دینا / سایر موضوعات / سامانه های اینترنتی / سایت گمرک

سایت گمرک irica.ir

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سایت گمرک، به آدرس irica.ir، سامانه نظارت بر رعایت قوانین گمرکی در واردات و صادرات کالا بوده و ثبت نام در این سامانه، به صورت حضوری و با مراجعه به نزدیک ترین گمرک انجام می پذیرد. برای ورود به سایت می بایست، نام کاربری، رمز عبور و کد شناسایی دریافت شده از گمرک را وارد نمود. ثبت اظهارنامه و خدمات پس از ترخیص نیز از خدمات این سامانه می باشد.

 

گمرک، نهادی است که موظف به کنترل ورود و خروج کالا، حیوانات و اشخاص از مرزهای کشور می باشد. در تمامی کشورها، قوانینی برای ورود و خروج کالا از مرزهای کشور، وجود داشته و گمرک، موظف به نظارت بر رعایت قوانین مذکور و دریافت مالیات می باشد.

 

سامانه گمرک irica.ir نیز تحت نظر سازمان گمرک، فعالیت نموده و موجب تسریع روند ترخیص کالا، می باشد. تمام اشخاصی که قصد واردات کالا از کشورهای دیگر را دارند، ملزم به ثبت نام در سامانه مذکور می باشند. بنابراین برای اینگونه افراد، ضروری است با سامانه مذکور، آشنا شوند.

 

در همین راستا، در این مقاله، قصد داریم، ابتدا سامانه گمرک irica.ir را معرفی نموده و در ادامه، نحوه ثبت نام و ورود به سایت را بیان نماییم. در انتها نیز به ذکر و شرح امکانات و خدمات سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه مقاله، با ما همراه باشید.

 

برای ورود به سایت گمرک کلیک کنید.

 

ورود به سایت گمرک

 

کاربران برای ورود به سایت گمرک باید به آدرس irica.ir مراجعه کنند.

معرفی سامانه هوشمند گمرک irica.ir

قبل از معرفی سامانه هوشمندگمرک irica.ir ابتدا به ذرکر نکات مهم می پردازیم. بر اساس ماده 2 قانون امور گمرکی، مصوب سال 1390، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمانی دولتی محسوب می شود که زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی فعالیت نموده و به عنوان مرزبان اقتصادی کشور، شناخته می شود. این سازمان، نقش هماهنگ کننده در ورودی و خروجی کشور، من جمله صدور برگ سبز گمرکی را داشته و مسئول نظارت بر اجرای قانون امور گمرکی و سایر قوانین مربوط به صادرات، واردات، ترانزیت کالا و دریافت عوارض گمرکی و مالیات می باشد.

 

به طور کلی، خدمات گمرکی، شامل خدمات واردات و صادرات کالا، اخذ مجوزهای ورود و ترخیص کالا، خدمات بانکی مرتبط با واردات، انجام خدمات ورود موقت و ترانزیت کالا، بررسی و تهیه اسناد حمل، اظهار کالا و ترخیص آن، امور نظارت بر صادرات و بارگیری کالا و تشریفات گمرکی آن و اظهار گمرکی صادرات می باشد.

 

با توجه به افزایش تجارت بین الملل و مبادلات کالا، سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران به نشانی epl.irica.gov.ir، در سال 1393 راه اندازی شد ولی اکنون نشانی این سامانه تغییر یافته و irica.ir می باشد. سامانه گمرک irica.ir، کالای وارد شده به بنادر را در کوتاه ترین زمان ممکن، ترخیص می ­‌کند، که به افزایش سرعت مبادلات، کمک شایانی نموده است. سامانه هوشمند گمرک، همچنین، علاوه بر امنیت بالا، توانسته است سرعت ترخیص کالا را از 30 روز به 3 روز، کاهش دهد.

 

وارد کنندگان کالا، می بایست، بر اساس فرایند قانونی، کالای خود را از مبادی گمرک، ترخیص نموده تا برای آن، شناسه کالا دریافت نمایند. به طور کلی، امکانات سامانه گمرک irica.ir، شامل ساده سازی تشریفات قانونی گمرک و ترخیص کالا، بارگذاری اسناد شخصی و یا حقوقی، ثبت محموله، کامل نمودن اظهارنامه گمرکی، ارسال مانیفست به صورت اینترنتی، ارزش‌ گذاری برای کالاهای صادراتی و وارداتی و آماده کردن اسناد مربوط به ترخیص می باشد. 

 

مزایای استفاده از سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران irica.ir نیز شامل کاهش تشریفات گمرکی صادرات و واردات کالا، افزایش هفتاد درصدی درآمدهای گمرکی پس از راه اندازی سامانه، دریافت اطلاع دقیق از آمار تجارت خارجی، مبارزه با قاچاق کالا، بررسی دقیق تر تخلفات گمرکی و مواردی از این قبیل می باشد. علاوه بر این، سامانه گمرک irica.ir، به تمامی بنادر کشور، متصل گشته و بستر امنی را برای تبادل اطلاعات گمرکی، فراهم آورده است. 

ورود به سامانه هوشمند گمرک irica.ir

در بخش قبل، گمرک را توضیح داده و وظایف آن را بیان نمودیم. در ادامه نیز به معرفی سامانه گمرک irica.ir، پرداخته و امکانات و خدمات آن برای اشخاص حقیقی و شرکت های تجاری را به اختصار توضیح دادیم. از آنجا که همانند سامانه سازمان توسعه تجارت ایران، برای ثبت اظهارنامه و بسیاری دیگر از خدمات این سامانه می بایست، وارد سامانه شد، در این بخش، نحوه ورود به سایت گمرک را بررسی، خواهیم نمود.

 

برای ورود به سامانه هوشمند گمرک irica.ir، ابتدا می بایست، به آدرس اینترنتی irica.ir، مراجعه نموده و از بخش پنجره واحد فرامرزی، اقدام نمود. 

 

 ورود به سامانه گمرک جمهوری اسلامی ایران

 

سپس صفحه ای مطابق تصویر زیر نمایان می شود که شخص با وارد کردن اطلاعات کاربری خود وارد سامانه می شود.

 

  ثبت نام سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران

 

اشخاص حقیقی و حقوقی که از انبار ها در سراسر کشور، برای ذخیره و نگهداری کالا، استفاده می نمایند، با توجه به اقدامی که از سوی دولت برای پیشگیری از جرایم قاچاق و احتکار، صورت گرفته است، می بایست، اطلاعات هویتی و واحد خود را در سامانه جامع انبار ها nwms.ir، به ثبت رسانند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

نحوه ثبت نام درسامانه هوشمند گمرک irica.ir

در بخش های قبل، سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران irica.ir و نحوه ورود به سایت را بیان نمودیم. همانطور که گفته شد، برای ثبت اظهارنامه ترخیص کالا از گمرک، و سایر خدمات این سامانه، ابتدا می بایست، به صورت حضوری، به یکی از شعب گمرک، مراجعه نموده و حساب کاربری خود را فعال نمود. در این بخش، نحوه ثبت نام درسامانه هوشمند گمرک irica.ir​ و فعال سازی حساب کاربری را توضیح خواهیم داد. 

 

برای ورود به سایت گمرک irica.ir، اشخاص می بایست، ابتدا با همراه داشتن کارت ملی به بخش IT نزدیک ترین گمرک، مراجعه نموده و با ثبت درخواست خود، کدهای مورد نیاز از جمله نام کاربری، رمز عبور و شناسه کد شناسایی را دریافت نمایند تا قادر به ورود به سایت گمرک شوند.

 

مدارک لازم جهت ثبت نام و فعالسازی حساب کاربری در سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران شرکت ­‌های حقوقی به شرح زیر می باشد:

 

مدارک شرکت شامل آگهی تاسیس، آگهی تغییرات و اساسنامه شرکت

برگه کد اقتصادی

گواهی عدم سوء پیشینه

اصل و کپی کارت بازرگانی

حضور مدیرعامل و صاحبان امضا، به همراه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه

 

مدارک لازم جهت ثبت نام و فعالسازی حساب کاربری در سامانه گمرک هوشمند اشخاص حقیقی به شرح زیر می باشد:

 

گواهی عدم سوء پیشینه

اصل و کپی کارت بازرگانی

حضور شخص متقاضی، به همراه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه

 

سامانه ایران کد، سامانه ای برای ارائه خدمات به وارد کنندگان، تولید کنندگان و همچنین، توزیع کنندگان کالا می باشد. برای عضویت در سامانه ایران کد، می توان با ورود به سایت www.irancode.ir و انتخاب گزینه ایجاد درخواست عضویت جدید، اقدام نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.

 

امکانات سامانه هوشمند گمرک irica.ir

در بخش های قبل، توضیح دادیم که سامانه گمرک هوشمند چیست و چه خدماتی را ارائه می دهد و در ادامه، نحوه ثبت نام، مدارک لازم برای آن، از جمله گواهی سوء پیشینه و روش ورود به سایت را بیان نمودیم. از آنجا که سامانه گمرک irica.ir، خدمات بسیاری را ارائه می دهد، در این بخش، به معرفی و شرح خدمات و امکانات سامانه هوشمند گمرک irica.ir، خواهیم پرداخت.

 

استعلام پروانه الکترونیک: با کلیک بر روی گزینه استعلام پروانه الکترونیک از زیر سامانه های پنجره واحد در صفحه اصلی سامانه، پنجره تجارت فرامرزی، پدیدار خواهد شد. برای استعلام الکترونیک پروانه گمرکی، افراد می بایست، نام کاربری، رمز عبور و کد شناسایی اخذ شده از سازمان گمرک را وارد نموده و گزینه ورود را انتخاب کنند.

 

سامانه متمرکز پرداخت: پرداخت آنلاین حق خدمات گمرک، به صورت آنلاین و از بخش سامانه متمرکز پرداخت، از زیر سامانه های پنجره واحد، انجام می شود. برای این امر می بایست، متقاضی شناسه پرداخت و کد امنیتی را وارد نموده و گزینه پرداخت را بزند. پرداخت آنلاین، پیگیری پرداخت، پیگیری تسهیم و مشاهده حساب های فعال، از خدمات این بخش از سامانه گمرک irica.ir می باشد. 

 

اظهار تلفن همراه: برای استعلام کد IMEI تلفن همراه و ثبت اظهارنامه گمرکی تلفن همراه یا همان ثبت شناسه بین المللی گوشی تلفن همراه، افراد می بایست، از بخش زیر سامانه های پنجره واحد، اظهار تلفن همراه را وارد نموده و با استفاده از کد IMEI سیم کارت، اظهارنامه گمرکی تلفن همراه خود را ثبت نمایند.

 

ارزش کالا (TSC): برای جستجوی ارزش کالا در سامانه گمرک irica.ir افرادمی بایست، ارزش کالا را در بخش زیر سامانه های پنجره واحد در صفحه اصلی سامانه، انتخاب نمایند و کد تعرفه یا قسمتی از اطلاعات TSC کالا، مثل برند یا شرح کالا را وارد نموده و گزینه جست و جو را بزنند.

 

کدهای کالایی پنجره واحد: متقاضیان جهت دریافت کدهای کالایی پنجره واحد، می توانند از بخش زیر سامانه های پنجره واحد در صفحه اصلی سامانه، گزینه کدهای کالایی پنجره واحد را انتخاب نموده و با کلیک روی هر یک از اقلام کالایی، فایل اکسل مربوط به آن را دریافت نمایند.

 

سامانه تولیدی ها: افراد با کلیک روی گزینه خدمات پس از ترخیص در بخش زیر سامانه های پنجره واحد، وارد سامانه جامع مديريت كالا و خدمات پس از ترخيص، می شوند. در این بخش، می توان با تکمیل نام کاربری و رمز عبور، از خدمات پس از ترخیص، شامل استعلام انبار، ثبت نام تولیدی، بازیابی رمز ورود و پیگیری استعلام انبار یا تولیدی، استفاده نمایند.

 

سامانه متمرکز بازار: با کلیک بر روی سامانه متمرکز بازار، سامانه مربوط به آن، مشاهده خواهد شد. در این سامانه می توان، پس از انتخاب واردات یا صادرات بودن کالا، نام اظهارنامه‌ های مرتبط با کالای جستجو شده را یافته و برای افراد مرتبط با آن‌، پیام ارسال نمود. پاسخ آنها نیز به تلفن همراه شما، پیامک، خواهد شد.

 

خروج موقت خودرو: افراد با کلیک بر روی خروج موقت خودرو از زیر سامانه های پنجره واحد، وارد صفحه ثبت نام پنجره واحد تجارت فرامرزی، خواهند شد که می توان با وارد نمودن کد ملی، سال تولد، شماره تلفن و نوع ثبت نام، تشریفات گمرکی مرتبط با رویه خروج موقت خودرو را انجام داد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه گمرک ​در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه گمرک پاسخ دهند.