عوارض پارک حاشیه ای، مبلغی می باشد که شهرداری ها، در ازای ارائه جای پارک، در معابر شهری با حجم ترافیک بالا که طبق مقررات راهنمایی و رانندگی، در آنها ممنوعیت توقف وجود ندارد، دریافت می کنند. میزان این نرخ، در مصوبه نرخ عوارض پارک حاشیه ای، تعیین شده و استعلام و پرداخت این نوع از عوارض، از طریق سامانه تهران من انجام می شود.
برای مشاوره عوارض پارک حاشیه ای
برای مشاوره عوارض پارک حاشیه ای
از آنجا که در شهرهای پرجمعیتی، مانند تهران، با افزایش تعداد خودروها و ترافیک، مسئله پارک خودرو و پیدا کردن جای پارک به یک موضوع بغرنج، تبدیل شده است، مسئولین، در جهت حل این مسئله و ساماندهی پارک حاشیه ای، در سال های گذشته، اجرای طرحی، تحت عنوان هوشمندسازی پارک حاشیه ای را آغاز کرده اند.
از آنجا که در شرایط کنونی، در شهرهای پرترافیکی، مانند شهر تهران، ممکن است، پیدا کردن جای پارک، بسیار سخت بوده و زمان زیادی را از افراد بگیرد، لازم است برای حل این مشکل، با قوانین مربوط به پارک حاشیه ای، نرخ آن و نحوه پرداخت و استعلام آن آشنا شوند.
در همین راستا، در این مقاله قصد داریم، به این سوال پاسخ دهیم که عوارض پارک حاشیه ای چیست و در ادامه، نرخ عوارض پارک حاشیه ای، نحوه استعلام عوارض پارک حاشیه ای و نحوه پرداخت آن را توضیح دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشد.
در تمامی کشورها، بخش از درآمد دولت ها، از عوارضی، همچون عوارض طرح ترافیک و مالیات ها، تامین می شود. دولت در ایران نیز از این مسئله، مستثنی نبوده و با عناوینی، مانند مالیات ارزش افزوده، عوارض خودرو، ملک، عوارض خروج از کشور که از طریق سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور پرداخت می شود و مواردی از این قبیل، کسب درآمد می کند تا هزینه ارائه خدمات خود به شهروندان را تامین نماید.
ماده 55 قانون شهرداری نیز در زمینه عوارض، مقرر داشته، ایجاد خیابان ها، کوچه ها، میدان ها، مجاری آب و توسعه معابر و همچنین، نظافت، نگاهداری و تسطیح معابر و مجاری آب و فاضلاب، بخشی از وظایف شهرداری ها بوده و شهرداری ها می توانند، وجوهی را، تحت عنوان عوارض، از شهروندان، دریافت کنند. یکی از عناوین عوارض شهرداری، عوارض پارک حاشیه ای می باشد.
بر اساس ماده 15 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، در گذرگاه ها و معابر شهری، با حجم ترافیک بالا، در صورتی که منعی برای توقف، مطابق قوانین راهنمایی و رانندگی وجود نداشته باشد، این امکان، برای شهرداری ها وجود داشته تا برای مدیریت پارک های حاشیه ای، از ابزارهایی مانند کارت پارک، پارکوکتر یا همان ایسنج استفاده نموده تا برای پارک بیش از سی دقیقه خودرو ها، در فاصله زمانی 7 صبح تا 9 شب، حق توقف مناسبی را دریافت نمایند.
میزان حق توقف مذکور، در موارد قبل نیز به پیشنهاد شورای اسلامی شهر و تصویب وزیر کشور، تعیین می گردد و چنانچه وسایل نقلیه، در خیابان و معابر شهری با حجم ترافیک بالا، بدون آنکه حق توقف لازم را پرداخت کرده باشند، برای پارک اقدام نمایند، پس از گذشت سی دقیقه اول، مرتکب تخلف شده و مقررات مربوطه، در مورد آن وسایل، اعمال می گردد.
آیین نامه همین قانون، پارک حاشیه ای را این گونه تعریف می کند: محلی که ابعاد آن، حداقل دویست و پنجاه در چهارصد سانتی متر باشد. زاویه آن، متناسب با سطح سرویس، طراحی شده و با نصب علایم، مشخص شده باشد. شهرداری ها نیز مکلف هستند، در معابر شهری پر ترافیک، تجهیزات لازم، از قبیل ایست سنج یا کارت پارک را نصب نموده و امکانات لازم، از قبیل دستگاه های خودپرداز را برای اخذ حق توقف و واریز آن به حساب خزانه نزد بانک عامل، فراهم نمایند.
لازم به ذکر است، دریافت هرگونه وجه نقد، توسط متصدیان، ممنوع بوده و می بایست صددرصد درآمد حاصل از پرداخت حق توقف، تا پایان هر سال، توسط خزانه، به حساب شهرداری مربوط، واریز گشته تا جهت احداث پارکینگ در همان شهر، هزینه گردد. ضمنا، در صورتی که بدهی عوارض پارک حاشیه ای، پرداخت نگردد، به عنوان ديون عقب افتاده به حساب پلاک خودرو، ثبت شده و نقل و انتقال خودرو مشروط به پرداخت آن، می باشد.
عوارض پارک حاشيه ای خودروهایی که پلاکشان، پلاک جانبازان و معلولين می باشد نیز در محلی که مخصوص پارک آنها، در نظر شده است، با اعمال ضريب صفر، محاسبه می گردد. شهرداری تهران، می تواند نهایتا پنج درصد از درآمد حاصل از عوارض پارک حاشيه ای را برای تامين ابزار و تجهيزات مورد نیاز، برای كنترل مكانهای تجهيز شده، تقويت و پشتيبانی تجهيزات و نيروی انسانی، برای پليس راهور تهران بزرگ و همچنين وصول عوارض، هزينه نمايد.
در بخش قبل، ابتدا به تعریف عوارض پارک حاشیه ای پرداخته و در ادامه، قوانین مربوط به اخذ و مصرف حق توقف پارک حاشیه ای را بر اساس ماده 15 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و آیین نامه اجرایی آن، بیان نمودیم. در این بخش، نرخ عوارض پارک حاشیه ای را بررسی خواهیم نمود.
بر اساس آخرین مصوبه نرخ عوارض پارک حاشیه ای، حق توقف پارک حاشیه ای وسایل نقلیه سواری، وانت، مینی بوس و کامیون، پس از نیم ساعت اول، به شرح زیر، تعیین شده است که می بایست به حساب شهرداری هر شهر، واریز گردد، به عنوان مثال، عوارض پارک حاشیه ای خودروها در تهران، در سامانه تهران من، پرداخت می گردد. لازم به ذکر است، مالیات خودرو نیز از طریق سامانه expcar.tax.gov.ir پرداخت می گردد.
نوع وسيله نقليه | به ازای هر نيم ساعت (پس از گذشت دو ساعت) | به ازای هر نيم ساعت (تا مدت زمان حداكثر دو ساعت |
سواری و وانت | 3.900 تومان |
3000 تومان |
كاميونت و مينی بوس | 7.500 تومان | 6.100 تومان |
از دیگر انواع عوارض شهرداری، عوارض ساختمان می باشد که شامل عوارض نوسازی و عمران شهری، کسب و پیشه و مدیریت پسماند می شود. نرخ این نوع از عوارض، بر اساس فرمول مشخصی که توسط شورای اسلامی شهر، تعیین می گردد محاسبه و تا پایان هر سال پرداخت، می گردد، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
در بخش های قبل، پس از پاسخ به این سوال که عوارض پارک حاشیه ای چیست، قوانین مربوط به اخذ و مصرف حق توقف پارک حاشیه ای را بررسی نمودیم، در این بخش، نحوه استعلام عوارض پارک حاشیه ای را آموزش خواهیم داد. لازم به ذکر است که همانطور که پرداخت مالیات، از طریق برنامه ای با نام نرم افزار مالیات من، انجام می شود، استعلام عوارض پارک حاشیه ای، نیز از طریق اپلیکیشن و سامانه تهران من، امکان پذیر می باشد.
بر اساس ماده 3 مصوبه تعيين نرخ عوارض پارک حاشيه ای، عوارض پارک حاشيه ای خودرو، به صورت اینترنتی و با ثبت اطلاعاتی، مانند پلاک، در سایت یا اپلیکیشن تهران من، به آدرس my.tehran.ir يا درگاه های پرداخت الكترونيک دارای مجوز از شهرداری تهران، پرداخت می گردد.
برای استعلام عوارض پارک حاشیه ای، از طریق سامانه تهران من، ابتدا وارد سایت تهران من، به آدرس my.tehran.ir، شده و طبق تصویر زیر، روی قسمت «استعلام بدهی طرح ترافیک پارک حاشیه ای و عوارض سالیانه خودرو» کلیک نمایید.
پس از ورود، به بخش استعلام بدهی طرح ترافیک پارک حاشیه ای و عوارض سالیانه خودرو، دکمه «آنلاین با کارت بانکی» را بزنید.
در این قسمت، شماره پلاک خودرو مورد نظر خود را، وارد نموده و روی گزینه استعلام بدهی عوارض، کلیک نمایید تا استعلام عوارض پارک حاشیه ای خود را مشاهده نمایید.
در صورتی كه شهروندان تهرانی، در حساب تهران من خود، اعتبار مالی كافی داشته باشند، نرخ عوارض پارک حاشيه ای خودروی آنها برای هر بار ثبت پارک حاشيه ای، با لحاظ ضريب خوش حسابی هشت دهم محاسبه می گردد.
در بخش های قبل، پس از بررسی توصیف عوارض شهرداری و پاسخ به سوال عوارض پارک حاشیه ای چیست، نرخ عوارض پارک حاشیه ای را بیان نموده و سپس، به نحوه استعلام آن پرداختیم. در این بخش، به آموزش نحوه پرداخت اینگونه از عوارض شهرداری، در سامانه تهران من، خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که همانطور که پرداخت قبض مالیات، به شکل اینترنتی امکان پذیر است، عوارض پارک حاشیه ای نیز به روشی که ذیلا، بیان خواهیم نمود، به صورت آنلاین، امکان پذیر می باشد.
برای پرداخت عوارض پارک حاشیه ای، ابتدا، به سامانه تهران من، به آدرس my.tehran.ir رفته و سپس، روی «استعلام بدهی طرح ترافیک پارک حاشیه ای و عوارض سالیانه خودرو» کلیک نمایید؛ در ادامه نیز، دکمه «آنلاین با کارت بانکی» را بزنید، تا صفحه زیر نمایش، داده شود. در این صفحه، می بایست، پس از وارد کردن پلاک خودرو، گزینه استعلام بدهی عوارض را بزنید.
در این بخش ، می توانید از طریق کلیک بر روی قسمت پرداخت، اقدام به پرداخت عوارض پارک حاشیه ای خود نمایید.
لازم به ذکر است، عوارض طرح ترافیک و عوارض سالیانه خودرو نیز از طریق روش گفته شده، در سامانه تهران من یا اپلیکیشن آن، قابل پرداخت می باشند. رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران اگر افراد در سامانه تهران من مبلغ عوارض خود را شارژ نگه داشته باشند شامل تخفیف 10 درصدی خواهند شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر، در خصوص عوارض پارک حاشیه ای در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عوارض پارک حاشیه ای پاسخ دهند.
برای مشاوره عوارض پارک حاشیه ای
برای مشاوره عوارض پارک حاشیه ای
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©