نحوه دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، با مراجعه به درگاه ملی مجوز های کشور بوده و حداقل زمان صدور آن، 30 روز، پس از تکمیل مدارکی نظیر کارت پایان خدمت یا معافیت و گواهی قبولی، خواهد بود. داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، از جمله شرایط اخذ مجوز سردفتری ازدواج و طلاق می باشد. مدت اعتبار مجوز صادره، 3 ماه از تاریخ ابلاغ صدور آن است.
برای مشاوره دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق
برای مشاوره دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق
یکی از مهم ترین مراجع خدماتی در حوزه حقوقی، دفاتر رسمی ازدواج و طلاق می باشند. این دفاتر، نقش بسیار مهمی، در ارائه خدمات، در حوزه ازدواج و طلاق، به شهروندان دارند. بدین صورت که پس از صدور حکم طلاق در دادگاه، تنها زمانی طلاق، به صورت قانونی، رسمیت می یابد که صیغه آن، توسط دفاتر رسمی ازدواج و طلاق، جاری شده و طلاق، به ثبت برسد.
با توجه به نقش مهم دفاتر ازدواج و طلاق، ضروری است تا این دفاتر، اقدام به اخذ مجوز، از نهادهای ذی صلاح نمایند و بدین ترتیب، هویت و اعتبار آن ها، توسط قانون، تایید شود. نحوه دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق و شرایط دریافت و مدت اعتبار این مجوز، در نظامنامه انتخاب سردفتران ازدواج و طلاق، مشخص شده و بدون طی کردن مراحل دریافت و داشتن شرایط لازم، اخذ این مجوز، غیر ممکن است.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق را مورد بررسی قرار دهیم؛ ابتدا، شرایط تاسیس، زمان صدور، مدت اعتبار و مدارک لازم برای اخذ این مجوز را توضیح داده و سپس، نحوه دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق را از طریق سامانه مخصوص به آن، خواهیم گفت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق و شرایط تاسیس برای خانم ها، با ما همراه باشید.
همانطور که شرایط اخذ مجوز کاریابی، توسط آیین نامه های سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشخص شده، شرایط تاسیس و نحوه دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق نیز در نظامنامه انتخاب سردفتران ازدواج و طلاق و مواد این نظام نامه آمده است. بر اساس نظام نامه انتخاب سردفتران ازدواج و طلاق و مطابق اعلام کانون سردفتران ازدواج و طلاق، شرایط تاسیس سردفتری ازدواج و طلاق، عبارتند از:
تاهل
دارا بودن گواهی سلامت و تندرستی یا همان گواهی توانایی کار که از پزشکی قانونی اخذ شده است.
انجام آزمایش اعتیاد که نشان دهنده عدم اعتیاد به مواد مخدر در متقاضی باشد.
داشتن گواهی قبول شدن در آزمون کتبی و پذیرفته شدن در مصاحبه شفاهی.
داشتن گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
دارا بودن کارت معافیت دائم یا کارت پایان خدمت سربازی، برای متقاضیان مرد (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
داشتن حداقل، 25 سال تمام، بر اساس ماده 4 نظامنامه انتخاب سردفتران ازدواج و طلاق
داشتن گواهی اجتهاد، برای اهل تشیع و گواهی افتاء، برای اهل تسنن که این گواهی باید، از مراجع ذی صلاح، دریافت شده باشد.
مشغول نبودن به شغل وکالت، قضاوت یا کار در نهادهای دولتی وابسته به دولت
داشتن سطح دو علوم حوزوی یا داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، شامل مدرک تحصیلی لیسانس یا بالاتر، در یکی از رشته های علوم ثبتی، حقوق، الهیات و معارف اسلامی (گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی). همچنین، روحانیون دارای مدرک کارشناسی ادبیات فارسی و عرب، فقه و اصول، تفسیر، حدیث، علوم قرآنی و الهیات و معارف اسلامی نیز می توانند، در صورت دارا بودن سایر شرایط تاسیس، برای دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، اقدام نمایند.
پس از بیان شرایط تاسیس سردفتری ازدواج و طلاق و توضیح آن ها، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره زمان صدور، مدت اعتبار و نحوه دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، صحبت کنیم و بگوییم که متقاضیان این مجوز، از طریق چه سامانه ای باید، نسبت به اخذ آن، اقدام نمایند.
در قسمت قبل، شرایط تاسیس سردفتری ازدواج و طلاق را توضیح دادیم و گفتیم که یکی از این شرایط تاسیس، داشتن گواهی قبولی در آزمون کتبی، پس از ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی و شرکت در آن می باشد. پس از ذکر شرایط لازم، در این قسمت، قصد داریم، درباره زمان صدور و مدت اعتبار مجوز سردفتری ازدواج و طلاق صحبت کنیم.
در خصوص زمان صدور مجوز سردفتری ازدواج و طلاق باید گفت، از زمان تکمیل مدارک و پس از طی کردن مراحل نحوه دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، حداقل 30 روز کاری، زمان می برد تا مدارک و شرایط متقاضی دریافت مجوز، توسط نهادهای ذی صلاح، بررسی شده و نتیجه به وی، اطلاع رسانی گردد.
ماده 6 نظامنامه انتخاب سردفتران ازدواج و طلاق، در خصوص مدت اعتبار مجوز صادره مقرر می دارد: "كسانی كه به سردفتری ازدواج انتخاب می شوند، مكلفند، حداقل ظرف مدت 3 ماه از تاريخ دريافت ابلاغ، نسبت به تاسيس دفتر خانه، اقدام نمايند و الا، ابلاغ آنان، كان لم يكن تلقی خواهد شد." بر اساس این ماده، متقاضی، سه ماه از تاریخ ابلاغ صدور مجوز، فرصت دارد تا نسبت به دایر کردن دفتر ازدواج و طلاق، اقدام نماید. در ادامه به توضیحات بیشتر در خصوص شرایط تاسیس برای خانم ها نیز پرداخته ایم.
در قسمت های قبل، در خصوص زمان صدور و مدت اعتبار مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، توضیح دادیم و گفتیم که حداقل 30 روز کاری، پس از تکمیل مدارکی همچون، گواهی عدم سوء پیشینه، زمان می برد تا مجوز متقاضی، صادر گردد. در این قسمت، قصد داریم، درباره مدارک لازم برای دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، صحبت کنیم که عبارتند از:
مدارک مربوط به وضعیت نظام وظیفه که شامل کارت پایان خدمت یا معافیت می باشد.
مدارک مربوط به مدرک تحصیلی مرتبط.
مدارک مربوط به گواهی اجتهاد یا افتاء که توسط مراجع صالح این امر، صادر شده باشد.
مدارک مثبت گواهی قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی آزمون سردفتری.
مدرک مربوط به گواهی تندرستی و تاییدیه آن
مدارک مثبت عدم اعتیاد که شامل آزمایش و گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی می باشد.
مدرک مثبت عدم وجود سوء پیشینه کیفری موثر که همان گواهی عدم سو پیشینه کیفری اخذ شده از مراجع ذی صلاح می باشد.
مدرک تضمین کننده، در خصوص عدم اشتغال در مشاغل منافی سردفتری ازدواج و طلاق که همان اقرارنامه محضری یا تعهدنامه محضری از فرد می باشد. در این تعدنامه، متقاضی، تعهد کرده به وکالت، قضاوت یا هر شغلی در نهادهای دولتی وابسته به دولت، مشغول نمی باشد.
سایت صدور مجوز های وزارت کار، از جمله سامانه هایی است که جهت اخذ برخی از مجوزهای کار، باید به آن رجوع کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این سامانه، مطالعه مقاله سایت صدور مجوزهای وزارت کار که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید آمده، پیشنهاد می گردد.
در قسمت های قبل، در خصوص شرایط و مدارک لازم برای دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، صحبت کردیم و گفتیم همانگونه که اخذ مجوز دفتریاری، نیازمند ثبت نام در آزمون دفتریاری اسناد رسمی است، اخذ مجوز سردفتری ازدواج و طلاق نیز نیازمند ثبت نام و قبولی در آزمون کتبی و شفاهی سردفتری می باشد. پس از توضیح موارد فوق، در این قسمت، قصد داریم، نحوه دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق را مورد بررسی قرار دهیم که مطابق مراحل زیر می باشد:
ابتدا، در اولین مرحله از مراحل نحوه دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، متقاضی باید آدرس درگاه ملی مجوز های کسب و کار، یعنی mojavez.ir را در مرورگر خود، جست و جو کرده، تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوید. سپس، از بین گزینه های موجود، گزینه خدمات را انتخاب کند.
در این مرحله از مراحل متقاضی باید عنوان مجوز درخواستی خود را در بخش جستجو تایپ نموده و جستجو کند.
در این صفحه، کاربر باید بر روی گزینه دفتر ازدواج و طلاق، کلیک کند.
پس از انتخاب گزینه، دفتر ازدواج و طلاق، گزینه صدور مجوز، برای فرد، نمایش داده می شود. که باید، آن را انتخاب کرده، تا به صفحه احراز هویت، هدایت شود.
در این مرحله از مراحل نحوه دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، شخص به صفحه احراز هویت، هدایت می شود. در این بخش متقاضی باید شماره تلفن همراه به نام خود را وارد نموده و بر روی گزینه ارسال رمز یکبار مصرف کلیک نماید.
در این گام، شخص باید شماره ملی و تاریخ تولد خود را جهت تکمیل فرایند احراز هویت، در کادرهای مربوطه وارد کند.
پس از احراز هویت، مجدد، فرد به صفحه اصلی برگشته و بعد از انتخاب گزینه دفتر ازدواج و طلاق، مطابق مراحلی که در بالا گفته شد، گزینه صدور مجوز را انتخاب نماید.
در این مرحله، فرد به صفحه درخواست صدور مجوز، هدایت خواهد شد و می تواند با انتخاب گزینه صدور مجوز، درخواست خود، برای صدور مجوز سردفتری ازدواج و طلاق را ثبت نماید.
متقاضیان برای درخواست تاسیس مجوز سردفتری ازدواج و طلاق باید در آزمون سردفتری شرکت کرده و پس از پذیرفته شدن می توانند در خواست مجوز ثبت کنند. از دیگر مجوز های پر طرفدار در حوزه امور قضایی در مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی می باشد. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این امر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
از جمله موارد و عناوین مهم در زمینه تاسیس دفتر ازدواج و طلاق، شرایط دفتر ازدواج برای خانم ها می باشد. در این خصوص باید بگویم تاسیس دفاتر ازدواج تنها شامل آقایان بوده و بر طبق اطلاعیه سازمان ثبت و اسناد املاک کشور بانوان اجازه شرکت در این آزمون و تاسیس دفتر ازدواج را ندارند. شرایط تاسیس و اخذ مجوز دفتر ازدواج طلاق برای آقایان بوده و به دو گروه شرایط عمومی و اختصاصی طبقه بندی می شود که پیش از این به طور مفصل به آن پرداخته ایم.
بانوان اجازه اخذ مجوز دفتر ازدواج و طلاق را ندارند، اما می توانند اقدام به شرکت در ازمون سردفتری دفاتر اسناد رسمی نموده و مجوز سردفتری دفاتر اسناد رسمی را دریافت نمایند. یکی از دلایل منع بانوان در خصوص سردفتری ازدواج و طلاق این است که قواعد مربوط به جاری نمودن صیغه عقد نکاح یا صیغه طلاق برگرفته از فقه اسلامی است و این امر برای آقایان یپش بینی شده است.
از جمله مسائلی که امروزه اهمیت به سزایی دارد مبادلات ارز دیجیتال و نحوه فعالیت صرافی های ارز دیجیتال می باشد. تمامی افرادی که قصد تاسیس و راه اندازی صرافی ارز دیجیتال دارند، باید بر اساس قوانین جمهوری اسلامی و بانک مرکزی اقدام نمایند. برای آشنایی بیشتر در این خصوص مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق
برای مشاوره دریافت مجوز سردفتری ازدواج و طلاق
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©