دینا / تجاری / شرکت ها / انتقال شرکت

شرایط انتقال شرکت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

انتقال شرکت، عبارت است از اینکه مالکیت شرکت، پس از طی مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها، نظیر ثبت صورت جلسه تغییرات در سامانه جامع ثبت شرکت ها، تماما، به افرادی جدید، واگذار گردد و سهام داران و مدیران شرکت، تغییر کنند. کپی مدارک هویتی مالکان جدید و قدیم و آگهی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت، از جمله مدارک لازم برای این انتقال می باشند.

 

 

شرکت ها، از جمله شخصیت های حقوقی بوده که نقش بسیار مهمی، در رونق اقتصادی جامعه و مالکین آن ها دارند. این شخصیت های حقوقی، دارای تولد، طول عمر و مرگ هستند و مرگ شرکت، به معنای انحلال آن می باشد. اما، گاهی، تاسیس کنندگان شخصیت حقوقی، تصمیم می گیرند، به جای انحلال، نسبت به انتقال آن، اقدام نمایند و بدین ترتیب، از مرگ شرکت، جلو گیری کنند. 

از جمله مزایای انتقال شرکت، این است که مالکین جدید، جهت داشتن یک شرکت، از طی کردن مراحل و پیچیدگی های زمان بر ثبت و تاسیس شرکت و شخصیت حقوقی، نظیر دریافت کد اقتصادی یا اخذ مجوز، بی نیاز می گردند و مالکین قدیم نیز مراحل زمان بر و پر هزینه انحلال را طی نخواهند کرد. انتقال شرکت، شرایط، نحوه و مدارک مخصوص به خود را داشته و بدون داشتن این مدارک و رعایت تشریفات، انتقال آن، امکان پذیر نخواهد بود.

بنابراین، با توجه به اهمیت رعایت شرایط انتقال شرکت و نحوه خرید و فروش شرکت ها، جهت تحقق این انتقال، در این مقاله، قصد داریم، درباره انتقال شرکت صحبت کرده و سپس، شرایط و مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها و مدارک لازم برای انجام این امر را توضیح دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، در ادامه مقاله، با ما همراه باشید.

منظور از انتقال شرکت چیست

شرکت های تجاری، از جمله شخصیت های مهم حقوقی هستند که دارای انواع مختلفی، نظیر شرکت سهامی و غیر سهامی بوده و مراحل و پیچیدگی های خاص خود را در هنگام تاسیس و ثبت، دارند. از جمله مهم ترین مراحل ثبت شرکت، مراجعه به سامانه جامع ثبت شرکت ها، و انتخاب گزینه تاسیس شخصیت حقوقی و پر کردن فرم های مربوطه می باشد. سپس، متقاضی باید، نسبت به پرداخت حق تمبر ثبت شرکت و سایر هزینه ها، نظیر هزینه آگهی در روزنامه رسمی و هزینه انتخاب نام، اقدام نماید.

با وجود مراحل طولانی تاسیس شرکت که در بالا گفته شد، هزینه های بالایی که برای ثبت یک شرکت تجاری می شود، نظیر هزینه تمبر ثبت، هزینه انتخاب نام و سایر موارد و آثار حقوقی ای که ثبت یک شرکت، به دنبال دارد، گاهی، به دلایلی، شرکا، تصمیم بر انحلال شخصیت حقوقی می گیرند و بدین طریق، می خواهند، از ادامه فعالیتی که شرکت، برای آن، تاسیس شده بود، انصراف دهند. 

انحلال شرکت، به معنای پایان یافتن حیات شرکت است و مراحل مخصوص به خود را دارد. از جمله مراحل انحلال شرکت، تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم کردن صورت جلسه انحلال شرکت، تصمیم گیری در خصوص امور مربوط به تصفیه شرکت، پرداخت مالیات های شرکت، ثبت صورتجلسه تغییرات، در سامانه جامع ثبت شرکت ها و سپس، مراجعه مدیر تصفیه، به اداره ثبت شرکت ها، جهت امضای مدارک مربوط به انحلال می باشد. 

یکی از راه هایی که می تواند، جایگزین انحلال شرکت گردد، انتقال شرکت یا در اصطلاح، خرید و فروش آن است. منظور از انتقال شرکت یا فروش آن، این است که مالکیت آن، به طور کامل، به اشخاصی جدید، واگذار گردد و مالکین جدید، اقدام به فعالیت، در حوزه تخصصی شخصیت حقوقی منتقل شده نمایند. انتقال شرکت به جای انحلال آن، دارای مزایای منحصر به فرد خود، برای مالکین قدیم و مالکین جدید خواهد بود.

از جمله مزایای انتقال شرکت، با رعایت نحوه خرید و فروش آن ها و رعایت مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها ، این است که مالکین جدید، جهت داشتن یک شرکت، از طی کردن مراحل و پیچیدگی های زمان بر ثبت و تاسیس شرکت و شخصیت حقوقی، نظیر دریافت کد اقتصادی، اخذ مجوز، آگهی در روزنامه رسمی، جذب سهام دار در شرکت های سهامی و مواردی از این دست، بی نیاز می گردند و مالکین قدیم نیز مراحل زمان بر و پر هزینه انحلال را طی نخواهند کرد.

از آنجا که انتقال شرکت، شرایط، مدارک، نحوه و مراحل مخصوص به خود را دارد، در ادامه، قصد داریم، درباره شرایط انتقال شرکت صحبت کنیم؛ سپس، نحوه خرید و فروش شرکت و مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها را با داشتن مدارک لازم، بگوییم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ادغام شرکت، مطالعه مقاله زیر، پیشنهاد می گردد.

 

شرایط انتقال شرکت

در قسمت قبل، گفتیم که منظور از انتقال شرکت چیست و اشاره کردیم که از مزایای انتقال شرکت با رعایت قواعد مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها، این است که مالکین جدیدی که شرکت به آن ها، منتقل می شود، از تاسیس شرکت و طی کردن مراحل زمان بر و پر هزینه آن، بی نیاز می گردند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم، در خصوص شرایط انتقال شرکت صحبت کنیم. شرایط نتقال شرکت، به دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی، قابل تقسیم هستند که توضیح هریک، به شرح زیر می باشد: 

شرایط عمومی انتقال شرکت: از آنجا که انتقال شرکت، به معنای خرید و فروش آن است، هنگام انتقال، باید، شرایط عمومی صحت قراردادها، وجود داشته باشد. قصد و رضای طرفین معامله، اهلیت داشتن آن ها، مشخص بودن موضوع معامله و مشروعیت جهت آن، از جمله شرایط عمومی انتقال شرکت ها می باشند. در صورتی که شرایط عمومی صحت قراردادها، در نقل و انتقال شرکت، وجود نداشته باشد، انجام معامله انتقال شرکت، صحیح نخواهد بود. به عنوان مثال، اگر معامله کننده، محجور باشد یا فعالیت شرکت، غیرقانونی باشد، انتقال صحیح نیست.

شرایط اختصاصی انتقال شرکت: شرایط اختصاصی انتقال شرکت، ناظر بر این است که ممنوعیت های موجود در قانون اساسی و قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، برای نقل و انتقال، وجود، نداشته باشد، به عنوان مثال، از بین مالکین جدید، شخصی که قصد دارد، هیئت مدیره شود، از کارمندان دولت، ورشکستگان یا بدهکاران مالیاتی نبوده و به موجب قانون مجازات اسلامی مصوب سال هزار و سیصد و نود و دو، محرومیت از برخی حقوق اجتماعی را به عنوان مجازات تبعی نداشته باشند. 

پس از توضیح شرایط انتقال شرکت، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها و نحوه خرید و فروش آن ها ​، صحبت کنیم و مراحل انجام این امر را بگوییم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام شرکت، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید آمده است، توصیه می گردد.

 

نحوه انتقال شرکت

در قسمت های قبل، در خصوص شرایط انتقال شرکت، توضیح دادیم و گفتیم که یکی از راه های جایگزین ثبت شرکت، خرید شرکت، از طریق انتقال شرکت و با رعایت مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها می باشد. پس از توضیح مفهوم انتقال شرکت و شرایط انتقال شرکت، در این مرحله، قصد داریم، درباره نحوه خرید و فروش و مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها، صحبت کنیم و نحوه انجام این امر را بگوییم. نحوه خرید و فروش و مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها، مطابق مراحل زیر است: 

تنظیم صورت جلسه مربوط به ورود مالکین و اعضای جدید

تنظیم صورت جلسه مربوط به خروج مالکین قدیم

تنظیم صورت جلسه جدید و تعیین سمت ها و افراد دارای حق امضا

آگهی کردن آخرین تغییرات شرکت، در روزنامه رسمی، با پرداخت هزینه آن

تنظیم سند رسمی انتقال سهم الشرکه، در دفاتر اسناد رسمی، در خصوص شرکت های با مسئولیت محدود

مراجعه به اداره مالیات و تسویه حساب مالیاتی

ثبت صورت جلسه تغییرات، در سامانه جامع ثبت شرکت ها

مراجعه حضوری نماینده قانونی شرکت، به اداره ثبت شرکت ها، جهت پیگیری مراحل نهایی انتقال

پس از توضیح نحوه انتقال شرکت، در ادامه مقاله، قصد داریم، در خصوص مدارک لازم، برای انتقال شرکت، صحبت کنیم و بگوییم که متقاضیان این امر، باید، دارای چه مدارکی باشند. چنانچه قصد ثبت تغییرات شرکت خود را دارید، مطالعه مقاله ثبت تغییرات شرکت که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید آمده است، پیشنهاد می گردد.

 

 

مدارک لازم برای انتقال شرکت

در قسمت های قبل، در خصوص مفهوم انتقال شرکت، شرایط  انتقال شرکت و مراحل واگذاری مالکیت شرکت ها، توضیح دادیم و گفتیم که لازمه انتقال شرکت، ثبت تغیرات شرکت و صورت جلسه تغییرات آن، در سامانه جامع ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir است. پس از توضیح در خصوص شرایط انتقال شرکت و نحوه خرید و فروش، در این قسمت، قصد داریم، درباره مدارک لازم برای انتقال شرکت صحبت کنیم که این مدارک، عبارتند از:

مدارک هویتی، نظیر کارت ملی و شناسنامه مالکان قدیم شرکت

مدارک هویتی مالکان جدید شرکت

روزنامه آخرین تغییرات شرکت

صورتجلسه آخرین تغییرات شرکت که در سامانه جامع ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir، به ثبت رسیده است.

مدارک مربوط به شرایط مالیاتی شرکت، نظیر مفاصای حساب مالیاتی که حاکی از پرداخت بدهی مالیاتی شرکت دارد.

سندهای صادره از دفاتر اسناد رسمی، در خصوص نقل و انتقال سهم الشرکه شرکت های با مسئولیت محدود

چنانچه یکی از شرکا، به هر دلیلی، قصد خروج از شرکت را داشته باشد، باید این امر را از طریق تکمیل اظهارنامه خروج از شرکت، انجام دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مطالعه مقاله اظهارنامه خروج از شرکت که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، پیشنهاد می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انتقال شرکت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انتقال شرکت پاسخ دهند .