دینا / حقوقی / کار و استخدام / کارت هوشمند ایثارگران

ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش و سپاه، به ترتیب، از طریق مراجعه به به سامانه پایگاه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایت پایگاه اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران سپاه، امکان پذیر بوده؛ همچنین، عکس، شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت، از مهم ترین مدارک لازم برای ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران می باشد.

 

کارت هوشمند ایثارگران، کارتی است هوشمند(دارای بارکد) که اطلاعات هویتی و مدت زمان حضور فرد در جبهه، در طول سال های دفاع مقدس، در آن درج شده است. ملاحظات و ضرایب امنیتی، با هدف جلوگیری از سوء استفاده افراد غیر مجاز، در این کارت ها در نظر گرفته شده و این کارت ها، به بستر دولت الکترونیکی، متصل می گردند. 

از آنجا که با ابلاغ مزایا و خدمات مربوط به این کارت به دستگاه های اجرایی، دارنده کارت هوشمند ایثارگران، این امکان را داشته  تا از تمام خدمات و مزایای قانونی که برای ایثارگران در نظر گرفته شده ، برخوردار گردد و همچنین، با توجه به اینکه، نحوه دریافت این کارت و سامانه مربوط به آن، برای ایثارگران ارتش و سپاه، متفاوت می باشد، لازم است تا متقاضیان واجد الشرایط، با نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران و  استعلام این کارت با کد ملی آشنا شوند.

به همین دلیل، در این مقاله، ابتدا به این سوال، پاسخ داده که کارت هوشمند ایثارگران چیست؟ سپس در ادامه، سامانه دریافت این کارت برای ایثارگران ارتش و سپاه، نحوه دریافت، مدارک و نحوه پیگیری و استعلام کارت هوشمند ایثارگران با کد ملی را توضیح خواهیم داد.

کارت هوشمند ایثارگران چیست

پیش از آنکه به این سوال پاسخ دهیم که کارت هوشمند ایثارگران چیست ؟ لازم است تا کمی در مورد کارت ایثارگری، توضیح دهیم. در طول هشت سال جنگ تحمیلی، افراد بسیاری در قالب گروه های زیرمجموعه دو نهاد اصلی دفاعی و امنیتی کشور، یعنی ارتش و سپاه، عازم جبهه شده و به دفاع از مرزها و حریم کشور پرداختند. 

پس از پایان جنگ و با توجه به خدمات ارزنده این اشخاص، در جهت حفظ تمامیت ارضی کشور و استقلال آن، دولت در صدد برآمد تا با شناسایی این افراد و با در نظر گرفتن مزایایی خاص برای آنها و خانواده ایشان، بخشی از این خدمات را جبران نموده و به نحوی، زندگی و معیشت این گروه از مدافعان وطن را تامین و تسهیل نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارت جانبازی کلیک کنید.

به همین دلیل و به منظور شناسایی ایثارگرانی که در طول هشت سال جنگ تحمیلی، به جبهه اعزام شده بودند، دولت، اقدام به صدور کارتی، برای تعیین هویت ایثارگری اشخاص مذکور نمود که با عنوان کارت ایثارگری شناخته می شود. به این ترتیب، کارت ایثارگری، مدرکی است که اطلاعات هویتی و مدت زمان حضور فرد در جبهه، در طول سال های دفاع مقدس، در آن درج شده و نشان دهنده حضور دارنده این کارت، در جبهه و دفاع از مرزها و تمامیت ارضی کشور می باشد.

از طرف دیگر، با مطرح شدن مفهوم دولت الکترونیک در کشور ما، در سال های اخیر، دولت هایی که بر روی کار آمده اند، تلاش کرده اند تا خدمات خود را هرچه بیشتر، از حالت حضوری خارج کرده و در بستر اینترنت و به صورت الکترونیکی به متقاضیان خود ارائه دهند. یکی از این خدمات، ثبت نام و صدور کارت های شناسایی هوشمند، همانند ثبت نام کارت ملی هوشمند، به جای کارت های قدیمی و سنتی می باشد. در این میان، دو نهاد ارتش و سپاه نیز کوشیده اند تا با هوشمند سازی کارت های صادره از سوی این دو نهاد، نقش موثری در الکترونیکی کردن هرچه بیشتر دولت و خدمات آن ایفا نمایند.

به این ترتیب، در پاسخ به این سوال که کارت هوشمند ایثارگران چیست؟ می توان گفت، کارت هوشمند ایثارگران، کارتی است هوشمند(دارای بارکد) که اطلاعات هویتی و مدت زمان حضور فرد در جبهه، در طول سال های دفاع مقدس، در آن درج شده است.

ملاحظات و ضرایب امنیتی، با هدف جلوگیری از سوء استفاده افراد غیر مجاز، در این کارت ها در نظر گرفته شده و این کارت ها، به بستر دولت الکترونیکی، متصل می گردند. بنابراین، با ابلاغ مزایا و خدمات مربوط به این کارت به دستگاه های اجرایی، دارنده کارت هوشمند ایثارگران، این امکان را داشته تا از تمام خدمات قانونی که برای ایثارگران در نظر گرفته شده است، برخوردار گردد.

سوال مهم دیگری که در رابطه با نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران، مطرح می شود، این مساله است که کارت هوشمند ایثارگران، به چه اشخاصی تعلق می گیرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، شرایط تعلق کارت هوشمند ایثارگران به ایثارگران ارتش و سپاه، متفاوت می باشد. با این توضیح که :

کارت هوشمند ایثارگران ارتش، به ایثارگرانی تعلق می گیرد که در طول دفاع مقدس، در فاصله زمانی 1359/6/31 تا 1367/5/29 و بیش از 45 روز، در ارتش جمهوری اسلامی ایران و در جبهه و میادین عملیاتی خدمت کرده اند. کارت هوشمند ایثارگران سپاه، برای والدین، همسران ، فرزندان شاهد و جانبازان 5 درصد به بالا و همسران جانبازان 70 درصد به بالا و آزادگانی که بیشتر از 6 ماه، در اسارت بوده و آزاده سیاسی، با بیش از 3 ماه اسارت، صادر می گردد.

سامانه ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران

در بخش قبل، در پاسخ به این سوال که کارت هوشمند ایثارگران​ چیست؟ گفتیم که کارت هوشمند ایثارگران​، همانند کارت هوشمند قوه قضاییه، کارتی است هوشمند(دارای بارکد) که اطلاعات هویتی و مدت زمان حضور فرد در جبهه، در طول سال های دفاع مقدس، در آن درج شده و ملاحظات و ضرایب امنیتی، با هدف جلوگیری از سوء استفاده افراد غیر مجاز، در این کارت ها در نظر گرفته شده است.

از آنجا که ایثارگران دارنده کارت های سنتی، باید با ارائه مدارک لازم، برای دریافت کارت هوشمند ایثارگران​ خود و  و استعلام این کارت با کد ملی اقدام نمایند و با توجه به اینکه روند ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران​، برای ایثارگران سپاه و ارتش، به دو روش متفاوت و از طریق دو سامانه متفاوت، انجام می گیرد، در این بخش، به معرفی سامانه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران، برای ایثارگران ارتش و سپاه می پردازیم.

سامانه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش

دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، از طریق مراجعه به سامانه پایگاه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به نشانی aja.ir انجام می گیرد. این سامانه، امکانات متنوعی، نظیر آگاهی های استخدام ارتش، دریافت کد رهگیری پایوران و کد رهگیری وظیفه، آخرین اخبار ارتش و اطلاعات مربوط به دریافت کارت هوشمند ایثارگران​ را برای کاربران خود فراهم کرده است.

تبدیل وضعیت ایثارگران، به معنای تغییر قرارداد کار آن ها، از حالت قراردادی یا پیمانی، به حالت رسمی، است که لازمه انجام آن، ارائه مدارک لازم، نظیر مدارک تحصیلی و مدارک مثبت ایثارگری، توسط ایثارگر و فرزند او، هنگام مراجعه به واحد منابع انسانی محل خدمت شان می باشد.

البته، لازم به ذکر است که بر خلاف گذشته که دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، از طریق بخش (کارت ایثار ملی) این سامانه امکان پذیر بود، در حال حاضر، متقاضیان دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران، تنها قادر به دریافت فرم های مربوطه، از این سامانه بوده و بقیه مراحل دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، باید به ترتیب مقرر در سایت، انجام گیرد، که ما در بخش بعد، به توضیح آن می پردازیم.

سامانه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه

سامانه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه و استعلام این کارت با کد ملی، سایت پایگاه اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران سپاه بوده و آدرس آن، isaar.ir می باشد. کاربران این سامانه، با ورود به آن، می توانند از خدمات گسترده ای همچون، سامانه خدمات الکترونیک، سامانه شفافیت، سامانه شمسا و آخرین اخبار مرتبط با ایثارگران سپاه، برخوردار شوند. لازم به ذکر است که ایثارگران سپاه، برای دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه، باید در سایت مزبور، به بخش سامانه خدمات الکترونیک مراجعه نمایند.

نحوه ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش

در بخش قبل، به معرفی سامانه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران پرداخته و توضیح دادیم که سامانه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، پایگاه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به نشانی aja.ir بوده و سامانه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه و استعلام این کارت با کد ملی، سایت پایگاه اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران سپاه است و آدرس آن، isaar.ir می باشد. از آنجا که نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران، در مورد ایثارگران ارتش و سپاه، متفاوت بوده، در این بخش، به توضیح نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش پرداخته و در بخش بعد، در مورد نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه، صحبت خواهیم کرد.

 

جهت کسب اطلاعات در خصوص نحوه ثبت نام صلح کارت، کلیک کنید.

 

به منظور دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش و استفاده از مزایای این کارت، همچون حق استفاده از سهمیه های آزمون وکالت، آدرس سایت اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران، یعنی aja.ir را در مرورگر دستگاه خود، جست و جو کرده تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سایت شوید. از منوی سمت راست صفحه، بر روی گزینه کارت ایثار ملی کلیک نمایید.

 

ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش

 

در صفحه جدید، همانطور که در اطلاعیه سایت ملاحظه می کنید، بر خلاف گذشته که دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، از طریق این بخش از سامانه امکان پذیر بود، در حال حاضر، متقاضیان دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، تنها قادر به دریافت فرم های مربوطه، از این سامانه هستند و بقیه مراحل دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، پس از پر کردن این فرم ها، از طریق نزدیک ترین یگان محل سکونت متقاضی، قابل انجام می باشد.

 

نحوه دریافت کارت هوشمند ایثارگران

 

بنابراین، متقاضیان دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، باید با کلیک بر روی لینک دانلود فرم های هشت گانه، که در تصویر، با فلش قرمز، مشخص شده است، ابتدا برای دانلود و پر کردن فرم های مربوطه اقدام کرده و سپس، با در دست داشتن این فرم ها و مدارک لازم، به نزدیک ترین یگان محل سکونت خود مراجعه نمایند.

 

نحوه ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه

در بخش قبل، در مورد نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش توضیح داده و گفتیم که دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، با مراجعه به سامانه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران، یعنی aja.ir و سپس، مراجعه حضوری به نزدیک ترین یگان محل سکونت متقاضی، قابل انجام می باشد. از آنجا که نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش و سپاه، متفاوت بوده، در این بخش، به توضیح نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه می پردازیم که همانند اعلام مفقودی اینترنتی شناسنامه و کارت ملی، به روش اینترنتی، امکان پذیر می باشد:

در اولین مرحله دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه، آدرس سایت پایگاه اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران سپاه، یعنی isaar.ir را در مرورگر دستگاه خود جست و جو نموده تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سایت شوید. سپس، از منوی سمت چپ، بر روی گزینه سامانه خدمات الکترونیک کلیک نمایید.

 

سامانه ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش

 

پس از ورود به سامانه خدمات الکترونیک ایثار، مطابق تصویر زیر، چنانچه تا به حال، در این سامانه ثبت نام نکرده اید، بر روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید. در غیر این صورت، با استفاده از نام کاربری و رمز عبوری که در هنگام ثبت نام دریافت کرده اید، برای ورود به حساب کاربری خود اقدام نمایید.

 

 استعلام کارت هوشمند ایثارگران با کد ملی

 

در این مرحله از مراحل دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه، پس از وارد کردن کد ملی و تصویر عدد امنیتی، بر روی دکمه مرحله بعد کلیک کنید. در مراحل بعد، با وارد کردن شماره همراه، یک کد به شماره همراه شما ارسال شده که با وارد کردن آن کد، یک نام کاربری و کلمه عبور، برای شما ارسال شده و به این ترتیب، ثبت نام شما نهایی می گردد.

 

ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران

 

اکنون مجددا، به صفحه ورود، بازگشته و نام کاربری، کلمه عبور و عدد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه وارد کرده و دکمه ورود را کلیک کنید. پس از ورود به حساب کاربری خود، می توانید برای ثبت درخواست دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه خود اقدام نمایید.

 

مدارک لازم برای ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران

در بخش قبل، در مورد نحوه دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه توضیح داده و گفتیم که دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه، با مراجعه به سایت پایگاه اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران سپاه، یعنی isaar.ir و سپس، سامانه خدمات الکترونیک، قابل انجام می باشد. از آنجا که دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش و سپاه و استعلام این کارت با کد ملی، مستلزم ارائه مدارک لازم بوده، در این بخش، به توضیح مدارک لازم برای دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران می پردازیم که شامل موارد زیر می باشد:

مدارک لازم برای دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش

مدارک لازم برای دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، شامل موارد زیر می باشد:

فرم های خوداظهاری 8 گانه که جهت دانلود، در سایت قرار داده شده است و تکمیل این فرم ها

عکس 3 در 4 با لباس شخصی (دارای زمینه سفید)

کپی صفحه اول و دوم شناسنامه و کارت ملی ایثارگر و در صورت گم شدن کارت ملی و شناسنامه، نسخه المثنی.

کپی صفحه اول شناسنامه و کارت ملی خانواده ایثارگر (فرزند - همسر)

کپی مدرک نشان دهنده آخرین یگان خدمت کارکنان وظیفه و کپی پشت و رو از کارت پایان خدمت و کارت احتیاط.

مدارک لازم برای دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه

مدارک لازم برای دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه، شامل موارد زیر می باشد:

دو قطعه عکس رزمنده

اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه رزمنده و خانواده وی (فرزند - همسر)

اصل و کپی پشت و روی کارت ملی رزمنده و خانواده وی (فرزند - همسر)

اصل و کپی کارت پایان خدمت رزمنده سپاه

کپی آخرین مدرک تحصیلی رزمنده

پس از تایید درخواست متقاضی دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه، توسط پذیرش شهرستان و استان، مراحل صدور و چاپ کارت ایثارگری در ستاد مرکزی سپاه، انجام گرفته و این کارت، به یکی از سه روش مراجعه حضوری، تحویل به نماینده استان و تحویل از طریق شرکت پست، در اختیار متقاضی قرار می گیرد.

 

پیگیری ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران

در بخش قبل، به توضیح مدارک لازم برای دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران، پرداخته و گفتیم که عکس، شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت، از مهم ترین مدارک لازم برای دریافت و ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش و سپاه می باشد. اما افرادی که برای دریافت و کارت هوشمند ایثارگران، ثبت نام کرده اند، لازم است برای پیگری آن و استعلام این کارت با کد ملی اقدام نمایند. بنابراین، سوال مهمی که در رابطه با هوشمند سازی این کارت ، مطرح می شود این مساله است که نحوه پیگیری ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران و استعلام این کارت با کد ملی به چه صورت می باشد؟ آیا پیگیری ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران و استعلام این کارت با کد ملی، همانند پیگیری کارت ملی هوشمند به روش اینترنتی امکان پذیر است؟

در پاسخ به این سوال که که نحوه پیگیری ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران و استعلام این کارت با کد ملی به چه صورت می باشد؟ باید گفت، در حال حاضر، پیگیری ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران ارتش، تنها به روش حضوری و از طریق مراجعه به نزدیک ترین یگان محل سکونت متقاضی امکان پذیر می باشد. البته، تمام روند ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران، از طریق پیامک، به اطلاع متقاضی می رسد.

اما، نحوه پیگیری ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران سپاه و استعلام این کارت با کد ملی، همانند ثبت نام این کارت، از طریق مراجعه به سامانه پایگاه اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران سپاه، به آدرس isaar.ir و سپس، سامانه خدمات الکترونیک و ورود به حساب کاربری، قابل انجام می باشد.

 

تبدیل کارت ایثارگری به جانبازی

برای تبدیل کارت ایثارگری به جانبازی، ضروری است تا جانباز بودن فرد، احراز گردد که این امر، بسته به برخورداری از مدارک بالینی یا عدم برخورداری از این مدارک، توسط متقاضی، از طریق دو شیوه، امکان پذیر خواهد بود. که توضیح هریک، در ادامه، آورده شده است:

در شیوه اول، فرد دارای مدارک بالینی، به کمیسیون پزشکی مراجعه نموده تا درصد جانبازی وی، مشخص گردد، پس از مشخص شدن درصد جانبازی، کارت وی، صادر خواهد شد.

در شیوه دوم، فرد فاقد مدارک بالینی که متقاضی دریافت کارت جانبازی است، باید به شورای عالی پزشکی نیروهای مسلح، مراجعه کرده تا جانباز بودن یا نبودن وی، همچنین، درصد جراحت و جانبازی او، مورد بررسی قرار گیرد، در صورت تایید جراحت، بنیاد شهید، موظف به صدور کارت جانبازی 5 درصد، برای این افراد، خواهد بود.

مستند این امر نیز، بند الف ماده 87 قانون برنامه ششم توسعه است که مقرر می دارد: "بنیاد شهید و امور ایثارگران، موظف است، رزمندگان هشت سال دفاع مقدس که صورت سانحه بالینی همزمان مجروحیت را ندارند، اما مجروحیت آن ها، توسط کمیسیون پزشکی نهاد اعزام کننده (نیروهای مسلح ) احراز می‌گردد را به عنوان جانباز، تلقی نماید و حداقل پنج درصد ( 5% ) جانبازی، به آن ها تعلق می گیرد."

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام کارت هوشمند ایثارگران پاسخ دهند.