اخذ مجوز کاریابی از ادارات کار ، تعاون و رفاه اجتماعی استان ها ، برای افرادی که قصد تاسیس دفاتر کاریابی داخلی و بین المللی را دارند ، ضروری است . شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی و بین المللی ، نیز شامل تابعیت ایران ، حداقل 30 سال سن ، نداشتن سابقه کیفری موثر ، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط و کارت پایان خدمت می باشد .
برای مشاوره شرایط اخذ مجوز کاریابی
برای مشاوره شرایط اخذ مجوز کاریابی
یافتن کار ، برای بسیاری از افراد ، جزء مهم ترین دغدغه های آنها محسوب می شود و در مقابل ، شرکت ها و موسسات نیز ، تمایل دارند تا نیروی کاری متعهد و متناسب با سازمان خود ، استخدام نمایند . در این شرایط ، بعضا لازم است که نهادی واسطه ای ، اقدام به معرفی نیروی کار به کارفرمایان کرده تا از این طریق ، فرایند استخدام ، به نحو بهتر و سریع تری صورت گیرد .
در این زمینه ، در کشور ما و بسیاری دیگر از کشورها ، موسساتی تحت عنوان موسسات کاریابی به فعالیت مشغول هستند و با داشتن مجوز از نهادهای مربوطه ، اقدام به معرفی نیروی کار به کارفرمایان می کنند . لذا بسیاری از افرادی که قصد تاسیس و راه انداری موسسات کاریابی داخلی یا بین المللی را دارند ، ممکن است این سوال را مطرح نمایند که گرفتن مجوز برای تاسیس این دفاتر ، چه شرایطی دارد ؟
برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله ، ابتدا به بررسی اینکه مجوز کاریابی چیست ، پرداخته و در ادامه نیز ، نحوه گرفتن این مجوز و شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی و بین المللی را به تفکیک ، مورد بررسی قرار خواهیم داد .
استخدام شدن در دستگاه های دولتی و یا شرکت های خصوصی ، از یک سو ، دغدغه بسیاری از جوانان بوده و از سوی دیگر ، از آنجا که بر اساس قانون اساسی ، دولت ، موظف شده که زمینه اشتغال مناسب شهروندان را فراهم نماید ، تمهیدات دولتی نیز ، در این خصوص اندیشیده شده که یکی از مهم ترین آنها ، تاسیس موسساتی ، تحت عنوان آژانس ها و موسسات کاریابی می باشد .
موسسات کاریابی ، به موسساتی گفته می شود که به عنوان یک نهاد واسطه ای ، میان کارفرمایان و نیروهای کاری ، به فعالیت مشغول هستند ؛ به این صورت که برای انعقاد قرارداد کار ، کارفرمایان ، با مراجعه به این موسسات ، شرایط کاری و نیروهای مورد نیاز خود را با این موسسات ، مطرح می کنند و نیروهای کار نیز ، با مراجعه به این موسسات ، مشاغل متناسب با شرایط خود را جستجو می نمایند .
اما موضوع مهمی که در ارتباط با موسسات کاریابی وجود دارد ، این است که تاسیس این موسسات ، نیازمند اخذ مجوز از نهادهای مربوطه می باشد و فعالیت بدون مجوز کاریابی ، عملا امکان پذیر نیست . لازم به ذکر است که در کشور ما ، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، که متولی اصلی حقوق کار می باشد ، صادر کننده مجوز کاریابی و ناظر بر این موسسات ، محسوب می شود .
لذا ، در پاسخ به این سوال که مجوز کاریابی چیست ، باید گفت که مجوز کاریابی ، به مجوزی گفته می شود که متقاضیان تاسیس مراکز کاریابی ، می بایست از وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، اخذ نموده و به موجب آن ، اقدام به فعالیت در این حوزه نمایند . البته ، تاسیس دفتر کاریابی ها ، مستلزم وجود شرایط خاصی می باشد که در قسمت های بعد ، به تفصیل ، ذکر می شوند .
در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداختیم که مجوز کاریابی چیست . همانطور که گفته شد ، افرادی که قصد تاسیس موسسات کاریابی داخلی و بین المللی را دارند ، در ابتدای امر ، می بایست اقدام به اخذ مجوز کاریابی نمایند . پرسش مهمی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که شرایط اخذ مجوز کاریابی چیست و در صورتی که شخصی ، قصد داشته باشد مجوز کاریابی اخذ نماید ، چه اقداماتی باید انجام دهد ؟ در قسمت بعد نیز ، شرط تاسیس دفتر کاریابی ها ، مورد بررسی قرار خواهد گرفت .
در قسمت های بعد ، مهم ترین شرایط متقاضیان ، جهت اخذ مجوز کاریابی داخلی و بین المللی را توضیح می دهیم ؛ اما در این قسمت ، قصد داریم به بررسی اقدامات لازم توسط متقاضی ، جهت دریافت مجوز کاریابی پرداخته و فرایند و نحوه اخذ مجوز کاریابی را مورد بررسی قرار دهیم .
در مرحله اول ، متقاضی اخذ مجوز کاریابی ، همانند متقاضی اخذ مجوز سردفتری ازدواج و طلاق، می بایست به سامانه ثبت و صدور مجوز کاریابی ، به نشانی karyabi-mojavvez.mcls.gov.ir مراجعه نموده و فرم درخواست مجوز کاریابی را دریافت و تکمیل نموده و آن را به اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان ، ارسال کند .
در این مرحله ، مدارک و شرایط متقاضی اخذ مجوز کاریابی ، به صورت اولیه ، مورد ارزیابی قرار می گیرد و در صورتی که متقاضی ، شرایط اخذ مجوز کاریابی را داشته باشد ، صلاحیت شخصی و فردی وی نیز ، در حراست ، مورد بررسی قرار گرفته و پس از ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و تایید صلاحیت ، پرونده متقاضی ، در هیات استانی ، مورد رسیدگی قرار می گیرد .
در صورتی که شرایط تاسیس دفتر کاریابی و شرایط فردی و شخصی متقاضی ، در هیات استانی نیز به تایید برسد ، با درخواست صدور مجوز تاسیس کاریابی ، موافقت به عمل آمده و متقاضی ، می بایست مکان مناسب با کاریابی را تهیه نموده و پرداخت قبض مالیاتی را انجام دهد . در این شرایط ، مجوز فعالیت موسسه کاریابی ، صادر شده و از آن به بعد ، انجام فعالیت توسط این دفاتر ، به لحاظ قانونی ، امکان پذیر خواهد شد .
از جمله وظایف موسسات کاریابی ، می توان به مواردی ، همچون ثبت نام کارجویان ، شناخت بازار کار داخلی ، شناسایی فرصت های شغلی داخل در محدوده استقرار موسسه ، ارائه مشاوره به جویندگان کار و کارفرمایان ، معرفی کارجویان در واحدهای کاری ، معرفی جویندگان کار فاقد مهارت به مراکز فنی حرفه ای و ارسال آمار و اطلاعات مربوطه ، به اداره کار ، تعاون و رفاه اجتماعی ، اشاره نمود .
طبق اعلام معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدت زمان صدور مجوز کاریابی ها، در سراسر کشور، در سال 1401، به 10 روز کاهش یافته و لذا، متقاضیان دریافت این مجوز، در یک بازه زمانی 10 روزه، مجوز خود را دریافت می کنند.
در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداختیم که مجوز کاریابی چیست و شرایط اخذ مجوز کاریابی توسط متقاضیان چیست و در این راستا ، چه اقداماتی را باید انجام دهند . اما سوال مهمی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که افرادی که قصد اخذ مجوز کاریابی داخلی را دارند ، به لحاظ شخصی ، چه شرایطی باید داشته باشند تا برای آنها مجوز صادر شود ؟
بر اساس آیین نامه های سازمان تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، افرادی که قصد تاسیس دفاتر کاریابی را دارند ، می بایست حایز شرایطی باشند تا برای آنها مجوز صادر شود . به همین دلیل ، در این قسمت ، شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی برای متقاضیان را مطرح خواهیم نمود . شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی به قرار زیر است :
تابعیت جمهوری اسلامی ایران و تدین به یکی از ادیان رسمی کشور ؛
داشتن حداقل سن 30 سال تمام ؛
نداشتن سابقه کیفری موثر به تایید مراجع ذی صلاح ؛
دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ترجیحا در یکی از رشته های مدیریت ، علوم اجتماعی ، علوم تربیتی ، حقوق ، علوم اقتصادی و روانشناسی ؛
متقاضایان ایجاد موسسه کاریابی تخصصی ، علاوه بر داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی، در رشته های مرتبط با حوزه فعالیت ، لازم است با قوانین و مقررات حوزه تخصصی ، آشنا باشند ؛
اشخاص حقوقی متقاضی فعالیت در چهارچوب این آیین نامه باید موضوع فعالیت را در اساسنامه خود ثبت نمایند ؛
دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان ؛ (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
ارائه گواهی طی دوره آموزش آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به بازار کار و کاریابی از موسسات آموزشی معتبر ؛
و داشتن سابقه و تجربه کاری در زمینه فعالیت کسب و کار حداقل به مدت 5 سال ؛ از جمله شرایط تاسیس دفتر کاریابی ها محسوب می شوند .
لازم به ذکر است که موارد فوق ، جزء ضروری ترین شرایط تاسیس و اخذ مجوز کاریابی ها محسوب می شوند ؛ فلذا احراز شرایط فوق برای تاسیس کاریابی ، می بایست به تایید ادارات کار ، تعاون و رفاه اجتماعی استان ها برسد .
در قسمت های قبل ، به بررسی مجوز کاریابی و شرایط اخذ آن پرداخته و سپس ، شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی را به تفصیل ، مورد بررسی قرار دادیم . اما همانطور که گفته شد ، مجوز کاریابی ، می تواند به دو صورت باشد ؛ یا مجوز کاریابی برای داخل کشور است و یا حوزه فعالیت موسسه کاریابی ، به صورت بین المللی و خارج از کشور است . در این خصوص ، این سوال مطرح می شود که شرایط اخذ مجوز کاریابی بین المللی چیست ؟ در این قسمت ، قصد داریم شرایط گرفتن مجوز برای تاسیس کاریابی بین المللی را توضیح دهیم .
در این خصوص ، باید گفت که اخذ مجوز برای تاسیس کاریابی بین المللی نیز ، تا حدود زیادی مشابه شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی است و داشتن شرایطی همچون تابعیت ، نداشتن سوء پیشینه کیفری موثر ، داشتن مدرک تحصیلی مربوطه ، دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان و داشتن سابقه و تجربه کاری به مدت 5 سال ، از جمله مهم ترین شرایط اخذ مجوز کاریابی بین المللی است .
در صورتی که درخواست تاسیس موسسه کاریابی بین المللی ، به تایید اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان ارجاع شود ، می بایست مدارکی ، همچون تصویر برابر اصل شده صفحات شناسنامه و کارت ملی ، مدارک تحصیلی دوره های طی شده ، کارت پایان خدمت و تصویر گذرنامه و ویزا ، دو قطعه عکس ، گواهی عدم سوء پیشینه و گواهی عدم اعتیاد نیز ، تحویل داده شود . در صورتی که متقاضی مجوز کاریابی ، شخص حقوقی است ، تصویر اساسنامه ، روزنامه رسمی و معرفی نامه مدیر کاریابی از طرف این شرکت نیز ، مورد نیاز می باشد .
علاوه بر این ها ، برنامه کاری و طرح توجیهی در خصوص اعزام نیروی کار به خارج از کشور نیز ، باید برای اخذ مجوز کاریابی بین المللی ، ارائه گردد . این طرح توجیهی ، شامل مواردی همچون تعیین کشور هدف اعزام ، نحوه و مراحل اعزام ، چگونگی اخذ فرصت شغلی ، نوع ویزای دریافتی و انواع ویزاهای صادره در کشور مقصد ، معرفی نماینده در کشور هدف ، معرفی قوانین جذب مهاجر در کشورهای هدف و نحوه عقد قرارداد با کارفرمای خارجی می باشد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط اخذ مجوز کاریابی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط اخذ مجوز کاریابی پاسخ دهند .
برای مشاوره شرایط اخذ مجوز کاریابی
برای مشاوره شرایط اخذ مجوز کاریابی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©