سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir، با هدف کاهش هزینه های جستجوی شغل، بهبود و انسجام در عملکرد کاریابی ها و در نهایت افزایش اشتغال، راه اندازی شده است. ورود به سایت مذکور، از بخش ورود کارفرمایان و ورود کارجویان، انجام گرفته و ثبت نام در سامانه نیز از طریق بخش ثبت نام کارفرمایان و ثبت نام کارجویان، امکان پذیر می باشد.
برای مشاوره سامانه جستجوی شغل
برای مشاوره سامانه جستجوی شغل
طبق آخرین آمار، از جمعیت 85 میلیونی کشور ایران، 67 میلیون نفر، در سن کار هستند که از این میزان، تنها 19 میلیون شاغل می باشند؛ بنابراین، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت جدید، با هدف کاهش جمعیت بیکار، اقدام به راه اندازی سایتی، تحت عنوان سامانه جستجوی شغل نموده است.
این سامانه، بخشی تحت عنوان ثبت نام کارجو و بخش دیگری، تحت عنوان ثبت نام کارفرما دارد، تا از طریق این سامانه، کارفرما و کارجو بتوانند، بهترین گزینه انتخابی را در کوتاه ترین زمان و صرف کمترین هزینه، داشته باشد. همچنین، این سامانه دارای بخش ها و خدمات گوناگونی است که برای بهره مندی از آن ها، لازم است با نحوه استفاده از این سایت آشنا شد.
در همین راستا، در این مقاله، قصد داریم، ابتدا سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir را معرفی نموده و در ادامه، نحوه ورود به سایت و ثبت نام در آن را در مورد کارفرما و کارجو، آموزش دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشید.
برای ورود به سایت جستجوی شغل کلیک کنید.
کاربران برای ورود به سایت جستجوی شغل باید به آدرس shoghl.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
بر اساس قانون تشکیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورخ 1390/4/11، سه وزارتخانه تعاون، کار و امور اجتماعی و رفاه و تامین، در یکدیگر، ادغام شده و وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکیل گردید. در نتیجه، وظایف و اختیارات وزارتخانه های مطروح نیز به وزارتخانه جدید، تعلق گرفت.
وزارت تعاون سابق، اهدافی چون رسیدن به اشتغال کامل جامعه، خصوصی سازی و فراهم آورن شرایط راه اندازی کار را دنبال می نمود. وزارت کار و تبلیغات سابق نیز در جهت حمایت و تامین بهداشت و رفاه کارگران، اجرای مقررات قانون کار و قانون بیمه کارگران فعالیت می کرد. وزارت رفاه و تامین اجتماعی سابق نیز، افزایش بهره وری در بخش اشتغال، از طریق ایجاد عشق و علاقه به کار، ایجاد تفاهم بین کارگران و کارفرمایان را در دستور کار خود قرار داده بود.
در نهایت، در سال 1390، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با ادغام سه وزارتخانه فوق، شروع به کار نمود. وظایف این وزارتخانه، شامل تعیین حداقل دستمزد سالیانه کارگران در شورای عالی کار، بررسی و رفع مشکلات جامعه کارگری، تنظیم مقررات و توصیه نامه های ایمنی و استانداردهای کار، تنظیم روابط کارفرما و کارگر، در راستای سیاست حفظ صیانت نیروی کار، برنامه ریزی و نظارت بر اجرای قانون کار، تنظیم روابط کار و مواردی از این قبیل می باشد.
میزان حق الزحمه دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی غیر دولتی، در سال ۱۴۰۱، بابت ثبت نام و مشاوره شغلی، در دفاتر کاریابی داخلی، مبلغ 65 هزار تومان، در دفاتر کاریابی خارجی، مبلغ 90 هزار تومان و برای بکارگماری کارجو در داخل کشور، حداکثر، 50 درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار می باشد. در صورت عدم رعایت این هزینه تعرفه ها، کارجویان، حق داشته تا مراتب را به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، جهت رسیدگی اعلام نمایند.
دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی این وزارتخانه نیز، در جهت تسهیل و تسریع در خدمت رسانی به کارجویان، و افزایش میزان اشتغال، در سال های اخیر، اقدام به راه اندازی سامانه های اینترنتی همچون، سامانه جامع کاریابی karyabi.mcls.gov.ir و سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir نموده است.
سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir، با هدف کاهش هزینه های جستجوی شغل، بهبود و انسجام در عملکرد کاریابی ها و در نهایت افزایش اشتغال، ایجاد شده است. از طریق این سامانه، کارفرماهایی که نیاز به نیروی کار دارند، ثبت نام نموده و پس از بررسی ادعای آنها در مورد کسب و کار و کارفرما بودنشان، به کاریابی هایی که در کشور فعالیت دارند، متصل شده و می توانند، درخواست خود را برای اخذ نیروی کار، ثبت نمایند.
همچنین، کارجویان نیز می توانند پس از ورود به سایت، نیازهای شغلی هر منطقه را بررسی نموده و پس از اتصال به کاریابی مورد نظر، شغل مناسب خود را با هزینه ای اندک، پیدا نمایند. یکی از توانمندی های سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir، نیز پردازش قرارداد کار دائم و موقت می باشد.
از آنجا که تمامی کاریابی های داخلی به دستور دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی، ملزم به ثبت اطلاعات عملکرد خود در سامانه می باشند، این سامانه می تواند، جامعه بزرگتری از کارفرمایان و کارجویان را به یکدیگر، متصل نماید. بنابراین هم کارفرمایان و هم کارجویان، گزینه های انتخابی بیشتری خواهند داشت.
از دیگر مزایای این سامانه نیز می توان به این موضوع اشاره نمود که زمانی که، اطلاعات و رزومه کارجویان، در سامانه ثبت می گردد، در صورتی که به مهارت و تخصص خاصی نیاز داشته باشند، سازمان فنی و حرفه ای کشور نیز می تواند با پیش بینی نیروی کار، کارجویان را به سمت مهارت آموزی و کسب تخصص، سوق داده و بستر کار آنها را فراهم آورد.
در بخش قبل، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تاریخچه آن در جهت اجرای حقوق کار، دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی این وزارتخانه و اقدامات آن، سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir و اهداف آن را بررسی نمودیم. در این بخش، نحوه ورود به سایت مذکور را آموزش خواهیم داد.
برای ورود به سایت جستجوی شغل می بایست، به آدرس اینترنتی shoghl.mcls.gov.ir، مراجعه نموده تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سامانه شوید.
در صورتی که قصد ورود به سایت به عنوان کارجو را دارید، روی گزینه ورود کارجویان، کلیک نموده و در این بخش نام کاربری، گذرواژه و کد امنیتی را وارد کرده و روی گزینه ورود، کلیک نمایید.
همچنین، در صورتی که قصد ورود به سایت به عنوان کارفرما را دارید، روی گزینه ورود کارفرمایان، کلیک نموده و در این بخش، مانند ورود کارجویان، نام کاربری، گذرواژه و کد امنیتی را وارد کرده و روی گزینه ورود کلیک نمایید.
مراحل فوق، در صورتی امکان پذیر است که کارجویان و کارفرمایان، پیش از ورود به سایت، در آن، ثبت نام نموده باشند. در صورتی که هنوز، اقدام به ثبت نام در سامانه نکرده اید، می توانید، طبق مراحلی که در بخش بعد، آموزش داده شده، برای ثبت نام در سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir، اقدام نمایید.
در بخش های قبل، پس از معرفی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تاریخچه آن در جهت اجرای قانون کار، دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی این وزارتخانه و اقدامات آن، سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir و اهداف آن را توضیح داده و در ادامه، نحوه ورود به سایت مذکور را بررسی نمودیم. در این بخش، نحوه ثبت نام در سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir را آموزش داده خواهد شد.
برای ثبت نام در سامانه جستجوی شغل، ابتدا از طریق آدرس اینترنتی shoghl.mcls.gov.ir، وارد سامانه جستجوی شغل شوید.
در صورتی که قصد ثبت نام در سامانه، به عنوان کارجو را دارید، روی گزینه ثبت نام کارجویان، کلیک نموده و در این بخش، نام کد ملی، تاریخ تولد، گذر واژه، تکرار گذرواژه و کد امنیتی را وارد کرده و روی گزینه ثبت نام، کلیک نمایید.
همچنین، در صورتی که قصد ثبت نام در سامانه به عنوان کارفرما را دارید، روی گزینه ثبت نام کارجویان، کلیک نموده و در این بخش، نام، کد ملی، تاریخ تولد، گذر واژه، تکرار گذرواژه و کد امنیتی را واردکرده و روی گزینه ثبت نام کلیک نمایید.
لازم به ذکر است، جستجوی نیروی کار، جستجوی فرصت شغلی، لیست کاریابی ها و ورود و ثبت نام کاریابی ها از دیگر خدمات سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir می باشند که با کلیک روی هر کدام در صفحه اصلی سامانه، می توان از خدمات آن بخش، بهره مند شد.
همانطور که در بخش های قبلی گفته شد، سامانه جامع شغل، امکاناتی را فراهم آورده تا کارجویان و کارفرمایان بتوانند، بهترین انتخاب را داشته باشند. این سامانه امکاناتی را به متقاضیان ارائه می دهد تا با صرف کمترین هزینه به مقصود خود برسند. در این بخش به توضیح امکانات این سامانه، پرداخته خواهد شد.
کاریابی: بخش کاریابی، در نوار سیاه پایین سامانه قرار دارد که ورود کاریابی، صدور مجوز کاریابی، تمدید مجوز کاریابی و رسیدگی به شکایات، از زیر مجموعه های این بخش از سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir می باشد. کاریابی ها می توانند، از طریق این بخش، از خدمات سامانه، بهره مند شوند.
آخرین فرصت های شغلی: در بخش آخرین فرصت های شغلی، کارجویان می توانند به ترتیبی که در بخش بعدی، بیان خواهد شد، اقدام به جستجو و انتخاب شغل مناسب خود نمایند. این بخش از سامانه، شرایطی را فراهم آورده تا کارجویان بتوانند، با انتخاب شهر، گروه شغلی، میزان حقوق درخواستی، تحصیلات، نوع همکاری و سطح، شغلی مناسب با توانمندی ها و علاقه مندی خود بیابند.
آخرین رزومه ها: در بخش آخرین رزومه ها، کارفرمایان می توانند، به بررسی رزومه کارجویانی که اقدام به ساخت رزومه در سامانه نموده اند، پرداخته و نیروی کار مناسب با عنوان شغلی خود را بر اساس تحصیلات، مهارت ها و توانمندی های کارجو انتخاب نمایند.
لیست کاریابی ها: در بخش لیست کاریابی ها، هم اکنون، 930 کاریابی ثبت شده است تا کارجویان، بتوانند، با مشاهده شهر و آدرس آن، به نزدیک ترین کاریابی مراجعه یا با آن، تماس حاصل نموده و درخواست شغلی خود را ثبت نمایند. شهر و استان محل استقرار کاریابی، تاریخ تاسیس، نام مدیر کاریابی، آدرس، تلفن و شماره همراه، جزئیاتی است که کارجویان می توانند، در رابطه با کاریابی ها مشاهده نمایند.
در بخش های قبل، پس از معرفی، سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir، نحوه ثبت نام و ورود به سایت را بیان نموده و سپس امکانات این سامانه را به طور کلی بررسی کردیم. در این بخش، نحوه جستجوی فرصت شغلی در سامانه مذکور را آموزش خواهیم داد.
برای جستجوی فرصت شغلی و انعقاد قرارداد کار از طریق سامانه جستجوی شغل، کارجویان می بایست، پس از ورود به سایت به آدرس shoghl.mcls.gov.ir، طبق تصویر زیر، روی گزینه جستجوی فرصت شغلی کلیک نمایند.
در صفحه پیش رو، گروه شغلی و شهر را انتخاب کرده و روی گزینه جستجو، کلیک نمایید.
در ادامه نیز می توانید، برای جستجوی پیشرفته تر، اطلاعات ذیل را وارد نمایید. ابتدا حقوق انتخابی، که شامل مصوب وزارت کار، توافقی و ... می شود را انتخاب کنید.
سپس طبق تصویر زیر، تحصیلات خود را که شامل ابتدایی تا فوق دکتری می باشد، وارد نمایید.
روی نوع قرار داد مد نظر، که شامل رسمی، قراردادی، تمام وقت، پاره وقت، پیمانی، پروژه ای، کارآموزی و دورکاری می باشد، کلیک کنید.
سطح انتخابی خود در شغل مورد نظر که شامل هیئت مدیره، مدیر عامل، معاون، سرپرست، رئیس، کارشناس، کاردان، کارمند و کارگر می باشد را انتخاب نمایید.
در انتها، روی «درج فیلتر» کلیک نمایید تا مشاغل مرتبط به گزینه های انتخابی شما، نمایش داده شود. همچنین می توانید از قسمت بالای صفحه، گزینه مرتب سازی را انتخاب کنید تا مشاغل، به صورت جدید ترین یا قدیمی ترین، نمایش داده شوند.
همانطور که گفته شد، علاوه بر امکان جستجو برای کارجویان، این امکان، فراهم شده است تا کارجویان بتوانند رزومه خود را در سامانه درج نمایند تا از سوی کارفرمایانی که به دنبال نیروی کار هستند انتخاب شوند. در این بخش، نحوه جستجوی نیروی کار در سامانه جستجوی شغل shoghl.mcls.gov.ir را آموزش داده خواهد شد.
برای جستجوی نیروی کار در سامانه جستجوی شغل، پس از ورود به سایت به آدرس shoghl.mcls.gov.ir، روی گزینه جستجوی نیروی کار، کلیک نمایید.
سپس، برای انتخاب نیروی کار مناسب خود از میان رزومه های موجود، گروه شغلی و استان مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
برای جستجوی پیشرفته تر نیز روی گزینه های تحصیلات، حقوق، سابقه کار کلیک کرده، گزینه مورد نظر خود را وارد کرده و در ادامه، جنسیت خود را وارد نمایید.
پس از انتخاب موارد فوق، روی گزینه «درج فیلتر» کلیک نمایید تا مرتبط ترین رزومه ها با موارد انتخاب شده، نمایش داده شود. همچنین، می توانید از قسمت بالای صفحه، با کلیک روی جدیدترین یا قدیمی ترین، ترتیب نمایش رزومه ها را انتخاب نمایید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه جستجوی شغل در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه جستجوی شغل پاسخ دهند.
برای مشاوره سامانه جستجوی شغل
برای مشاوره سامانه جستجوی شغل
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©