اصطلاح تعزیرات، هم در مورد برخی از تخلفات اقتصادی و صنفی به کار رفته که قانون تعزیرات حکومتی، مورد تصریح قرار گرفته و هم اشاره به سازمان تعزیرات حکومتی داشته که وظیفه رسیدگی به این تخلفات را بر عهده دارد. نحوه ثبت شکایت در سازمان تعزیرات، هم به روش حضوری و هم از طریق سامانه اختصاصی این سازمان و همچنین شماره تلفن 135 امکانپذیر می باشد.
برای مشاوره تعزیرات و قوانین مربوط به آن
برای مشاوره تعزیرات و قوانین مربوط به آن
در فرهنگ حقوقی هر کشور، مفاهیم و اصطلاحات حقوقی خاصی مطرح شده که حقوق کشور ما نیز مستثنی از این امر نمی باشد. یکی از این اصطلاحات، واژه تعزیرات بوده که به وفور، در اخبار اعلام شده مرتبط با تخلفات صنفی شنیده می شود.
واژه تعزیرات، در نظام حقوقی کشور ما، ، هم در مورد ، برخی از تخلفات اقتصادی و صنفی به کار رفته که در قانون تعزیرات حکومتی، مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته و هم اشاره به سازمان تعزیرات حکومتی داشته که وظیفه رسیدگی به این تخلفات را بر عهده دارد. از انجا که تقریبا تمامی افراد، حداقل یک مرتبه در طول زندگی خود، با تخلفات اصناف، مواجه می شوند، لازم است که از موارد تخلفات و تعززیرات حکومتی و نحوه ثبت شکایت در سازمان تعزیرات مطلع شوند.
به همین دلیل، در این مقاله، ابتدا به این سوال پاسخ داده که تعزیرات چیست؛ سپس، در ادامه، به بررسی قانون تعزیرات، سامانه سازمان تعزیرات حکومتی، نحوه ثبت شکایت به این سازمان و پیگیری آن با شماره پرونده و نحوه شکایت از کارکنان خود این سازمان، می پردازیم.
تقریبا همه افراد، کلمه تعزیرات یا تعزیرات حکومتی را در مکالمات روزمره اطراف خود یا از طریق رسانه های خبری شنیده و در جریان اخبار مربوط به آن قرار گرفته اند. بنابراین، ممکن است، این سوال برای این اشخاص پیش آمده باشد که تعزیرات یا همان تعزیرات حکومتی چیست؟ آیا این کلمه، همان مجازات تعزیری مقرر در قانون مجازات اسلامی می باشد؟
در پاسخ به این سوال که تعزیرات چیست، باید گفت، به طور کلی، کلمه تعزیرات یا تعزیرات حکومتی، در فرهنگ حقوقی کشور ما، دارای دو معنا می باشد. در معنای اول، تعزیرات، به برخی تخلفات اقتصادی و صنفی گفته شده که درفصل اول قانون تعزیرات حکومتی، تحت عنوان (تخلفات و تعزیرات مربوطه) مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است.
اما، در معنای دوم، تعزیرات حکومتی، به سازمانی اشاره داشته که وظیفه رسیدگی به تخلفات مزبور را بر عهده را دارد. لذا، در این قسمت، در دو بخش جداگانه، به این سوال پاسخ خواهیم داد که تعزیرات حکومتی چیست؟
تخلفات و تعزیرات حکومتی
تخلفات و تعزیرات حکومتی، همانطور که گفته شد، برخی از تخلفات اقتصادی و صنفی بوده که درفصل اول قانون تعزیرات حکومتی، تحت عنوان (تخلفات و تعزیرات مربوطه) مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است. این تخلفات، شامل موارد زیر می باشد:
گرانفروشی، کم فروشی و تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه(عرضه کالاها بر خلاف ضوابطی که برای توزیع، مقرر شده)، عدم درج قیمت کالاها و خدمات، اخفاء(مخفی کردن) و امتناع از عرضه کالا، عدم صدور فاکتور و صدور فاکتور خلاف واقع، عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری و توزیع، عدم اجرای تعهدات وارد کنندگان و تولید کنندگان.
همچنین، عدم ثبت نام پروانه کسب واحد های صنفی، نداشتن پروانه بهره برداری واحدهای تولیدی، فروش ارزی، ریالی (یعنی، فروش کالا یا خدمات، در مقابل دریافت ارز) بر خلاف مقررات قانون و مصوبات دولت، فروش اجباری یک کالا با کالای دیگر، که مورد تقاضای مششتری نمی باشد و عدم اعلام موجودی کالا، توسط واحدهای عمده فروشی نیز از دیگر تخلفات داخل در صلاحیت سازمان تعزیرات می باشد.
سازمان تعزیرات حکومتی
سازمان تعزیرات حکومتی، یک سازمان دولتی و یک مرجع اختصاصی رسیدگی به تخلفات اقتصادی، صنفی و بهداشتی بوده که وزارت دادگستری، وظیفه نظارت بر آن را بر عهده دارد. رئیس سازمان تعزیرات، معاون وزیر دادگستری بوده و وب سایت رسمی آن نیز tazirat.gov.ir می باشد. پیش از آنکه به توضیح وظایف و تشکیلات سازمان تعزیرات حکومتی بپردازیم، لازم است تا کمی در مورد تاریخچه این سازمان و روند تشکیل آن، توضیح دهیم.
در ابتدای سال 1362 و به دنبال مسائل و مشکلاتی که جنگ تحمیلی، برای کشور ما داشت، کمیسیون های امور تعزیرات حکومتی، زیر نظر وزارت کشور، تشکیل گردید تا به تخلفات اقتصادی، به ویژه گران فروشی و احتکار که با جنگ تحمیلی و سوء استفاده برخی از اشخاص، در کشور گسترش یافته بود، رسیدگی کنند.
سپس، در سال 1367، دو قانون مهم به تصویب مجلس رسید: قانون تعزیرات حکومتی و قانون تعزیرات حکومتی درامور بهداشتی و درمانی. به موجب این دو قانون، رسیدگی به تعزیرات دولتی، به دادگاه انقلاب واگذار شده و کمیسیون های امور تعزیرات حکومتی، صرفا به تخلفات بخش خصوصی رسیدگی می کردند.
این تقسیم بندی ادامه داشت تا اینکه در سال 1373 و با تصویب قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی، توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام، رسیدگی به تمامی تخلفات دولتی و غیر دولتی، به قوه مجریه، واگذار گردید که این قوه نیز با تصویب آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی، رسما سازمان تعزیرات حکومتی را ایجاد نموده و تمامی وظایف مرتبط با تخلفات و تعزیرات را بر عهده این سازمان، قرار داد.
تشکیلات سازمان تعزیرات، مطابق آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی مصوب سال 1373، شامل شعب بدوی، تجدید نظر، عالی و تجدید نظر ویژه قاچاق کالا و ارز می باشد. این شعب، وظیفه رسیدگی به تخلفات و تعزیرات مورد ثبت شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی و گزارش وارده از سوی نهادهای دولتی را بر عهده دارند. همچنین، به تخلفات انتظامی روسا و اعضای شعب فوق، در شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات انتظامی، رسیدگی و تصمیم گیری می گردد.
وظایف سازمان تعزیرات نیز شامل رسیدگی به تخلفات و تعزیرات مذکور در قانون تعزیرات حکومتی، تخلفات بهداشتی و درمانی، تخلفات صنفی، تخلفات قاچاق کالا و ارز، تخلفات املاک، مستغلات، زمین، مسکن و ساختمان و تخلفات مرتب با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، می باشد
در طی سال های گذشته، در رابطه با سازمان تعزیرات حکومتی که در بخش قبل، به معرفی آن پرداخته شد، قوانین و آیین نامه های متعددی به تصویب رسیده است. اما در این میان، مهم ترین و اصلی ترین قانون تصویب شده ، قانون تعزیرات حکومتی بوده که در 23 اسفند ماه سال 1367 به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید.
قانون تعزیرات حکومتی، قانونی بوده که در 56 ماده به تصویب رسیده و شامل 6 فصل کلی می باشد. این فصل ها عبارتند از: فصل اول: تخلفات و تعزیرات مربوطه، فصل دوم: تخلفات بخش دولتی، فصل سوم: تشکیلات تعزیرات حکومتی بخش دولتی، فصل چهارم: تشکیلات تعزیرات حکومتی بخش غیر دولتی، فصل پنجم : اصلاحات قانون نظام صنفی و فصل ششم: سایر مقررات.
در فصل اول قانون تعزیرات، که از مهم ترین فصول آن بوده، لیست تخلفات و تعزیراتی که سازمان، صلاحیت رسیدگی به آن ها را داشته، معرفی شده که مهم ترین تخلفات مزبور، عبارتند از: کم فروشی و تقلب، احتکار، عدم درج قیمت کالاها و خدمات، اخفاء و امتناع از عرضه کالا، عدم صدور فاکتور و صدور فاکتور خلاف واقع، نداشتن پروانه کسب واحد های صنفی و پروانه بهره برداری، فروش اجباری یک کالا با کالای دیگر و عدم اعلام موجودی کالا توسط واحدهای عمده فروشی.
همچنین، در ادامه سایر مواد قانون تعزیرات حکومتی، تشکیلات و مراجع رسیدگی زیرمجموعه سازمان تعزیرات، معرفی شده که با توجه به تصویب آیین نامه تعزیرات حکومتی و اصلاحیه های بعدی آن، عملا تشکیلات این سازمان، تابع مقررات بعدی، یعنی آیین نامه و اصلاحات آن می باشد.
با توجه به مطرح شدن مفهوم دولت الکترونیک، در سال های اخیر در کشور ما، تمام بخش های دولتی تلاش کرده اند تا با راه اندازی سامانه های اینترنتی، همچون سامانه ثنا و الکترونیکی و اینترنتی کردن خدمات خود، تا حد امکان تحقق بخش این مفهوم، در تشکیلات اداری و دولتی کشور باشند. سازمان تعزیرات حکومتی نیز مستثنی از این امر نبوده و با راه اندازی سامانه اختصاصی خود، کوشیده است تا ارائه خدمات خود را به متقاضیان، تا حد امکان، غیر حضوری و اینترنتی نماید.
سامانه تعزیرات حکومتی، به آدرس tazirat.gov.ir، وب سایت رسمی سازمان تعزیرات حکومتی کشور بوده که در سال های اخیر و به مرور زمان، تکمیل شده، به نحوی که در حال حاضر، ارائه دهنده طیف وسیعی از خدمات سازمان تعزیرات به متقاضیان، در سراسر کشور می باشد. برخی از مهم ترین خدمات و امکانات این سامانه، عبارتند از:
سامانه شکایات و گزارش مردمی 135: از طریق سامانه شکایات و گزارش مردمی 135 سایت تعزیرات، افرادی که نسبت به وقوع تخلفات و تعزیرات حکومتی، شکایتی داشته، می توانند شکایت خود را ثبت و با شماره پرونده، پیگیری کرده یا گزارش مربوط به این تخلفات را ارسال نمایند.
سامانه ثبت و ارسال گزارش اخبار حراست: سامانه ثبت و ارسال گزارش اخبار حراست، بخشی از سامانه سازمان تعزیرات حکومتی بوده که ار طریق آن، دفتر مرکزی حراست سازمان، انتقادات، پیشنهادات و گزارش های مردمی را که مرتبط با کارمندان، روسای شعب و مدیران و بازرسان سازمان در سراسر کشور بوده، دریافت کرده و به این گزارشات، رسیدگی می نماید.
سامانه مبارزه با رشوه خواری و سوء استفاده از مقام اداری ماده 91: از طریق سامانه مبارزه با رشوه خواری و سوء استفاده از مقام اداری ماده 91، کلیه شهروندان می توانند، شکایات یا گزارش خود، در رابطه با گرفتن رشوه و سوء استفاده از مقام اداری کارکنان سازمان تعزیرات را ثبت و با شماره پرونده، پیگیری نمایند.
سامانه پاسخگویی به شکایات از عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی و کارکنان: سامانه پاسخگویی به شکایات از عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی و کارکنان، قسمتی از سایت سازمان تعزیرات بوده که از طریق آن می توان برای ثبت شکایت از کارمندان سازمان، در زمینه های مختلف عدم انجام وظیفه، اطاله رسیدگی، عدم اجرای قوانین و سایر موارد مرتبط، اقدام نمود.
بانک قوانین: در قسمت بانک قوانین سامانه سازمان تعزیرات حکومتی، همانطور که از عنوان آن، مشخص است، لیست جامعی از قوانین، آیین نامه ها و سایر مصوبات مرتبط با سازمان تعزیرات و وظایف این سازمان، برای مطالعه و دانلود علاقه مندان، قرار داده شده است.
برای شکایت به سازمان تعزیرات حکومتی، در رابطه با تخلفات و تعزیرات داخل در صلاحیت این سازمان، همچون نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری، راه ها و روش های مختلفی وجود داشته که علاقه مندان، می توانند با استفاده از هر یک از این روش ها، برای ثبت شکایت خود اقدام نمایند. لذا، در این بخش، به توضیح راه های نحوه شکایت به سازمان تعزیرات حکومتی پرداخته که شامل روش های زیر می باشد:
شکایت حضوری به سازمان تعزیرات
به موجب ماده 18 آیین نامه قانون تعزیرات :« شعب بدوی تعزیرات حکومتی، در موارد ذیل، شروع به رسیدگی می نماید: الف- گزارش مامورین سازمان بازرسی و نظارت بر قیمت و توزیع کالا و خدمات. ب-گزارش سازمان بازرسی کل کشور و سایر مراجع قضایی و دولتی و انتظامی. ج - شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی . »
بنابراین، اشخاص حقیقی و حقوقی، حق داشته تا شکایت خود، بابت تخلفات و تعزیرات حکومتی و صنفی را به نحو حضوری، تقدیم سازمان تعزیرات نموده تا ابتدا، در شعب بدوی این سازمان، مورد رسیدگی قرا گیرد. پس از صدور رای، از شعب بدوی، رای صادره، در محدوده مقررات آیین نامه، قابل تجدیدنظر بوده که در شعب تجدیدنظر، به آن رسیدگی می شود. لازم به ذکر است که در تخلفات صنفی و شغلی، رسیدگی به شکایات اشخاص، ابتدائا در اتحادیه مربوطه، انجام می گیرد.
شکایت از طریق شماره تلفن 135 به سازمان تعزیرات
نحوه دیگر ثبت شکایت به سازمان تعزیرات حکومتی، شکایت از طریق شماره تلفن 135 بوده که به این ترتیب، اشخاصی که شکایتی از وقوع تعزیرات حکومتی یا تخلفات صنفی داشته یا مایل به ارائه گزارش در این زمینه می باشند، می توانند شکایت یا گزارش خود را به اطلاع مسئولین مربوطه در سازمان تعزیرات رسانده تا وفق مقررات به آن، رسیدگی شود.
شکایت از طریق سامانه تعزیرات حکومتی tazirat.gov.ir
یکی دیگر از روش های شکایت به سازمان تعزیرات، ثبت شکایت از طریق سامانه تعزیرات حکومتی، به آدرس tazirat.gov.ir می باشد. به منظور شکایت به سازمان تعزیرات از طریق این روش، متقاضی می بایست، پس از ورود به صفحه اصلی سایت، از طریق گزینه سامانه شکایات و گزارش مردمی 135 اقدام نماید. لذا، در این بخش، به توضیح شکایت از طریق سامانه تعزیرات حکومتی tazirat.gov.ir پرداخته که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد.
به منظور شکایت به سازمان تعزیرات ، آدرس سامانه سازمان تعزیرات حکومتی، یعنی tazirat.gov.ir را در مرورگر دستگاه خود جست و جو کرده و پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، مطابق تصویر زیر، بر روی گزینه سامانه شکایات و گزارش مردمی، کلیک نمایید.
در صفحه جدید، از منوی سمت راست صفحه، بر روی گزینه ثبت شکوائیه، کلیک کنید.
در این مرحله از مراحل نحوه شکایت به سازمان تعزیرات، اطلاعات لازم را در کادرهای مربوطه وارد نمایید. این اطلاعات، شامل اطلاعاتی همچون شهر و استان محل وقوع تخلف و نوع تخلف، موضوع شکایت و شرح شکوائیه می باشد. در پایان، تصویر عدد امنیتی را در کادر مشخص شده، وارد کرده و دکمه بعدی را بزنید.
در صفحه جدید، به منظور ثبت شکایت، می بایست مشخصات شاکی، از جمله نام، نام خانوادگی، کد ملی و شماره همراه را در کادرهای تعیین شده در سامانه سازمان تعزیرات وارد نمایید. در پایان، بر روی گزینه بعدی، کلیک کنید. پر کردن فیلدهایی که با رنگ قرمز، مشخص شده است، الزامی می باشد.
در این مرحله از مراحل نحوشکایت به سازمان تعزیرات، می بایست، اطلاعات مربوط به متهم یا متهمان را که شامل نام واحد صنفی و آدرس بوده، وارد کرده و پس از وارد کردن مشخصات تمام متهمان، مجددا دکمه گزینه بعدی را کلیک نمایید.
در مرحله جدید، می بایست کلیه مدارک اثبات کننده تخلف واحد صنفی را بارگذاری نمایید. در انتها، بر روی دکمه بعدی کلیک کرده تا، خلاصه شکوائیه را مشاهده کنید. لازم به ذکر است، مدارک بارگذاری شده، نباید بیشتر از 6 مگابایت باشند.
در این مرحله از مراحل شکایت به سازمان تعزیرات، خلاصه ای از شکوائیه، اعم از موضوع شکایت، شرح شکوائیه، اطلاعات شکات و متهمان را مشاهده می کنید. اکنون، تیک کنار عبارت «خلاصه شکوائیه مورد تایید من است» را فعال کرده و پذیرش نهایی را انتخاب نمایید.
در مرحله آخر، یک کد پیگیری برای شما صادر شده که باید شماره پیگیری ارائه شده را به منظور پیگیری با شماره پرونده ، تا پایان کار، نزد خود نگه دارید. همچنین، می توانید، بر روی گزینه چاپ، کلیک کرده تا پرینت شکوائیه را داشته باشید.
بعد از اینکه شاکی، از طریق سامانه تعزیرات حکومتی، به آدرس tazirat.gov.ir، برای شکایت به سازمان تعزیرات اقدام نمود، مدتی طول کشیده تا نتیجه شکایت وی مشخص گردد. لذا، در این مدت، وی می تواند با استفاده از کد رهگیری، برای پیگیری پرونده تعزیرات حکومتی با شماره پرونده، از طریق سایت سازمان تعزیرات اقدام نماید که مراحل آن، طبق راهنمای تصویری زیر می باشد:
به منظور پیگیری پرونده تعزیرات حکومتی با شماره پرونده، آدرس سامانه سازمان تعزیرات حکومتی، یعنی tazirat.gov.ir را در مرورگر دستگاه خود جست و جو کرده و پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، مطابق تصویر زیر، بر روی گزینه سامانه شکایات و گزارش مردمی، کلیک نمایید.
درصفحه جدید، از منوی سمت راست صفحه، بر روی گزینه (اطلاع رسانی پرونده تعزیرات) کلیک کنید.
اکنون، به منظور پیگیری پرونده تعزیرات با شماره پرونده، در کادر اول، شماره پرونده، در کادر دوم، رمز شخصی و در کادر سوم، کد امنیتی را وارد کرده و در نهایت، دکمه جستجو را کلیک نمایید.
برای پیگیری پرونده با شماره پرونده، باید، پس از ورود به سامانه ابلاغ، از طریق گزینه اطلاع رسانی با رمز پرونده و وارد کردن شماره پرونده و شماره ملی، اقدام نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با پیگیری پرونده با شماره پرونده، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
اشخاصی که خواهان طرح شکایت یا ارائه گزارش به سازمان تعزیرات بوده، علاوه بر اینکه می توانند با مراجعه به سامانه سازمان تعزیرات، برای ثبت شکایت یا گزارش تخلفات سایر مراجع مرتبط، اقدام کنند، می توانند شکایت از خود سازمان و کارمندان آن را نیز در سامانه، ثبت نمایند. به همین دلیل، در این بخش، به توضیح نحوه ثبت اینترنتی شکایت از سازمان تعزیرات حکومتی پرداخته که طبق راهنمای تصویری زیر می باشد:
به منظور شکایت از کارکنان سازمان تعزیرات، مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه، یعنی tazirat.gov.ir را جست و جو نمایید تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سایت شوید.
پس از ورود به صفحه اصلی سایت، صفحه را به پایین کشیده و در قسمت پایین صفحه، بر روی گزینه سامانه پاسخگویی به شکایات از عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی و کارکنان، کلیک نمایید.
در این مرحله از مراحل نحوه شکایت از سازمان تعزیرات، بر روی دکمه ثبت شکایت، کلیک نمایید.
در مرحله پایانی، مشخصات هویتی و اطلاعات تماس خود، از جمله نام و نام خانوادگی، کد ملی، پست الکترونیک(ایمیل) و شماره همراه خود را وارد کرده و پس از بارگذاری مدارک لازم و وارد کردن موضوع و شرح شکایت، در نهایت، پس از وارد کردن عدد تصویر امنیتی، بر روی دکمه ثبت شکایت کلیک. کنید.
سامانه شفافیت قوه قضاییه، عنوان سایتی است که کلیه افراد جامعه می توانند با ورود به آن سایت،برای مشاهده اسامی مفسدان اقتصادی در سامانه شفافیت قوه قضاییه اقدام نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
پس از اینکه شکایتی در رابطه با وقوع تعزیرات حکومتی یا تخلفات صنفی، در سازمان تعزیرات ثبت شد، اقدامات این سازمان، برای رسیدگی به شکایت مطروحه، آغاز می گردد. رسیدگی به شکایات، در سازمان تعزیرات، همچون سازمان بازرسی کل کشور، تابع تشریفات و آیین دادرسی ویژه ای بوده که در آیین نامه قانون تعزیرات حکومتی و اصلاحات بعدی آن، تعیین و مشخص شده است. طبق مقررات آیین نامه مذکور، نحوه رسیدگی در سازمان تعزیرات حکومتی، مطابق مراحل زیر می باشد:
شعب بدوی که وظیفه رسیدگی ابتدایی به شکایات را داشته، پس از وصول شکایت، تحقیق و رسیدگی را آغاز می کنند. بدین منظور، متهم، احضار شده و دفاعیات وی شنیده می شود. دفاعیات متهم، ممکن است با حضور در جلسه رسیدگی، ارائه شده یا با ارسال لایحه انجام گیرد. در صورت عدم حضور متهم و عدم ارسال لایحه ظرف 5 روز از وصول ابلاغیه، شعبه، اقدام به رسیدگی و صدور رای غیابی خواهد کرد. همچنین، ارسال ابلاغیه از طریق سامانه ثنا و ابلاغیه الکترونیکی، بلامانع می باشد.
در صورتی که پس از رسیدگی به اظهارات شاکی و دلایل موجود در پرونده، وقوع تخلف، برای شعبه بدوی، احراز گردد، رای بر محکومیت متهم صادر می کند. در این صورت، رای شعبه بدوی، قطعی و قابل اجرا بوده، مگر در مواردی که مجازات پیش بینی شده در قانون، بیش از 100 میلیون ریال جریمه باشد.
در صورت اعتراض هر یک از طرفین، به رای صادر شده از شعبه بدوی و در صورتی که مورد، از موارد قابل تجدیدنظر باشد، رای صادره به همراه پرونده، به یکی از شعب تجدیدنظر سازمان تعزیرات ارسال می گردد. در صورت تایید رای محکومیت در شعبه تجدیدنظر، پرونده مجددا به شعبه بدوی، جهت اجرای رای، برگردانده می شود.
محکوم علیه، موظف است که ظرف ده روز از ابلاغ اجرائیه، برای پرداخت جریمه اقدام نموده، وگرنه مطابق قوانین نحوه اجرای محکومیت های مالی، اموال وی با رعایت مستثنیات دین، فروخته شده و در موارد لزوم، خود وی بازداشت می گردد. همچنین، واحد صنفی متخلف، تا زمان اجرای رای، تعطیل خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تعزیرات در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تعزیرات پاسخ دهند.
برای مشاوره تعزیرات و قوانین مربوط به آن
برای مشاوره تعزیرات و قوانین مربوط به آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©