دینا / عقود و قراردادها / سایر عقود / معاملات متوسط

سقف معاملات متوسط

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

معاملاتی که حد نصاب یا سقف آن ها بیش از 2 میلیارد و 100 میلیون ( 2.100.000.000 ) ریال تا 21 میلیارد ( 21.000.000.000 ) ریال است، بر اساس قانون برگزاری مناقصات، معاملات متوسط هستند. نحوه تعیین سقف معاملات متوسط ۱۴۰۳ با پیشنهاد وزارت امور اقتصاد و دارایی، در ابتدای هر سال، پس از در نظر گرفتن شاخص قیمت کالا و خدمات اعلامی بانک مرکزی و سپس، تصویب هیات وزیران می باشد.

 

مناقصه، از انواع معاملات دولتی بوده که به معنای خرید کالا و خدمات، از کمترین قیمت پیشنهادی می باشد و توسط شرکت های دولتی و سایر نهادها و ادارات مورد نظر قانون گذار در قانون برگزاری مناقصات، انجام گرفته و برگزار می شود. حد نصاب معاملات دولتی، یکی از مهم ترین مواردی می باشد که در برگزاری معاملات دولتی، از جمله مناقصات، باید، مورد توجه قرار گیرد.

 

 بر اساس معیار حد نصاب معاملات دولتی، در قانون برگزاری مناقصات، معاملات به سه دسته معاملات کوچک، معاملات متوسط و معاملات بزرگ، تقسیم می شوند. معاملات متوسط، از جمله مهم ترین معاملات، هنگام برگزاری مناقصات می باشند که حد نصاب مخصوص به خود را دارند. از آنجا که متوسط بودن معامله و حد نصاب آن، بر نحوه ارزیابی کیفی ارائه دهندگان کالا و خدمات و تشکیل و انعقاد قرارداد، پس از برگزاری مناقصه، تاثیر می گذارد، باید از این معاملات و سقف معاملات متوسط، بزرگ و کوچک، آگاه بود.

 

از این رو، در این مقاله، قصد داریم بگوییم که معاملات متوسط چه بوده و حد نصاب ۱۴۰۳ آن ها، چقدر است؛ سپس، بر اساس قانون برگزاری مناقصات، چگونگی و نحوه تعیین سقف معامله متوسط را توضیح داده، اشاره کنیم که بخشنامه حد نصاب معامله متوسط چیست و در نهایت، آن را برای دانلود، ارائه دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

معاملات متوسط چیست

برای پاسخ به این پرسش که معاملات متوسط چیست و نحوه تعیین سقف معاملات متوسط 1403، به چه شکل است؟ ابتدا باید، با مراجعه به قانون برگزاری مناقصات، در خصوص مزایده یا حراج و مناقصه عمومی و خصوصی که معاملاتی دولتی بوده و نصاب معاملات، در آن ها مطرح می باشد، توضیح داده و بگوییم که معامله کوچک، بزرگ و معامله متوسط در این قانون، چه تعریفی دارند؛ سپس، به این پرسش که معاملات متوسط چیست و نحوه تعیین حد نصاب و سقف معاملات متوسط ۱۴۰۳​، در خصوص آن ها به چه شکل است؟ پاسخ دهیم. 

 

مزایده، در اصلاح لغوی، به این معنا است که چیزی را در معرض فروش قرار داده و هرکس، آن را به قیمت گران تر بخرد، مالک آن شود. مزایده در اصطلاح حقوقی نیز معنایی مشابه با اصطلاح لغوی آن دارد و به تشریفات فروشی گفته می شود که اموال در معرض فروش، به بالاترین قیمت پیشنهادی، فروخته شوند. مزایده که دارای انواع اختیاری، اجباری و محدود و خصوصی است، می تواند توسط شرکت های دولتی، برای فروش برخی اموالشان یا به دستور دادگاه و به درخواست خواهانی که اقدام به توقیف اموال بدهکار خود نموده، انجام شود.

 

مناقصه که می تواند، به صورت عمومی و خصوصی، انجام شود، یک فرایند رقابتی مانند مزایده بوده که بر خلاف مزایده، در خرید کالا و خدمات، مصداق دارد، نه در فروش آن ها و در آن، کالا و خدمات مورد نظر، به کمترین قیمت پیشنهادی، خریداری می گردد. بر اساس قانون برگزاری مناقصات، برخی، شرکت های دولتی، سازمان ها و موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، باید، در تامین کالا و خدمات مورد نیاز خود، تابع این قانون بوده و با برگزاری مناقصه، کالا و خدمات مورد نیاز خود را به کمترین قیمت پیشنهادی بخرند.

 

بر اساس قانون برگزاری مناقصات، حد نصاب معاملات دولتی، در برگزاری یک مناقصه، تعیین شده و باید توسط برگزار کنندگان آن، رعایت گردد. بر مبنای این حد نصاب، معاملات دولتی در مناقصات، به سه دسته معاملات کوچک، معاملات بزرگ و معاملات متوسط، تقسیم می شوند. اهمیت تعیین حد نصاب، در این است که بر نحوه ارزیابی کیفی تامین کنندگان کالا یا پیمانکاران ارائه دهنده خدمات، همچنین، بر نحوه تشکیل و انعقاد قرارداد ناشی از برنده شدن در مناقصه، تاثیر می گذارد. 

 

بر اساس حد نصاب و سقف 1403 پیشنهادی وزارت امور دارایی و اقتصاد که توسط هیئت وزیران، تصویب گردیده؛ معاملات کوچک، معاملاتی بوده که سقف و حد نصاب آن ها، مبلغ 2 میلیارد و صد میلیون ریال باشد، معاملات متوسط، معاملاتی هستند که سقف و حد نصاب آن ها، بیشتر از 2 میلیارد و صد میلیون ریال و حداکثر تا مبلغ 21 میلیارد ریال بوده و معاملات بزرگ، معاملاتی می باشند که سقف، حد نصاب و برآورد اولیه آن ها، بیشتر از سقف معاملات متوسط، یعنی، بیش از مبلغ 21 میلیارد ریال است.

 

با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این پرسش که معاملات متوسط چیست، باید گفت، معامله متوسط، یکی از انواع معاملات، بر اساس حد نصاب 1403 معاملات دولتی مقرر شده در قانون برگزاری مناقصات می باشد و باید، توسط برگزار کنندگان مناقصات و سایر معاملات دولتی، رعایت شود.

 

از آنجا که حد نصاب معاملات متوسط، در ابتدای هر سال، توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی، اعلام می شود، پس از توضیح اینکه معاملات متوسط چیست، در ادامه، قصد داریم، در باره حد نصاب و سقف معامله متوسط در سال ۱۴۰۳، صحبت کرده و سپس، نحوه تعیین آن را بگوییم.

حد نصاب معاملات متوسط در سال 1403

در قسمت قبل، توضیح دادیم که معاملات متوسط چیست و گفتیم که معامله متوسط، از انواع معاملات، بر اساس حد نصاب 1403 معاملات دولتی مقرر شده در قانون برگزاری مناقصات می باشد و باید، توسط برگزار کنندگان مناقصات، در فرآیند و نحوه برگزاری مناقصه، رعایت گردد. همچنین، اشاره کردیم که با توجه به حد نصاب معاملات دولتی، معاملات، به سه دسته معاملات کوچک، متوسط و بزرگ، تقسیم می شوند. 

 

پس از توضیح در خصوص معامله متوسط و پاسخ به این پرسش که معاملات متوسط چیست؟ از آنجا که حد نصاب و سقف معاملات متوسط در سال 1403، هر سال با سال قبل، متفاوت بوده و در ابتدای هر سال، توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی، مشخص می گردد، در این بخش از مقاله، قصد داریم، بگوییم که حد نصاب و سقف معامله متوسط در سال 1403 چقدر است.

 

برای پاسخ به این پرسش که حد نصاب و سقف معامله متوسط در سال ۱۴۰۳​ چقدر است؟ باید به تصویبنامه خرداد سال جاری هیات وزیران مراجعه کرد که بر اساس آن، حد نصاب هزار و چهار صد و یک معاملات متوسط، بیش از 2 میلیارد و صد میلیون ریال تا 21 میلیارد ریال است.

چگونگی تعیین حد نصاب معاملات متوسط 1403

در قسمت های قبل، توضیح دادیم که معاملات متوسط چیست و حد نصاب 1403، معاملات متوسط، بر اساس تصویب نامه هیات وزیران، در برگزاری مناقصه عمومی و خصوصی، چقدر است. پس از توضیح در خصوص موارد مورد اشاره، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره چگونگی تعیین حد نصاب معاملات متوسط 1403​ صحبت کنیم و بگوییم که بخشنامه حد نصاب معامله متوسط چیست.

 

برای توضیح چگونگی تعیین حد نصاب و سقف معاملات متوسط، باید به قانون برگزاری مناقصات، مراجعه کرد. این قانون، در تبصره ماده 3 خود، در خصوص چگونگی تعیین حد نصاب و سقف معاملات متوسط، بزرگ و کوچک، تعیین تکلیف کرده است. تبصره ماده 3 قانون برگزاری مناقصات، مقرر می دارد: "وزارت امور اقتصادی و دارایی، مکلف است در ابتدای هر سال، نصاب معاملات را براساس شاخص بهای کالاها و خدمات اعلام شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، جهت تصویب به هیات وزیران، پیشنهاد نماید."

 

بر اساس این ماده، نحوه تعیین سقف معاملات متوسط ۱۴۰۳، با پیشنهاد وزارت امور اقتصاد و دارایی، در ابتدای هر سال، پس از در نظر گرفتن شاخص قیمت کالا و خدمات اعلامی بانک مرکزی و سپس، تصویب هیات وزیران می باشد. پس از تصویب حد نصاب پیشنهادی، جزئیات آن، به ادارات، ابلاغ می گردد.

 

بخشنامه حد نصاب معاملات متوسط سال ۱۴۰۳

در بخش قبل، توضیح دادیم که معاملات متوسط چیست و سقف معاملات متوسط 1403 چقدر است و نحوه تعیین این حد نصاب و سقف معاملات، چگونه می باشد. همانطور که گفتیم، نحوه تعیین سقف معاملات متوسط ۱۴۰۳، برای شرکت‌ های دولتی و سایر نهادهای مورد نظر در قانون برگزاری مناقصات، با پیشنهاد وزارت امور اقتصاد و دارایی، در ابتدای هر سال، پس از در نظر گرفتن شاخص قیمت کالا و خدمات اعلامی بانک مرکزی و سپس، تصویب هیات وزیران می باشد.

 

از آن جا که پس از تصویب حد نصاب پیشنهادی وزارت اقتصاد و داریی، توسط هیات وزیران، جزئیات آن، به صورت بخشنامه، به ادارات ابلاغ می گردد. در این قسمت، قصد داریم، پس از ذکر سقف معاملات متوسط 1403 معاملات بزرگ و کوچک، بخشنامه حد نصاب معامله متوسط 1403 را برای دانلود، خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. شایان ذکر است که با توجه به ابلاغ بخشنامه ۱۴۰۳، در قسمت زیر، بخشنامه سال جاری، قرار داده شده است.

 

 

از آنجا که حد نصاب معاملات دولت، سالانه تغییر می کند، جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص حد نصاب معاملات دولت، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید، با عنوان حد نصاب معاملات دولت در سال ۱۴۰۳ آمده است، پیشنهاد می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد معاملات متوسط و حد نصاب آن در کانال تلگرام قراردادها و عقود عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون معاملات متوسط و حد نصاب آن پاسخ دهند.