دینا / سرمایه گذاری / ارزهای دیجیتال / مالیات ارز دیجیتال

مالیات ارز دیجیتال

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مالیات ارز دیجیتال، نوعی مالیات است که از معامله کنندگان بازار رمز ارز ها، اخذ می شود و از قوانین آن، می توان به شمول مالیات بر مراکز استخراج ارز دیجیتال، به عنوان یک واحد تولیدی صنعتی، اشاره نمود. فرمول محاسبه آن، بر اساس ماده 131 قانون مالیات مستقیم بوده و نحوه پرداخت آن، از طریق درگاه عملیات الکترونیک مالیاتی، بخش پرداخت الکترونیک مالیات، است.

 

یکی از انواع مالیات ها، مالیات ارز دیجیتال می باشد که به فروش ارز های دیجیتال و همچنین، معاملاتی که با ارز های دیجیتال، در بازار مجازی کریپتوکارنسی صورت می گیرد، تعلق گرفته و بر اساس، سود و زیان اینگونه معاملات، میزان مالیات ارز دیجیتال، محاسبه می گردد.

با توجه به اینکه در سال های اخیر، معامله کنندگان بازار ارز های دیجیتال، با افزایش قابل توجه ارزش رمز ارز ها، به درآمد ها و سود های بعضا کلانی از فعالیت در این بازار دست یافته اند، لازم است تا این گروه از افراد نیز همانند سایر افراد جامعه، برای پرداخت مالیات درآمد خود، از طریق درگاه عملیات الکترونیک مالیاتی، اقدام نمایند. در غیر این صورت، مشمول پرداخت جریمه های سنگین مالیاتی خواهند شد.

سازمان امور مالیاتی، با توجه به اینکه ارز های دیجیتال، در بین مردم، محبوبیتی زیادی داشته و قیمت این رمز ارز ها، افزایش پیدا کرده، بخشنامه ای را جهت پرداخت مالیات برای مراکز استخراج ارز های دیجیتالی، صادر نموده است. در این حالت، در زمان ارائه اظهار نامه های مالیاتی، استخراج ارز دیجیتال نیز، مشمول مالیات می شوند.

از این رو، با توجه به اهمیت نحوه پرداخت و فرمول محاسبه مالیات ارز دیجیتال، برای معامله گران بازار کریپتوکارنسی، در ادامه، در رابطه با مالیات ارز دیجیتال، قوانین مالیات رمز ارز ها و همچنین، نحوه پرداخت و محاسبات مالیات این نوع از ارز در کشور ایران، مطالبی آورده شده است.

 

برای عضویت در بزرگ ترین صرافی ارزهای دیجیتال ایران کلیک کنید.
برای عضویت در صرافی ارز دیجیتال خارجی معتبر برای ایران کلیک کنید.

 

مالیات ارز دیجیتال چیست

پیش از سال 2017 میلادی، ارز های دیجیتال، در بسیاری از کشور ها، در سراسر جهان، به صورت قانونی شناخته نشده بودند و مشمول قوانین مالیاتی نیز نبودند. اما، پس از پیشرفت در حوزه ارز های دیجیتال و انجام مبادلات ارزی گسترده، در سال های اخیر، رمز ارز های مورد معامله، نظیر بیت کوین، در کشور های مختلف، مشمول قوانین مالیاتی شناخته شدند.

 

بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، معامله گران رمز ارز ها، با توجه به درآمدی که در طی انجام معاملات خود، در بازار رمز ارز ها داشته، مشمول پرداخت مالیات می شوند. لازم به ذکر است که در هریک از کشور ها، قوانین مالیاتی ارز دیجیتال، متفاوت می باشد.

 

در این نوع از مالیات، افراد مشمول، موظف می باشند با توجه به میزان درآمد حقیقی و واقعی خود و همچنین، فعالیت های اقتصادی خود، در بازار ارز های دیجیتال، مالیات بر درآمد خود را پرداخت نمایند. همچنین، استخراج ارز دیجیتال نیز، مشمول مالیات ارز دیجیتال می شود.

 

افرادی که قصد فعالیت، در بازار رمز ارز ها را دارند، می بایست ابتدا، در رابطه با نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال، مطالعه داشته باشند.

 

همچنین، سازمان امور مالیاتی، در طی یک بخشنامه، به شماره 58144 / ت 55637 ه، در مورخ 13/05/1398، احکام مالیاتی ارز دیجیتال را به مراکز استخراج ارز های دیجیتال ابلاغ کرده و بر اساس آن، ارز های حاصل از صادرات رمز ارز های گوناگون، به چرخه های اقتصادی، مشمول مالیات با نرخ صفر خواهند بود.

 

افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار مالی کریپتوکارنسی را دارند، ابتدا، می بایست در رابطه با ارز های دیجیتال، نحوه عملکرد و همچنین، کاربرد آن ها، مطالعه کنند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با ارز دیجیتال و کاربرد این پول های دیجیتالی، به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

قوانین مالیات ارز دیجیتال

با توجه به اینکه تا کنون، در رابطه با مالیات ارز دیجیتال، در کشور ایران، قانون خاصی، تصویب نشده است، درآمد معامله گران از طریق ارز دیجیتال، همانند درآمد دیگر مشاغل، مشمول مالیات بر درآمد قانون مالیات های مستقیم، یعنی مواد 93 و 94 قانون ( مالیات بر درآمد ) و مواد 119 و 131 ( مالیات درآمد اتفاقی ) خواهد بود.

 

افرادی که قصد انجام معاملات، در بازار ارز های دیجیتالی را دارند، می بایست از روش های استخراج ارز دیجیتال نیز، مطلع شوند.

 

در حال حاضر، سازمان امور مالیاتی، طی ابلاغ بخشنامه ای، در خصوص مراکز استخراج رمز ارز ها، به شماره 58144 / ت 55637 ه، در مورخ 1398/05/13، قوانین مالیاتی در رابطه با مزارع ارز دیجیتال را اعلام نموده است. از این رو، در ادامه، در رابطه با قوانین مالیاتی در رابطه با مزارع ارز دیجیتال، توضیحات لازم آورده شده است.

 

برقرار کردن واحد های فرآورده های پردازشی رمز گذاری شده رمز ارز ها، شامل محدودیت 120 کیلومتری شهر تهران، 50 کیلومتری شهر اصفهان و همچنین، 30 کیلومتری مراکز استان ها نمی باشد.

 

مراکز استخراج ارز دیجیتال، به عنوان واحد تولیدی صنعتی شناخته خواهند شد و مشمول مقررات مالیاتی نیز می گردند.

 

به موجب قانون جدید در صورت صادر کردن محصولات و دریافت درآمد ارزی از آن، ارز دریافتی، می بایست با توجه به شرایط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به اقتصاد باز گردانده شود، در این حالت، مشمول مالیات با نرخ صفر درصد خواهد شد.

 

به موجب قانون جدید افرادی که قصد پرداخت مالیات خرید فروش ارز های خارجی را دارند، می توانند از طریق ورود به سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی، به نشانی tax.gov.ir، به صورت اینترنتی، اقدام نمایند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه پرداخت مالیات خرید و فروش ارز خارجی، به لینک زیر مراجعه نمایید.

با تصویب دولت در اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه، از این پس خرید و فروش ملک و خودرو و طلا و همینطور انواع ارز مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می شوند. البته در مورد اندوخته طلا بیان شده است که، تا میزان 150 گرم طلا، مستثنی و جدا شده و معاف از مالیات خواهد بود. البته بنابر سخن نمایندگان تصویب کننده این طرح، هدف از این طرح در واقع مالیات بر سوداگری و دلالی های کاذب است و شامل حال 99% مردم نمیشود.

 

برای عضویت در بزرگ ترین صرافی ارزهای دیجیتال ایران کلیک کنید.
برای عضویت در صرافی ارز دیجیتال خارجی معتبر برای ایران کلیک کنید.

 

نحوه محاسبه مالیات ارز دیجیتال در ایران

در بخش قبل، توضیح دادیم که درآمد معامله گران از طریق ارز دیجیتال، همانند درآمد دیگر مشاغل، مشمول مالیات بر درآمد قانون مالیات های مستقیم، یعنی مواد 93 و 94 قانون ( مالیات بر درآمد ) و مواد 119 و 131 ( مالیات درآمد اتفاقی ) خواهد بود. بر این اساس، هریک از سرمایه گذاران، قصد ارائه اظهارنامه مالیاتی برای درآمد و همچنین، سود به دست آمده که ناشی از معاملات ارز های دیجیتالی است را داشته باشند، ابتدا هزینه های مربوطه، کسر شده و به سود باقی مانده، مالیات تعلق می گیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فیوچرز کلیک کنید.

اما، ممکن است این سوال مطرح شود که نحوه پرداخت مالیات ارز دیجیتال، به چه صورت می باشد؟ آیا افرادی که مشمول مالیات ارز دیجیتال می شوند، می بایست اظهارنامه مالیاتی تنظیم نموده و از این طریق، مالیات خود را پرداخت کنند و یا اینکه روش دیگری، جهت نحوه پرداخت و فرمول محاسبه مالیات ارز دیجیتال پیش بینی شده است که آنان، باید مد نظر قرار دهند؟

 

در این خصوص، می توان گفت که با توجه به اینکه مالیات ارز دیجیتال، در حال حاضر، از نوع مالیات بر درآمد یا عملکرد می باشد و در واقع، قانون خاصی برای آن، تا کنون، تصویب نشده است از این رو، در ادامه، بر اساس ماده 131 قانون مالیات های مستقیم عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی، میزان و نحوه محاسبه این نوع از مالیات، توضیحات لازم آورده شده است.

 

در صورتی که خالص درآمد، تا مبلغ دویست و هشتاد و هشت ملییون ریال، باشد از پرداخت مالیات، معاف می گردد.

اگر در آمد، تا مبلغ پانصد میلیون ریال باشد، مودی، مشمول مالیات سالانه 15 درصد می شود.

با توجه به مازاد پانصد میلیون ریال، تا مبلغ یک میلیارد ریال، میزان درآمد، مودیان، مشمول مالیات سالانه با نرخ 20 درصد می شوند.

همچنین، اگر درآمد، مازاد بر یک میلیارد ریال باشد، مودی، مشمول مالیات سالانه 25 درصد، خواهد شد.

لازم به ذکر است مالیات عملکرد اشخاص حقوقی، بر اساس ماده 105 قانون مالیات مستقیم، 25 درصد از مجموع درآمد آنان، به غیر از موسسات غیر انتفاعی می باشد که در داخل یا خارج ‌از کشور ایران، تحصیل نمایند، که پس از مشخص شدن زیان‌ های حاصل از منابع ‌غیر معاف و با کسر بخشودگی های تعیین شده، مشمول مالیات ‌عملکرد، خواهد شد.

همچنین، توجه داشته باشید درآمد های ماحصل از سود سهام یا میزان سهمی که هر یک از شرکا دارند، مشمول‌ مالیات نخواهند بود.

 

افرادی که قصد انجام معاملات، در بازار ارز های دیجیتالی را دارند، می توانند از طریق ثبت نام در یکی از صرافی های آنلاین ارز دیجیتال، به صورت اینترنتی، اقدام نمایند.

 

حال، پس از آموزش نحوه محاسبه مالیات ارز دیجیتال، مودیان، می بایست جهت ثبت اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات عملکرد، اقدام نمایند. در این خصوص، سازمان امور مالیاتی کشور، درگاه میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی را در نظر گرفته است. در ادامه، در رابطه با نحوه پرداخت این نوع مالیات، توضیحات لازم آورده شده است.

 

جهت پرداخت مالیات عملکرد، می بایست وارد درگاه میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی، به نشانی tax.gov.ir شوید. سپس، بر روی گزینه پرداخت الکترونیک مالیات، کلیک نمایید.

 

مالیات ارز دیجیتال

 

در این صفحه، می بایست شناسه قبض / پرداخت و یا شناسه 30 رقمی نسیم را وارد نموده و پس از وارد کردن کد امنیتی، بر روی گزینه بررسی کلیک کنید.

 

نحوه پرداخت مالیات ارز دیجیتال

 

در این مرحله، سامانه، پرداخت قبوض برخط مالیاتی اطلاعات ثبت شده در سیستم را نمایش داده و می بایست بر روی گزینه پرداخت بزنید.

 

پرداخت مالیات ارز دیجیتال

 

به این ترتیب، پرداخت قبوض مالیاتی، به صورت اینترنتی، صورت می گیرد.

 

افرادی که به تازگی، قصد سرمایه گذاری در بازار مالی کریپتوکارنسی را دارند، ابتدا، می بایست در رابطه با نحوه سرمایه گذاری در این بازار مالی، مطالعه کنند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه سرمایه گذاری ارز دیجیتال، به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مالیات ارز دیجیتال در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. همچنین، کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مالیات ارز دیجیتال پاسخ دهند.