دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / هزینه گواهی امضا

هزینه گواهی امضا

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

گواهی امضا، به این معنا است که امضای اشخاص، ذیل یک سند عادی غیر مالی، توسط دفاتر اسناد رسمی، تایید و تصدیق گردد. در سال 1403، هزینه گواهی امضا غیر الکترونیکی، شامل گواهی امضای پاسپورت، 30000 تومان بوده و تعرفه گواهی امضای الکترونیکی، از 25000 تومان تا 34000 تومان، متغیر می باشد. 

 

گاها، اشخاص، برای آنکه به امضای اسناد، اعتبار بیشتری بخشیده و از آنها در محاکم استفاده نمایند، آنها را گواهی امضا می نمایند. گواهی امضا می بایست توسط مسئولین، انجام پذیرد که می توانند، شامل سردفتر اسناد رسمی یا نماینده سیاسی ایران در خارج از کشور باشند. 

 

تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، طی بخشنامه های صادره، تعیین می شود. یکی از این تعرفه ها، تعرفه گواهی امضا توسط دفاتر اسناد رسمی می باشد که دارای هزینه معینی بوده و دریافت بیش از آن مبلغ، از سوی سردفتران، تخلف می باشد. بنابراین، افراد متقاضی، برای جلوگیری از سودجویی سردفتران و پرداخت مبالغ اضافی، لازم است از میزان تعرفه گواهی امضا، آگاهی کامل داشته باشند.

 

در راستای مطالب گفته شده، در این مقاله، ضمن تعریف گواهی امضا، میزان تعرفه هزینه گواهی امضا در سال 1403، هزینه گواهی امضا الکترونیک و هزینه گواهی امضا پاسپورت را بیان خواهیم نمود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشید.

گواهی امضا چیست؟

گواهی امضا، به این معنا است که امضای اشخاص، ذیل یک سند عادی غیر مالی، توسط دفاتر اسناد رسمی، تایید و تصدیق گردد. بر اساس ماده 49 قانون ثبت اسناد و املاک، یکی از وظایف مسئولین دفاتر اسناد رسمی، تصدیق صحت امضا می باشد. همچنین، بر اساس ماده 11 آیین نامه اجرایی قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، دفترخانه‌ ها، باید دارای یک دفتر مخصوص، برای گواهی امضا باشند. 

 

نکنه اول: در سال ۱۴۰۳ نیز، بر اساس قوانین، سردفتران مکلف هستند، ضمن گواهی امضا در دفاتر مخصوص، رونوشت یا فتوکپی سند گواهی شده را به هزینه متقاضی، دریافت کرده و نگاهداری نمایند. همچنین، لازم به ذکر است که این دفاتر، نوشته های مالی، محسوب نمی شوند.

 

نکته دوم: گواهی امضای نوشته هایی که جنبه مالی دارند، ممنوع می باشد؛ بنایراین، به عنوان مثال، سندی که به موجب آن، مدیون، متعهد به پرداخت مبلغ وجه به طلبکار شده، یا سند عادی که در آن، طلبکار اقرار به دریافت مبلغی وجه از بدهکار نموده، قابلیت این را ندارد که از سوی سردفتر، مورد گواهی امضا قرار بگیرد. همچنین، گواهی امضا، پشت قبض انبار، جنبه قانونی ندارد.

 

نکته سوم: در صورتی که در یک سند غیر مالی، این جمله قید شده باشد که « در صورت تخلف، از انجام تعهد، جبران خسارت وارده را خواهم نمود»، نوشته مذکور، یک سند مالی محسوب نمی شود و گواهی امضا این قبیل تعهد نامه ها، نیز امکان پذیر خواهد بود.

هزینه گواهی امضا در سال 1403

در بخش قبل، گواهی امضا را تعریف کرده و مهم ترین نکات آن را توضیح دادیم. از آنجا که ممکن است، برای برخی، این سوال مطرح شود که هزینه گواهی امضای سند عادی چقدر است؟ در این بخش، هزینه گواهی امضا در سال 1403، را بررسی خواهیم نمود. 

 

میزان هزینه گواهی امضا، در سال ۱۴۰۳، بر اساس آخرین بخشنامه تعرفه حق‌ التحریر دفاتر اسناد رسمی، در اجرای ماده 54 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، تعیین شده و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مکلف به بررسی حسن اجرای این بخشنامه می باشد. بر اساس این بخشنامه، پرداخت حق‌ التحریر، قیمت اوراق، قبوض اقساطی و هزینه پست، مگر در صورت توافق طرفین، یا پرداخت تمام هزینه توسط یکی از طرفین، به طور مساوی، به عهده طرفین می باشد.

 

لازم به ذکر است، در صورتی که متعهدین سند، بیش از 2 نفر باشند، به ازای هر نفر، مبلغ 10000 تومان به حق‌التحریر سند، اضافه خواهد شد و در صورتی که سند، در بیش از یک برگه، تنظیم شود، به ازای هر برگ اضافی، 10000 تومان به حق‌ التحریر سند، افزوده خواهد شد. در صورت عدم استطاعت مالی اشخاص و تایید کانون سردفتران و دفتریاران، تنظیم و ثبت اسناد، بدون دریافت حق‌ التحریر، انجام می شود. 

 

بر اساس بخشنامه تعرفه حق‌ التحریر دفاتر اسناد رسمی، هزینه گواهی امضا در سال گذشته، 30000 تومان می باشد.

 

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس نرخ سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

هزینه گواهی امضا الکترونیک ۱۴۰۳

در بخش های قبل، ضمن تعریف گواهی امضا، هزینه گواهی امضا در سال ۱۴۰۳ را بررسی نمودیم. از آنجا که ممکن است برخی، برای گواهی امضای دیجیتال به دفاتر اسناد مراجعه نمایند، در این بخش، هزینه گواهی امضا الکترونیک در سال 1403 را بر اساس مصوبه کانون سردفتران و دفتریاران، بررسی خواهیم نمود.

 

بر اساس ماده 2 قانون تجارت الکترونیک مصوب دی ماه سال 1382، ‌امضای الکترونیکی (Electronic Signature)، عبارت است، از هر نوع علامت ‌منضم شده یا به نحو منطقی، متصل شده به ‌داده پیام، که برای شناسایی امضا کننده ‌داده پیام، مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

 

طی مصوبه کانون سردفتران و دفتریاران در سال گذشته، دفاتر ثبت نامی که مورد تایید مرکز میانی عام می باشند، تعیین شده و متقاضیان صدور گواهی می توانند، به هر یک از این دفاتر اسناد رسمی، مراجعه نموده و گواهی امضا الکترونیکی را دریافت نمایند. میزان تعرفه صدور گواهی نیز مطابق با تعرفه مصوب هیات وزیران بوده و در تمامی این دفاتر اسناد رسمی، یکسان می باشد. میزان تعرفه گواهی امضا، برای یک سال به شرح زیر می باشد.

 

نوع گواهی نوع محصول هزینه دریافت امضای دیجیتال/ به ریال سهم مرکز ریشه و مرکز میانی عام/ به ریال (75 درصد) سهم دفتر اسناد رسمی/ به ریال (25 درصد)
اشخاص/سازمان دولتی گواهی شخص حقیقی وابسته به دولت 340,000  255,000  85,000
گواهی مهر سازمانی وابسته به دولت 280,000  210,000  70,000
اشخاص/سازمان
خصوصی
گواهی شخص حقیقی وابسته به غیر دولت 260,000  195,000  65,000 
گواهی مهر سازمانی وابسته به غیر دولت 270,000  202,500  67,500 
اشخاص حقیقی شخص حقیقی مستقل 250,000  187,500  62,500 

 

همچنین، لازم به ذکر است، امضا الکترونیک یا همان امضای دیجیتال، شامل نام کاربری و رمز عبور، بوده که از طریق سامانه امضای دیجیتال به آدرس gica.ir و با پرداخت هزینه لازم برای اخذ آن، از طریق دفاتر اسناد رسمی دریافت می شود.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس نرخ سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

هزینه گواهی امضا پاسپورت

در بخش های قبل، پس از تعریف گواهی امضا، هزینه آن در نوع الکترونیکی و غیر الکترونیکی را بیان نمودیم. از آنجا که ممکن است برای برخی، این سوال مطرح شود که میزان تعرفه هزینه گواهی امضا پاسپورت در سال ۱۴۰۳ چقدر است، در این بخش به هزینه این نوع از گواهی امضا خواهیم پرداخت.

 

از آنجا که بانوان متاهل و افراد زیر 18 سال، بدون اجازه، حق خروج از کشور را نداشته، در مورد بانوان متاهل، اجازه همسر و در مورد اشخاص زیر 18 سال، اجازه پدر، ضروری می باشد. در همین راستا، لازم است برای خروج این دو گروه، پدر یا همسر، به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و ضمن پر کردن فرم اجازه نامه برای صدور پاسپورت و امضای آن، امضای این اشخاص، توسط سردفتر اسناد رسمی گواهی شود.

 

هزینه گواهی امضا برای اخذ پاسپورت نیز بر اساس بخشنامه تعرفه حق‌ التحریر دفاتر اسناد رسمی، در اجرای ماده 54 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، تعیین شده و تفاوتی با نرخ سایر موارد گواهی امضای غیر الکترونیک نخواهد داشت.

 

هزینه گواهی امضای فرم اجازه نامه پاسپورت در سال 1403، بر اساس بخشنامه تعرفه حق‌ التحریر دفاتر اسناد رسمی سال قبل، 30000 تومان می باشد.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس نرخ سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هزینه گواهی امضادر سال 1403 در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون هزینه گواهی امضا در سال ۱۴۰۳ پاسخ دهند.