دریافت جواز کسب نانوایی از طریق سایت ایرانیان اصناف و با دارا بودن شرایط تاسیس از جمله آقابودن، داشتن حداقل 25 سال سن، دارا بودن تابعیت ایران، عدم سوء پیشنه کیفری و اعتیاد به مواد مخدر امکان پذیر بوده؛ مدارک لازم برای این امر نیز شامل گواهی سلامت، گواهی صلاحيت فنی در حوزه نانوايی و فیش پرداخت بانکی می باشد.
برای مشاوره جواز کسب نانوایی
برای مشاوره جواز کسب نانوایی
پروانه کسب، مجوزی بوده که بر اساس مقررات قانون نظام صنفی و با هدف شروع و ادامه حرفه یا کسب و کار، صادر می گردد. تاسیس هر گونه کسب و کار یا واحد صنفی، مستلزم کسب مجوز و پروانه از اتحادیه صنفی مربوط به همان صنف می باشد. یکی از کسب و کارهایی که مشمول این قاعده هستند، تاسیس نانوایی می باشد.
بر اساس ماده 12 قانون تعزیرات حکومتی، مصوب 1367، نداشتن جواز کسب واحدهای صنفی یا به عبارتی، عدم اخذ پروانه، بدون عذر موجه، تبعاتی مانند قطع تمام یا برخی خدمات دولتی، اخذ جریمه و تعطیلی واحد تا زمان اخذ جواز کسب را به همراه خواهد داشت. بنابراین، متقاضیان تاسیس نانوایی می بایست، پیش از هر کار، اقدام به دریافت جواز نمایند.
در همین راستا، در این مقاله، قصد داریم، شرایط تاسیس نانوایی، سایت دریافت جواز کسب نانوایی، نحوه دریافت، زمان صدور، مدت اعتبار و مدارک لازم برای اخذ این جواز را توضیح دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر، در این زمینه، در ادامه مقاله، با ما، همراه باشید.
برای انتخاب شغل نانوایی، می بایست پیش از هر چیز، مهارت های لازم از جمله رعایت بهداشت، تشخیص مواد مرغوب برای پخت نان، برقراری ارتباط موثر با دیگران، آشنایی با قوانین بهداشتی، آشنایی با نکات ایمنی، خمیر گیری و چونه گیری را دارا بود. اما دریافت جواز کسب نانوایی، مستلزم دارا بودن شرایط دیگری نیز می باشد که آن شرایط، عبارتند از:
پایبند بودن به دین اسلام و دارا بودن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
صدور جواز، صرفا برای آقایان مقدور می باشد.
داشتن توانایی جسمی بالا و حداقل 25 سال سن
دارا بودن گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد و گواهی از وزارت بهداشت
دارا بودن کارت پایان خدمت سربازی و یا ارائه معافیت دائم پزشکی (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
متقاضی در شهر محل نانوایی، سکونت داشته باشد.
متقاضیان، برای دریافت مجوزهای کسب و کار، به روش الکترونیکی، لازم است تا به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، مراجعه نمایند. کارکرد این سامانه، سهولت و شفاف سازی در زمینه صدور مجوز کسب و کار می باشد. به منظور آشنایی با این سامانه و نحوه ثبت درخواست در آن، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
بر اساس ماده 54 قانون نظام صنفی کشور، مصوب سال 1382، هیات عالی نظارت، دارای دبیرخانه ای مستقر در وزارت بازرگانی می باشد که بازوی اجرایی هیات عالی نظارت به شمار می رود. این دبیرخانه، موظف به هماهنگی امور و تهیه و تدوین مکتوبات مورد نیاز، جهت تصویب هیات و ارائه پیشنهاد می باشد.
بر اساس بند 14 آیین نامه اجرایی تشکیلات اداری و امور مالی و نحوه اداره دبیرخانه هیات عالی نظارت، مصوب 1393، دبیرخانه هیات، علاوه بر وظایف مذکور، موظف به ایجاد زیر ساخت های لازم، برای تاسیس انجمن های صنفی کارگران و کارفرمایان، صدور جواز کسب، از جمله مجوز نانوایی، به صورت الکترونیکی می باشد.
بر اساس همین آیین نامه، بررسی و ارائه گزارشات کارشناسی لازم، در خصوص پرونده ها و موضوعات قابل طرح در هیات، نظارت بر عملکرد اتاق اصناف ایران، بررسی و ارزیابی عملکرد سازمان های صنفی و کمیسیون های نظارت و ابلاغ مصوبات هیات به کمیسیون ها و سازمان های صنفی نیز از دیگر وظایف این دبیر خانه می باشد.
دبیرخانه فوق الذکر، در جهت اعمال بند 14 آیین نامه، اقدام به راه اندازی سایت ثبت نام اینترنتی جواز کسب، به آدرس iranianasnaf.ir ، نموده است. بخش خدمات الکترونیکی سایت ایران اصناف، خدماتی، مانند درخواست صدور و تمدید جواز کسب، درخواست انتقال جواز کسب به ورثه یا نماینده قانونی، درخواست تغییر صاحب جواز کسب، درخواست جواز کسب المثنی و مواردی از این قبیل را ارائه می دهد. برای دریافت جواز کسب نانوایی نیز می بایست، به همین سامانه، مراجعه نمود.
در بخش قبل، به بررسی شرایط تاسیس نانوایی و مهارت های لازم برای انتخاب این شغل، پرداختیم و در ادامه، سایت دریافت جواز کسب نانوایی که همانند سایت صدور مجوز های وزارت کار، دارای امکانات متعددی می باشد را معرفی نمودیم. در این بخش، به آموزش نحوه دریافت مجوز نانوایی خواهیم پرداخت. دریافت جواز کسب نانوایی، به دو طریق حضوری و اینترنتی انجام می پذیرد. در روش حضوری می بایست، مراحل زیر را طی نمود.
ابتدا می بایست، فرم تقاضای جواز کسب، تکمیل شده و به اتحادیه داده شود. پس از بررسی تقاضا از سوی اتحادیه، بازدید از محل واحد صنفی، توسط کمیسیون بازرسی و ارائه گزارش به اتحادیه به عمل می آید. سپس، درخواست جواز کسب در جلسه هیات مدیره و با حضور متقاضی جواز کسب، مطرح شده و پاسخ کتبی اتحادیه به متقاضی جواز کسب، اعلام می گردد.
در ادامه می بایست، مدارک لازم و استعلاماتی، مانند گواهی عدم سوء پیشینه، عدم اعتیاد به مواد مخدر، تاییدیه اماکن مبنی بر دارا بودن شرایط انتظامی و فردی و تایید نام تابلو محل کسب و سایر استعلامات خواسته شده را ارائه نموده تا پرونده تکمیل شده، در جلسه هیات مدیره اتحادیه، طرح گردد. در نهایت، جواز کسب نانوایی صادر شده و کد شناسه ده رقمی یا همان ملت کارت، روی آن، الصاق می گردد.
برای دریافت جواز کسب نانوایی، به صورت اینترنتی نیز می بایست، ابتدا، به درگاه ملی مجوزهای کشور، به آدرس g4b.ir، رفته و در خواست خود را مبنی بر دریافت جواز کسب نانوایی ثبت کنید. سپس به سایت ایران اصناف یا همان سایت جواز اینترنتی، به آدرس iranianasnaf.ir، رفته و روی گزینه تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها، کلیک نمایید.
در این بخش از مراحل نحوه دریافت جواز کسب نانوایی، می بایست، کد رهگیری دریافت شده از سامانه پیشخوان مجوزها، کد ملی و کد امنیتی را وارد نموده و دکمه تایید را بزنید.
سپس، به صفحه اصلی سامانه بازگشته و روی درخواست صدور پروانه کسب، کلیک نمایید.
در صفحه پیش رو، پس از مطالعه موارد گفته شده، از قبیل مدارک مورد نیاز، اطلاعات خواسته شده، شامل پروانه، نوع شخص متقاضی پروانه و مدت پروانه را تعیین نمایید.
در مرحله بعد از مراحل نحوه دریافت جواز کسب نانوایی، لازم است، رسته شغلی مربوط به کسب و کار خود را انتخاب کنید.
در قسمت بعدی از نحوه دریافت جواز کسب نانوایی، آیین نامه عمومی جواز کسب را مطالعه نموده و دکمه تایید را بزنید. در مرحله اطلاعات فردی و صنفی، اطلاعات خواسته شده را وارد نموده و روی تایید و ادامه کلیک کنید. پس از این مرحله، پیش نمایشی از اطلاعات ثبت نام شما، نشان داده خواهد شد که می بایست، پس از مطالعه آن، روی تایید و ادامه کلیک نمایید.
در این قسمت از مراحل نحوه دریافت جواز کسب نانوایی، نوبت به وارد کردن مدارک می رسد. در بخش بعدی، مدارک مورد نیاز مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی را به تفکیک، بیان خواهیم نمود.
بعد از اتمام مراحل فوق، کد رهگیری خود را دریافت خواهید نمود. اکنون، می توانید از بخش پیگیری ثبت نام، با وارد کردن کد رهگیری و کد ملی، آخرین وضعیت درخواست خود را مشاهده نمایید.
نحوه دریافت مجوز هتل و مهمانپذیر نیز از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار و با انتخاب گزینه صدور مجوز بوده و ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری مدیر، اسناد مربوط به مالکیت زمین یا اجاره نامه و پرداخت هزینه ابطال تمبر مالیاتی، نیز از مهم ترین شرایط تاسیس و مدارک لازم برای دریافت این مجوز می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همانطور که در مورد نحوه دریافت جواز کسب نانوایی، بیان نمودیم، دریافت این نوع از مجوز به صورت حضوری و اینترنتی، امکان پذیر می باشد. برای دریافت جواز کسب نانوایی به صورت اینترنتی می بایست، از طریق سامانه ایرانیان اصناف، اقدام نمود. دریافت جواز کسب نانوایی، به صورت حضوری نیز از طریق مراجعه به اتحادیه این صنف، امکان پذیر خواهد بود.
مجوز پرورش قارچ، نیز از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار و با ارائه مدارک لازم و در صورت دارا بودن شرایط تاسیس، مثل دارا بودن مالکیت یا اجاره زمین و دارا بودن حقابه و همچنین، مدارکی مانند فرم پایان کار، جواز تاسیس و گواهی آنالیز آب، صادر می شود.
سوالی که در این بخش، مطرح می شود، آن است که زمان لازم، برای صدور این مجوز و مدت اعتبار آن، چقدر می باشد. در پاسخ به این سوال، باید گفت، زمان صدور جواز کسب نانوایی از زمان تکمیل مدارک آن، حداقل 10 روز کاری بوده و برای مدت 5 یا 10 ساله، صادر می گردد.
در قسمت های قبل، شرایط تاسیس نانوایی، سایت دریافت جواز کسب نانوایی و نحوه دریافت این مجوز را به صورت حضوری و اینترنتی بیان نمودیم. از آنجا که احراز شرایط گفته شده در بخش های قبل، مستلزم ارائه مدارک مرتبط با آن می باشد، در این بخش، مدارک لازم برای دریافت جواز کسب نانوایی، را بررسی خواهیم نمود.
گواهی سلامت و کارت بهداشت
گواهی عدم سوء پيشينه
گواهی عدم اعتياد به مواد مخدر
گواهی صلاحيت فنی در حوزه نانوايی
اجاره نامه يا سند مالکيت محل تاسیس نانوایی
عکس سه در چهار
کپی مدرک تحصيلی
کارت پايان خدمت يا گواهی معافيت دائم
فيش پرداخت حساب های بيمه، شهرداری و دارايی
فيش پرداخت حق عضويت در اتحاديه
فيش بانکی پرداخت حساب مجمع امور صنفی
فيش پرداخت حساب در آمد های دولت
گاهی پیش می آید که مرجع صدور پروانه کسب، در زمان مقرر و قانونی، اقدام به صدور پروانه نمی کند و یا به طور کلی، اجازه فعالیت به فرد متقاضی را نمی دهد. به دلیل اهمیتی که رونق کسب و کار برای قانونگذار دارد، راه های شکایت را برای این موضوع باز گذاشته است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جواز کسب نانوایی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جواز کسب نانوایی پاسخ دهند.
برای مشاوره جواز کسب نانوایی
برای مشاوره جواز کسب نانوایی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©