر سهم است که در ادامه، در خصوص نحوه محاسبه سود هر سهم و فرمول محاسبه EPS، توضیحات لازم آورده شده است.

 

افرادی که قصد دریافت استعلام کد بورسی را دارند، می توانند از طریق سایت estelam.ime.co.ir، به صورت اینترنتی، اقدام نمایند.

 

نحوه محاسبه سود هر سهم، به این صورت می باشد که می بایست از برگه تراز نامه، سود های پرداخت شده سهام ممتاز که از امتیازات ویژه ای نسبت به سهام عادی برخوردار می باشند و صورت حساب سود و زیان شرکت سرمایه گذار، جهت دریافت تعداد سهام عادی و همچنین، در آمد خالص آن، استفاده کرد. لازم به ذکر است، استفاده از میانگین وزنی سهام عادی، در زمان محاسبه EPS، می تواند دقیق تر از تعداد سهام باشد؛ زیرا، ممکن است پس از گذشت زمان، تعداد سهام، تغییر کند.

 

برای محاسبه EPS در بورس، سرمایه گذاران، می توانند به صورت غیر حضوری نیز، اقدام نمایند؛ زیرا همانطور که بیان شد، مقدار سود هر سهم، تاثیر بسیار زیادی، بر ارزش سهام دارد. حال، از آنجا که، نحوه محاسبه سود هر سهم، ممکن است برای سرمایه گذاران، دشوار بنظر برسد، در ادامه، فرمول محاسبه EPS در بورس، آورده شده است.

 

EPS در بورس

 

همچنین، ممکن است نمونه های پیش بینی نشده ای وجود داشته باشند که از اهمیت بالایی نیز، برخوردار باشند که منبع آن ها، از رویداد های خارج از فعالیت عادی شرکت می باشد که سبب این می شود که EPS یا همان سود هر سهم، چه به عمد و چه به صورت ناخواسته، تغییر کند.

 

البته، تحلیلگران بورسی، جهت جلوگیری از تغییر EPS، برای نحوه محاسبه سود هر سهم، فرمول دیگری را نیز، در نظر گرفته اند که در ادامه، فرمول محاسبه EPS در بورس، با توجه به نمونه های پیش بینی نشده یا همان اقلام غیر مترقبه، آورده شده است.

 

نحوه محاسبه سود هر سهم

 

افرادی که قصد پیگیری سهام های قدیمی خود را دارند، می توانند از طریق سایت csdiran.ir، به صورت غیر حضوری، اقدام نمایند.

 

لازم به ذکر است، با توجه به اینکه سود عملیات مستمر در بورس، باقیمانده‌ سود بعد از محاسبه‌ تمام هزینه‌ های عملیاتی بوده، عواملی همچون، هزینه‌ های اجاره و بیمه، حمل ‌ونقل و کرایه، در محاسبه‌ سود عملیاتی، در نظر گرفته خواهند شد که در ادامه، فرمول محاسبه EPS در بورس، با در نظر گرفتن عملیات مستمر، آورده شده است.

 

EPS بورس

 

همچنین، افرادی که قصد سرمایه گذاری، در بازار سرمایه ایران را دارند، می بایست در خصوص کارمزد انواع معاملات در بورس، مطالعه داشته باشند. برای دریافت جزئیات بیشتر در رابطه با کارمزد معاملات در بازار بورس، برروی لینک زیر کلیک نمایید.

 

نحوه مشاهده EPS در بورس

در بخش قبل، در رابطه با نحوه محاسبه سود هر سهم و فرمول محاسبه EPS، در بورس، توضیح دادیم؛ حال، قصد داریم در این قسمت، در رابطه با مشاهده EPS در بورس، صحبت کنیم. از این رو، در ادامه، در خصوص نحوه مشاهده EPS در بورس، توضیحات لازم آورده شده است.

 

جهت مشاهده EPS در بورس، می بایست ابتدا وارد سایت tsetmc.com شوید. سپس، بر روی آیکون ذره بین شکل سبز رنگ کلیک کنید.

 

EPS در بورس

 

در این مرحله، می بایست نماد سهام مورد نظر خود را در کادر مربوطه جستجو نمایید. در این قسمت، برای مثال، نماد بورس فارس را جستجو کرده ایم.

 

نحوه محاسبه سود هر سهم

 

حال، در این قسمت، امکان مشاهده میزان EPS نماد فارس، برای افراد متقاضی، وجود دارد.

 

میزان EPS بورس

 

به این ترتیب، از طریق ورود به سایت tsetmc.com، می توان به راحتی میزان EPS هر یک از نماد های بورسی را مشاهده کرد.

 

افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار بورس را دارند، می بایست با مفاهیم و انواع صندوق سرمایه گذاری در این بازار، همانند صندوق سرمایه گذاری قابل معامله، آشنایی داشته باشند. برای جزئیات بیشتر در رابطه با صندوق سرمایه گذاری قابل معامله ETF، برروی لینک زیر کلیک نمایید.

 

 

عوامل موثر در محاسبه EPS در بورس

در بخش قبل، در رابطه با  نحوه مشاهده EPS در بورس، از طریق سایت tsetmc.com، به صورت الکترونیکی، توضیح دادیم؛ حال، قصد داریم در این قسمت، در خصوص عوامل تاثیر گذار در زمان محاسبه EPS ( Earnings Per Share )، صحبت کنیم. از این رو، در ادامه، در رابطه با عوامل موثر در محاسبه EPS در بورس، توضیحات لازم آورده شده است.

 

افرادی که قصد دریافت برگ سهام های خود در بازار سرمایه را دارند، می توانند از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه، به نشانی اینترنتی ddn.csdiran.ir، اقدام نمایند.

 

زمان محاسبه EPS، میزان سرمایه جهت رسیدن به درآمد خالص، یکی از موارد مهم می باشد.

سرمایه گذاران، می بایست از تغییرات سود پیش بینی شده هر واحد سهم، مطلع باشند.

همچنین، ممکن است سود پیش بینی شده شرکت ها، به صورت یکسان، نباشد؛ اما، برخی از این شرکت های سرمایه گذار، ممکن سود خود را به ازای هر سهم، با سرمایه گذاری کم، کسب کرده باشند. از این رو، شرکت هایی که توانسته اند با سرمایه کمتری، بازدهی بیشتری را زمان فعالیت خود، داشته باشند، پس از بررسی جوانب، گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری، محسوب خواهند شد.

 

افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار بورس ایران را دارند، می بایست با تمامی مفاهیم موجود در این بازار مالی، همانند NAV سهام، آشنایی داشته باشند. برای جزئیات بیشتر در رابطه با NAV سهام یا همان ارزش خالص دارایی شرکت سرمایه گذار، در بورس، برروی لینک زیر کلیک نمایید.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد EPS در بورس در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید، همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون EPS در بورس پاسخ دهند.