دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / مالیات بر حق تمبر

مالیات بر حق تمبر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مالیات بر حق تمبر ، برای حق تمبر برخی اوراق ، اسناد و مدارک ، طبق قانون دریافت می شود . میزان مالیات حق تمبر ، در قانون مالیات های مستقیم ، تعیین شده است و نحوه پرداخت مالیات حق تمبر ، صرفا در خصوص حق تمبر ثبت شرکت ، از طریق سامانه آنلاین می باشد و مالیات سایر انواع حق تمبر ، به صورت حضوری پرداخت می شود .

 

یکی از مهم ترین راه های مشارکت شهروندان در تامین هزینه خدمات عمومی ، پرداخت درست و به موقع مالیات می باشد . مالیات ، انواع و اقسام مختلفی دارد ؛ اما وجه مشترک تمامی اقسام مالیات ، این است که مبلغ وصول شده ، صرف هزینه خدمات عمومی شده و به واسطه آن ، امور رفاهی و توسعه ای در کشور ، به نحوه بهتری اداره می گردد .

در میان انواع و اقسام مالیات هایی که در قانون مقرر شده است ، مالیات بر حق تمبر ، یکی از انواع مالیات های مستقیم محسوب می شود که از اشخاصی که متقاضی دریافت برخی اسناد ، اوراق و مدارک هستند ، دریافت می گردد که به آن ، حق تمبر نیز گفته می شود و عدم پرداخت مالیات حق بر تمبر ، ممکن است منجر به اعمال جریمه هایی در خصوص مودی این نوع مالیات گردد . لذا سوال مهمی که در خصوص مالیات بر حق تمبر وجود دارد ، این است که میزان این نوع مالیات چقدر است و چگونه محاسبه می شود ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله ، ابتدا به بررسی این موضوع می پردازیم که مالیات بر حق تمبر چیست و میزان و نحوه محاسبه آن چگونه است . در ادامه نیز ، سامانه مالیات بر حق تمبر را معرفی نموده و نحوه پرداخت این نوع مالیات را توضیح خواهیم داد .

مالیات بر حق تمبر چیست

در قانون مالیات های مستقیم ، برخی از انواع مالیات ها ، مورد اشاره قرار گرفته و احکام مربوط به آن نیز ، ذکر گردیده است . علاوه بر این ، به موجب قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز ، پرداخت مالیات غیر مستقیم ، مورد پیش بینی قرار گرفته است .یکی انواع مالیات هایی که در قانون مالیات های مستقیم ذکر گردیده و احکام آن بیان شده است ، مالیات بر حق تمبر ، می باشد .

در این رابطه ، این سوال مطرح می شود که مالیات بر حق تمبر چیست ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که مالیات بر حق تمبر ، نوعی مالیات است که جهت پرداخت مالیات برخی از اوراق ، مدارک و اسناد مذکور در قانون ، پیش بینی گردیده است . از آن جهت که مالیات بر حق تمبر ، نوعی مالیات مستقیم محسوب می شود ، به محض صدور برخی از اسناد ، مدارک و اوراق ، به صورت مستقیم ، دریافت می گردد .

در خصوص مالیات بر حق تمبر ، باید اشاره نمود که احکام مربوط به این نوع از مالیات ، ضمن مواد 44 الی 51 قانون مالیات های مستقیم ، مورد تصریح قرار گرفته است که بررسی آنها ، برای آشنایی با مالیات حق تمبر ، ضرورت دارد . بر اساس این قانون ، اوراق ، اسناد و مدارکی که مشمول مالیات بر حق تمبر می شوند را می توان شامل موارد زیر دانست که در قسمت های بعد ، میزان و نحوه محاسبه آن را نیز ، توضیح خواهیم داد .

اسنادی همچون چک ، سفته ، کلیه اسناد تجاری قابل انتقال که در ایران ، صادر یا معامله می شوند ؛ همچون بارنامه های دریایی ، زمینی و هوایی ، کارت معافیت از خدمت ، گواهینامه رانندگی ، کارنامه ها و دانشنامه های تحصیلی دانشجویان ، پروانه های مشاغلی ، همچون مامایی ، دندانپزشکی ، پیراپزشکی و دامپزشکی ، جواز تاسیس و کارت شناسایی واحدهای تولیدی ، پروانه وکالت ، کارت بازرگانی ، قراردادهای منعقده میان بانک ها و مشتریان ، سهام و سهم الشرکه های کلیه شرکت های مشمول قانون تجارت ، مشمول پرداخت مالیات بر حق تمبر می باشند .

علاوه بر این ، لازم به ذکر است که شرکت های مشمول قانون تجارت نیز ، هنگامی که تاسیس می شوند ، تا مدت دو ماه پس از ثبت شرکت ، می بایست مالیات حق تمبر ثبت شرکت را پرداخت نمایند که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص ، پیشنهاد می شود مقاله زیر را مطالعه نمایید .

میزان و نحوه محاسبه مالیات بر حق تمبر

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که مالیات بر حق تمبر چیست . همانطور که گفته شد ، یکی از انواع مالیات های مستقیم ، مالیات بر حق تمبر می باشد که از برخی اسناد ، اوراق و مدارکی که در قانون مشخص شده است ، اخذ می شود . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که نحوه محاسبه مالیات بر حق تمبر چگونه است و میزان این مالیات ، چقدر است ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که میزان مالیات بر حق تمبر ، به صورت دقیق ، در قانون مالیات های مستقیم ، مورد اشاره قرار گرفته و به همین دلیل ، مراجع و نهادهایی که مالیات بر حق تمبر را دریافت می کنند ، مکلف به اخذ آن ، بر اساس میزان تعیین شده در قانون هستند . به همین مناسبت ، در این قسمت ، قصد داریم به بررسی میزان مالیات بر حق تمبر بر اساس قانون بپردازیم .

میزان مالیات بر حق تمبر ، در مورد هر برگ چک ، دویست ریال و میزان حق تمبر اسنادی همچون سفته ، نیم در هزار مبلغ آن سفته می باشد .

میزان مالیات حق تمبر اسناد تجاری که در ایران ، صادر یا معامله و مورد استفاده هستند ( جز چک و سفته و سهام شرکت های تجاری ) ، بارنامه دریایی و هوایی و اوراق مال التجاره ، به میزان پنج هزار ریال و بارنامه زمینی ، هزار ریال است .

از کارت معافیت مشمولانی که از خدمت سربازی معاف می شوند ، مبلغ ده هزار ریال ، گواهینامه رانندگی بین المللی ، پنجاه هزار ریال و گواهینامه رانندگی انواع خودرو ، به ازای هر سال ، هزار ریال ، مالیات حق تمبر اخذ می شود .

میزان مالیات حق تمبر کارنامه و گواهینامه دانش آموزان ، هزار ریال ، دانشنامه و گواهی دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف ، ده هزار ریال می باشد . همچنین ، گواهی ارزش تحصیلی دوره های ابتدایی ، راهنمایی و متوسطه ، مبلغ بیست هزار ریال و از گواهی ارزش تحصیلی دوره های فنی حرفه ای و دانشگاهی خارجی ، مبلغ پنجاه هزار ریال ، حق تمبر اخذ می شود .

پروانه مامایی و مدرک تحصیلی دوره کاردانی و دندانپزشکی تجربی ، بیست هزار ریال ، پروانه پزشکی ، دندانپزشکی ، دامپزشکی و داروسازی ، یکصد هزار ریال ، جواز تاسیس واحدهای تولیدی و صنعتی ، دریافت کارت بازرگانی ، پروانه وکالت و کارشناسی و حق تمبر پروانه کسب در سایر مشاغل، یکصد هزار ریال و تجدید آنها ، پنجاه هزار ریال ، مالیات حق تمبر دارد .

کلیه قراردادهایی که میان بانک و مشتریان منعقد می شود ، در صورتی که در دفاتر اسناد رسمی به ثبت نرسد ، به میزان ده هزار ریال ، مالیات حق تمبر دارد . سهام و سهم الشرکه های شرکت های موضوع قانون تجارت نیز ، به استثنای شرکت های تعاونی ، بر اساس ارزش اسمی سهام ، به میزان نیم در هزار ، مشمول مالیات حق تمبر هستند که می بایست ، ظرف دو ماه از تاریخ ثبت شرکت ، پرداخت گردد .

سامانه مالیات بر حق تمبر

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداخته شد که مالیات بر حق تمبر چیست و نحوه محاسبه و میزان آن به چه صورت است . اما مالیات بر حق تمبر ، مانند سایر مالیات ها ، همچون مالیات خودرو و یا مالیات بر سکه ، می بایست پرداخت گردد . لذا سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که آیا مالیات بر حق تمبر را می توان به صورت آنلاین و از طریق سامانه پرداخت نمود ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ، سامانه پرداخت مالیات بر حق تمبر چیست ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که پرداخت تمبر مالیاتی در مورد حق تمبر مالیاتی ثبت شرکت ، به صورت آنلاین نیز ، امکان پذیر می باشد و افرادی که قصد پرداخت این نوع مالیات بر حق تمبر را دارند ، می توانند با مراجعه به سامانه مالیات بر حق تمبر ، بدون اینکه نیاز به مراجعه حضوری باشد ، این امر را انجام دهند . سامانه پرداخت مالیات بر حق تمبر ، یکی از زیر مجموعه های درگاه ملی خدمات مالیات می باشد .

به منظور پرداخت قبوض مالیاتی مربوط به مالیات بر حق تمبر ، می توان به این سامانه وارد شده و پس از ورود به حساب کاربری شخص ، اقدام به پرداخت مالیات بر حق تمبر نمود . در حال حاضر ، پرداخت مالیات بر حق تمبر ، از طریق سامانه پرداخت قبوض مالیاتی payment.tax.gov.ir میسر است که در قسمت بعد ، نحوه پرداخت مالیات بر حق تمبر از طریق این سامانه را نیز ، توضیح خواهیم داد .

 

نحوه پرداخت مالیات بر حق تمبر

در قسمت های قبل ، به بررسی اینکه مالیات بر حق تمبر چیست و نحوه محاسبه نرخ آن به چه صورت است ، پرداخته شد . همچنین ، توضیح دادیم که پرداخت مالیات بر حق تمبر ، در خصوص مالیات حق تمبر ثبت شرکت ، از طریق سامانه پرداخت قبوض مالیاتی ، امکان پذیر شده و برای پرداخت آن ، نیازی به مراجعه حضوری به اداره مالیات ، جهت پرداخت آن نمی باشد . به همین مناسبت ، در این قسمت ، قصد داریم نحوه پرداخت مالیات بر حق تمبر در این سامانه را مورد بررسی قرار دهیم .

نحوه پرداخت مالیات بر حق تمبر ، به این صورت است که مودی مالیاتی ، باید با ورود به سامانه پرداخت مالیات بر حق تمبر ، به نشانی payment.tax.gov.ir ، اطلاعات مربوطه را تکمیل نماید . در این مرحله ، می بایست ابتدا شناسه 30 رقمی نسیم که مربوط به قبض مالیاتی است و تصویر امنیتی ، به صورت دقیق درج و بر روی گزینه بررسی شناسه قبض نسیم کلیک شود .

 

مالیات بر حق تمبر

 

سپس ، وارد صفحه ای مشابه تصویر زیر می شوید که می بایست سال عملکرد ، نوع مالیات ، مرحله وصول و حق تمبر را انتخاب نموده و از ذیل آن ، نوع حق تمبر را نیز ، تعیین کنید .

 

مالیات بر حق تمبر

 

در این مرحله ، پرداخت مالیات حق تمبر ، نیم در هزار که مربوط به مالیات شرکت های جدید التاسیس می باشد ، قابل مشاهده می باشد که می بایست شناسه یکتای اداره کل ثبت شرکت ها و شناسه ملی شرکت را وارد نموده تا بتوانید به صفحه پرداخت مالیات بر حق تمبر ، هدایت شوید .

 

مالیات بر حق تمبر

 

در این قسمت ، می توانید شماره تلفن همراه را وارد نموده و از ذیل صفحه ، گزینه پرداخت آنلاین شتابی را انتخاب کنید . به این نکته توجه داشته باشید که بر اساس قانون مالیات های مستقیم ، اظهارات خلاف واقع ، در خصوص مالیات بر حق تمبر ، منجر به جریمه شدن 2 برابری مودیان متخلف می شود . لذا ، در تکمیل و تنظیم فرم های مربوط به مالیات حق تمبر ، دقت لازم را به عمل آورید .

 

مالیات بر حق تمبر

 

همچنین ، گفتنی است که پرداخت سایر انواع مالیات بر حق تمبر ، به صورت حضوری انجام می شود و مودیان ، برای پرداخت نمودن آن ، می بایست از طریق مراجعه حضوری به ادارات مالیاتی ، اقدام به انجام این امر نمایند .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مالیات بر حق تمبر در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مالیات بر حق تمبر پاسخ دهند .